Gott nytt år!!!

Vilken dag!! Jag har precis kommit in från en underbar solig förmiddag på tomten. Shit vad långt Robin och pappa kommit nu:) Så grymt duktiga *stolt*

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år!!!


från förra nyår, den obligatoriska pussen vid tolvslaget;)


Nu är alla julsaker puts-väck!

Idag har jag varit ledig. Så himla skönt! Ångrar mig lite att jag tog på mig ett extra pass denna vecka. 6/7 dagar är inge vidare att jobba... Men den här helgen blir det money, money:) Jag jobbar nyårsaftonskväll och sedan på dagen lördag och söndag. 3 dagar me storhelgs OB + att jag jobbade julafton dessutom. Bra lön nästa månad!

Dagen började me en låång sovmorgon. Lisa och ja fick för oss att joijna grabbarnas utekväll igår, så vid 22 drog vi in till pictures för lite socialtumgänge:) Kom nog inte i säng förens klockan var två sen och då deckade jag bokstavligt talat i säng. Men kul vare:) 

Annars idag har jag åkte på en maxi och bolagets hadling me Lisa och Johan. Sen har jag pysslat här hemma. Torkat golven för andra gången på kort tid. Cia löper ju just nu så det ser ut som stockholmsblodbad här hemma i mellan åt. Tikskyddet hatar hon så det åker ju av ibland...

Så skönt nu är alla julsaker borta! Jag älskar verkligen julen men så fort den är över så spyr jag på allt som heter tomtar och andra juliga saker. Inte för att vi hade så mycket uppe direkt men nu är det skönt att det är borta:)

Från fullerö shoppingen igår me Lollo så fick ja även me mig denna fina från cult design hem...


"FÖR ATT LYCKAS måste man ta risker"


Nu är sovrummet klart!:)


Äntligen har jag pysslat färdigt där inne. Eller ja nästan, det är lite bilder som ska in i ramar bara:)

Hatar fortfarande tapeten! men ingen idé att fixa det nu... Nöjd är jag iaf me möbleringen, blev så mysigt:)


Spjälsängen som vi fick av mamma och pappa har jag nu byggt ihop, kunde inte låta bli att bädda den oxå:) Nu när man ser sängen varje dag så längtar man ännu mera!


Mysigt va??


Igentligen är kaninen en speldosa men den fick sitta där så länge. Älskar verklig spjälsängskyddet med medaljongerna på, så sött


Bilderna på våran lilla älskling vaktas av min nalle från när jag var liten:)


Bokstäver i trä fick följa me mig hem från gårdagens besök på fullerö handel


Och på andra sidan sängen står mitt ikea fynd som jag gjorde i förr går. En helkropps spegel för 295:-, inte dumt det!


Vecka 31 ♥

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Åtta centimeter!! Ja och större omkrets lär den ju kanske få innan den ska ut, huvvaligen. Usch kan man inte få hoppa över den biten som kallas förlossning?? Börjar bli allt mer rädd nu faktiskt. Vet igentligen inte vad jag är rädd för... ont ja det läär det ju göra lixom men mest är jag nog rädd för att nått ska gå snett. Funderar och drömmer dagligen om när våran lilla pöjk kommer till världens. Läängtar så på ett sätt men INTE till själva födelse biten.
Magen mäter 99 cm nu (snart 1 meter i omkrets!) Och hittills har jag klarat mig från bristningar, yeeh! Vikten står på 70,3 kg. 3 hekto mindre än hos BM för två veckor sedan alltså. Får se vad jag väger nästa vecka när jag ska dit:) hon som tyckte ja skulle gå upp i vikt...

Nu jobbar jag bara fredag, lördag och söndag seeen har jag ledigt!! Så himla skönt me havandeskapspeng:) Det borde alla få! Skönt att bara få ta det lungt sista tiden och ta hand om sig själv. För egen tid kommer ju inte existera sen har jag förstått...:P

Lite bilder oxå då:)
Lite skandal på en sak... upptäckte nu att jag helt missat att ta nå kort från vecka 30! Skyller på allt julstök som vi höll på me hela förra veckan.






(oj vad gigantiska format det blev på bilderna... men orka ladda upp igen)


70 dagar kvar!

Alltså 2 månader och tio dagar:) grovt räknad.
Kan inte fatta.... MEN vad jag längtar! Vill ha våran lilla bebis här nu:)
Vecka 31 imorgon! Gaalet!

Idag blev det ikea shopping efter jobbet:) Nu känns sovrummet helt färdigt faktiskt! Det är bara lite kort som ska in i ramar och ett väggord som ska upp på väggen. Ska visa imorgon när det är helt färdigt+ mitt pyssel som jag höll på me igår:)

Alltså jag kan knappt sitta längre... Magen trycker såå ot revbenen. Skönast är att stå eller att ligga på sida. Inge vidare... Mätte min mage igår. Alltså den växer typ inte alls utåt längre(???) tycker att jag har haft samma mått hur länge som helst nu. Men enligt sf-måttet hos BM så växer det så ja ska väll vara nöjd endå:) 

Imorgon är det jobb igen då... men sen ska jag in till Lollo på fika och shopping på fullerö. Kuul!
Fullerö måste vara den bästa butiken i uppsala! Lätt!


Känner mig såå blek fet just nu. Vill vara brun!!
Nu när julen är över så får gärna våren komma snart. Är bra less på snön just nu. Vill ha värme och sol!


Sista veckan på 2010

Såg nyss unga mödrar på TV... Dom visade en ung tjejs förlossning där. Gick hur bra och smidigt som helst för henne. Kom på mig själv att tänka "det där kan jag oxå klara!" Hur jävla ont kan det göra lixom?? Inte så man kommer dö iaf. Jag kommer klara det!:)

Blir tokig snart, har två kåta hundar här hemma. Cia löper nämligen, är snart i höglöpet dessutom så nu är Loke riktigt jobbig. Inatt var det inte kul... Ett himla gnällande och runt rantande på dem fast i olika rum. Var inte precis pigg imorse när klockan ringde halv sex. Jobbet flöt på bra och jag kunde ta ut en timme komp, så slutade halv två idag. Inte helt fel!! Vet ni vad jag gjorde då?? hihi. Ska visa senare med en bild:)

Ringde nyss och bokade en tid för att fixa naglarna:) Så nästa vecka smäller det!! Tänkte att jag kunde ju fira låååång ledigheten med det plus bli lite extra fin inför bröllopet nästa vecka. Just det, har någon nått tips på vad man ger i bröllops present till en gammal barndomsvänn?? Jätte svårt tycker ja.


Snart är de tillbaka:)

Nej nu ska jag göra pytt i panna med stekt ägg, mmm!


Annandag jul

Är det bara jag som är vaken "tidigt" och inte är bakis, haha:P

Sista dagen nu då på julhelgen. Det är konstigt man väntar och väntar och längtar till julen varje år men den går så himla fort över sen när helgen kommer.
Julafton blev rätt stessig för min del till en början. Först jobb dårå. Inte det roligaste direkt... kort om folk (skandal på julafton och allt!) hända en massa saker som inte brukar vara. Hann inte ta rast eller äta lunch:( Sen hem och duscha och fara till svärmor och titta på kalle. Sen till mina föräldrar och äta mat och fortsätta kvällen där. När vi landade hos mamma och pappa kände jag att jag då kunde jag äntligen pusta ut. Kvällen blev hur mysig som helst, som alltid. Groggarnas glada afton som sagt, haha. Fick så himla fina julklappar. Bästa var nog av Robin<3, ska få gå och fixa mina naglar igen:) och det hade jag inte ens önskat mig. Han är rätt så på hittig trots allt! Sen fick jag även ett nytt objektiv till kameran av han. Så nu kan jag ta riktiga nääääärbilder:) Annat jag fick var presentkort, pengar, Lisas egna gjorda halsband (suuuper fint! taack!), cult design prylar, lite barngrejer, praktiska saker av pappa:), ljuslyktor, medicinbox... ja jag har säkert glömt något men jag blev jätte nöjd!

Igår, juldagen, så hade vi en seg dag här hemma. Gjorde inget vettigt alls, så skönt! Kastade ut gran j*veln gjorde vi... Tog in en gran dan före julafton och den dör på en gång, alla barr ramlade av. Tydligen när det är så pass kallt ute så kan det bli så när man tar in den i värmen, som en chock typ. Iaf nu har jag insett att jag ALDRIG ska ha en riktig gran igen! haha. Iaf inte när det är 30 minus ute... På kvällen gick vi upp till mamma och pappa på middag och efter det blev det film mys i soffan.


Linda och söta lilla Linnea

 
Brosan och farmor


Mamma och pappa<3






Dan för dopparedagen

Kan inte fatta att det är julafton imorgon! Men så härligt:) Min julafton kommer bli lite hektisk känner ja... Först består dagen av jobb mellan 7-14 sen stress hem och byta om för att åka vidare till Robins föräldrar och fira jul där en liten stund. Sen fem, halv sex ska vi vara hos mina föräldrar och äta julbord och fira ännu mera jul. Man vill ju hinna träffa alla ju så då får de bli såhär:) MEN lördag, söndag sen är jag ledig! Guld! Då ska jag vila! För denna vecka har varit jobbig...

Igår gick vi in i vecka 30 me! Men där magiska veckan som man har sett fram emot hela tiden. Kommer ihåg i början av graviditeten hur man tänkte, att vecka 30 då hade man gått lång tid och då är det inte långt kvar. Känns som om den näst sista milstolpen är passerad lixom:) Nu är nästa när lillen kommer:) Läängtar så!


Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata. 

Egna anteckningar:
Nu börjar tröttheten bli större igen. Känner att man är helt slut efter ett arbetspass, ja mer än vanligt. Fötterna dunkar och svullnar på kvällarna. Måste bli bättre på att använda stödstrumporna igen! Nån värk i rygg eller ljumskar har jag inte känt på ett tag nu, såå skönt. Märker att det ger resultat att man har varvat ner lite. Nu är det inte långt kvar tills jag får gå på HP, wiiie! Bara 10 dagar kvar sen är man L E D I G, läääänge:) Lämnade även in papper till jobbet idag om hur jag tänker vara föräldrarledig och så. Har lagt in till sista januari 2012. Får se sen hur långt dagarna räcker och när Robin tänker vara hemma:)

Bilder får jag ta en annan dag... Nu ska jag upp till mamma och pappa och ficka lite inför julafton:) Har varit där uppe varje kväll nu denna vecka, mycket att stå i:) Så mysigt när hela familjen pysslar tillsammans!


Brittany Murphy

Världens vackraste gick bort för ett år sedan 20/12 -2009 RIP ♥





Jag älskar nog vintern trots allt:) men fy...

20101223733 (MMS)

Jag älskar nog vintern trots allt:) men fyy vad kallt det var igår morse, 31 minus grader! Huva! Nu ska jag åter gå till min matlåda:) blir bättre uppdatering sen. Lovar!


Effektiv morgon!

Sitter just nu och pustar ut i soffan. Har städat hela lägenheten plus torkat alla golven, diskat och färgat håret. Känner mig riktigt duktig:) Ska snart äta lunch och sedan dra i väg på en demensutbildning jag går på jobbet.

Igår var jag personlig chafför till Robin:) Vi åkte runt till alla möjliga ställen och fixade grejer och hämtade saker. Köpte även de 2 sista julklapparna!! Så nu är man heelt klar:) Känns skönt!
På kvällen var jag upp till pappa och mamma och hjälpte till me att göra lite julmat. Är så mysigt me allt som ska göras innan jul. Ikväll ska jag upp dit igen för då blir det julgodis-tillverkning:)

Jag börjar få lite smått panik över en grej... Vi har inte fixat någon gran ännu!! Är ju så sjukt mycket snö ute så hur ska man kunna hitta en lixom... och nu jobbar jag dag ons, tors, fredag. Blir nog ingen gran:( om vi inte åker och köper en... Aldrig att det blir en plasgran iaf! 

Nej nu ska jag tvätta ur inpackningen i håret:)


Fjärde advent och snöööö

Idag tänder vi fjärde ljuset då. Konstigt att det är så många dagar kvar till julafton trots att det är sista advent... Nästa år är det en dag till och sedan efter det är det i rätt fas:)
Men shiit nu är det bara 4 dagar kvar till julafton! Mysigt värre!

Jobb helg denna helg då. Eller ja idag vare jobb iaf, tog semester igår. På dan igår bakade jag tredje satsen lussebullar (ja det har blivit min last!) sen åkte jag till gränby och fixade en julklapp med Lisa. På kvällen var det julbord på skaris med Robins jobb. Riktigt gott och trevligt vare! När alla andra skulle gå ut på krogen drog ja och R hem. Men jag hade hellre föredragit att gå ut me de andra... för fyy fasiken vad jag körde fast igår. När vi svängde in på våran lilla grusväg så var det snödriver som hette duga, alltså det var typ storm igår! Iaf så sa Robin ta sats ordentligt nu så du kommer igenom... jo men tjenare. Kom 3 meter och sen var vi som fast gjutna. Kom inte i säng förens 2, halv 3 inatt för att vi fick skotta och Malin kom även med traktorn. Fick sova 2 timmar innan väckarklockan ringde till jobbet. Snacka om död man var då!

Efter jobbe körde ja Robin till akuten för att han hade så ont i knät + att det var blått och svullet. Var dock ingen fara, nu äre hödläge i en vecka som gäller (han blev skiit sur när jag sa "vad var det jag sa" haha). Nu sitter vi här proppmätta och väntar på att långfilmen ska börja:) Vi köpte me oss thai mat hem från kvarnen. Så sjukt gott!


Fyy fan för halsbränna alltså! Idag har det varit hemskare än vanligt. Måste prova nå annat mot det nu, för nu funkar inte kolsyrat vatten längre lika bra.

Imorgon är jag LEDIG! Såå skönt me sovmorgon!


Hur ser det ut där inne??


Så här ligger alltså bebbe nu:)

Helt sjuk att en sån liten kan ha sån kraft i sina sparkar! Ni skulle ha sett igår kväll när jag badade... Då buktade magen ut jätte konstigt på höger sida och då och då en turbo spark så det nästan blev svall vågar i badvattnet.


Vecka 29 ♥

Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 8 mar 2011
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 198 av 280. (70,7%).


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Nu känns det som den näst sista milstolpen snart är passerad:) Kan inte fattat att vi kommit så här långt faktiskt! I måndags var jag på det andra besöket hos barnmorskan. Hon tyckte att allt såg jätte bra ut och magen växte som den skulle. Hon konstaterade även det jag gått och funderat på senaste veckan... Lillen har lagt sig med huvudet nedåt:) Hon sa även att han kan fortfarande vända sig igen. Har ju känt att han över en vecka bara har sparkat uppåt. Fram till vecka 36 får de ligga hur de vill i magen sen bör de ha ha vänt sig om man är först föderska. På besöket fick jag även väga mig:/ 70,6 kg stod vågen på hos henne... Hon sa även att hon tyckte att jag tjockat på mig lite, haha. Det är bra så här sa jag! Nu de veckorna som återsår kommer man öka i vikt fortare tydligen, huvva men det är så det ska vara försöker jag tänka! Har fått höra av flera stycken nu att jag har en typisk kill-mage. Liten rund och den bygger bara framåt. Bakifrån så syns det inte att jag är gravid. Rätt kul för vi är 3 stycken på jobbet som ska ha samtidigt och jag och Ullis väntar pojkar och vi har likadana magar. Mikaela som väntar en tjej har en större bredare magen som sitter mer runt om än vad våra gör. Konstigt att det kan vara sådär beroende på kön:) sen kanske inte det stämmer i alla fallen men det verkar som om det oftast är så:)

Lillen i magen lever om som vanligt annars. Bökar då och då på dagarna och mest eller ja jätte mycket på kvällarna. Häärlig känsla! Så roligt att det syns så tydligt utifrån nu:)
Idag fick jag bekräftat från försäkringskassan me att jag har blivit beviljat HP!! Blev så irriterad att de inte hört av sig nått så jag tog och ringde i morse och då kunde hon se i datorn att det var färdigt. Så nu väntar jag bara på att det ska kömma ett brev på posten me då:)

En bild oxå då:)

Inte så bra men orkar inte ta nån idag... Bilden är några dagar gammal:)

Lucia



Lucia idag och inte har ja sett nå luciatåg... Vi har som tradition i min familj att vi går upp tidigt och tittar på lucia morgon på tv. Samtidigt har vi varm choklad, lussebullar och pepparkakor med glasyr på till. I år fick ja skippa det för kvart över sju i morse satt jag på löwenströmska sjukhuset. Robin opererade sitt korsband idag. Gick jätte bra så vi fick åka hem vid halv ett. Var liite drygt att sitta i väntrummet och vänta på han hela tiden men som tur var kom Isabell förbi. Underlig plats att stöta på varann igen efter typ 6 år... Kuul iaf att se na igen:)

Iaf kom vi lagom till Uppsala igen för mitt barnmorskebesök. Den här gången fick Robin me höra hjärtljuden:) dom låg på 130 slag/minut och mitt SF-mått var 28 cm. Mitt blodvärde hade oxå stigit till 108!!!! Skönt att min kämpan har givit lite resultat:) men ja ska fortsätta me dubbeldos tydligen i en vecka till:(

Min helg den har varit lugn den. I fredags var ja hem till familjen Winberg. I lördags hade jag en oförskämt låång sovmorgon men skönt var det kan ja tala om! Sen resten av dagen tillbringade jag me svärmor och svägerska på julmarknad i hagbybyggdegård. På kvällen bjöd mamma och pappa på mat (grillat, det ni!). I söndags (igår visst) åkte ja och Lisa till moster och fikade och sen vidare till farmor på adventsfika. Klockan fyra sen så kom hela Robins familj och firade att jag fyllt år, såklart blev det fika då me... Hade ont i magen sen efter allt kaffe och fikabröd, haha. Robin kom även hem från svensexan i söndags em:) som jag längtat efter honom! Hatar att sova själv!
Om man summerar helgen då så har den varit lugn och skön!

Jaaa just det! Fick även träffa lilla Linnea för första gången igår:) men herregud vad liten! Kunde inte sluta tänka på att shit vi kommer oxå få en egen snart... Så overkligt! Trodde inte jag kunde längta ännu mera än jag gjorde men det gör jag efter jag sett henne. VÅRAN LILLA PRINS, KOM UT NU!

Nu ska jag fortsätta titta på svenska hjältar galan:)

p.s är det flera som haft problem me blogg.se i helgen?? Jag har inte kunnat komma in förens nu...


another sleepless night

Blir så less på det här nu! Inatt har jag max sovit 2 timmar. Jag bara ligger och vänder mig och så sparkar bebisen i mellan åt och då kan ja inte heller sova. Inatt var det som härom natten då det stramar från ljumsken och upp i sidan på magen. Inte skönt!
Ringde och sa till jobbet att ja inte kunde komma idag. Känner mig helt matt i kroppen. Inte kan ja sova nu heller...
Får så dåligt samvete när man sjukanmäler sig men va ska jag göra då!?

Känner mig som mer död än levande just nu




God morgon på er i allafall och hoppas ni har haft en bra natt!


Gravid lista:)

Nu har jag tråkigt, haha. Fjärde inlägget ikväll lixom... Blir så himla rastlös när Robin inte är hemma. Filmen var ju såklart dunder bra, vad annars?? Nu när jag har alla 3 filmerna fresh i minnet så ska jag äntligen börja på sista boken:) Spännande! Kommer dom gifta sig? Blir hon förvandlad? Eller väljer hon Jacob istället??
Ja ja nej ska snart göra mig i ordning för natten. Börjar sju imorgon bitti... Sen har man ledig helg!! Känner att jag kanske är på väg att bli sjuk... Har frossa och sen blir ja tok varm om vart annat, huvva.

Tänkte göra en sån här lista som alla har gjort... Kul tidsfördriv:)


När fick du redan på att du var gravid?
12 juni 2010 plusade jag på stickan

Hur reagerade du?
Först trodde jag inte mina ögon sen började jag gråta. Kände mig så himla kluven.

Var bebisen planerad?
Visst att vi hade pratat om att vi skulle skaffa familj men kanske inte så snart, haha. Huset hade gärna fått varit klart först och jag påbörjat min utbildning. Så Nej det var inte planerat men samtidigt visste vi att det kunde hända då vi inte skyddat oss på ett tag. Men det blev mycket välkommet efter att det fått smälta in lite:)

Tänkte du någonsin på abort?
Nej det gjorde jag aldrig

Hur reagerade pappan till barnet?
Som mig, haha. Först chockad och sedan glad

Hur gammal kommer du vara när du föder?
24 år kommer jag vara

Har du förändrats sedan du blev gravid?
Jag vet inte riktigt... Ja humöret det svänger ju väldigt men det har det nog alltid gjort mer eller mindre, haha

Kroppsmässigt?
Ja man har ju gått och blivit tjockis:) Har lagt på mig sju kilo hittills. Tror inte jag har gått upp så mycket på kroppen förutom magen och brösten. Kommer ju fortfarande i mina byxor lixom, fast att man kan ju inte stänga dem i midjan förstås:P

Vad är det bästa med att vara gravid? 
Att det är mysigt att känna hur det rör sig där inne. Häftigt om inte annat! Har fortfarande så sjukt svårt att förstå att det växer en liten människa i min mage, en människa som jag och Robin har gjort. Känns så overkligt! 

Och det sämsta?

Ja det är ju inte en dans på rosor direkt... Man känner sig konstant trött och klumpig. Värk kan komma lite varstans men det jobbigaste för mig är nog att jag sover så dåligt! Känner mig aldrig utvilad.

Är du rädd för kommande förlossning? 
Både och. Jag är inte rädd för smärtan iaf... Mest att det ska hända nått med barnet. Sen vill man ju inte heller få nå komplikationer själv.

Vet ni vad barnet har för kön?
Japp det är en liten kille:)

Har ni bestämt namn?
Ja det har vi! Men vi håller det hemligt för man vet ju aldrig när man väl får se honom så kanske han inte ser ut som en sådan.

Hur valde ni namn?
Det var Robin som kom på det faktiskt och det kändes så rätt när han sa det.

Speciella likheter som du vill att din bebis ska få efter dig eller pappan?
Det bästa från båda måste jag nog säga. Hoppas han ärver Robins tålamod bara, haha. Annars stackars sate...

Är din bebis lugn eller livlig i magen?

På dagarna är den lugn. Känner nån spark då och då bara. På kvällarna är det mest fart där inne. Lite jobbigt då det är lönlöst att kunna somna när han bökar runt.

När tror du bebisen kommer att födas?

Ja det är ju beräknat 8 mars... Men ja tror det blir tidigare då jag själv är en månad tidig och Robin var även tidig han. Mamma har fött alla mina syskon för tidigt me... Men det där är ju skiit svårt att veta. Säkert går man över tiden bara för att man tror att det blir tidigare... Jag har 8 mars som mål iaf:)


Mys-film-kväll by my self! Mannen har drag...

20101209719 (MMS)

Mys-film-kväll by my self! Mannen har dragit på svensexa i fjällen och kommer inte hem förens på söndag. Lugn helg me andra ord;) nejrå kommer sakna han enormt mkt. Nu blir Eclipse så jag kan börja läsa boken nån gång!


Vecka 28 ♥

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?


Livmodern känner jag går upp till revbenen nu. Är sjukt obekvämt att böja mig eller sitta framåt lutad. Känner att när jag anstränger mig för mycket blir jag framför allt sjukt trött men efteråt/till kvällen får ja mera sammandragningar än vanligt. Som härom dagen när Lollo var här och vi gick på lång promenad, på kvällen/natten sen var det lönlöst att sova. Hade så j*vla ont i magen eller mest i ljumskarna och så strålade det upp i sidorna på magen. Mera näsblod har jag även haft denna vecka. Är ju konstant täpp i näsan och när jag snyter mig kommer det bara blod i princip. Inte konstigt att ja har dåliga blodvärden, haha.
Nästa vecka är det bm-besök igen så får se om mitt kämpande me järntabletterna har givit resultat.
Magens mått är fortfarande på 96 cm, men ja känner att den växer mera uppåt nu än utåt. Vikten är 69 kg så +7 kg nu då. Usch snart 70... blä!

Undrar i vilken vecka när bebisen vänder sig nedåt i magen? Tycker att den senaste veckan har jag bara känt han sparkat från naveln och uppåt hela tiden. Men det är kanske lite tidigt fortfarande för att den ska lägga sig rätt?? Har ingen aning. Den senaste veckan har jag även känt att den har haft mycket mera hicka me, känns lite roligt. Men stackarn lixom, hicka är ju aldrig kul...

Maggen då:)

 


Hormonranden växer fram den mer och mer:)


Såå himla söt!

En liten Linnea blev det!

Så himla söt hon är:) Jätte grattis Linda och Andreas!!



Nu är man ju ännu mera nyfiken på vem som gömmer sig i min mage! Jag vill me ha en liten go och söt bebis i famnen nu. Läängtar som tusan!



Måste visa...

För några dagar sen fick JAG en super skön fotölj av min farbror. Det är en vanlig ikea fotölj men sååå himla skön den är att sitta i! Men nu har det blivit lite av en tävling här hemma vem som hinner sätta sig först i den efter vi pysslat färdigt me middagen. Och då är det inte jag och Robin som tävlar om platsen utan...





Utan det är Cia, jag och katten!
Är verkligen så himla kul. När vi står och diskar och plockar i köket på kvällarna så är båda me och sitter och tittar sen så fort man börjar röra sig mot vardagsrummet så startar tävlingen, haha. Sötnosarna! Igår kväll gjorde vi dock en kompromiss... Jag satt i stolen och varvade me att ha Cia och Mimmsan i knät:)


Vilken underbar dag!

Allt är för bra för att vara sant idag! Toppen väder utanför fönstret, jag är ledig, natten har man fått sovit i non-stop OCH det bästa som har hänt... Linda och Andreas fick en liten flicka igår kväll!!! Jag började seriöst gråta när jag fick reda på det. Så himla kul! Jag är så glad för deras skull! Nu väntar jag me spänning på att få reda på hur det gick och hur den lilla ser ut. Men vad paff jag blev när Ingela ringde och berättade igår... hon var ju beräknad till 20 december och vi har alltid skämtat om att de kommer ligga på BB på julafton. Skönt att de fick så tidigt, inte kul me ett barn på julafton kanske... Så nu är Robin och jag farbror och faster då och våran lilla bebis har fått en kusin:)

Vad ska man hitta på idag då?? Funderar på att göra mig iordning strax och fara in till staden för lite julklapps shopping. Känns inte så lockande då det är SoooL ute men jag måste verkligen börja me klapparna snart... Vet på ett ungefär vad ja ska ge alla:)

ÅÅå kan verkligen inte sluta tänka på Linda!!
Jag är så nyfiken på allt och har såå många frågor!


Pysselkväll

Blev lite jul pyssel ikväll medans mannen var på tomten och skruvade upp nå elskåp.

Fick för mig att slå in lime kolan som ja kokade för några dagar sen i celofanpapper. Men vilket pill det var! Snyggt blev det dock:)




Sömlös natt och ett pissigt jobbpass...

Ni hör ju hur bra min dag har varit lixom! Så det tänker ja inte ens skriva om...

Hujedamig vad twilight är bra alltså!!! Fick ju de två första filmerna i födelsedags present så de två har jag nu sett (igen), ska köpa Eclipse imorgon tänkte ja och även hinna me och se den (igen) (är leeedig imorgon!). Idag fick jag låna fjärde boken av sjuksköterskan på jobbet me:) Är så sjuuukt nyfiken på vad som händer så jag kan ju inte berga mig, därav att ja va tvungen att låna boken och inte vänta på att filmen ska börja på bio, haha. Så är det nån av er som har läst fjärde boken så HÅLL TYST! haha



Idag fick jag brev på posten om föräldragruppens början och ny tid till nästa ultraljud:) Kul me lite flera datum att se fram emot! Nu är det även inte så många jobb pass kvar innan jag får gå på HP, hihi. Det om nått längtar jag till just nu! Ja inte mera än till 8 mars förstås;)

Nej nu blire matlagning! Vet inte om ja ska ge mig på att göra köttfärsbiffar eller bara en köttfärssås... Får se vad karln väljer;)


Ny vecka

Ett inlägg kanske innan man börjar me maten:) Den här dagen har verkligen sprungit iväg! Endå gick jag upp sju i morse... Men har hunnit me att städa här hemma, varit och handlat, slagit in julgodiset (tog ett himlans tid!), haft fin besök till lunch och gått en promenad me vovvarna. En bra dag helt enkelt:)

Det var fina vännen Lollo som kom förbi en sväng (eller ja hon åkte ju nyss, haha). Hon hade söta Cleo me sig så efter lunchen fick hon och Cia springa av sig lite. Staffar leker bäst me andra staffar! Kanske lite för hårt ibland, haha. Grin kärringar alltså, ni skulle ha sett dem tjaffsa om en pinne haha. Sötnosarna<3

Ååå träffade på en barndoms kompis på icamaxi idag. Hon berättade att hon väntar barn i juni! Såå himla kul:) våra små knoddar kommer bli jämn åriga, roligt ju! Asså alla ska fan ha barn nu, haha.

Nej om man skulle börja me käket. Magen kurrar ordentligt efter riktig mat och inte bara på fikabröd:) Ikväll blire biffstroganoff med ris, typ det bästa jag vet!

Cia och Cleo i sommras innan leken gick över styr, haha. Bråket började om ett bullpapper... allvarliga grejer de bråkar om alltså, haha. Dock väldigt seriösa grejer om man är hund. Pinnar och bullpapper lixom...



94 dagar kvar till BF! Det går framåt:)

Äntligen har man intagit sofflägge. Blir helt slut i kroppen av att stå och gå hela dagar. Slutade jobba två idag och efter det motionerade jag vovvarna en sväng. Men jäklarns vilken makvärk jag fick när ja gått en bit. Var tydligen för jobbigt att pulsa i snön tyckte min kropp... 

Fattar inte vad den här ungen som bor i min magen har hållt på med idag! Det är precis som om den har tagit spjärln me ben och armar mot min ryggrad och skjutit ut sin rygg och rumpa mot min navel. Känner mig alldelles öm i naveln! Seriöst så känns det som om jag vore blå på insidan... Dessutom när jag känner på magen så är det en hårdklump precis ovanför naveln som går att flytta på (som jag tror är bebisens rumpa eller rygg). Vänd på dig nu din lilla tok! 

Igår hade jag oxå ett dag pass. Sen när ja kom hem fick ja nå vredesutbrott på Robin (vet ej varför men allt var fel!). Kände mig som värsta hormonkärringen, liite av vreden förtjänade han dock... Slutade me att jag låste in mig i sovrummet och sov en stund. Efter det blev ja snäll igen:) Sen blev det idol gluttande innan ja somnade om igen. Fy fasen va Minnah var bra igår!! Tycker så mycket om henne! Jay är ju oxå skiit bra och kommer säkert vinna hela grejen. Skönt att Olle åkte ur faktiskt, tyckte aldrig om han. Tråkig röst... Är så nyfiken på att höra hela vinnarlåten nu:) Men den som väntar på nå gott...

Ikväll ska jag antagligen på julbord me familjen... tror ja. Annars blire bara lungt framför en film. Börjar sju i morgon bitti igen...


My sweet sis

Satt och tittade igenom lite kort på datorn och hittade det här på mig och Lisa:)


Det är från phi phi island i februari.
Bästa semester någonsin!


Vecka 27 ♥

Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 1 full dag (v26+1).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 8 mar 2011
Du har 96 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Det där me anfåddheten känner ja igen... Jag behöver bara gå upp för trappen här hemma så är jag typ helt slut. Och det kom så fort! Funderar på att börja simma men ja kommer aldrig iväg... Ska ta mig i kragen snart! Bebisen känner man får bara mer och mer kraft i sina sparkar. Robin såg här om dan utan på hur det rörde sig. Kommer på mig själv hela tiden sitta och le när bebisen sparkar.
Orolig sömn har ja fortfarande... Men det är inte så att jag behöver springa på toaletten och det är därför ja vaknar. Utan varje gång ja vaknar så känner ja att bebisen är vaken och det är det ja vaknar av. Liite jobbigt!
Vet inte om ja har början till foglossning eller så... Tror att jag hade så ont i svanken och höfterna bara för att jag ansträngt mig så mycket i flera dagar i sträck. Nu har jag tagit det lungt i två dagar och nu känner ja inte alls av det onda.

Me to day:)

 


2 december

Phuu, har just plöjt igenom 153 olästa inlägg på bloglovin. Så går det när man inte kikat på 2 dagar... Vad ni skriver mycket!! Eller det är kanske jag som följer för många bloggar... haha.

2 december idag nu då. Årets sista månad och 22 dagar kvar till julafton:) Kuul! Igår var det även min dag:) Jag blev hela 24 år minnsan. Dagen bestod av pyssel och smörgåstårtebak och sedan på kvällen kom hela familjen och firade. Jätte mysigt! Fick en himlans massa bra saker. En soda stream, twilight filmerna, bad/spa grejer till badkaret, pengar och det bästa av allt... Jag ska få en vinterjacka!! Robin är bra han:) Nu gäller det att hitta nån me... en tjock en ska det bli iaf!

Idag blev det en lååång sov morgon och sedan var ja till Robins jobb en sväng+ inhandlade lite julgodis grejer. Så nu har jag precis kolan färdig kokad:) Knäcken och ischokladen får bli en annan dag!
Ikväll är det glöggfika i aloevera stugan hos Reta. Jag ska åka dit me mamma och syrran. Behöver köpa en ny tvål och en heatlotion så det var passande att de hade drop-in kväll ikväll:)

Nej om man skulle ta sig lite lunch... Har sååå mycket smörgåstårta över så det får bli en bit av den:)
Sen ska jag läsa om nya veckan!