Sööndag

Här har det inte blivit många rader... Blir så ibland. Blogglusten är inte på topp förtillfället. Har funderat på om ska fortsätta eller ej... Men äsch vi kör på ett ta till:) kul att ha att gå tillbaka till ju!

Helgen har varit lugn (som alltid now days). I fredags för jag runt och gjorde lite små ärenden i stan. Blandannat beställde jag en bilbarnstol till Albin och kikade in bolandcity. Jo i bolandcity har ju cubus öppnat nu, med barnavdelning. Men jag blev besviken! Deras barnkläder var inte mkt att hänga i julgranen (enligt min smak...) men det var ju 30% på hela butiken så tomhänt kom jag ju inte därifrån. Ett par chinos, 2 bodies till Albin och en skjorta till mig. Men skjortan ska tillbaka, provade aldrig så då får man skylla sig själv... Den va jätte fin men inte va jag va ute efter.
I lördags fm kom min moster förbi på en fika. Hon var ut en sväng hit för att plocka svamp, på en timme hade hon 3 HELA HINKAR. Gosch! Och jag har inte varit ut en endaste gång ännu... På eftermiddagen sen åkte vi och firade Robins moster som fyllt år. På hemvägen ringer brorsan och bjuder över oss på mat. Fint det!!
Idag har jag och lillemannen inte gjort många ryck. Vi har försökt kurera oss från den förkylningen vi dragit på oss och ja tror vi lyckades. Jag känner mig iaf bättre:) Robin har jobbat hela dagen han. Han kom hem vid fem och slängde i sig mat och for sedan vidare till huset. Beundrar hans ork!! Men nu kom han just in och Albin verkar ha somnat. Så jag ska nog gå och joina honom i soffan.

Heejdåå

Sötis kusinerna från i lördags<3


Sjukt trött!

Vilken dag! Albin har varit klängigast klänging heeela dagen. Så fort ja satte ner han blev det tårar. Och de stunderna han lekte lite själv fick ja absolut inte lämna rummet... Lilla knäppgöken. Otroligt mammig han har blivit sista tiden! Inte ens de närmast min familj funkar heller som förut. Hoppas det går över snart!
Ikväll hade jag lite familj och vänner här på ljusparty. Vi blev hela 14 st + Albin o Sigge. Kan säga att det blev trångt i mitt lilla vardagsrum. Men det gick:) Mysig kväll vart det iaf!

Nu är jag super trött! Vet inte varför jag tvingar mig till att skriva detta inlägg igentligen. Ögonen går nästan i kors!! Men vill visa denna fina tavla jag fick på posten idag. Är super nöjd med den! (taskig bild jag vet!)


Överallt!!

...hittar man denna lilla stjärnan:) Loke ser inte allt för road ut att Albin leker med hans matskål:)


Baka baka liten kaka...

Precis hemkommen från en go lunch hos Hanna. (toppen att vi har fått in rutin på att ses engång i veckan!) Albin tok deckade så fort vi kom hem, så nu passar ja på och baka inför imorgon. Ska prova på att göra nå ny sorts bulla. Vaniljbullar! Skulle vara nån slags hemmagjord vaniljkräm i mitten, får se hur de blir... Avancerade grejer vettni;) Äsch gör nog dem imorgon ist, godast me nybakat ju. Får bli nån chokladkaka nu ist!


Mammahjärtat svämmar över!

Jag är så stolt, så stolt så jag började gråta nyss. Var tvungen att ringa mamma för att prata av mig. (haha nörd jag är! Jag vet! men vänta ni bara, ni som inte är mammor ännu, så får ni se hur känslig man blir, haha)

När vi kom hem från öppnis och bankärendet för en timme sen körde Albin järnet här hemma. Han kröp från vardagsrummet-->köket-->vardagsrummet-->sovrummet och hade massa hyss för sig. Sen när vi var inne i sovrummet och plockade så sitter han helt plötsligt upp. Och han såg så nöjd och stolt ut på ögonen så jag började gråta. Vad duktig han är min lilla skrutt! Och herregud vad fort det har gått från att han börjat ställa sig på alla fyra och gunga till att han kryper stadigt + kan sätta sig själv upp.

Så himla rolig denna utveckling är just nu!! Men skrämmande hur stora de blir fort...


VaaFaan!

Vad är det för superduper uppdatering som tar 3 timmar som man ska göra på iphonen???!!! Den skulle bli bra mkt bättre efter men sjuuk jobbigt att den raderar alla appar, foton o musik.... Dåligt!!! Man kan väll säkert spara apparna men det vette sjutton hur man gör. Tur att man bara har två betalappar... Inte för att de är så dyra men ÄNDÅ, dryygt!

Nu ska jag göra lite pedikyr på min karl:) Men sånt får jag inte tala om att jag gör, så schyyyy;)


Kväller

Eller njaa, det börjar väll så sakterliga lida mot det iaf. Denna dagen har verkligen sprungit iväg! Även fast vi "bara" varit hemma. Jag gjorde ett ryck och städade trappuppgången här och sedan har jag packat ner Albins urvuxna kläder i en kartong. Fyllde en hel med bara 50-62. Sen är en påbörjad me det lilla urvuxna i 68.

Kryp tränat har vi gjort idag me:) Vilken skillnad det är idag bara från igår. Nu kryper han flera steg efter varann. Nu kan man hitta han lite varstans. Men fort går det inte ännu, haha. Myrsteg är det, balansen är inte den bästa ännu när han lyfter en hand. Sötis!

Denna vecka har vi lite roligheter att se framemot. Imorgon blir det öppnis på fm och sedan lite små ärenden i stan. På onsdag ska vi till Hanna på lunch och på torsdag har jag ordnat en Partylite visning här hemma. Så den dagen blir det lite små fix hemma. Fredagen är ännu oplanerad, så om nån har lust att ses då så vill vi!:)

Just nu kikar jag och min lilla nyvakna pluttis på Tv. Men vi ska väll ta och bege oss till köket så han får lite mat i magen!


Sötis

Den här lilla krabaten kom smygandes när jag satt på toa:) Det går verkligen framåt nu! Älskade lilla unge<3


Söndag!

Soool idag, så himla härligt! Jag har stått ute och målat större delen av dagen idag. Känns att det hettar i kinderna:) fast tror mer att det är kylan än solen som står för det... Mamma har haft Albin hela fm och fram tills nu. Så jag har hunnit en hel del. Känns toppen! Vem vet det här var kanske sista dan man kunde måla... Kylan kan ju slå till snart ordentligt. Men vilken tid det tar att måla runt fönstrena! Blää skit tråkigt.

Ingela och Staffan har varit hela helgen och hjälpt till. Det har isolerats rund fönster och plastats innertak, just nu höll de på att bära upp alla skivor till väggarna. Till lunch idag grillade vi korv, mumma!

Ingela mms:ade lite kort igår under arbetets gång. Jag var i Lagga hela dagen igår och styckade älg. Seriöst så tog det 6 timmar och då var vi 8 stycken som höll på. Det tar TIIID! Men då malde vi köttfärs och städade köket me...

(hatar att alla bilder kommer i slutet på inläggen via denna appen... Allt blir så ihop tryckt!)

Lite pics från helgen!


Toppen dag!

Ligger och dör lite just nu i sängen. Har så sjukt ont i låren och magen. Syrran och jag startade nämligen vårat nya, hälsosammare och fastare liv ikväll... Vi gick på ett styrkemedel pass på F&S. Sjukt kul men sjukt jobbigt! Är faktiskt stolt att min trötta, sega kropp pallade att hålla samma tempo som alla andra. Dock la armarna av på efter tredje omgången armhävningar, men va gör de:) Så nu har vi två fastat dagar varje vecka som vi SKA träna på! Om det blir mera så gör ju inte det nått:)

Tidigare idag kom Hanna över på fika och sedan drog vi på öppnis. Som förra torsdagen. Var mysigt som vanligt. Albin blev bara så döö trött mot slutet. Han envisades me att bara sova 20-30 minuter på fm... Snacka om att han tok decka i bilen hem sen vid tre!

Nää nu håller ja på att slockna! Är helt slut. Imorgon blir en riktig tråkig dag. Först på morgon ska vi handla sen MÅSTE jag städa. Jag har även tvättstugan bokad hela dan imorgon, tvättkorgen väller över! Kul dag att se framemot... eller inte. Men man kan inte ha kul jämt!

Gnaatt!!


Tvillingar

Sjukt, igår fick Micke och Gabriella sina efterlängtade små, en flicka och en pojke. Och i förrgår fick en annan från "byn" sitt tvillingpar. Kul att dom fick dagarna efter varann:)
Gabriella hade tydligen åkt in med havandeskapsförgiftning i helgen och sedan blivit snittad igår. Hoppas de mår bra!

Idag blir det lite öppnis på eftermiddagen. Det hör ju torsdagarna till:) Är ju så kul med babysången. Men det blir bara svårare och svårare att få Albins uppmärksamhet. Han ska ju bara snurra runt och vända sig och kika på alla andra. Kanske får bli Stooora öppnis snart helt och hållet:)

Igår kväll när vi lekte på golvet innan läggning så gjorde lillemannen flera tappra försök att krypa. Nått steg sådär tog han men la sig på magen efter varje. Fram kom han iaf! Haha, sötis! Det kanske inte dröjer så länge ändå tills han fått in snittsen. Dax att njuta extra mycket nu då att man fortfarande vet var man har han;)

Nej nu ska vi städa unnan frukosten och klä oss för dagen. Tar nog en tur upp till pappa till halv 10 fikat:)

Pyjamasmannen! (högra ögat är svullet för han nåckade mig på framtanden i morse, ajaj för både han och mig)


Paltkoma!

Ligger just nu på golvet o svullar efter middagen. Fyy vad mätt jag blev!

Idag har jag spenderat eftermiddagen med härliga jobbarkompisar. Lollo, Ullis och Marin + 3 goa barn. Sigge och Albin studerade varann väldigt ingående, haha. Sötisar! Vi provade på fiket vid katalin, boströmscafé. Super bra och rymligt om man har me barn, ett tips:)

Nää om man skulle roa sonen lite. Han drar mig i håret just för att få min uppmärksamhet. Så nu blir det lite lek innan sänggåendet:)

Ikväll är det favvis TV-kvällen me. Halv åtta hos mig, bonde söker fru och sedan Greys. Suuuper!!:D


Blogaward

Så roligt! Jag har fått 2 st blogaward av 2 st fina bloggvänner, Carolina och Angelica. Tack så mycket♥

Och jag skulle vilja skicka vidare den till några av mina favorit bloggar. (Carolina och Angelica är ju 2 av dem men de kan jag ju inte välja nu, haha). Så det blir Elin, MiaMalin, Caroline och Ida. Jätte svårt att välja ut 5 stycken för jag följer så himla många bra! Men klickar ni er in på dessa bloggar hittar ni 5 stycken underbara tjejer:) Mammor som fick barn nästan samtidigt som mig själv. Elin, Mia och Ida har jag följt sen början av graviditeterna, Caroline är en uppsala mamma som jag lärt känna genom ÖF och Malin är en klasskompis från gymnasiet.

Varför började du blogga: Bra fråga! Var emot bloggar förut, och kunde inte fatta varför man skulle hänga ut sig så offentligt och sen varför skulle man vilja läsa om nån annans liv. Men jag trillade dit, haha. Började blogga när jag var "mammaledig" med Cia när hon var valp, för att ha nått att göra. Jag har alltid varit en dagbokstjej tidigare. Ni skulle se mitt dagboksbibliotek! Ha! Har skrivit sen mellanstadietiden fram tilldess jag började blogga i början på -09. Är några böcker...

Vilka bloggar följer du: Just nu följer jag mest mammabloggar, vännersbloggar och lite olika mat/bak bloggar. Jag har försökt att dra ner på hur många jag följer. Ett tag kunde jag ha hundra olästa inlägg på en dag när jag loggade in på bloglovin, det blev för mkt!

Vilken är din favoritfärg: Måste vara tråkig att säga svart och vitt... Såklart älskar jag färger me men svart och vitt passar till allt och man känner sig alltid bekväm i det:)

Vilken är din favoritfilm: Skit svårt att välja en... Tycker att efter varje bra film jag ser så tänker jag att de är en av mina favoriter. Men de filmerna som man aldrig lessnar på ä twilight och mamma mia, typiska tjejfilmer, haha. Men jag gillar action och spännande filmer me, inte skräck bara! Igår såg jag "rödluvan" i ny modern tappning. Den var bra tyckte jag:) Samma skapare som har gjort twilight-filmerna, det säger ju allt!:)

Vilket land/ länder vill du besöka och varför? Jag skulle vilja resa till så himla många länder! Thailand har jag varit en gång och det var helt fantastiskt, dit vill jag igen. Sen Malaysia, Australien, USA, Indien... Alla länder där det är varmt typ:)


Kväller

Albin tok decka halv sju. Kul! Undra hur denna natt blir... Tycker det blir bara mer och mer att man får tvinga han att inte somna tidigt på kvällarna. Kanske har me mörkret att göra??

Alltså fyy fan! Jag provade göra egen barnmat nu i eftermiddags. Sen till middagen skulle ja testa det på min lilla försöktskanin. Han höll på att kräkas! Jag me när jag smakade. Seriöst såg det ut som bajs, gul-grönt bajs! Jag gjorde helt enligt receptet, kycklinggryta med grönsaker. Nää jag håller mig till att göra fruktpuré! Det kan ja iaf!

Snart kommer bror min över på lite filmtajm. Han hade nån bra film som han laddat ner. Får se vad de kan vara, sääkert krig men känner mig öppen för allt just nu så det blir nog bra:) chips och dipp skulle han köpa me sig, Guu så gott! Bra tisdagkväll!

Imorgon blir det fika nere på stan me härliga bruttor. Ska bli himla nice!


Piss väder!

Men vi trotsar regnet och tar en tur upp till pappa för att käka lunch:)


Mango och äppelpuré

Jag fick en kasse med äpplen av mamma i lördags. Jag är inte ett speciellt fan av att äta dem som de är så nu fick det bli storkok av allt. Albin fick äppel och mango&äppel puré och jag gjorde äppelkompott till mig själv. Mango&äppel purén blev as god! Ni måste prova!! Så enkelt ju! (nu låter jag som en sån där präktig mamma som gör all sin barnmat själv... Men de är ja inte, önskade att jag vore en dock). Jag tog iaf 2 lådor fryst mango och lika mycket äppelbitar. Koka i en kastrull me lite vatten på botten till det är mosigt. Sen mixade jag me stavmixer så det blev slätt. Super gott! Nu ska de bara kallna så ska de få hoppa in i frysen:)

Taadaa!


Haha!

Måste visa min lilla tok vad han sysslar me just nu!

Busunge!!


Shoppat!

Jag hittade det jag skulle ha, helt otroligt! Det ända som saknades var en bra fleecetröja men det fanns ingen... Det fick kompenseras upp me ett par byxor ist:) hihi. De var så fina. Sen är ja less på att Albin bara har jeans som "gå bort" byxor. Mjukisar hör till hemmet.
Vinterjacka till mig kikade jag inte ens efter kom ja på nu. Barnavdelningarna är mkt roligare:)

Det här hittade vi iaf:)


Tröttis

Albin sover sin förmiddagslur just nu... Jaa redan! Fattar inte hur han kan vara trött nu när det bara var lite över en timme sen vi vakna efter natten. Men såhär tidigt brukar det inte vara. I vanliga fall brukar den infalla vid halv 10-10.

Får se vad dagen har att bjuda på efter han vaknar... Skulle vilja åka och fixa lite vinterkläder till både A och mig. Albin behöver en varm mössa och tjockare vantar, sen är det de problemet va han ska ha på fötterna... Varma tossor kanske är bäst?? Han kommer ju inte gå på de närmsta månaderna iaf... Och jag behöver en vinterjacka! Inte kul! Både ekonomiskt och sen har ja ingen aning om hur den ska se ut. Hatar att köpa jackor!
Aja får se om ja kommer iväg... Kontot skriker ju inte efter "shoppa upp mig" direkt.

Min lilla tröttis just nu, söta lilla unge!


Äntligen bedtime!

Blää för denna kväll! Huvudvärk och jag har mått illa som ja vet inte vad. Fast nu känns det som om huvudvärken håller på att försvinna. Bra det så man kan sova!
Vad illamåendet berodde på vette tusan... Började direkt efter maten. Jag gjorde en gryta me en hel del röd chili i kan kanske vara det?

Idag har det inte hänt mkt. Jag fick en sov morgon till halv nio. As skönt! När jag vaknade så tänkte ja att "vad ovanligt tyst det är ute i v-rummet" brukar inte vara det när Robin o Albin är där nämligen. Så känner jag hur jag är iaktagen från den lilla sängen brevid... Där låg Albin yrvaken och kikade mellan spjälorna, han såg lika förvånad ut som jag att han fortfarande låg kvar där, haha. Sötis! Pappan kom strax efter det in från att ha morgon passat älg, utan lycka. Så vi intog en sen frukost tillsammans hela familjen. När hände det sist?
Sen resten av dagen har jag mest varit uppe hos min mor. Robin han har bökat ut en massa matjord vid huset med pappas grävmaskin. Hela fredagen körde 3 lastbilar non-stop och tippade hur många lass som helst där åt oss. Himla tur vi har att Robin firma har varit i Uppsala så mkt o jobbat på sista tiden. Vill inte tänka på vad alla fyllningsmassor skulle ha kostat oss annars... Inte billigt me tanke på hur mkt vi har fyllt!

Veckan som kommer nu har vi inte mkt att göra. Ska bli skönt att ta dagarna lite som de kommer. Lite ÖF, nån fika me vänner och förhoppningsvis lite bad ska vi nog få till iaf:)

Nu ska jag sova bort den sista huvudvärken! Go'natt!

Bjuder på en bild från lunchen idag. Mmm med blåbär tyckte Albin:)


Här va det sänkt!

Idag fick jag äntligen tummen ur .... och sänkte ned spjälsängen. Så nu slipper man oroa sig över det!

Igår hävde han sig nästan upp till knä-stående mot leksakslådan (han hade säkert lyckats kommit upp på knä om den inte vält...). Det var verkligen dax med sänkningen!

Bytte även till vintertäcket nu när det börjar bli så kyligt inne om nätterna. Visst ser det mysigt ut:)


7 månader

Idag blev våran lilla älskling hela 7 månader, känns som om det inte var så länge sedan jag skrev 6...

Sju hela månader av enormt mycket kärlek (och lite tårar....;)
Vad vi älskar dig, du underbara lilla männinska!!! Du är det vackraste mamma och pappa har<3


Myys

Finns det nå mysigare att gosa nyvaken bebis??


Friiday

Börjar detta inlägg me att hissa och dissa!

Jag vill hissa;


Keldas Thaisoppa, satan vad go den är! Lessnar aldrig på den:) Just nu äter jag den till lunch med laxbitar i, mmm!

Dagen Dissa blir;
att åka bil med en galet arg/ledsen unge. Det fick min dag att bli pain in the a**! (fast sen kom ja på att ikväll väntar en date me härliga budar och då blev den helt plötsligt bättre!) Hela vägen från salléns och till huset var gallskrik konstant. Trodde han skulle kvävas flera gånger... Nä fyy vad jag vill ha en bil där man kan koppla ur airbagen i framsätet!
Så fort vi kom innanför dörren här hemma var allt bra igen. Galen panna!!

Förutom att jag sitter och käkar lunch, bloggar, roar A så håller jag på och gör en lax och spenat paj till ikväll. Hoppas den blir go! Vi ska ha lite knyt. Å vad jag längtar till ikväll! Ska bli så skönt att komma iväg och få tänka på annat och snacka lite gojja. Dock måste jag ju ge A kvälls tutten först... En sak till jag vill dissa; nappflask vägran! Men det får bli en annan dag...


Jag blir tokig!

I ca 1 1/2 veckas tid har i samband me nattmatning har Albin gjort ifrån sig ett stort A. Han ligger just nu och krystar i sängen hör jag, tröttsamt!! Varför denna natt-bajsning?? Inte skoj att byta bajs mitt inatt... Eller de jobbigaste är ju att han piggnar till och sedan är det bökigt att få han att somna om.

Nu verkan ha vara färdig... Upp och hoppa då!


Ensamt...

Dagen är snart till ändo då. Sköönt för jag är tlöött!
Dagen har varit jätte kul. Vi vaknade klockan 7 efter bara en nattmatning (kl. 4) det är är en super natt verkligen! Vi Vinkade av pappan som skulle gå ut på jakt, fjärde dagen... Och Albin vinkade & vinkade han, sötisen! Efter det lekte vi järnet tills det var dax till sov stund och då fick ja äntligen läsa ut min braaaiga bok. Lagom till Albin vaknade kom Hanna och lilla Lilly förbi på fika. Jag fick även me dem på öppna förskolan:) Så nu har vi bokat torsdagar som våran dag, hehe. Fika och sedan öppnis, bra de!!

När vi kom hem från ÖF så sov Albin sin längsta sov stund på jag vet inte när! 15:10-18, inte illa! Jag blev rastlös av det ist för att njuta. På kvällsingen nu har vi varit upp till mammsen en sväng och snackat lite + kikat på sjukhuset. Robin är på taklagsfest inne på K-rauta. Jag hatar att vara hemma själv, är det alldeles för mkt känns det av (pga av husbygget menar jag) så då är det skönt att fly lite upp till mamma:) Vad skulle man göra utan mamma?!

Imorgon är en dag utan planer. Visar sig vad vi hittar på! På kvällen ska jag iaf på tjejmys hos Anna, det kommer bli toppen har jag en känsla av.
Nu ska jag kika färdigt på Robinson:)


Mysigt!

Älskar faktiskt att det går mot mörkare tider! Helt underbart! Nu får gärna kylan komma ordentligt och sedan oxå snön. (sen att vintern är fööör lång o att man ledsnar på den efter bara en månad är en annan sak...)

Tycket det är så himla mysigt att tända en massa ljus om kvällarna!


Bus!

Här ligger vi på sängen och busar. Albin är galet pigg, ja eller övertrött skulle ja kalla det haha. Försöker få han att sova men det verkar vara lögn... Blir nog en tidig kväll ikväll...

Idag har vi provat välling här hemma, majsvälling. Ni skulle ha sett minen när det var välling i flaskan ist för vatten. Man skulle ha haft filmkameran! Vällingen fick inget större framsteg han fick i sig 10 ml ca... men vi provar imorgon igen.

Idag har även lilla A kommit på hur man pruttar me munnen:) och har kört på det heeeela dan. I gåstolen, vid matbordet så maten stänker (det var extra kul tydligen), i Siba butiken så säljaren tittade på han som om han hade nå fel... Ja varje vaket ögonblick. Hoppas det är raderat när han vaknar imorgon bitti, haha.

Sötisen just nu!


Tiisdag

Nu verkar appen funka igen! Jäkla skit blogg.se att lancera en app som inte funkar helt hundra... Visar sig hur länge det funkar nu!

Idag har varit en himla trevlig dag! For till gränbyC till lunch för att träffa min gamlaaa barndomsvän Johanna. Seriöst var det nog 4-5 år sedan vi sågs. Var jätte kul att snacka om gamla tider och vad vi båda hade gjort framtills nu.
Vi får verkligen inte låta det gå flera år till nästa gång:)

Vid halv fyra var det tänkt att jag skulle ta ett kvällspass igen för att fortsätta prova lyckan på den älgen som smet sig undan igår... Men det blev så att alla gubbarna från jaktlaget i Lagga kom hit ist för att kvällspassa då de skjutit alla älgar vi tilldelats där. Så då skippade jag att gå ut att sätta mig, det är inte så många bra pass här på Sätra så då får de hellre sitta de som tycker de är roligare. Mamma och ja premiär drack glögg ist inne i värmen:)

Men igår hade ja en älg bra nära mig!! En kviga rättare sagt. Hon hade gått vid Viltåkern där jag satt kvällen innan nämligen. Men såklart bara för att jag satt där gick hon på äpplena och käka 150 m bort... Attans! Min vanliga tur me andra ord. Men ja är inte bitter:) det kommer flera chanser!

Kallt och myggigt var det! Glögga me mor min idag var bra mkt bättre:) nån inbiten jägare är ja inte!


.....

Testar om det funkar...


Stolt mamma är jag!!

Min älskade lilla unge drog av sin första vinkning nyss. Så himla sött! Vi hade varit och fikat vid huset med Robin och Albins farmor och farfar, när vi skulle åka vinkade Ingela till honom och då gjorde han det tillbaka. Och det var inte bara en tillfällighet han gjorde det flera gånger sen när Ingela vinkade igen. Sötnosen!!! Mamma-hjärtat blir alldeles varmt<3

Fyy fasen vad kallt det varit idag!! Robin och ja spikade takfoten över uteplatsen på baksidan på förmiddagen coh då var det bara 3 grader. Jag trodde fingrarna skulle gå av efter ett tag! Jag mätte även ut var alla spottar ska sitta i takfoten runt huset. Blev en hel del men snyggt kommer de bli:) Frågan är bara om man ska ha spottar över entrén eller om man ska ha en fet ute lampa ist... Det är frågan. Svårt me alla dessa valen man ska göra hela tiden! Och mera kommer det bli när vi börjar invändigt. Visst att man vet på ett ungefär hur det ska vara men det blir så mkt man ska välja på en gång ju.

Efter lunch hämtade ja Albin hos mor min och åkte till Saléns och beställde centraldammsugaren. Äntligen har ja kommit underfunn me vilken man ska ha. Skiiit svårt ju me alla märken som finns på marknaden, olika effekter hit och dit. Sen ska man mäta hur mkt rör som kommer gå åt i väggarna och var alla sugdoser ska sitta så slagen räcker... Tror ja har räknat rätt nu iaf... En Canvac Q premium LCD blev det iaf:) de verkade bäst. Så nu vet ni det om ni funderar på centraldammsugare, haha.

Nyss kom vi hem från en fika stund vid huset. Ingela och Staffan är där idag igen och hjälper Robin. Det är bra med många hjälpbredor:) Det går fortare och sen är det ju framför allt roligare att vara flera än att stå själv.

Nää burr va kall jag blev! Nu blir det en kopp te sen tror jag att jag kryper ner brevid lilla A i sängen.

Hoppas ni haft en toppen helg!


Promenix

Inge roligt väder men vi är ute på en sövnings-promenad! Fast jag tror vi blåser bort snart...

image description
image description

Lördag!

Efter en kass start på morgonen så tycker jag att jag är ovanligt uppåt idag. Jag vaknade på rätt sida iaf till skillnad från min "bättre hälft"...

Vi skulle nämligen var klockan åtta i morse i Länna på skjutbanan. Men vi blev en halv timme försenade (katastrof tydligen enligt R!) och det var mitt fel såklart. Halv åtta kommer han instormandes i sovrummet och säger -Vi måste ju åka nu! Ja men varför har du inte väckt mig då!? Han hade gått upp me Albin före sju och stäng sovrums dörrn, ja men såklart att ja sover då! Aja det drygaste va iaf att när jag kommer upp och ska göra mig klar så har hon inte ens gjort klart Albin. Han stod i pyjamasen han i gåstolen. Hur tänkte han där lixom? Aja vi kom iväg en halv timme senare iaf. Vi hade gott om tid att skjuta innan banan öppnade för det lååånga ledet av jägare som skulle skjuta. Älgjakten börjar ju på måndag så det var många som skulle öningsskjuta innan det. Vårat jaktlag som hade hand om skjutningen idag fick fullt upp dom:)

Just nu sitter ja o väntar på att lill hjärtat ska vakna så ska vi åka över till huset. Robin och hans mamma är där och grejar. Vi ska hämta upp dem och sedan åka och luncha på söderbyGK, efter det ska jag förhoppningsvis hinna måla lite på em om lilla A tilllåter. Snart kan man ju inte måla längre så det brinner lite i knutarna att hinna så mkt som möjligt. Men det är svårt eftersom nån måste ha Albin när jag är där. Han roar sig INTE så speciellt länge i vagnen längre...


Härlig men konstig dag...

Detta skulle ha publicerats igår kväll men appen funkade inte för mig på hela dan igår...

Dagen idag började toppen men slutade i kaos...

I morse kl 9 infann vi oss på fyrishov med Linda och Frida inkl. våra småttingar. Vi skulle premiär bada i varma bassängen där:) Det var skiit kul! Albin verkade älska det. sprattlade och slog i vattnet som en annan groda. (Längtar tills att få se korten, Frida:)) Det måste verkligen göras om!!! Vi provade även bada vid äventyrsbadet men det var på tok för kallt då vi varit i bra mkt varmare vatten innan... Inte OK tyckte Albin:) haha. Lite bökigt var det sen när man skulle duscha sig själv+bebis efteråt, meen det gick:)

Albin tok deckade i bilen på vägen hem. Blev lite lunch sen uppe hos pappa sen.
På eftermiddagen ringer en kompis me lite smått panik i rösten. Hon hade hamnat på sjukan me världens gallstensanfall sen natten innan. Åkte in me ambulans mitt inatten! Stackarn!!! Hon sa att det var värre än att föda barn... skulle få bli opererad denna gång iaf. Till saken va att hon hade en 13 veckors valp hemma som behövde tillsyn och framför allt vatten o mat. Stackarn hade varit själv på tok fööör länge pga av alla omständigheter. Så jag skyndade in till sjukan för att hämta nycklar och ut till lägenheten för att hämta den lilla stackarn, hem fixa mat och sedan upptäcka att Cia hatade detta nya tillfälliga tillskott i familjen. Hon bar sig åt som en galning och fick mord i blicken... Blev rädd själv hur hon bar sig åt och att hon dessutom fick me Loke att resa ragg mot valpen. Slutade me att jag fick ringa vännens mamma som fick komma och hämta hunden. Vilken pärs!! I allt detta hade jag även en as arg och övertrött son, gaaahh! Tog seriös 1,5 timme att lägga honom för natten. Han gick från att nästan sova till att vara tok pigg tuuusen gånger. Nu sover han iaf och jag pustar ut i soffan.

Vilken dag!! Jag kommer sova gott inatt, en sak som är säkert! Känner att jag slocknar nog bara jag sluter ögonen nu...

En sista sak; Åååå vad jag älskar denna säsong av idol! Molly och Amanda är ju AS BRA! Håller på dem ja:)

Måste bara visa vara badungar från idag! Så himla söta i sina badkallingar/trosor:)

image description

image description

image description

En aningens dålig kvallité, måste lära mig att alltid ta me mig kameran!!!


TinkyWinky

Är mitt smeknamn just nu:) Robin tycker jag ser ut som en telitubbi om kvällarna... Men fy fan va trivs i bebisdräkten!!!

Nu är man även snygg i skallen! Så himla skönt att få bli lite ompysslad av frissan. Nöjd blev ja me! Vi fick ta lite mera på längden än va ja tänkt, har blivit slitet ovanligt fort denna gång... Amningen?? Aja det växer ut igen:)

Imorgon blir det förhoppningsvis fyrishov på morgonen. Skulle ju ha badat me Frida o Ralf imorgon igentligen men de blev inställt så nu har jag försökt få me Albins kusin+ mamma istället. Är ju sjukt taggad på att prova bada me lillskrutt! Hoppas bara Linda o Linnea hinner:)
Annars kör vi nästa fredag!

Vi hittade även en bra centraldammsugare idag förresten som ska installeras i huset. En CanVac blev det. Nu ska jag försöka räkna ut hur många doser och hur mkt rör det kommer gå åt så är det bara att beställa. Måste ju upp me rören på vinden innan lösullen ska spridas där.

Nej nu ska jag kika på Robinson! Reklamen är slut:)


Rolig bild!


Det är kanske ett sånt plogblad man ska ha till vagnen i vinter:P
De har ju förutspått en varga vinter i år, huuvva!


Väntar o väntar

Sitter och väntar på att en lastbil ska komma med vår ventilation. Robin sa vid halv nio att den skulle komma snart men ännu har ingen dykit upp... Jag som skulle gå o tvätta håret. Men gör ja det så kommer den väll:S

Ska ta och lägga en liten tröttis här me snart. Börjar bli gnälligt! Just nu pillar han me tevedosan och det är det roligaste som finns verkar det som:) Inte undra på att det börjar bli paj!

Idag ska vi på babygruppen hade ja tänkt. Efter de ska vi hämta upp pappa Robin på jobbet, han är i Uppsala förtillfället o jobbar vid K-rauta. Vi ska först till Salens och kika centraldammsugare och sedan till Veronikas nya salong och klippa oss. Ska bli såå skönt att få gå till frissan! Mitt hår har vuxit sig så lång så det känns som om det bara hänger och ja orkar inte göra nått me det förutom att sno upp det i en knut. Toppning och få det lite uppklippt så blir det perfa:)

Fyy nu regnar det ute, bläää!

Måste visa vad min lilla man har börjat komma på att han kan göra!
Upp i krypställning, javisst:)


Burr!

Riktigt höstigt ute idag! Blåser kallt fast solen skiner. Jag har frusit hela dan tycker ja. Ruggigt värre!

Blev en hemma dag idag me. Var och handlade hundmat en liten sväng i morse bara. Sen har vi ätit lunch hos pappa. Både igår och idag har ja testat gröt på Albin igen. Igår blev det den mjölkfria, två skedar för han verkade hata den, och ingen spya efter det. Idag har vi testat den vanliga som det är mjölk i och ja det visar sig hur det blir... Hoppas det ska gå vägen!!
Vore ju toppen om han kan äta det nu så man vet vad man kan ge han till frukost:)

Ska även försöka köra sten hårt me flaska ett tag nu me. Vore ju toppen de me om de funka. Så man inte är så låst på kvällarna. Me vatten funkar det ju så hoppas han tar mjölken oxå så och förhoppningsvis välling me. Nu har jag kommit till en gräns och jag är dööö less på att amma!
På dagarna går det hyffsat bra me bara mat. Ammar på eftermiddagen så inte tuttarna ska sprängas. Sen på kvällen är det bara tutte som duger ännu... Och nätterna såklart, men de vill ja iaf fortsätta me för de är så smidigt.

Nej nu har jag en hungrig krabat här brevid som dessutom luktar skunk:)


JAAAAA!!!

Imorgon har Greys säsongsstart!!! Fy fan va bra, det gjorde min kväll nu! Wiiie!


Snacka om snabb leverans!

Nu har den kommit!! Min sparkdräkt!:) beställde i söndags och idag kom den, snabba ryck.
As mysig är den!! Aningens lång kanske... Speciellt i grenen men det är väll så den ska va;) denna kommer garanterat bli välanvänd nu i höst/vinter (hemma!!). Tack mamma!


Idag

Här är vi just nu, på promenad i solen (och blåsten). Vi skippa öppnis idag och körde på stor städ hemma ist. Välbehövligt! Så nu skiner golven, aja nästan iaf:)

Min lilla påbylsade snygging:)


6 månaders nappen

Har försökt nu några dagar att introducera nappen från 6 månader till Albin. Tänkte att det är kanske därför han spottar ut nappen så ofta på nätterna nuförtiden, för att han har den från +0. Men det går icke att byta! Den verkar vara för lång fortfarande... Nyss nu när jag la han och stoppade i nappen så tittade han på mig och skrattade. Typ som att "va ger du mig för konstigt":)

Så vi kör på med mini nappen ett tag till...


Blää på pengar!

Precis hemkommen från lite firande i Ekbolanda. Svärfar har nämligen fyllt år och idag bjöds det på tårta. Smaskens! Albin tok deckade i bilen på vägen hem. Slutkörd av kusinen:)

Annars idag har ja och R varit vid huset och grejat. Albin fick vara hos sin mormor hela förmiddagen så vi hann nått:) Jag målade och Robin snickrade takfoten. Fyy fasen vilken tid det tar att måla runt alla fönster! Står me en spackelspade och håller för vid fönstrena så det inte ska bli så kladdigt. Fint blir det!

Vi hade lite ekonomi snack igår här hemma. typ det tråkigaste man kan prata om, dessutom en lördag kväll...! Är inge kul alls just nu... Man går precis plus minus noll varje månad. Känns som om det inte finns nått till övers att göra annat för. Skit tufft är det (tycker jag men såklart finns det folk som har det mycket värre...). Läängtar så tills vi kan flytta in i huset så vi slipper boende kostaden här i lägenheten. Aldrig mera bygga hus säger ja bara!!! Inte för jag tror att vi ska göra de nå mera då vi kommer ha det finaste:)
Iaf kom vi framtill att vi flyttar så fort de bara går. Bättre att bo där och hålla på och fixa, tror man får mera gjort då. Kök, ett badrum och ett sovrum är ju allt som behövs till en början. Lekhage me oxå:) Ett ofärdigt hus kanske inte är det bästa för ett barn... Men ja överlevde ju!:)

Nu ska jag äntligen beställa min onepiece:) Min snälla mamma gick me på en förtidig födelsedags present, wiihoo!
Får bli en lila tror ja:)


Lööördag

Härligt väder idag! Så himla skönt. Suuuger in solstrålarna för man vet ju aldrig när man får göra det igen:)

Dagen idag startade me en sov morgon till halv åtta. Klockan åtta traskade vi upp till mamma och pappa för att hälsa på alla i jaktlaget. 1 oktober idag ju, alltså premiär för rådjursjakten:) Robin var me men ja höll mig inne hos mamma me Albin. Loke hade tydligen jagat jätte bra, kul! Ett rådjur sköts fast för Lokes mamma Ellie.

Mamma och ja tog rätt på en massa äpplen. En paj och lite mellis-mos att frysa ner till Albin. Efter lunch blev det en stor handling på Ica maxi. Så nu är kylen full! Så skönt så.

Ikväll kommer Viktor förbi. De skulle ha lite företags snack och sedan blir det nog en film. Ett glas rött tänkte ja unna mig ikväll me. Gött de!:)

Just nu är vi här och njuter i solen!