Jobbeli

Nu ligger denna mamman till sängs! Imorgon ska jag vakna till väckarklockan 6:00 för en timme senare ska jag infinna mig på jobbet:) Sista passet på Dalby innan kommunen tar över, eller jag skulle nog säga sista passet på Dalby överhuvudtaget... Fast det det vet ja inte riktigt, skulle vara kul och se nått hur ändringen blivit. Jag menar det behöver ju inte bli dåligt:) fast de nya scheman är skiit så det är ju ej skoj...

Dagen idag har varit jätte skoj! Fyrishov blev super lyckat tycker ja:) Albin kanske inte håller heelt me mig haha. Jorå det var bara i början han tyckte vattnet var läskigt men sen mjukna ha! Lagom till Walfrid inte ville bada längre;) ingen tajming på våra barn hade vi, haha. Efter fyrishov blev det china buffé. Och fy satan vad gott!! Jag höll på att spricka efteråt. Albin sov i vagnen hela lunchen han, super trött efter badet.
Nä du Dalkullan; den här dagen gör vi om igen!:)

Knasigt väder det har varit idag oxå då! Sol, moln, regn, hagel, sol, hagel... Hela tiden har det varit så. Nu på em när jag skulle söva Albin i vagnen råkade vi ut för värsta hagel regnet. Det bara piskade mot en! Men Albin verkade tycka det var mysigt under regnskyddet och höra på smattret för han somnade så gott ändå.
Nu ikväll har vi varit på middag hos mina föräldrar. Robin är och övningskör med sin bror i Västerås. Han ska nämligen ta tungt släp till lastbil och behöver träna att köra lite innan uppkörningen. Måste ju vara as svårt att backa innan man fått in snittsen! Men de klarar han nog:)

Nu; Gnaatt på er!


Övning ger färdighet!

Kladdigt blir det men nu har han fått in snittsen på att äta själv med sked, näästan:)


Barnvagns djungeln

Den senaste veckan har jag googlat och åter igen googlat på jag vet inte huuur många olika barnvagnar. Vi har ju en sulky men den är jag inte helt nöjd me. Benglig att köra och opraktisk att fälla ihop... Sen vill jag att Albin ska sitta bakåtvänd oxå och då sjönk utbudet på vagnar drastiskt.

Vi har ju våran fina, stoora, tuunga men ack så praktiska Emmaljunga vagn oxå. Den är jag jätte nöjd me, här ute på landet. Lyfta i och ur bilen och köra i stan är den inte lika rolig att ha att göra me...

Men jag tror jag hittat THE ONE nu! Men det får icke bli en ny tror jag, ett fåtal på blocket som är fina men såklart inga i Uppsala:(
Nu gäller det bara att få me sambon på vagn köp me, hehe.
Men så är det ju så att ett vagn köp inte prioriteras just nu, finns många hål att stoppa i men Åå vad jag vill ha! Skulle få tillbaka en rejäl hacka på skatten så det lär väll bli att man får vänta till dess iaf:)

Btw, första året jag får tillbaka på skatten oxå! Annars har jag fått betala mellan 40-200 kr... Stoora summor visst haha. Nu me lånen så lär det bli ändring på det:)

Nää nu är det iPhone förbud! Natti natt!


Torsdag

Förkylning på ingång känner ja... Blä! Huvudvärk och tryck över bihålorna:( Jag har inte tid att bli sjuk nu!

Dagen har spenderats på Ica maxi och i huset. Jag skulle bara in till posten och lämna in lite saker som jag sålt på tradera och sedan en snabb handling på Ica maxi för att sedan möta upp mina hjälpredor i huset. Handlingen tog hela fm typ... Först irrade vi runt och letade efter det ja skulle ha, hittar fortfarande inte efter sen de gjort om. Sen väl framme i kassan så upptäcker jag att Albin tappat snuttisen (!!! Det som inte får hända!). Arg på mig själv eftersom jag övervägde att lämna den i bilen innan fast tog me den ändå bara för att han drog i den började jag leta genom hela maxi efter den. Försökte komma ihåg hur jag gått och när jag såg den sist. Gick 3 varv utan att hitta den plus att jag var till receptionen 2 gånger för att se om nån lämnat in den. Albin blev arg, trött och ledsen och mitt tålamod sjönk... Men i 4 varvet hittar vi äntligen snuttis!!! Nån hade lagt upp den på pågenlimporna!!:) Lyckan var total när både jag och Albin fick syn på den, haha. Det var absolut sista gången snuttis fick följa med ut ut bilen!

Efter den händelserika fm så skyndade vi till huset för att möta Ingela och Emma där. Albin slocknade såklart i bilen med snuttis tätt tryckt mot ansiktet, sötisen! Han sov vidare i vagnen medans vi fikade och började lägga golvet i vårat sovrum. Nästa färdiga blev vi oxå innan mina medhjälpare behövde åka. Jätte fint blev det!
Tack för hjälpen söta ni<3

Just nu är det badning av en liten lortgris här hemma:) Så himla kul när jag sa efter middagen -Ska vi gå och bada, Albin. Då kröp han direkt till badrummet och ställde sig vid badkaret och hoppade.
Hoppas på att fyrishov besöket imorgon blir lika uppskattat som de i badkaret:)


Onsdag

Nu har jag krupit ner i soffan med en chokladbit och ett stort glas latte. En uppdatering här får det oxå bli:)

Kändes som om det var tisdag idag när jag vaknade och jag planerade dagen efter hur våra tisdagar brukar vara, öppnis och sedan när mamma har Albin åker ja till huset. Men sen kom ja på att allt det gjorde jag ju igår... Virrigt värre! Dagen sprang verkligen iväg igår.
Som sagt var vi ju på ÖF på fm igår och det var lika trevligt som vanligt:) Vid huset sen kändes som att jag fick massa gjort! Jag la klart golvet jag och svärmor la i söndags, spacklade hela taket i hallen och entren, städade ur tvättstugan (som är heelt klar nu:) förutom lister och inredning förstås...), blev arg då jag såg att Robin målat taket i tvättstugan utan att täcka klinkersen! Svart och vit prickigt golv var inte vad jag önskade direkt... Och sen påbörjade jag slipning av väggarna i hallen och då upptäckte ja hur mkt klockan var.
Kul dag blev det!

Idag har vi bara varit hemma. Så skönt! Ja förutom en liten stund nu på eftermiddagen som vi for iväg till lekparken i ramsta och gungade lite (innan regnet tack och lov!). Sen hälsade vi även på mamma-mormor på hennes jobb, dagiset i ramsta. Jag hoppas verkligen vi får plats där i augusti!! Älskar all personal där och sen att jag även har jobbat där och vet hur allt går till känns tryggt.

Nu sover Albin ute i vagnen för andra gången idag. Det har varit lögn att få honom att sova inne idag. Bara skriker när man sätter ner han i sängen... Och ute somnar han direkt. Hoppas han sover ett tag nu vilket han inte brukar göra i vagnen annars...

På lördag är det en månad kvar tills vi bor i huset:) Wiiie vad jag läängtar! Riktiga målet är att flytta in innan 20 april för då har vi klarat det under 1 år;) vore ju skoj!

Premiär gungningen idag: Mamman tyckte det var roligare än vad sonen tyckte...


Lite nervös

Om en timme ska jag på anställningsintervju... Pirret i magen börjar komma:)


2 barn

Igår mellan halv 10-halv tre hade jag två 1:åringar här hemma helt själv:) Lilla Rana var här och lekte. Mikaela är ensamstående och har svårt att få barnvakt så jag ställde upp. Gick jätte bra! Jag fick assistans utav svärmor efter lunch oxå:) När Mikaela hämtat Rana så åkte jag till huset och provade lägga golv... De sägs att ett click-golv ska man kunna lägga själv, jag säger bullshit! Billiga skit golv kanske? Aja idag efter 3 ska jag och svärmor fortsätta lägga, det går kanske bättre när man fått upp ångan.

Igår kväll hade vi lite grillfest med Robins och mina föräldrar borta i huset. Jätte mysigt! När jag stod ute och grillade och njöt i kvällssolen så kom jag och tänka på hur fantastiskt länge vi har på huset. Kvällssol på hela framsidan ända till solnedgången. Bara lite flera granar som ska ner så är det perfekt! Snart, snart kommer vi alltid kunna ha sånna härliga grillkvällar i huset<3

Nä nu är det uppstigning tycker lillemannen här bredvid! Han har sovit i våran säng de tre senaste nätterna?? Han vaknar cirkus vid 1-2 tiden och är jätte ledsen och det enda som hjälper är att sova tätt in till mig... Sen att han sov till 8 idag me!! Hur skönt är inte det:) Tror inte han ställt om till sommartid ännu... Det gör inte mig nått;)

Godmorgon säger vi!


För mycket!

Och jag som tyckte det var för mycket leksaker innan födelsedagen... Albins rum är överbelamrat med prylar just nu. Jätte fina leksaker men jag ska rensa idag och ställa undan lite grann och ta fram senare. Han fick mkt uteleksaker i present, jätte bra nu är det bara sandlådan som fattas:)

Bobbycaren från farmor och farfar är en favorit:)


Less!

Jag är så inne helvete irriterad just nu! Jag tänker inte ens gå in på vad för det är det inte värt. Är bara så less att jag ska vara så godtrogen och alla tillags jämt!

Nä fy!

Dagen har iaf varit bra fast lååångdragen... Lisa vet vad jag menar;)
Nä nu ska jag gå och lägga mig bredvid min karl i varma sängen. Och sova bort irritationen...


Utvilade!

Inatt sov denna lilla solstrålen non-stop 20-6:45! Inte ett enda napp instopp var det! Helt okey:) Jag känner mig utvilad och redo för dagen. Vi ska strax åka och stor handla så man har de gjort inför helgen.

Min duktiga lilla 1:åring:)


dagen

Denna dag bjöd ju på helt fantastiskt väder även den. Och det har vi utnyttjat!:) Idag tog vi oss till 4-H gården på fm för att träffa Caroline och Viggo. Vi strosade runt och kikade på djuren och sedan blev det en liten prommis och sedan lunch inne på gränbyC. Tror klockan var strax efter 3 när vi satte oss i bilen och jag hann endast köra ut från parkeringsfikan så sov Albin. Haha! Och han sov till halv 5 i 5 sen... Så länge var det lääänge sen han sov. Trött efter dagen och alla intryck tror jag:) Det var en hel mysig dag som vi gärna gör om med fina vännerna!

Nu här innan läggningen tog jag och Albin ett långt bad tillsammans. Ungen gillar verkligen vatten! Han badar gärna jämt om han fick bestämma. Nästa veckas fyrishov besök blir sääkert uppskattat! Vid läggningen fick han ligga i min famn och somna. Vi har ju vant honom av med det nu men ibland är det så mysigt. Han kurar ihop sig intill bröstet och pillar lite i ens hår och drar snuttefilten över ögonen sina. Jag sitter på sängen och vaggar och nynnar lite. Jag älskar den stunden! Ja inte om det vore så varje kväll kanske... för tungt i armen blir det. Men ibland är det så himla mysigt! All kärlek till dig min goa lilla unge♥




Albins 1:års kalas!

Nu äntligen har jag tatt mig till datorn och tömt systemkameran på bilder. 547 st var det sen sist jag tömde i november!! Herregud och jag som tyckte jag tog lite bilder... Men bara 1:års dagen och kalaset var 128 st.

Tänkte bjuda på en bild bomb från födelsedagen och kalaset:)

Morgonen








Kalaset!

Saccosäck från moster och morbror!:)





Moster♥


Mera paketöppning med mamma...


Och pappa! Massa fina saker blev det:)


Fikabordet, som jag faktiskt blev väldigt stolt över *skryt*






Alla gäster!




Skapligt roade alla såg ut på denna bilden då, haha! Men mkt trevligt kalas var det iaf:)


Bus farmor satte kusinen i lådan




Helt underbar dag blev det! Jag är super nöjd! Hade varit skoj att ha ett barnkalas med men det orkade jag fasiken inte dra ihop... Jo om huset vore klart så hade det varit lättare men aj aj. Albin bryr sig nog inte, bara mitt eget samvete som lider tror jag;)


Hipp Hurra!

Idag fyller finaste Nellie 1 år!!

Grattis grattis på din dag<3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1053075/images/2012/pic_195044179.jpg" class="image">


BVC!

Lovely weather!!! Jag Louise tog en promenad från heidenstam till gamla Uppsala högarna på fm i solen. Super skönt!! Kul att träffa den flickan igen me:) var ju "bara" 4 år sedan... Hon hade själv en liten skrutt på 7 månader.

Efter lunchen sen bar det av till BVC på 1-års kontroll -vikt och läng, vaccination. 10,460 kg och 75 cm lång är våran lilla man nu. Och sprutorna gick det jätte bra att ge. Han var ledsen en halv minut bara, nu väntar vi på biverkningar... Funderar på att ge en Alvedon i förebyggande syfte snart. Han har ju fått feber de andra gångerna och sen är ju Alvedon muskelavslappnande me. Ont i benen har han:(
Men det är full fart ändå här nu. Han tvär slocknade efter sprutorna och vaknade nu sprudlande glad.

Imorgon ska det ju bli ännu finare väder än idag!!! Är det inte härligt eller vad?! Så imorgon åker vi till 4-H gården me en mamma från mammagruppen och njuter av vädret. Kul!

Neej nu är det mellis dax:)

Tussilagon har letat sig fram:) det betyder VÅÅÅÅR!


Sjukstuga

Äsch så farligt är det inte. Albin är jätte snorig och hostig bara. Men ja tycker synd om han ändå. Vi skippar att åka till öppnis idag iaf. Alla barn verkar ju ha nått just nu och jag vill inte att Albin ska åka på nån mera bakterie nu när han är extra mottaglig för det... Får se vad dagen har att bjuda på ist? Skulle behöva åka in och köpa färg och spackel om jag ska kunna vara vid huset i em. Jag spacklade upp allt igår. Sen är det ju barnbidrag idag så en uppdatering av kylskåpet vore ju inte fel:S

Tur att Albin fick så mkt kläder i söndags för då slipper vi handla det me:) Ska bli kul att se på
Bvc imorgon hur lång han blivit. Känns som om han dragit iväg på längden ordentligt, 74 växte han ur över en natt känns det som. Nu är det 80 som gäller, iaf på bodies byxor kan han fortfarande ha 74. Imorgon är det även vaccination för min lilla 1-åring. Inte kul! Hoppas han inte får så ont och inte någon feber som visst:(

Nej nu är lilla ligisten vaken så daxs att gå upp! Skönt att få sova till 9 idag!!! Men så var vi vakna oxå mellan 5-6.30...


Cake pops!

Tänkte bjuda på detta smarriga receptet på Cake popsen som jag gjorde till kalaset.

Du behöver:

- 1 pkt ballerina kladdkaka
- 50 g philadelphia
- klubbpinnar, grillpinnar
- 100 g smält choklad (vit, vanlig eller mörk, välj efter smak)
- valfri garnering tex strössel, marsipan eller choklad


Gör såhär:

- Mixa kakorna och blanda i philadelphia tills det blir en lagom fast deg. Ställ in i kylen i ca 20 min.
- Rulla lagom stora bollar och ställ in i kylen igen.
- Doppa toppen av en pinne i smält choklad och tryck in i en boll. Gör så med resten och ställ sedan in dem i
kylen så att chokladen stelnar och bollen fastnar på pinnen.
- Doppa sedan dina cake pops i choklad och dekorera sedan som du vill.
- Ställ in i kylen en stund och njut sedan av en god cake pop.

Jag gjorde fyra satser och det blev 29 lagom stora bollar. Det var lite pyssel med dem men det var det värt:) Jag fyllde en vas med ris som jag sedan stack ner de färdig dekorerade cake popsen i, det funkade kanon:) Man kan ju även använda en oas som man annars sticker blommor i.

image description


Det GÅÅR framåt:)

Sen Albin tog sina första steg så har han varit noll intresserad av att gå. Jag har heller inte puchat honom att försöka. Har tänkt som så att vill han gå så gör han det när han själv vill. Och idag har övat heela dagen:) Började med att vi var hos syrran och lunchade. Han tyckte nog inte han fick tillräckligt uppmärksamhet för helt plötsligt när vi sitter och snackar så ställer han sig upp och tar några steg. Så duktig<3
Efter det har han gjort samma sak flera gånger. Ställer sig upp utan stöd och traskar i väg. Oftast blir det inte fler steg 4-5 men nu innan läggningen gick han mellan soffbordet och tv-bänken. Så kul att det verkar ha släppt för min lilla skrutt nu:) Nu är det bara övning!

För övrigt så tror jag att Albin är inne in nån fas just nu... Sover jätte dåligt både på natten och dagen, "kort stubin" och allmänt grinig. Han verkar drömma väldigt mkt på nätterna, kan vakna och vara jätte ledsen men sen tvär slockna igen. Vrider och vänder sig i sängen och gnyr oxå. En annan ligger ju bara och lyssnar på det där:/

Säger som vid de andra faserna han varit i, hoppas det går över snart! Och det gör ju det tack och lov tillslut:)

Jag försökte ta flera kort när han var på benen och gick men antingen så hann jag inte eller så låg telefonen för långt bort. Dessa två är vad jag lyckades få...


Mega trött

Nu är jag heelt slut efter dagen och all fix inför den. Kalaset blev jätte lyckat! Massa släkt och vänner samlade och Albin fick så mkt fina presenter. Ja Robin me förstås:) Visar bilder imorgon då jag endast fota med systemkameran.

Nu ligger ja och mitt stora hjärta i soffan och myser. Jag känner att jag somnar snart medans R är helt inne i nån krigsfilm på Tv.

Albin vaknade kvart i 6 i morse. Det verkar vara hans nya grej, tyvärr. I över 2 veckas tid så har dagarna startat då... Man är ju lagom pigg vid den tiden på dygnet. Sen att han har varit jätte täppt och hostig de 3 senaste nätterna gör sömnen inte bättre. Imorgon ska vi bara vara hemma och dega å leka me alla nya saker:)
Den som vill får komma och göra oss sällskap;)

Nä nu kryper jag i säng!!

Mina fina tårtor från kalaset idag *stolt*

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1053075/images/2012/pic_194527185.jpg" class="image">


Cake pop frälst!

Provade att baka cake pops idag, och satan vad goda de var:) Pyssligt och Pilligt var det men det var det värt!

Så de som kommer på kalaset imorgon får smaka dessa...


Inte skönt!

Slog upp skallen i hörnet på proppskåpet ute i hallen på fm. Aj! Och det blödde som bara den kan ja tala om!

Men jag hade inte tid att tänka på det då. Torkade bara torrt och knöt upp håret i en knut... Dagen har varit fullt upp. Nu när jag duschade och allt blod rann av håret hann det ikapp mig... Var tvungen att sätta mig ner och såret dunkade som bara den. Robin tyckte det skulle behövas sys men ja vet inte, jag ser ju inte! Nu är det ren tvättat iaf:)


Födelsedag nummer 2

Idag är ingen vanlig dag för det är väldens bästa pappa/sambos födelsedag, Hurra hurra hurra!!

Jag och Albin gick upp 6 i morse efter en stökig natt. Pappan sover fortfarande efter födelsedagsfesten i Sthlm igår. Både jag och Albin är snart redo för att sova en liten sväng igen. Sen ska bi sjunga och gratta pappan:) Vi har varit och slagit in paketen i källaren nu på morgonen. Bära upp det i lägenheten gör jag inte då det väger 25 kg... Vi får rita en skattkarta:)

Albin har dragit på sig en förkylning igen... Igår kväll hade han nog lite feber och natten har varit stökig bara för att han hostat och snorat. Hoppas det blir bättre tills imorgon då det blir stoor-kalas för bägge mina killar:)

Nej nu ska vi soova lite!:)


Välbehövligt!!

Vaknade just med ett ryck och var tvungen att kolla klockan direkt! 08:20!! Så länge har vi nog aldrig sovit, haha. Sjukt länge sen var det iaf! Födelsedagen igår tog nog på krafterna på lillemannen:) nu ligger han och morgnar sig här bredvid så snart startar vi denna dag!

Inte ser jag vad det är för väder heller... Orka gå upp och dra upp rullgardin. Hoppas på bra väder med sool men det är nog tveksamt...


Första födelsedagen!

Idag har det varit Albins dag heeela dagen:) Det har varit en riktigt kanon dag me! Kan inte fatta att jag nu har en 1-åring ist för en liten bebis. Grattis till mig och Robin idag me som firar 1 år som föräldrar! Det bästa året i vårat liv♥

Bilder säger mer än ord så här kommer en resumé av dagen!
Bildbomb!

Dagen började såklart med sång och paket öppning i sängen!


Riktigt nöjd blev han me mini-kastrull setet:) Kläderna var mindre roliga, haha


Skjorta åkte ju såklart på dagen till ära! Sen bakade vi lite inför kalaset på söndag (fortsättning följer imorgon...)


Till lunch åkte vi hem spontant till Annsofi och Nellie. Super mysigt! Blev lite mini kalasande oxå:) Söta vännerna gav Albin paket me. Och det gick hem minst sagt! (han har lekt gärnet med det sen vi kom hem). Tack så jätte mycket!




FIKA!:) Och såklart med tårta! Blev en snabb variant på vägen hem till Annsofi, haha.


Lyckan var total när han fick ta första biten -Själv!:)




-Mmmm med tårta!!


Bästaste vännen med staans blåaste ögon!! Sötnosan! Tårtan gick hem där me:)


Fuull me bus och glimten i ögat jämt!


Efter ett bank besök och varit hem och hämtat pappa (+ jula, gränby och svante nilsson shopping) så bar det av till frisören. Albin blev premiär klippt me på salong:) Var väldigt skoj tyckte han...


 ... i en sekund;) Så det blev en mkt snabb klippning. Dunet är iaf bort klippt nu:) ser ni havet av hår förresten i bilden ovan för! haha! Hon klippte upp mitt hår en hel del, känns jätte skönt! Och jag klippte inte av det, woohoo!


Klockan 19.15 landade vi hemma, äntligen! Lång men mkt lyckad födelsedag blev det. Albin tok deckade kort där efter, haha.
På söndag kommer alla släkt och då blir det mera firande. Imorgon blir det till att baka hela dan!

Nu säger jag God natt!


Bästa leksaken just nu!

Den klassiska Brio taxen som han fick i julklapp av sin gammel farmor!






Ändrade planer...

Frisören hade ett migrän anfall och ringde återbud:( Men jag fick en tid klock 5 imorgon ist tillsammans med min pappa så det blev bra ändå:)

Så nu hade jag ingen aning om vad man ska hitta på idag igen... Albin sover en sväng nu, när han vaknar får vi se vad vi hittar på.

Tänkte visa en liten smyg titt på hur det blev från i måndags och tisdags när jag tapetserade. Helst vill man ju visa bilder på när det är helt klart men jag vet att många är nyfikna så här kommer lite bilder:)

Vårat sovrum!

Så här ser tapeten ut där på 3 av väggarna. Den fjärde ska få vitmålad panel på sig:)

Gästrummet! (Lisas rum;))
Före...




efter...






Så blev det:) Jag är super nöjd! Nu är det "bara" golv och lister som ska dit sen är det klaart.

Robin satte upp spegel och komoden i stora badrummet i helgen

Arga snickarn skulle få spader på oss över hur rörigt vi har det på bygget, haha. Det roliga är att Robin har sten koll på alla saker i oredan:)
Stora badrummet blev väldigt enkelt i kaklingen. Hel vita väggar och grått golv. Vi kunde inte bestämma oss hur vi skulle ha det där inne... Men jag är nöjd med att vi inte valde nått på väggarna faktiskt. Det är ljus och fint där inne nu!

Så ser det ut just nu:)
Jag spacklade även väggarna i hallen igår för Robin har skivat igen alla väggar och tak där nu, även i tvättstugan. Våran el-kille hade varit där på fm igår och kopplat in alla lampknappar och eluttag i köket oxå. Jag provade att tända alla spottarna i taket och dimrade fullt. Det såg ut som en stjärnhimmel nästan, haha.

Nästa projekt jag ska ge mig på i huset nästa gång jag kan vara där (fre,lör) är att såga upp panel till fondväggen i vårat sovrum och grundmåla den en gång. Jag vill även lägga golvet i gästrummet för då kan man sätta en barngrind in där så kan Albin vara med. Ställa upp resesängen där och ta dit lite leksaker så kan jag kanske vara där lite mera i veckorna:)
Jag är så sugen på att tapetsera Albins rum me! Men där inne står 13 garderober och dom flytter man inte gärna på sådär bara... Där ska även taket göras om då det inte blev heelt bra *suck*. Det märks verkligen att det var det första taket jag spacklade i mitt liv... Jag har lust att sätta upp vita skivor där ist så slipper man hålla på. Jag orkar inte spackla om allt och måla igen! Tröttsamt med back jobb...
Har ju redan ett stort back jobb som väntar på mig... Måla hela köks och vardagsrums väggarna! Men vill man att det ska bli rätt och att man ska vara nöjd så är det bara göra om, göra rätt!

Det var allt för nu:)
Kraam!


Go morgon

Jag vaknade för 20 minuter sen till en strålande glad unge. Vi myste lite och nu leker han själv i sitt rum medans jag ligger och drar mig. Bra start på dagen!

Kom på nu att idag för ett år sedan vaknade jag med ett ryck och var panik kissnödig. Sprang upp och då släpper slemproppen, inte trevligt var det! Och efter det tog det 18 timmar innan värkarna började och ytligare 16 timmar sen innan världens bästa unge var ute. Helt fantastiskt att man klarade av allt det!
Ännu fantastiskt är det ju att man vill göra om det, haha. Smärtan från förlossningen har inte bleknat heelt ännu men känner att det är inte är mått jag inte skulle klara av ändå:)

Lite sugen blir man ju när folk i sin omgivning är gravida. Haha! Men vi ska njuta liite till av att bara ha Albin:) för det är inte så bara. Älskade lilla unge<3

Idag har vi inga planer alls. Tänker ta dagen som den kommer faktiskt:) Skönt!

Neeej men juste kom på att jag ska ju klippa mig idag. Gahaa! Klockan 11 oxå! Det hade jag förträngt... Hur ska jag gör då? Hur vill jag ha det? Hjälp!
Jag är ju en hejare att alltid låta henne klippa av allt men nu tänker jag faktiskt vara lång hårig!

Nu låter det oroväckande tyst ute i vardagsrummet... Bör nog kika vad sonen gör...


Himmelriket!

Bästa stället på Ica maxi tycker Albin! Och banan disken såklart:)

Men till våran förskräckelse hade de möblerat om på barnavdelningen!! Haha


Måndaag

Jag som skulle gå och lägga mig tidigt idag... Klockan 21 låg jag iofs till sängs men så kom jag på att jag inte kollat på avsnittet på äkta människor på svt-play. Efter det skulle jag bara kolla en hemsida. Ja och nu skriver jag ett inlägg här oxå... Duktigt! Men vrål trött är jag efter dagen så snart somnar jag me iPhonen i handen.

Idag hadlade vi tapeter till gästrummet och efter det även mat. Efter ett sen åkte jag över till huset. Jag målade sista gången i taket i vårat sovrum och tapetserade även väggarna där:) förutom en vägg som vi ska sätta upp vitmålad panel på. Kommer bli as snyggt! romantiskt och lantligt så som jag vill ha det där inne:)

Jag målade även väggarna i gästrummet så jag kan tapetsera därinne imorgon. Spackel skarvarna lyste nämligen igenom på tapeten i vårat sovrum så jag tog det säkra före det osäkra och målade väggarna i gästrummet me. Inte kul att slita ner tapet och göra om!

Robin och ja bestämde i helgen att vi ska måla tapeten som vi satt i köket/vardagsrummet. Jag är inte nöjd med den! I butiken och när man håller upp tapeten så ser den vit ut men nu väl uppe lyser det lila/rosa om den. Kan vara vårat ljus som gör det men så vill jag iaf inte ha! Lika bra att göra om nu fast det känns trist...

Nä nu går verkligen ögonen ihop snart! Bäst att sova så man orkar me morgon dagen. Imorgon blir det en tur till öppnis på fm och sedan tapetsering på em som sagt:)


För ett år sen...



Ja då såg man ut sådär! 3 dagars övertid, less, smäll fet och svullen. Guu vad jag längtade efter att värkarna skulle börja då. Och det skulle ta yttligare 4 dagar innan dem började... Kan jag säga annat än den veckan jag tvingades gå över var den längsta i mitt liv!!

Men nu när man tänker tillbaka så var väntan inte alls lika jobbig som jag vet att jag tyckte då, haha. Att jag inte njöt mera av sov morgonerna som fick ist...;)

Vi har typ precis kommit hem från ett 1-års kalas. Jätte trevligt var det! Mindre kul kanske att ha en övertrött och socker stinn son... Jag som trodde han skulle somna direkt i bilen men icke! Just nu är det fullt ös kan jag meddela...

Idag tog Albin sina första steg!! Jag var uppe hos mamma på fm och fikade. När vi stod och pratade strax innan vi skulle gå hem så släpper han helt plötsligt mitt byxben och tar några steg. Mamma och jag bara stod och gapade och sedan studsade vi upp och ner och skrek, haha. Mäkta stolt han såg ut då! Sen idag har han gjort flera tappra försök. Så kul!! I förrgår/igår började han våga stå utan att hålla i sig och idag ta några steg. Snabba ryck:) Söta lilla du!♥
Man blir ju så stolt!!


Schlagerkväll!!!!

LOOOREEEEN!!!!!! så jäkla bra och snyyygg!:D


Mammor på stan!

-så se upp! Haha!
Ikväll är det mammor på stan som gäller:) Gruppen heter så på fejjan som vi några mammor från öppnis har bildat. Ska bli himla trevligt att gå ut och käka med dem ikväll! Jag har inte kunnat följa me de tidigare gångerna men ikväll blir det premiär;) (fast lite dåligt samvete har jag för det är seriöst de sista slantarna jag går ut och käkar för ikväll, hatar våran taskiga ekonomi just nu!!). Men kul ska jag ha!!:)

Idag har vi inte gjort så mkt. Var in till banken på fm och fick lånet ut ökat lite grann. (så nu vill vi flytta till huset ännu fortare för nu blir räntan ännu högre! Fy) Sen har vi varit på lunch uppe hos pappa tillsammans med brorsorna. Albin gillar verkligen Johan, de busade så han kiknade av skratt. Albin har även börjat spela pajas och spexar för att få uppmärksamhet. Så jäkla kul! Bus unge!

Från det ena till det andra...

Alltså jag tycker inte jag klagar så mkt men nu är verkligen botten nådd känner jag. Husbygget står mig upp i halsen just nu!! Känns som om det aldrig blir färdigt och det bara suger ut varenda krona ur en. Hatar det! Ingen familjetid har vi heller. När Robin inte jobbar så är han vid huset och så fort jag har barnvakt så är jag med där så mkt jag kan. Kan inte komma ihåg när vi bara var hemma tillsammans alla 3 och mös. Jag vet att att det snart blir bättre och vi visste att det skulle bli så här tufft men det är ändå jobbigt just nu. Aldrig mera vill jag ha det så här!! Bygga hus gör man bara en gång! Samtidigt som jag längtar till inflytt och älskar huset och tycker att det är kul att vara där så vill jag bara att det ska försvinna ibland. Varför skulle vi bygga ett nytt hus, varför skulle vi göra allt själva för?! Så känns det ibland... Mest tänker jag på hur mkt som Robin missar med Albin.

Nä snart är den här tiden ett minne blott och vi bor i vårat drömhus och kan börja leva ett riktigt familjeliv! Bo i ett hus som vi har gått precis som vi vill och kan vara stolta över. För det är fan byggt med kärlek, blod, svett och tårar!:)

Nä nog om tråkigt babbel. Nu ska jag börja göra mig färdig inför kvällen medans Albin sover. Gäller att vara ute i god tid då man inte vet hur mkt tid man kommer få sen:)

Trevlig helg på er!


Saker faller på plats

Idag blev det inget soff-kikande. Var ist till rusta och bytte lite tapeter jag köpt och sedan på bauhaus för att köpa toalett. På vägen hem stannade jag till vid huset för att hjälpa Robin ställa badkaret på plats:) Super snyggt var det!! Lääängtar tills vi kan ligga där och bubbla!
Robin hade oxå fått ugnen och micron på plats. Älskar dem! Svart är snyggt det:)


Komiskt nästan!

Jag provade att lägga ut våran hallspegel och skoskåp ikväll på blocket. Jag vill inte ha det i huset sen så jag tänkte testa om det var nån som var sugen på det.
Nu två timmar senare är det redan sålt, haha. Gamla Ikea möbler liksom:) Kul!

Kom dock på nu att jag inte kommer ha nån spegel förutom den i badrummet... Albin pajade ju den i sovrummet. Vilket problem! Haha. Trodde inte möblerna skulle ryka så fort ju:)

Bye bye!


Göra om?

Jag har letat och letat efter vita hallmöbler till huset men jag hittar inga som faller mig i smaken. Iaf inte de inom rimligt pris... Funderar på att måla de vi har just nu vita ist... Gillar modellen på dem faktiskt och så kan man ställa nå fina vita korgar över eller i facken på hatthyllan oxå. Hmm. Jag vet inte riktigt, man kan ju testa hur det blir iaf. De ska ju annars bara vara i garaget annars och där behöver det ju inte vara så snyggt:)

Inge bra bild direkt... Överbelammrad hatthängare med 50-11 jackor och overaller. Läängtar tills våren är mera här så man kan börja hänga undan alla tjocka jackor!!


Onsdag!

Vilken tråkig dag! Inte har jag tagit mig för att göra den nå rolig heller... Vi var och handlade på Ica maxi på fm bara, det var väll dagens höjd punkt... Jag försökte få till en lunch träffa med någon men alla bara dissade oss:( Fy på er!!

Imorgon får det bli andra bullar, då ska vi göra nå skojigt:) Kanske mio/em/ikea och kika på nån soffa vi ska beställa. Funderar på att åka till nån lekpark snart me för kom på igår att Albin har inte fått premiär gunga ännu. Det måste provas vad som tycks om det!!:) kanske till Stadsparken så kan vi mata änderna me:)

Igår förgyllde vi dagen med att på fm åka till öppnis, sedan lunch med pappa och även middag. På öppnis fick Albin prova att åka rutchkanan som
de har inomhus. Han tyckte det var jätte kul! Ville bara åka mer och mer:) Så kul att se. Märktes att han fick den där pirr känslan i magen när han åkte ner.

Middagen uppe hos mor&far stod jag för medans mamma gjorde semlor (det var ju tisdag lixom, då måste det vara semla i dagarna 7). Albin hjälpte sin mormor han:)


Första skorna!

Inte för att han kan gå ännu men vi provade hans första skor idag:) Och de satt bra! Men han lär ju hinna växa ur dem innan de får premiär användas på riktigt;)

Så här kul var det att prova skor! Haha!


Freedagen

Alltså herregud vad roligt jag hade i fredags! Först middag på brasseriet (tror jag de hette) me de flesta som jobbar kompisarna. Sen förferre hos bästa Lollo och sedan utgång på flustret. För festen var jätte skoj, kul att så många kom med. Drickat flödade (pik till min kära Anna;)), dans och många skratt! Sen ner på stan stannade vi till på red room för att ta en öl, dö tråkigt ställe btw. Men sen blev det flurran. Alltså seriöst dansade vi konstant mellan 12-03. Kommer inte ihåg sist jag gjorde det och det var sååå roligt! Knäna och fötterna värker fortfarande...

Min snälla "man" hämtade mig sen oxå. Det var först när jag satte mig i bilen som jag kände hur full jag var, haha. Snacka om att jorden gjorde några extra varv...

Gårdagens bakfylla var såå värd att ha för det var den roliiigaste ute kvällen på ett jäkla tag!

Älskar er brudar!!! Och Christer och Petter, haha


Alvas dop!

Så himla fint dop vi var på idag. Lilla Alva Linnea skötte sig exemplariskt hela tiden. Och alla andra barn me:) Albin var tok fascinerad av alla de större barnen som sprang runt och jagade ballonger. Han försökte hänga på men blev om sprungen några varv innan han hann komma nån vart. Så himla sött att se! Han njöt verkligen och skrattade hela tiden.
Under paket öppningen var lyckan total när de stora barnen hjälpte till att öppna presenter och lämnade alla ballongerna på golvet. Han gjorde små glädje tjut när han jagade dem, haha.

Nu nyss somnade han totalt utmattad efter dagen. Älskade lilla hjärtat<3 Jag älskar dig nå obeskrivligt!!


Back on track...

Nu är man sitt rätta jag igen:) Fyy vilken seg dag jag hade igår! Men det var det värt;) Visar bilder sen från i fredags.

Idag står det dop på schemat i vänge kyrka. Ska bli mysigt! Jag har precis pysslat färdigt med paket inslagningen:) älskar att slå in och göra kort till.

I morse när vi vakna tog vi en prommis och sedan ett stopp hos mamma för morgon kaffe. Det var Robins tur att ha en ute kväll igår kväll så tänkte att jag skulle skona honom från Albin nu på morgonen. Jag är snäll ja jag vet!:)
Vart jag ville komma med det var att så himla fint det var ute då! Tjock frost på träden och vägen. Och fyra minus så man slapp geggan på vägen oxå. Perfekt promenad! Jag bara njöt. Solen hade ju fått varit framme om den ville men det var skönt ändå:)


Bakis!!

Dagens häng idag!... Tur att lill älskling leker så bra själv...


Som Pippi!

Huvudet ner och fötterna upp:) Älskade lilla du<3


Ännu en dag med sol!

Är det inte härligt så säg!!:)

Idag har vi mest varit hemma och lekt. Jag har varit en sväng till huset och tagit emot våran vinkyl och några små grejer från ballingslöv. Sen var ja in en kortis till stan me för att hämta Robins fldelsedagspresent. Hoppas han blit nöjd:) Efter att Robin slutat jobba var vi in på banken på möte oxå. Längtar tills vi kan lägga om lånen nu!! Snart så:)

Nu sitter jag och väntar på att Mikaela ska komma med Cias "pojkvän". Japps det ska bli valpar igen... Hoppas det går vägen denna gång bara!! Lite blandade känslor är det med en till kull...

Dagen imorgon har jag ingen aning om vad vi ska hitta på. På fm skulle jag ta emot våran köksfläkt iaf sen vette fasen. På kvällen sen blir det middag och utgång me jobbtjejerna, ska bli så himla kul!!! Albin ska dessutom sova hos mina föräldrar så sovmorgon kommer det ju oxå bli. Sköönt det!:)