Äntligen

Idag fick jag äntligen det efterlängtade beskedet, vi har fått förskoleplats till Albin. Inskolning från 1 augusti... Men jag vill nog skjuta på det till slutet av augusti iaf, om vi tackar ja till platsen. Jag är så himla kluven till det här! Samtidigt som jag vill börja jobba så tycker jag att Albin är för liten att börja på dagis ännu... Helst skulle jag vilja han var hemma hösten oxå och sedan skolas in i januari. Då är han ju nästan 2 år iaf. Men dagarna kommer inte att räcka så långt och man vill ju inte ta ut alla nu heller. Vårdnadsbidraget skulle vi klara oss på om jag jobbade extra sisådär 8-9 pass varje månad oxå... Det är ju bara hösten som det gäller. Åå vad svårt det blev!

När jag fick svaret att vi kommit in så blev det som ett slag i ansiktet lite grann. Hjälp han börjar bli stor, hjälp är han redo för dagis och hjälp är jag redo! Sen att förskolan vi hamnade på inte är nått av valen vi gjort är ju även det en bidragande orsak till hjälp-känslorna. Men det verkar faktiskt bra på den förskolan. Mamma har bara hört bra om den och varit där och tycker den känns bra. Syrran hade visst jobbat extra där och tyckte det var ett litet och mysig ställe. Och jag tycker det känns bra att det är en liten förskola.

Det mest negativa är väll att de öppnar 7.15... Det kommer inte funka för oss! Jobbar jag dag börjar jag 7 och sen tar det säkert 20 min för mig att vara jobbklar. Robin kommer ju åka 6 hemifrån om inte ännu tidigare så det kommer ju vara jag som lämnar. Och hämtar då han oftast inte är hemma förens mellan 17-18 i bästa fall. Jag måste ju även jobba kvällar och då kör det ihop sig riktigt för oss...

Uscha ja ni märker att tankarna bara snurrar just nu. Jag vet ingenting alls hur vi ska göra! Varför var året tvunget att gå så fort för!?


Så där ja!

Nu är mannen min egen företagare:) med start imorgon!
Jag är helt övertygad att det kommer gå jätte bra för han, så energisk och målmedveten som den karln är!

Så när han börjar tjäna stor kovan så blir jag lyxhustru;)


Skor

Igår när jag ändå var ute och åkte så stannade jag till vid skopunkten. Tänkte kika om ja hittade nå slit och släng skor där till Albin och nå lätta sommarskor till mig. Jag hittade ju tyvärr inte nått till mej ist fick Albin 3 par, haha. 3 par för 200:- så det var ett klipp:) ett par gympa skor, ett par tygskor och ett par stövlar.
Visst det är väll inte de bästa fotriktiga skorna de har där men de duger att ha i lek. Som mamma sa så kan han ju ha de bättre när man vet att han ska gå mkt:)

Men hur sött är det inte me små skor!?
De här är i strl 20 och stövlarna i 22:) Stövlarna är lite väl stora men då kan han ha dem i höst oxå!


Stänkskyddat!

Igår var glasklart här och satte dit vårat stänkskydd vid diskbänken. Blev himla bra tycker jag! Nu är det bara hyllan som ska upp på väggen över:)


Helt underbart

Jag ligger i sängen och drar mig lite. Jag vaknade klockan 7 och kan inte somna om. Albin ligger tätt intill mig och sover fortfarande, så jäkla mysigt! Jag har inte tagit tag i de nattliga besöken ännu för jag tycker det är lite mysigt att ha honom nära på nätterna. Tänk om några år kanske han inte ens vill vara nära mig, haha. Nä jag njuter av gosungen ett tag till:) Vem vet det kanske löser sig av sig själv sen.

Igår vart det en riktig shopping dag, igen... I fredags fick ju Albin sig en hel sommar graderob och igår var det min tur. Så himla skönt att ha linnen/tröjor som det inte är hål på! Det vart 6 nya linnen, t-shirts, 2 par shorts, 2 koftor, 1 bikini och en vanlig bh. Shortsen är jag as nöjd me, ett par i jeans och ett par i tyg blev det. Dom i tyg sitter verkligen som en smäck! Jag brukar ha så svårt att hitta shorts eftersom jag har så smal midja till mina knubbiga lår och stora rumpa:) men nu har jag ändrat mig i kroppen känner ja och nu var det lite lättare, gillas! Jeans shortsen är lite stora i midjan men det finns ju skärp:)

Nu längtar jag lite tills jag får hämta ut mina glasögon! Nu när jag vet att jag ser lite halv taskigt så tänker ja på det hela tiden. Som i helgen när jag körde långt så blev jag as trött i huvudet, kom på mig flera gånger med att typ kisa. Jag längtar ju på ett sätt inte tills ja får dom me för jag passade absolut inte i dem! Ser ju ut som en skolfröken ju, haha. Men det är ju som sagt bara vid bilkörning och tv tittande som de ska användas:)

Idag blir det öppnis iaf på fm. Sen vette fanken... Borde ta tag i Albins rum nu. Snart ska vi värdera huset och då vill man ju få det mesta klart till dess! Så eftermiddagen ägnar jag nog till att måla taket en sista gång där inne och sedan spackla klart den sista väggen. Tapet och golv har vi ju hemma så ger man sig fan på att få det klart så är det ju det till helgen, lätt! Men vi får som sagt se:)

Kolla sov stilen just nu... Sötunge!!!


Älskar!

Jag älskar mina fina nya tekoppar! Jag fick 8 st igår från österbybruk:) Men å vilken rolig helg jag haft! Massa fina hundar har man sätt och lärt känna nya härliga människor. Jag har t.o.m kommit in på andra jobb tankar tack vare en tjej där... Det visar sig hur det blir:)


On the road again

Då var man på väg igen då till österbybruk. Sista dagen på hundutställningen och det ska vara strålande väder. Häärligt!!


Glasögon

Idag har det fläktat friskt på bankkontot... Det blev en del shopping hehe. Mest till Albin som var i störst behov av kläder och skor. Jag fick nöja mig med ett par GLASÖGON... Hjälp säger jag bara! Jag får hem dem om nån vecka så det visar sig hur jag trivs i det. Men alltså så var det så som jag trodde, jag ser dåligt:( Men faktiskt så ska det bli riktigt skönt att kuna läsa texten på tv utan att kisa!

Jag fick me mig svärmor ner på stan idag. Hon passade Albin under synundersökningen och sedan bjöd hon på lunch på pannini. Jätte mysigt!
Det blev lite tajt om tid där på slutet så jag hann inte riktigt kika på nå kläder till mig själv. Får bli en tur nästa vecka oxå tror ja;)

Imorgon och på söndag ska jag jobba minsann, på hundutställningen på Österbybruk som Uppsala hund klubb anordnar. Så om ni är där och vinner så är det jag som delar ut priserna, 8-17;)

Nä nu ska jag krypa i säng. Klockan ringer 5.30 imorgon... Fy!

Natti natt!


Utedag

Idag har vi varit ute precis hela dagen lång. Iaf jag, Albin sov ju en stund inne:)
På fm packade jag fika korg och gick ner till pappa vid åkern på lite mini-picknick. Efter det kom Ingela och en väninna hit på en kort kaffe. Förmiddagen gick alltså i fikats tecken;)

När jag fick Albin i säng så bänkade jag mig i solen. Ingela lämnade Patrik Sjöbergs biografi här så den dök jag in i direkt. 2 timmar svischade förbi! När Albin vaknade hade vi vatten lek ute. Jätte kul!! Både han och jag var sjöblöta, haha.

Middagen premiär åt vi utomhus. Grillat oxå, Mmm! Å vad jag ääälskar att sommaren har kommit!!
Idag tog solen BRA på mig. Blev en anings röd t.o.m på vissa ställen. Albin är jag duktig på att smörja men inte mig själv.

Imorgon ska vi ner på stan. Jag har en synundersökning inbokad nämligen... Jag har äntligen börjat inse att det är dax för det. Jag ser texten suddigt på Tven och känner mig ansträngd i ögonen när jag kör bil... Det visar hur det hår imorgon. När jag ändå är på stan och flänger ska ja fixa lite sommarkläder till Albin och lite baslinnen till mig själv. Välbehövligt!


Fy fan!!

Jag blir illamående av att läsa det här! Hur kan man göra så?

Blir helt mållös!


Onsdag

Inlägget nedan skulle ju såklart ha postat igår kväll...

Idag har verkligen hela dagen spenderats ute. Så himla skönt! Först åkt jag ut med fika korg till bönderna i familjen och satt me dom ett tag efter det blev det mummy-fika i Vreta. Mkt trevligt! Och svettigt! Det stod verkligen still på Therese baksida! Men färg har man fått idag så det gillas:)
Barnen lekte fantastiskt bra tillsammans. Utforskade huset och allt omkring liggande. Innan hemgång gick vi runt i kvarteret (?? Kallas det så på landet?) Och herregud vilken idyll Vreta är! Där skulle ja verkligen kunna bo. Massa barnfamiljer, nära vatten och skog och hyffsat nära till stan. Perfekt ju! Det får bli i nästa liv för bygga hus gör vi inte om, haha. Isf ska nästa vara nyckelfärdigt!

Busungarna från dagen!


Bedtime

Jag borde sova nu egentligen! Jag är helt slut känner ja, ändå tvingade ja mig uppe att se på film och nu skriva några rader här.
Dagen har gått i ett idag känner ja. Öppnis, handling, lunch med brorsan, till morfars hus, laga middag, måla lister, film och nu död...

Men dagen har varit toppen! Bästa var att ligga på filten i mormor och morfars trädgård och tänka på alla minnen man har från dem. Det är med blandade känslor att deras hus i Ekeby är sålt:(

Albin har varit på toppen humör hela dagen fast han sovit minimalt. Blev bara en timme drygt efter handlingen. Okey det var en anings kinkigt mellan middagen ---> läggningen men han får iaf en guld stjärna idag:)

Det var lika så igår me. Han sov en sväng på fm och sen drog vi till stan för häng i Stadsparken med finaste Lollo och sen var han så uppe i varv. Helt oblyg var han dessutom igår i parken. Sprang fram till vuxna killar som spelade fotboll och tog bollen, haha. Tur att de verkade gilla barn:) de spela t.o.m med honom en stund. Albin njöt som sjutton!
Gårdagen var verkligen jätte mysig. Vi köpte me oss lunch och satt på en filt där i parken och njöt av solen (och gratis barnvakt). Sen tog vi en glass vid ån (som resten av hela Uppsalas befolkning, haha). -Nä det får vi verkligen göra om älskade vän!

Imorgon lutar det åt lite mamma häng i Vreta! Nu; GoNatt!


Tlött

En vanlig morgon hos oss; Albin slår upp sina blå som en klocka 5 i halv 8. Busar i sängen och försöker få igång mig, ger upp och hoppar ner på golvet och gör nått han inte får ist för då vet han att jag går upp...

Jag är så seeg på morgon! Lika så Loke;)
Men nu ska jag gå upp innan A slänger i min mobilladdare i toaletten, har att det är farligt nära nu!

Idag blir det ÖF en sväng och sedan en handling på det. Det ekar i kylen! Lite schteek i solen måste hinnas me oxå:)


Soool!

Sol hela veckan ska det vara!! Helt jäkla underbart!


Köer!

Vad sjutton skulle jag ta den här vägen för!! Jag som bara skulle snabbt in och köpa färg och till ballingslöv... Åk inte över skitbron de närmsta dagarna säger ja!


Lördags nöje

Operation målning av de sista listerna i vårat överfyllda garage...


Leker med bilder!

Jag hittade två roliga appar som man kan göra collage i:)


Kul tisdag!


Sömntuta

Kvart över 10 la jag honom för att sova och han sover ännu... 2,5 är han uppe i nu! Men bökar man på natten så är det inte konstigt...

Ingen eftermiddags vila här idag inte!:)


Pain!

Efter en as bökig natt med lillemannen vaknar jag med nackspärr from hell... Kul! Nej!

Kan typ inte röra mig. Den mest ömma punken sitter strax över högra skuldran och strålar upp i nacken. Jag har försökt att smörja med liniment men det gör ont bara jag försöker lyfta armarna.

Albin sover just nu och jag ligger och sträcker ut mig på soffan. Lyfta honom är en pärs och jag skrek nästan rakt ut när jag lyfte i han i sängen. Usch!

Idag kommer Anna, Sara, Louise och lilla Walfrid hit på fika. Ska bli mkt trevligt! Sara har jag inte träffat på en himla massa år så det ska bli super kul:)
Kul att de kommer och livar upp min självömkandag!

Innan läggningen nu på fm fick lill Picasso göra sig ännu ett mästerverk:) Han gillar det här med att rita!


14 månader

Idag blir våran älskade lilla prins hela 14 månader!

Å vad jag älskar dig fina lilla människa!!


Skrubbsår

Just nu väntar vi på att Annsofi och Nellie ska komma till oss på fika. Vi har bakat bullar på fm!!:) Albin har suktat efter dem sen de kom ut ur ugnen, haha.

Helgen svischade förbi som vanligt. Skönt att nästa helg är låång:) Helgen bestod iaf av räkfrossa både fre och lör. Övernattning av syrran i fredags och i lördags sov ja och Albin hos mamma och pappa. Robin var iväg på fest och sov borta och jag kände att ja inte ville sova själv i huset... Mysigt var det iaf att sova hos föräldrarna, i mitt gamla flickrum:)
Igår hade jag två bakis pöjkar här. Robin och brorsan låg på soffan större delen av dagen. Johan stannade även på middag och sedan kikade vi på film.

Igår hos mamma så gjorde Albin en kullerbytta i deras backe. Ajaj! Svårt att gå i lutning... och i grus. Han fick sig lite skrubbsår på näsan. Såg nog värre ut än var det var:(

Skruttis!


Ostadig minst sagt

Trotsar vädret och är ute på ett sista försök till att få ungen att sova!


Nyhetsmorgon

Älskar lördagarna för då är min favorit me, trädgårdsmästaren Victoria Skoglund me:) Tack vare henne så vet jag precis vad jag vill ha för buskar i trädgården sen! Det kommer bli så fiiint:)


Ge mig!

Å vad jag vill ha en skinnjacka. Typ i den här stilen. Love it!


Freeedag

Känns som om jag alltid har fredag som rubrik, fredag hela veckan? Nää men veckorna går fort nu!

Dagen har varit toppen! Jag eldade sopor på fm medans lillemannen sov och efter lunch blev det fullt hus. Hanna och Kim med 2 barn var kom och livade upp (minst sagt). Albin njöt att ha så många kompisar hemma, trots slag och tjuvnyp som han fick stå ut me... Barn i trotsåldern är inte att leka me och jag läängtar inte tills Albin är där.

Sen mot kvällsingen kom finaste syrran hit. Räkfrossa och sleepover blev det. Just nu ligger hon på soffan och snarkar. Somnade gjorde hon till filmen, kul sällskap lixom;) Imorgon åker vi nog över till pappa och pussar på honom!

Nä nu; god natt!

Btw, Sverige suger stooor ... !!!


Spegelkåt!

(skulle ha postas på fm)


Älskar att vi nu har en helkropps spegel igen!!! Har ju inte haft nån sen några månder tillbaka... Både jag och Albin har stått och tokat oss framför den på morgonen, haha. Spegelkåta som vi är;)

Annars nu på morgonen har vi varit effektiva. Borrat hål i badrumsluckorna och satt dit handtag. Råkade borra fel i en lucka men det var tur vi hade en extra... Den gömmer jag för Robin!! Fast han har borrat fel på en i köket så nu kan man säga att det är jämt;)

Svärmor är på väg hit på fika så nu ska jag slå på kaffet!

Btw, SOOOLEN lyser förtillfället!! Lovely!


Piss väder

Riktigt tråk väder har det varit idag! Regn hela dagen lång. Så denna dagen har bestått av hemma pyssel och en behövlig mat handling.

När det finns så mkt att göra i huset hela tiden så blir man lite orkeslös på att göra nått faktiskt... Väldigt skönt att bara bo just nu! Farligt, jag vet, att göra så men det är riktigt skönt kan jag tala om:) Idag har jag iaf piffat till hallen lite, monterat handtag och nyckelhål på nästan alla dörrar och sorterat en massa grejer in i garderober. Börjar bli riktigt less på denna oreda vi lever i just nu! Jag hittar ingenting!
Igår röjde vi ur kontor/data rummet så vi kan börja med det. Som det är nu ligger papper på huset, lånet och diverse andra papper huller om buller, lite papper och pärmar i den flyttlådan och lite i en annan. Man blir tokig! Nu när Robin blivit egen företagare så krävs lite bättre koll så i helgen ska vi ta tag i kontoret!

Imorgon får vi kanske hit svärmor på fika men annars ska jag nog fortsätta i dagen anda. Inomhus pyssel! Längtar tills alla lister är satta, men det ger jag mig inte själv på. Skit svår att få till alla vinklar hit och dit.

Go'natt!


Seeg

Usch känner mig inte alls på topp idag. Trött, hängig och rödgråtna ögon (pollen!). Fy!

Fina svärmor var här en stund på em efter mitt rop på sällskap på fejjan. Det muntrade upp! Imorgon kommer även två härliga vänner hit på fika och förgyller dagen.

Kan man bli vårdeppig? Jag tror jag är det, iaf senaste veckan. Är så låg hela tiden... Eller så är det nedrans pollen som gör mig så här! Ögonen rinner konstant!! Plus PMS på det... Great!

Nä om man skulle resa på arslet och hänga lite tvätt å sedan börja me middagen... Uppeppande... Visst?


Perfekt helg!

Just nu ligger jag nedbäddat i våran as sköna soffa med en chips skål och kikar på en romantisk komedi på tv. Bra avslut på en kanon helg!

Helgen har bestått av utgång, konsert, sovmorgon(!!!), solpanels montering, grillning, vin, picknick och häng med älskade syster. Inte undra på att helgen sprang iväg:)

Syrran kom ut hit till lunch så packade vi fika korg och åkte ner till pappa och brorsan som håller på med vårbruket och hade lite picknick. Det gick hem det!:) Albin fick åka traktor så var han nöjd, framtida dräng? Haha.


Buddy's

image description

Sådär ja...

Nu sover lilla monstret, äntligen! Vi fick en kass start på dagen båda två idag tyvärr men efter lite sömn för lillemannen och egen tid för mamman så ska vi nog vara på rätt spår igen:)

Jag sitter just nu med färg i håret. Den gamla vanliga så inga stora förändringar här inte;) Börjar bli riktigt less på detta färgande nu! Ingen färg sitter kvar i mitt hår!! Jo längderna är jätte fina men utväxten kommer så fort:( Som om inte färgen fastnar där... Funderar starkt på avfärgning och sedan bli ljusare brun med slingor i. Men avfärgning har man ju gjort själv några gånger och slut resultatet blir aldrig bra. Jag har fasiken inte råd att gå till frissan att göra det heller! Suck!

Idag blir vi bara hemma. Skönt att det är molnigt så man kan vara inne me gott samvete oxå;) Vid fyra ska jag lämna Albin till mamma. Han ska få sova där inatt så jag och Robin kan gå ut och partaja tillsammans. Det hör inte till vanligheterna att vi gör det tillsammans now days så det ska bli jätte skoj:) Först ska vi på Katalin och lyssna på lite rockabilly som Robin hade biljetter till sen får vi se vad vi hittar på. Kul ska det bli iaf!!

Nä nu ska färgen ur!

Hej!


Fint!

Eftersom jag varit en så duktig bloggerska nu på kvällen så får ni nu ett fjärde inlägg;)

Visst blev det fint med spottarna i fönstrena?!:)


Härliga Maj

Och äntligen var den första sommar månaden här!!! (ja jag räknar den som det!) Och vilken bra start den fick! SOOOL! Och det har jag tagit till vara på. Många vagns promenader och mycket ute lek har vi haft. Albin älskar verkligen att vara ute! Måste fixa lite så han har bättre att leka ute bara... En gungställning har vi fått men den har vi inte hämtat ännu men en sandlåde måste fixas! Just nu gräver han i gruset och det går sådär:(

Vad jag älskar att bo i hus alltså!! Det är så himla skönt att ha sitt eget och allt är så mkt lättre. T.ex Nu kan jag ha vagnen inne och stoppa ner Albin i den och bara gå ut, bara det är helt underbart! Inget mera böka ut vagnen ur källaren eller lyfta ur den ur bilen innan man kan hämta Albin. Jag kan tvätta när jag vill! Behöver inte bry mig om att hundarna stör någon och jag kan springa ut naken utan att nån ser mig (ja om jag nu får för mig det). Och jag älskar våra ytor!! Ni fattar, det är GULD att bo i hus:)
Mycket fix är det kvar men vad gör det. Vi tar lite allt eftersom. Ikväll kopplade Robin in alla spottarna i fönstrena och guu vad mysigt det blev.

Annars idag har vi inte gjort mkt. Fikade med pappa på fm och åkte sedan å handlade lite grann. Albin sov länge i vagnen och jag satt och läste i solen en stund. Häärligt att vara mammaledig;)

På valborg fick Albin en heliumballong:) soom han älskar den! Han går runt med den hela tiden. Roligast tycker han att det är när man knyter loss den från vikten och han får plocka ner den från taket. Tråkigt bara att han är så tung att lyfta, haha. Gulleungen!








Valborg!

Ska man fira valborg ja då ska man fira i uppsala! Jösses vad folk det var på stan, blir större för varje år tycker ja! Läste nånstans att det var ca 10 000 utöver alla uppsalabor + studenter som kommer till stan då.
På dagen åkte vi ner på stan, packade barnvagnen full och gick till stadsparken för lunch med goa vänner. Albin sprang runt och hälsade på vid de när intill liggande filtarna, inte nå blyg då inte:) Super fint väder var det oxå så det var riktigt härligt!









Mot kvällen sen fick vi Ocar och Linnea med oss hem för grillning och majbrasa. Mkt mysig kväll! Dock blev jag lite svettig där ett tag när kasen flammade upp... Mkt man kanske inte ska elda upp fanns i högen och lite, lite för nära huset. Tyckte jag men Robin tyckte jag var töntig:P Härligt var det att sitta vid kasen och dricka vin och snacka.



Kvällen slutade relativt tidigt och vi var pigga på morgonen sen när Albin slog upp sina blå:)
Braa Valborg!


Party lördagen

Fy vad dålig jag blivit på att uppdatera här... Men man har så mkt att göra hela tiden! Fast jag har faktiskt försökt postat detta inlägg sen i måndags... Blogg.se appen har ej funkat för mig:(

Lördagen var iaf en riktigt toppen dag! Den började ju med shopping med syrrorna på ikea, boladcity, citygross och bolaget. Aslutades med en dunder kul 40-års fest i dalby. Anna hämtade upp mig vid halv sex och så bar det av att fira världens hetaste 40 åring, Marin! Och vilken fest det blev! Alla bjudna hade fått uppdrag inför kvällen och det bjöds på tipsrunda (mitt lag som ordnade), lekar, massvis med uppträdanden och spex och sedan mot små timmarna dans såklart. Jag hade verkligen skit kul! Fötterna värkte riktigt mkt efter den kvällen, kanske inte så smart att inviga nya klackarna på dans golvet;)

Bästa på hela kvällen var samba uppvisningen!! Så jäkla grymma tjejer på att skaka rumpa, haha. Samba-tjej som Marin varit drogs med upp på scenen tillslut och takterna satt i kan man säga:) Skaaka roompa kan vår vän! haha.

Tema på festen var; Färgglad huvudbonad. Så typiskt Marin, haha. Men alla hade verkligen gått inför att fixa nått att ha på sig. Kul tema så här i efter hand:)

Bilder säger allt så;

image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description

image description