vitt vitt

Vad ljust köket blev när de mörka röda gardinerna försvann och de vita kom upp:)) Gillar vitt ja!:D


Jag är så nöjd att vi inte har nå överskåp. Jag skurade ovanpå hyllan, vitrinskåpet och kyl+frysen när ja var igång o klättrade. Fy vad skitit! Tänk om de var överskåp i hela köket, huvva;)

Nä nu ska vi köra kvälls racet här innan pappan åker iväg o jobbar natten!

Åå, en tjej jag känner fick sitt första barn i måndags. Hon har haft en jätte bra graviditet och förlossningen gick jätte bra men ändå dog flickan direkt när hon kom ut. Usch vad ledsen jag blev när jag fick reda på det idag, speciellt nu när det är nära förlossningen för mig själv. Tänker på henne o hennes sambo hela Tiden❤ Det är verkligen så himla mkt som kan gå fel men som tur är går det ju oftast bra.


sjukstuga

Vi har klarat oss länge från sjukdomar nu, ja sen innan jul. Men nu är det våran tur:( Joel har haft feber sen i måndags kväll fast det verkar bättre idag, nu är han tjock med snor och hostar ist... Albin fick feber igår kväll/natt och det har han fortfarande. De är ganska pigga ändå med febernedsättande men när de börjar gå ur märker man det tydligt. Mkt gråt och gnäll är det! Inatt har bägge sovit skit kast me.. Joel har gnällt i sömnen och vaknade till mellan 4-5 men sen somnade han om till.8. Albin kom in till oss vid 1 (när jag själv precis kunde somna själv då bebis i magen bökar som mest 11, 12 på kvällarna:/) och var stekhet. 39,5 i feber och sen har han legat hos oss o sparkat hela natten. Jag försökte få han å sova i sin säng men det gick inte... Kände mig taskig oxå då han mådde skit så han fick ligga kvar. Så idag blir de en låång dag!

"löning" var det igår och då skulle jag få första havandeskapspenningen. Jag hade tänkt fel så de blev ju inte för en hel månad jag fick utbetalt för... Snarare 2,5 vecka bara, så det var ju kul nu när mars månad är här o vi har två födelsedagar i familjen. Aja allt löser sig, det gör de alltid men less blev ja iaf! Hatar allt som har med försäkringskassan att göra, räkna dagar hit och räkna dagar dit. Blä!

Nu ska jag ta en välbehövlig stor kopp kaffe och sedan ge mig på tvättberget som ska vikas in i alla garderober. En sak som är bra iaf att vara isolerad hemma, man får mkt gjort:) Idag kanske äntligen de röda gardinerna i köket åker ned oxå. Vore ju på tiden;)


Medans lillebror sov igår passade vi på att bygga upp bondgården och tågresa:)

Graviditetsvecka 36 nu!!:)


friday

Sitter o tar en kaffe o lyssnar till barnens lek. Som ännu inte spårat;) Det är så himla kul nu när de verkligen leker ❤ Albin får förstås psyk-bryt på Joel  x antal gånger om dagen när han förstör men oftast har de jätte kul ihop. Joel o bebis i magen kommer ju vara ännu närmre i ålder oxå så de tror ja kommer ha riktigt skoj ihop. 
De dagar som albin är hemma/ledig från dagis blir det intensivt men samtidigt mkt roligare dagar. Joel har kul ihop med brorsan om jag behöver inte roa på samma sätt;)

På fm när Robin var hemma så drog jag in till stenhagen för storhandling. Skönt att ha det gjort, men huvva det är inte kul. Stannade på rusta oxå o köpte lite smått. Skönt att åka iväg själv utan barnen. Det blir ju inte så mkt tittande på annat när de är med. Snabbt in snabbt ut gäller då;)

Robin är en sväng till Enköping för att lämna in gamla lastbilen på service för färdskrivaren. Jag var taxi dit i förr går me då nya skulle lämnas å hämtas för samma service. Idag skulle pappa min hjälpa han. Funderar på om man ska hitta på nå sen när han kommer hem. Albin vill Leos lekland men det vette sjutton. En fredag em??? Känns som om de kan va mkt där då... Iof är de ju sportlov så.folk är väll där ändå. Får se vad pappan säger sen.

Trött kille efter kyrkis igår❤ ville inte gärna vakna för att åka å hämta brorsan på dagis:)

rysningar!

Titta på det här klippet! Så himla bra och deras röster❤

Thinking Out Loud / I'm Not The Only One MASHUP (Sam Tsui & Casey Breves): 

http://youtu.be/gGgakt3niys



tips

Just nu har polarnopyret.se 100 kr rabatt på vindfleecen. Typ världens bästa bästa barn jacka! En mörkblå är på väg hem till Albin just nu:) Var sugen på att beställa en lika till Joel då det är så sjukt gulligt att syskonmatcha lika. Men jag har ju dessa jackor i nästan alla strl efter Albin så det känns ju dumt... 


måndag

Ny vecka och då ny graviditetsvecka oxå:) vecka 35 idag (!!!) Liten i magen bökar som sjutton just nu❤ längtar tills jag har han bredvid här i sängen❤

Albin är ledig idag från dagis. Robin kör bara tis o tors denna vecka så då lär ju dagis veckan blir så me;) pappagris som den ungen är:)
Nu är dom iväg o kör me gamla lastbilen en sväng. Johan behövde några gruslass till Vreta. 
Joel deckade precis efter den tidiga morgonen. 5:45 tyckte han det var morgon idag... Tokigt att han sover nu för han lär ju vakna till lunch nu. Det läär bli en låång eftermiddag. Därför ligger ja nu på sängen och håller på att somna. Riktigt skönt faktiskt!

Helgen har varit lugn. Utelek, hemmapyssel, middag hos mina föräldrar och fika hos svärföräldrarna. Det är väll det den har bestått av:)

Nä nu ska jag ta en liten sovlur:)



så kul!

Jag är så himla glad för syrrans o Martins skull!! Idag vart de husägare:) efter en super spännande budgivning. och jag är så glad att de inte flyttade ända till Norrtälje, haha. De är typ lika långt som de är till dem nu:)


underbart

Idag tankade jag verkligen energi! Så himla fint väder ute, Robin har varit ledig, barnen på topp humör och ja allt har bara flutit på:)





Åkte o fikade hos mamma o pappa som vanligt vid halv 10 på fm. Sen åkte vi pulka och hade lunch ute i solen. Jätte mysigt! Solen värmde verkligen! 

Medans Joel sov en nap sen så kollade vi på en film. Robin drog iväg sen för att passa vildsvin i lagga. Så efter kvälls racet så har jag faktiskt hunnit med och måla en sista gång på bordet. Tror de är bra nu. Ska bara fixa till bordsskivan sen så blir det riktigt fint:) Bild kommer sen när de är färdigt;)

Nä om man skulle ta o skrubba av sig lite färg och knata i säng. Robin är fortfarande ute vid åteln. Det är noll mottagningen där så vet inte hur de går. 
Imorgon blir det en vanlig dag. Jobb för pappan, dagis för Albin och fikadate för mamman och Joel. Fint de!:)

Bus med morbror Johan vid fikat:)

måndag, ny vecka

Veckan började verkligen bra!
 Sov en hel natt (ja förutom en kisspaus som alltid) men barnen sov hela natten. Albin kom inte ens in till oss. Lagom tjat morgon och inge tjaffs att åka till dagis. Där av var vi i tid för en gångs skull till dagis. Barnmorskebesök. Ny graviditetsvecka. Joel sov lång vila så jag hann massor här hemma. 
En väldigt bra dag helt enkelt:)

Efter dagislämningen så åkte jag hem till mamma o lämnade Joel för att åka till barnmorskan. Allt såg bara bra ut:) Nu ligger den lilla rätt vänd i magen, äntligen. Jag har känt de de senaste dagarna men det var skönt att Malin me sa det. Hoppas han ligger still nu:) Malin trodde de då hon tyckte de kändes trångt i magen nu. Mitt järnvärde låg fortsatt bra till så en tablett varannan dag blir det fortsatt me, skönt de! SF måttet låg på 32 cm så jag följer min egen kurva, mitt emellan mitten och övre alltså.

Tjockis bilder, Vecka 34 



Nu börjar man bli riktigt rund alltså! Svälla gör jag oxå. Fast ännu kan jag ha förlovningsringen. Fast det stramar i fingrarna i mellan åt...
76 stadiga kilo vägde jag i dag oxå, så plus 13 kg nu då. Undrar hur mkt till ja hunnit gå upp till förlossningen;) 81 och 83 kg de förra gångerna har de blivit.

Fy så trött jag blev nu! Tänkte att jag skulle ha målat ett tredje varv på mitt bord ja håller på o renoverar efter läggningen av barnen. Men ja orkade inte! 
Robin kommer nog hem när som helst nu oxå från sävsjö. Så väntar nog in honom o sedan knatar ja nog i säng!
Det är en da' imorrn' å' 

Älsklingar❤





semla

Idag efter jag lämnade Albin på dagis åkte jag å Joel iby c för en fikadate. Med fina brudarna Caroline och Cornelia! En väldigt efterlängtad fikadate då vi haft flera inplanerade men det har alltid varit nått barn eller vuxen sjukt. Så tråkigt att de snart flyttar från uppis bara:( Tänk att snart när vi ses har vi sex barn tillsammans, haha.

Vi klämde i oss årets första semla på fågelsången. Smaskens! Joel fick en egen liten mini semla:) det gick hem. Grädden och mandelmassan slank ner fortare en kvickt:)



Mumsigt värre!

När man ända var på gränby så passade jag på att fylla ut Albins garderob lite. Upptäckte härom dagen att alla jeans var förkorta eller var på gränsen. Hittade två par och så fick en liten bebis dress slinka me i kassen oxå. Nyfödd kläder är ju så galet söta! 

Efter sen ja hämtade Albin har jag haft lite rensning i barnens garderober. En rejäl släng hög blev det och Joel fick väldigt mkt kläder i din garderob efter Albin upp till strl 92. Alla kläder är inte skoj att spara då mkt har blivit så urtvättad Efter Albin. Storlekarna nu änvänds ju.mkt längre nu. Det är väldigt svårt att kasta oxå... Men med noll förvaring som vi har i huset går det inte att spara allt heller. Jag blir tokig på allt kaos som råder! Bävar inför den dagen då bebisen i magen oxå ska få ett eget rum. Vad ska vi förvara saker då?! Då lär garaget ordnas till!

Idag kom Albins efter längtade bok paket i postlådan:) Massa Castor böcker:)


Tragedi

Alla mina tankar går till min fina vän och hennes familj idag❤ 

Bondgårdar är verkligen den farligaste arbetsplatsen som finns!

Jag ber till alla högre makter att allt ska gå bra!


Tillbaka!

 
 
Eftersom jag inte får blogger appen att funka på nya luren så provar jag blogg.se igen:) Appen hit verkar vara grym nu så hoppas det blir bra:)
 
Herregud vad med snö det kommit och kommer... Jag som sagt att jag längtat efter en riktig vinter tycker det räcker nu! Igår tror jag jag var ut fyra gånger och skottade bara för att slippa göra det när det blivit för mkt. Snön är ju äckligt tung när det är plus grader! Ryggen värkte bra mkt och sammandragningarna i magen igår var inte roliga. Men det måste ju skottas! Inte kul om de fryser sen...
 
Robin skulle ha kommit hem natten mellan fre-lör men blev kvar neråt pga av snö ovädret. Sen tog han extra körning igår bara för att han ändå var på plats (tror han är i Västervik...) och än så kör han där nere. Detta var iaf sista grisveckan han haft nu. Sköönt för dessa snart 2 månader han var borta i princip mån-fre varje vecka börjar kännas nu... Det är skit tråkigt om inte annat! På måndag börjar Kim köra så då kommer de bytas av. Det kommer bli toppen de:)
 
Igår var vi ute och lekte hela förmiddagen nästan. Vi skottade en massa, byggde snögrotta i mina snöhögar, åkte pulka och byggde en snögubbe. Ja iaf en halv snögubbe... Mitt i bygget var Joel försvunnen bara sådär. Jag fick smått panik när jag inte hittade honom, inte nå spår efter han i snön heller! Albin o ja sprang ner vi garaget och tittade i diket men som sagt det var ju inga spår nånstans! Sen sprang ja runt huset bara för att kolla ändå och där var han, inne på våran uteplats. Han måste ha gått slickad längs husväggen dit för inte ett enda spår lädde ju dit, haha. Busunge!! Men fy vilken panik ja byggde upp inom mig när jag inte kunde hitta honom. Sen gick vi in, haha.
 
Bild från när förra omgången snö kom
gott med godis o fika efter utelek!:)
 
Det börjar verkligen bli svårt att klä sig varmt nu för lek ute. Alla ytterkläder börjar bli för små! Graviditeten med Joel var bra mkt smidigare på det sättet. På sommaren då kunde man ju bara ha en klänning. Nu känner man sig som en stoppad korv  så fort man ska gå ut, haha. Får se hur länge dunjackan går att stänga. Robins skidjacka får det nog bli annars resten av vintern:) Kommer fasiken inte ihåg vad jag hade på mig när ja var gravid med Albin, det var ju samma period! Iof var man inte ute lika mkt då heller;)
Imorgon rullar ja in i vecka 33. Det är verkligen slutspurten nu! Den jobbigaste biten också... Magen når upp till revbenen nu och det är mindre skönt... Rörelserna i magen är inte längre sprakar utan mera tryck o bök hit och dit. Börjar väll bli trängre nu. Nojjig är jag för denna lilla krabat ligger med huvudet upp fortfarande och gör det typ hela tiden. I början på veckan kände jag att han vände på sig ned en sväng men sen på morgonen var det sparkar på kissblåsan igen... Albin o Joel vet jag låg med huvudet ned från vecka 28 och alla barnmorskebesök framåt tills de kom ut. Barnmorskan sa dock sist att för omföderskor får de ligga fel fram tills vecka 36 så än finns det ju tid för han att lägga sig tillrätta. Men ändå går man och oroar sig. Jag är inte riktigt sugen på ett kejsarsnitt nu på sista barnet!
Bild från vecka 30... Jag är verkligen sämst på att ta kort på magen denna gång! Mätt den har jag inte gjort en ända gång heller, haha.
 
Igår kväll kom pappa o Lasse hit på middag. Mamma är borta hela helgen så då passade de på att bjuda in sig på middag för att slippa laga nå själva, haha. Men trevligt var ju de! De stannade tills sent och sen tvär deckade jag. Jag är så galet trött på kvällarna, eller ja mest hela tiden, nuförtiden! I morse var vi vakna med tuppen som vanligt så vi gjorde oss klara o åkte över till Sätra så fick Lasse göra service på bilen. Bra med en bilmeck som brorsa;)
 
Nä nu är det nog skrivet för stunden. Ska njuta av lugnet ett stund innan Joel vaknar från vilan. Albin är helt försjunken och okontaktbar i en film:) En kaffe på det här så!:)