16e bilden: En bild på dig själv.



Denna bild är från Thailand för snart ett år sedan. Brun och smal. Men snart så, snart är ja tillbaka där!!!:)


Sista januari

Som Robin och ja sa igår. Nu är snart januari slut och i februari kanske vi blir föräldrar... Är det inte häftigt så säg! Och februari som bara brukar springa förbi eftersom den är så kort... Vet inte varför jag är så inställd på att det inte kommer bli ett mars-barn. Men det känns så! (bara för det blir det väll i slutet på mars ist, haha)

Just nu har jag en lasagne står puttrande i ugnen. Mmm så himla gott!

Helgen har varit super lugn och skön. I fredags blev det Thun´s shopping me Ingela och Linda och sen hade jag och Lisa mys-godis-film-kväll. I lördags på kvällen käkade jag och Robin sushi och såg på film. Och igår kom Lollo förbi på fika och sen på kvällen hade vi svärmor, svärfar, Andreas och Linda på middag. Solsidan sågs ju även!! Så jäkla kul! Hey på dig fribajsarn!

Idag har jag gjort matlista för hela veckan och sedan STOR handlat. Är bra tungt nu att handla själv! Tror att det fick vara sista gången jag gjorde det! Efter det kom mamma på fika. Fick en bröstpump av henne, haha. Kommer säkert komma till användning:) hade faktiskt tänkt köpa en uti-fall-att det skulle behövas men som sagt det slipper ja nu:) Taack mamma!
Efter det har ja bedrivit lite taxi verksamhet åt min far.

Så himla kul, såg på fejjan idag att en gammal barndoms vänn fått en liten flicka i förrgår kväll:) En liten Alicia! Va fasen alla får ju barn nu, haha!

Och ja just ja:) idag ringde de från leklust om att våran vagn har kommit! Så ska hämta den på torsdag:) KUUUL! Det är lixom det sista sen är allt färdigt inför lillens ankomst:) Har ju t.o.m köpt blöjor nu (me hjälp av Frida och Linda, haha, för det va inte lätt). Och fasiken va dyyyrt det är me blöjor!! Har då aldrig fattat de förr men oj oj. Fattar varför alla säger att barnbidraget inte räcker långt... 

Snaaart får jag bädda!! hihi

 


14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider


Sista april me "bonde-gänget".

Det var tider det:) Moppe och Epa tiden, alla fester i Wik och hos Hanna och Tobbe. Ibland saknar man att man var 14-15 år! Såå kul man hade hela tiden. Sommarloven var ju helt underbara! Man brydde sig inte om nått, inga måsten och man behövde inte känna ansvar på samma sätt som nu. Sitter och ler nu på alla hyss man har gjort, haha.

Lite annat nu när man snart har hus och barn lixom:)
Men det är ju en rolig tid av livet som väntar det oxå!


Nu väntar detta härliga ställe! Jag är så ...

20110129841 (MMS)

Nu väntar detta härliga ställe! Jag är så sjukt trött men tänkte kasta in ett inlägg här iaf:) idag har varit en sån här piss dag (sånna man har ibland och som kommer allt oftare på sista tiden känner ja...) Allt har bara varit fel och dö trist. Jag känner mig ful, fet, ont överallt och på väldigt dåligt humör. Man är inte på topp lixom... Håller tummarna för att morgon dagen blir bättre! Nej nu skönhets sömn!:)


13e bilden: Du och någon klasskompis

Nu går ju inte jag i skolan direkt men har letat fram en gammal bild från skoltiden:)


Jag och Mickis på ekebyskolan
(var enda bilden jag hittade från ekeby-tiden!)


Nu kryper jag i säng efter en lång men mys...

20110128841 (MMS)

Nu kryper jag i säng efter en lång men mysig dag! Är sjukt trött i fötter och ryggen. Hoppas på att få sova hela natten igenom. Godnatt alla ni söta! p.s Inte kunde jag ta bort naglarna idag heller, haha. De får sitta en 3 veckors period till:) sen ska de bort!


12e bilden: En bild på din vardag


Dessa två är med mig hela tiden i min vardag!
Cia och Loke♥


Andra utbildningstillfället avklarat!

Idag var det smärtlindringskursen i föräldrautbildningen. Vi tränade även på lite andning. Den här kursen tyckte jag jätte mycket om. Den var väldigt givande faktiskt! Nu är jag inte alls så negativt inställd till EDA längre. Men det visar sig vad man kommer vilja ta sen:) En sak som jag iaf tänker försöka göra är att stanna hemma så länge som möjligt, det är en sak som är säker! Aldrig att jag vill bli hem skickad när man väl kommit till förlossningen. En sak till som jag tänker göra är att hyra en TENS-apparat. Vi fick prova en och jag tyckte det verkade jätte bra. Ja sen vet man ju inte alls vad man tycker sen när man väll har ont men det tåls att prova iaf:)

Nästa gång är det besök på förlossningen:)
Det ska bli ännu roligare!

Annars idag har det varit en lugn dag. Jag städade och donade på förmiddagen och sorterade min byrå, hör och häpna! haha. Imorgon äre nagelfix som står på schemat:) och de ska faktiskt få försvinna! Trivdes inte alls lika bra med dem denna gång... vet ej varför. Och sen tror ja att det inte lixom kommer finns tid (och pengar) till dem sen när liten kommer:) Efter det ska svärmor, Linda och ja till Thun´s på en shoppingrunda! Det ska bli ruuligt minsan.


40 dagar kvar!

Guu det närmar sig med storm steg!
Snart kan det ju sätta i gång när som helst lixom, hjälp!

Men när man får hålla i Robins lilla brorsbarn så är all rädsla som bort blåst. Man vill bara ha sin egen lilla bebis här. Och det helst nu!:)



Tack Linnea för att jag får öva lite på dig:)


11e bilden: En person du kan berätta allt för


Min syster kan jag berätta allt för!

Älskar bara det här kortet på henne, haha. Vi hittade ett fruktbarhetstempel i ao nang. Eller ett snopptempel skulle jag vilja kalla det, haha


Onsdag

Både går dagen och dagen idag har bara sprungit iväg! Trivs så himla mycket med att vara ledig:) Igår efter barnmorske besöket så blev jag upphämtad av Linda och söta Linnea. Vi plöjde igenom lite barnbutiker och sedan blev det även en icamaxi handling. Hittade den perfekta baby-filten igår på barnenshus!! Har letat så och nu har jag den i min ägo:) Ska visa sen, den är så fin!:)

Idag blev jag hämtad av svärmor och Linda på förmiddagen så åkte vi ut till Lillis i jumkil på en fika. Jätte mysigt! Kom hem med en mjuklift, babygym och en kasse med kläder:) inte dumt det! Hoppas mjukliften passar nu bara i vagnen. Verkar skit smart och sen att den även kan användas som åkpåse:) Så nu vill jag ha hem vagnen! Hoppas de ringer från leklust nästa vecka. Vill ju bädda och provköra:)

Fyy fasen vilken halsbränna jag fick nu när ja kom hem... Inte alls skönt! Tror dock det beror på allt kaffe på tom mage och sedan max-hamburgaren vi tog på vägen hem... Är huve dumt får kroppen lida, eller hur säger de:)

Nu ska mysa me mina vovvar som varit hemma själva hela dagen! Cia är sååå kelsjuk just nu. Och jag tror att det minsan växer små bebisar därinne:) Var 3 veckor sen parning i helgen så det borde börja synas nu:) Hoppas, hoppas!


Tänk att vi ska bli mammor samtidigt:)


   


10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll


Min fina svärmor♥


Vecka 35 ♥

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


Ja ökar i vikt ja! Var på fm hos barnmorskan för en rutinkontroll och nu har ja ökat ännu mera i vikt, +12 kg rättare sagt! Huvva! Känner att jag börjar samla på mig vätska nu. Specillt i benen och fingrarna syns det me på. Ännu kan ja ha förlovningsringen iaf:)
Sf-måttet var 33 cm, så nu har min kurva börjat plana ut lite tydligen. Men allt var "nooormalt" som hon alltid säger, haha. Hon tyckte dock mina lite kraftigare samandragningar var bra att kolla upp, kan tydligen vara en UVI som ligger och spökar utan att man känner av det... Det visar sig som sagt:)
Annars så hade ja bra blodtryck och hjärtljudet låg på 140 slag/minut på bebbe. Hade toppen bra blodvärde me, Jiippi! Trodde det skulle vara tvärtom då jag känner mig så hängig, men det var oxå helt "nooormalt" nu i slutet på graviditeten.
Just det jag som trodde huvudet hade fixerat sig men det hade det inte... Huvudet låg fortfarande rörligt. Tycker ändå att det känns som om det har sjunkigt lite grann för nu får man springa på toa lite oftare. Inatt tror ja jag var upp 4 gånger lixom! Får se om 2 veckor då om det har sjunkigt lite:)

Just det, det var i denna vecka fast i slutet som jag föddes:) (om nu mamma räknade veckor som jag gjorde... för det kommer hon inte ihåg... annars var det nästa vecka) Men lite spännande iaf! Men enligt min barnmorska så finns det inget som säger att har ens mamma, mormor och fler i ens familj fått tidigt så behöver det inte betyda att jag oxå får det. Tiden får helt enkelt utvisa det:)




 




9e bilden: Någon i din släkt

eftersom jag missade en kategori i söndags så får det bli två idag:)


Min söta farmor från när vi var i Thailand i februari:)


8e bilden: En person som du saknar



Jag saknar och längtar efter den lilla som bor i min mage.
Så älskad redan!


Utmaning:)

Har blivit utmanad igår av Anna att lägga upp en bild på hur det ser ut där jag sitter för det mesta och bloggar. Oftast sitter jag i soffan men ibland även vid köksbordet eller i sängen. Men det får bli en bild på soffan:)


min favorit plats!!

Jag skickar utmaningen vidare till; Johanna , Angelica och Mia

Jag följer era bloggar och jag tycker det vore kul att få se hur det ser ut där ni sitter och bloggar mesta dels:)

Antar nu utmaningen?:)


Sista veckan i januari

Måndag och ny vecka:) Helgen har varit kanon! Iaf gårdagen. Det blev jätte lyckat verkligen. Jag och mina systrar har förberett mammans 50-års kalas hela veckan som var och igår gick det av spapeln:) Vi hade bjudit in den närmaste släkten och en massa vänner. Hon blev rätt paff när det började droppa in folk, haha. Hon hade ingen aning om vad som väntade... Hon och pappa kom hem från Gran canaria i lördags kväll. Det ända hon visste var att "lagga folket", alltså ca 5 stycken, skulle komma och fira henne och Malin bara, hehe. Mycket folk blev det 
men oj vad mycket fikabröd det blev över iallafall! Tror vi hade bakat för ett helt kompani! Men hellre för mycket än för lite:)




Min fina mamma♥


Idag är jag helt slut av allt spring och fix igår. Just nu sitter jag uppflugen i soffan coh det känns som om jag vill tillbringa resten av dagen här! Men ska dock försöka dra mig in mot stan om en stund och även till garaget och se hur det går för Robin.

Just det igår det hände det som jag alla vintrar alltid råkar utför, som jag har varit så försiktig att det inte får hända denna vinter! Gjorde en riktig prakt-vurpa innan jag skulle hoppa in i bilen igår kväll. Men landade som tur var på sidan och tog emot mig me knät (känns i knät idag kan ja tala om!). Hatar den här isgatan som är överallt! Skönt att jag inte gjorde mig illa iaf och även liten i magen!


7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp


Tog en bild nyss på Cia när hon sitter på sin älsklingsplats:)


Läängtar!


Så här stor är liten i magen nu♥


59 snabba frågor

1. Hur gammal är du om fem år? 29 år
2. Vem var den sista du träffade? Lasse och Lisa
3. Hur lång är du? 1,62
4. Vilken var den senaste film du sett? En riddares historia nyss på 4:an
5. Vem ringde du senast? ee Malin tror ja
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Robin; Har städat och pysslat här uppe. Ska gå hem snart. Hur går det för er då? Puss
7. Vad är dagens planer? Ska fika uppe hos mamma och pappa ikväll
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms:a
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta sen -86
10. När såg du senast din mamma? För 1 1/2 vecka sen
11. Vilken ögonfärg har du? Gröna
12. När vaknade du idag? 5.30
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Hemma
15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkaren
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Vid den här tiden på året, Thailand!
17. Vad skrämde dig som barn? Vet att detvar en gubbe som hette Tage när jag var riktigt liten
 18. Vem fick dig att skratta senast? Lisa
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Olika men mest med nattlinne på
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4 men 2 är mina
23. Hur många landskap har du bott i? Ett, uppland
24. Har du någon gång spytt på fyllan? eee usch ja
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota!
26. Är du social? Ja
27. Vilken är din favoritglass? Vanilj
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Resa
29. Tycker du om kinamat? Ja
30. Tycker du om kaffe? Ja
31. Vad dricker du till frukost? Oftast te men mycket juice oxå
32. Sover du på någon särskild sida? Just nu vänster men annars är jag mag-sovare
33. Kan du spela poker? Nopp
34. Tycker du om att mysa? Jaaa
35. Är du en beroendemänniska? Nej
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
37. Vill du ha barn? Ja, helst NUUU!
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet
41. Vad spenderar du helst pengar på? Prylar till hemmet
42. Äger du dyra smycken? Dyrast är väll förlovningsringen
43. Har du någon gång testat narkotika? Ja tyvärr
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En macka
45. Vem är den roligaste människan du känner? David
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett på benet som jag fick på fyrishov för länge sen
47. Vad har du för ringsignal? Nån tråkig standard
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja sen BB
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På personalfesten i maj förra året
51. Kan du byta olja på bilen? Ja men gör det inte av ren princip
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? Breaking Dawn
54. Läser du dagstidningen? Försöker
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Nej men sjunger
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Bandit
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Handlingslistan
59. När var du i kyrkan senast? Kim och Karins bröllop



Ja nu har jag tråkigt igen....

Ååååå!

Idag är det endast

45 dagar

kvar till liten förhoppningsvis är här hos oss!

Men blir det som jag tror så kommer han i slutet på februari och då är det bara ca 4 veckor kvar!
L Ä N G T A R
mer än någonsin nu!


God morgon

Var rena lögnen att försöka somna om när Robins väckarklocka ringde halv sex i morse... Speciellt när det var nån (???) som låg och snusade mig i håret oxå... Var bara att kliva upp för när jag vakna så vaknade liten i magen oxå och då går det inte att somna om p.g.a det heller. Men man blir så glad av det ändå så det gör inget! Var så snäll och gjorde matsäck åt min lilla jägare faktiskt:) Ibland vaknar man på rätt sida:P Robin åkte iväg imorse nämligen på vildsvinsjakt. Nått jag aldrig skulle göra! Fula äckliga djur och inte är de så goda heller...

Idag blir det lite pyssel me systrarna inför imorgon. Mamma och pappa kommer hem ikväll och då ska allt vara klart! Ska bli kul och se hennes min imorgon:)


6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge


blev en bild på mig och två vänner som jag inte umgåtts med på länge. Frida och Johanna<3

Och fyy fasiken va fult me lugg! Vad tänkte jag på egentligen?? haha. Och rött hår...


Tidsfördriv...

för just nu har jag grymt tråkigt... Väntar på Robin så vi kan börja laga mat tillsammans.

KLÄDER
Skor: Just nu använder ja mest mina svarta stövlar. De är bekvämast och minst hala!
Sneakers: Mina skönaste är de från espirite 
Jeans: Har jag inte använt på väldigt länge!
T-shirt: Använder jag nästan aldrig. Mest som sovplagg blir det isf
Underkläder: Mest hotpants

ACCESSOARER
Väska: En svart lackväska är min favorit
Plånbok: En från Åhlens använder ja just nu
Klocka: Har ingen just nu... Alla tre är det slut på batteri i *morr*

TEKNIK
Tv:
42 tum plasma.
Mobiltelefon: Sony Ericsson Satio
Kamera: Canon 450D
Dator: HP laptop

BADRUM
Tandkräm: Colgate
Tvål: Aloevera, foreverliving
Parfym: Hugo Boss
Medicin: Är inte för mediciner, i nöd fall alvedon!

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten: Loka med någon smak om jag köper annars använder ja soda stream mycket
Vin: Både rött och vitt är gott
Bröd: Olika, men oftast fullkorn
Glass: Hm, tycker om mycket!

HEMMA
Säng: IKEA
Lakan: Just nu, beigea
Espressomaskin: Harn en men använder sällan
Kylskåp: Nått antikt...

FÄRDMEDEL
Bil: Volvo V50
Taxibolag: Åker inte så mkt taxi men om ja gört så är det olika bolag
Cykel: Har en gammal en men den används sällan

ÖVRIGT
Frisörsalong: Klipper mig hemma hos en frisör/vän till familjen
Bank: Handelsbanken


FreeeFredag!

Uscha har en himlans sammandragning/förvärk just nu... Inte skönt!

Föräldrautbildningen igår var bra tycke ja:) Det mesta som sades har man ju redan läst. Igår gick vi igenom förlossningens förlopp. De oilka stadierna man går igenom och vad man ska göra när man märker att det börja sätta igång. En sak som jag inte hade en aning om och som jag blev förvåna över hur det funkar var att barnet roterar sig i "utdrivningsfasen". När den kommer ut så är ansiktet neråt (riktat inåt våra kroppar) och sen när huvudet är förbi det trängsta läget i bäckenet vrider sig barnet för att kunna komma ut med axlarna. Det hållet de vrider sig åt beror på åt vilket håll de har legat i början av förlossningen. Häftigt hur allt funkar! Tydligen har vi nå "taggar" i bäckenet som barnet ska vrida sig ut rätt ifrån. Det är även när huvudet passerar dessa "taggar" som man kan må illa och spy. Är nå nerver som är i kläm då...
I slutet av kursen fick vi se en förlossningsfilm. Alla blev typ rädda för vad vi skulle få se, haha. Men filmen förskönade det hela, väldigt mycket oxå... Tjejerna såg inte alls ut som om det gjorde ont... Men den var bra ändå tyckte ja:)
Nästa utb tillfälle ska vi gå igenom smärtlindring. Den kursen ska absolut inte missas!! haha

Idag har jag ägnat mig åt yttligare lite bakning. Nu får det vara nog!! Lisa o Malin skulle me baka så det räcker till alla på söndag:)
Sen nu på em har jag målat klart stolarna! Nu ska de bara torka och sedan invigas:)
Skönt att få stolarna färdiga för det var inte riktigt så lätt att måla dem som jag trodde! Inte när man har en mage ivägen hela tiden...


5e bilden: En gammal bild på dig själv


Den äldsta bilden jag hittade här på datorn är från hösten -03.
Här var jag alltså 16 år:)


En liten dagens


I förd myskläder förtillfället:)
(och sur min, haha)

Har varit ute och farit hela förmiddagen känns det som. Halv åtta i morse åkte jag till Lagga för att hämta farmor och skjutsa henne till akademiska för en ögonoperation. Var rätt segt att gå upp till en väckarklocka! Var ju 3 veckor sen sist lixom:) Efter ackis så åkte ja hem till morfar en sväng och fikade me honom. När man ändå var ute och åkte i krockarna:) Han blev jätte glad. Han har så lång tråkigt om dagarna stackarn. Man får så dåligt samvete av att man inte är där oftare! Nu har ja precis varit och rastat alla mamma och pappas alla hundar + slängt upp farmors hund där. Mamma och pappa har ju rest till varmare bredgrader dom (lyllosar). Hatar att de kommer komma hem på lördag bruna och fina!! Jag vill me vara brun! Har nog aldrig varit så här blek som jag är nu:( Blek och fet, haha.

På em ska vi på första föräldrautbildningen. Ska bli spännande! Hoppas de är några fler där då än mot det var på mitträffen. En tjej som var på mitträffen som ja har lite kontakt me ska dit iaf:) ska bli kul att ses igen:)

Nej nu äre luunch!:)


4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv


Själva bilden är väll inte så konstig i sig själv direkt... men just det året då den togs var en väldigt speciell tid i mitt liv. Allt var upp och ned vänt och ja allmänt konstigt faktiskt... Men nu var den här listan en lista där man skulle lägga upp bilder och inte skriva en massa, haha. Så vi skippar vi resten tycker ja innan ja börjar skriva en massa tokigheter:)


Onsdag kväll

Idag har dagen bestått av bullbak och även en sorts kaka. Sen åkte ja iväg på utb på jobbet en stund. Kul att träffa några av jobbarkompisarna igen men guu vad jag inte saknar att jobba! Trodde inte att jag skulle kunna släppa jobbet så fort som jag faktiskt har gjort. Har typ inte ägnat en tanke åt dalby. Så det ska vara kanske:)
Såå skönt att slippa jobba!

Fick klappa lite på en annan gravidmage idag me:) Ullis som höll i kursen ska ju även hon ha i mars. Kul att jämnföra lite och snacka krämpor:) Hon tipsade om nån olja som var kanon bra att smörja in sig i. Den ska genast prova så får ni höra ett utlåtande sen:)

Sen efter middagen så har jag haft ont i magen, mest nedre delen. Känns som mensvärk som kommer och går hela tiden. Strålar även lite ut i ryggen. Googlade på det och visst är det förvärkar. Känns inte alls skönt kan jag tala om! Nu börjar man fundera på hur de riktiga värkarna kommer känns... Är det så här de kanske börjar sen och att de ökar i styrka allteftersom...
Som Linda sa igår när hon var här. Det är bara för ca 10% som förlossningen börjar me att vattnet går. Jag som trodde att det var just det som var det vanligaste sättet. Noll koll har man visst, haha.
Jag går och tänker på just det så himla mycket just nu. Hur allting kommer starta. Hatar att inte veta! Men det är väll bara att gilla läget lixom, haha.

Nu kom min lilla jägare in. Han har varit ute själv i månskenet och kikat efter räv. Innan han gick frågade han om ja skulle me... men hallå lixom! Orka pullsa i snö samtidigt som man måste släpa på bössan och dessutom vara höggravid! (ja nu klassar ja mig som höggravid faktiskt, känner mig så). Nej nästa säsong då är ja me igen:)

Nu ska jag vara lite social me honom:)


3e bilden: En bild på någon i din familj


svårt att välja en person ur våran stora familj ju! Fick bli en bild på alla oss syskon:)
Från julen-08


Nu ska jag skynda mig iväg på en demens utb på jobbet!


Här ska bakas bullar!:)

20110119828 (MMS)

Här ska bakas bullar!:)


2a bilden: En bild på dig själv.

 so this is me today!


oj såg nu att jag visst fick röda ögon men va fasiken orka ta en nu bild, haha



Kul att så många tagit efter och oxå börjat me denna roliga lista:)


Vecka 34 ♥


Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Den veckan som har varit tycker ja att det har hänt en hel del faktiskt med kroppen. Jag har blivit mer tung andad. Känns som om jag går och flåsar hela tiden. Får ta tyngre andetag. Jag har börjat få mera ont i kroppen så som höfter, ljumskar och i musklerna på sidorna i magen. En annan sak som jag tänkte på i morse som var mer än vanligt, var att jag blivit svullen. Förlovningsringen sitter tajtare. I morse kunde jag inte ens få av den men nu verkar det vara lite bättre. Fötterna svullnar mera oxå nu förtiden på kvällarna. Måste verkligen bli bättre på att använda stödstrumporna! För märker stor skillnad på de dagar ja haft dem och de dagar ja inte haft dem.

Sen har sammandragningarna blivit lite annorlunda me. De känns framförallt av mycket mera än tidigare. Förut märkte jag knappt att jag hade en sammandragning men nu måste jag stanna upp om jag är ute och går och hämta andan lite. Kanske börjar bli mera förvärkar än sammandragningar??

I förrgår upptäckte jag även en annan ny grej som inte var alltför trevlig... Jag hade precis duschat och satt på mig pyjamasen. Satt i soffan och kände helt plötsligt mig våt på tröjan... Ja så nu läcker man tydligen oxå, haha. Det är verkligen glamoröst att vara gravid! haha.

Annars me vikten och magmåttet är det det samma som förra veckan, alltså 101 cm i omkrets och vikten pendlar lite på 71-72 kg från dag till dag. Men man kan väll säga att jag har lagt på mig 10 kg nu sen start! Undrar vad det slutar på:)

Här har ni svullo då;)





Design by Lisa

Måste visa min fina julklapp som jag fick av söta syster.

Det är ett eget designat halsband. Jätte fint! I min favorit färg me:) Hon gör även jätte snygga armband. Jag tycker hon kan börja sälja smycken hon gör:)


Inne och vänder...

Fyy sjutton vilka sammandragningar jag har just nu... Inte skönt!

Ligger och vilar en sväng nu och passar på och kika bloggar och fejjan:)

Husleveransen i morse gick väll inte enligt planerna direkt... Nu är allt lossat här hemma ist för vid tomten. Fast vi grusat vägrade han som körde lastbilen att köra ner på skärfeltenssvägen (???). Kul att Robins bror är där just nu me dunderbygget och kan köra hur bra som helst! Idioter som inte kan köra lastbil har jag lust att slå hårt. Men nu är det iaf lossat... Skickar fiskarheden en faktura på att lossningen tog längre tid kan de köra upp den nånstans!!

Fick verkligen försöka hålla gravidhormonerna i schack när han stod och gnällde på oss...


1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.

Startar idag då:)



Ja Robin är ju den jag umgås mest me förstås men han kommer säkert passa in under flera kategorier. Så jag väljer en bild på min underbara vän Lollo<3
En rätt så ny vän igentligen. Vi träffades genom att hon började jobba på dalby och sen fick vi anställning nästan samtidigt (för ca 3 år sen). Hon är en vän som man kan prata me om vad som helst, kan lita på i vått och torrt. Har alltid nå klokt att säga om saker och ting och en sjuhelvetes humor:) blir alltid glad av att umgås me dig! Är så glad att jag har dig som vän fina du:)


30 dagar i bilder

Hittade en kul grej jag tänkte prova på:)
Tycker det är så roligt att läsa om alla ni som håller på med den där andra listan, där ni skriver om nått nytt varje dag. Jag skulle aldrig orka skriva om allt så det här passar mig bättre:)


1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på dig själv.
3e bilden: En bild på någon i din familj.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någondu tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om.


God morgon?

Behöver ja nämna att jag haft ännu en sömnlös natt?

Får skylla mig lite själv då ja höll igång i 180 igår... Robin och ja var i garaget och skruvade upp gipsskivor på väggarna. Satans jobbigt för en tjockis! Vi var bara hem två svängar för att äta annars var vi där hela dagen och kvällen (var dock hem och tittade på solsidan, för det får ju absolut inte missas:)). På slutet försökte vi få bort den sista snön/isen som ligger på garage golvet, var p.g.a det som ja inte kunde sova inatt:/ Men var ju lixom tvungen då vi ska försöka få in det mesta som kommer till huset där idag.

Usch har lite ångest över hur det kommer gå idag! Det kommer komma 2 lastbilar + att en har släp (tror vi) och vägen till tomten är glans is... Ringde en bonde igår och han lovade åka ut nu innan 7 och sanda lite åt oss. Jävla skit vinter! Ursäkta språket. Men allt har lixom gått emot oss lite känns det som... Men det löser sig som alltid (men såklart att man blir lite less ändå).
Tänk om alla myndigheter kunde göra sina jobb ordentligt lixom...

Nej slut gnällt!!

Blev så glad nyss när jag var in på FL och såg att nu har vi bara 50 dagar kvar til BF!!! Det är fasiken inte lång tid det:) Ååå snart har vi vår lilla guldklimp här *drömmer mig bort*


snart är du här!!

   


Saturday afternoon

Ligger på soffan ja förtillfället och slappar. Blir helt slut av att springa runt i butiker... Fick världens håll på slutet och det verkar inte vilja ge med sig heller. Strålar från ljumsken och upp i sidan på magen. Not nice! Men det är nog på väg att gå över:)

Lisa och ja tog en liten shopping tur på gränby centrum på förmiddagen. Efter det en välbehövlig fika på det:) Slog på stort ja, åt årets första semla! Fyyyy vad gott det var!! Smakade MERA! Tur att jag och Ullis har en semeldate nästa vecka;) Hon har tydligen fått nå gravid-craving på semlor, haha (usch jag har nog inte heller nå svårt att följa me i det träsket).

Hittade lite sött till bebisen idag. Nu är jag nog färdig tror ja i klädväg, vågar inte köpa mera då jag vet att ja har en svärmor som har shoppat en del, haha. Känns som om våran lilla plutt inte kommer frysa i första taget:)


Förälskade mig i färgen på bodyn. Det gör sig ju inte på bild men den är ljus-turkos. Himla fin! Och sen fick det bli en pyjamas i strl 56:)

Igår kväll hade ja och min älskling en riktig myskväll. Vi gick ut och käkade (på restaurangen vi förlovade oss på♥) efter det åkte vi hem och hade soff-mys. Vi tittade på filmen Inception. Den var faktiskt riktigt bra! Lite svårt att hänga me i men i slutet fattade man ju allt:) Den rekommenderar jag verkligen att se! Leonardo Di Caprio är ju inte så dum att titta på heller...

Ikväll lutar det nog åt att bli en utgång. Får se hur det blir sen:)


Freedag hela veckan...

Känns det som iaf:) Men nu när den riktiga fredagen är här så är det ändå roligare:) Undrar bara vad som man ska hitta på??

Nu hittills så har jag hållt på med ett av projekten som (helst) ska vara klara innan bebben kommer. Lessnar så fort bara... Har tagit mig vatten över huvudet den här gången tror ja...

Nej nu trycker liten mot blåsan! Får bli ett kort inlägg idag.

Ha en härlig fredag söta läsare:)


Mitt älsklingsrecept!

Kärleksmums, Chokladrutor, Mockarutor…
kalla dem vad du vill:)

Det här behöver du :
2 ägg
3 dl socker
150 gram smält smör
1 ½ dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR :
Smält smöret & låt svalna. Vispa ägg & socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en bunke och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt smöret & mjölken och rör om försiktigt. Häll smeten i en smord långpanna eller med bakplåtspapper. (Jag använde en form som är 25 * 35 cm, så de blir höga som kaféers kärleksmums) Grädda mitt i ugnen 175 grader ca 30 min.

Glasyr :

4 dl florsocker
75 gram smör
½ dl kallt kaffe
2 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 dl kokos

GÖR SÅ HÄR :
Smält smöret i en kastrull. Blanda ner alla andra ingredienserna och rör till en slät smet. Bred ut på kakan när den svalnat. Garnera med kokos, strössel etc!



fick bli lite bakning nu på fm:)
bakade även en super god saffranskaka (den stod bakpå mjölpaketen i julas) som jag verkligen rekomenderar! blev liknande masarinkaka typ fast me saffranssmak, mmm

Skönt nu har man lite att fylla frysen me inför liten vill komma till världen. Känns som om det kanske kan komma en del fikagäster då:)


Nu ger jag upp!

Varför ska man ligga i sängen och kämpa med att sova när det inte går! Snacka om jag kommer vara trött idag sen... men vad gör de:) har ju ändå inget inplanerat:) Tror jag sov mellan två och fyra korta stunder men annars har jag varit klar vaken. Stackars Robin har nog inte heller fått sovit nå vidare inatt då jag vridit och vänt och flaxat runt. Han får skylla sig lite själv när han vill ligga så nära:)

Såg ni halv åtta hos mig igår?? Åå vad sugen jag blev på att laga en 3-rätters middag! Förrätten som hon gjorde blev jag nyfiken på. Har ju en rådjursfilé ligger i frysen om jag inte minns fel:)
Hur kul vore det inte egentligen att köra halv-åtta-hos-mig ett gäng vänner?? Vet att syrran och ja pratat om det förr men man kanske skulle slå slag i saken snart:) Eller va sägs?? Några som är på??

Tror ja ska gå och göra mig min andra kopp te nu!
Älskar verkligen söders blandningen som jag har just nu, mmm


Drömmer mig bort


tänk när det ligger en liten prins där, åå!
Känns inte allt för långt bort nu:)

Ultraljudet idag gick jätte bra! Nu är våran lille kille frisk:) Det vidgade njurbäckenet var normalt nu. Så läkarn tyckte att det var ingen idé att göra de där sista ultrljudet i vecka 37:) känns så skönt! Känns som om man kan pusta ut lite nu!

Läkarn vi hade idag var jätte gullig. Han var så lugn och pratade så man förstod. Vi fick även två stycken bilder med oss hem, i 3D:) Så nu har vi bilder på våran prins ansikte. Så roligt för man ser verkligen att munnen är en kopia på Robins. Åå vad jag längtar nu tills vi får se han lajv!!!
Jag glömde fråga hur stor han var nu (var så himla massa andra tankar just då) men läkarn sa att han växte normalt. Så enligt den här veckan vad man kan läsa ska de ju ligga på ca 2kg.


Nu sitter ja och väntar på att söta rara Anna ska komma förbi på fika. Sjukt det där, vi bor så nära nuförtiden men ses så sällan!


Babylista

Jag har sammanställt en "liten" checklista idag på sånt jag tror att vi kommer behöva. En del har ja redan avklarat men finns en del saker kvar att införskaffa:) Är så sjukt svårt att veta vad man kan tänkas behöva! Jag har kikat runt på en massa andras listor och plockat bort och lagt till det jag tror vi kommer behöva...

Åka vagn:
(X) Barnvagn Emmaljunga city cross
(X) Regnskydd/Myggnät
(  ) Täcke
(X) Kudde
(  ) Påslakanset vagn
(  ) Fårskinnspläd
(  ) Filt

Åka bil: 

(X) Babyskydd, Brio
(  ) Solskydd
(  ) Leksak

Sova: 

(X) Spjälsäng
(X) Spjälskydd
(X) Madrass
(X) Täcke
(X) Kudde
(X) Plastad frotté
(X) 2 påslakanset
(X) Filt

Sköta om: 
(X) Skötbord (sitter ett redan i lägenheten)
(X) Våtservetter
(  ) Tvättlappar
(  ) Blöjor
(  ) Salva mot rödstjärt
(X) Skötväska, emmaljunga
(  ) Leksak/speldosa till skötbordet
(X) Blöjhink, fick med i babyboxen

 Bada:
(  ) Badbalja
(X) Badstol, fick av en jobbarkompis
(  ) Babyolja
(  ) Badhandduk med huva

Kläder:
(  ) 5 body
(  ) 2 pyjamas
(X) 3 par byxor
(X) 3 par strumpor
(X) 1 lite tjockare tröja
(X) Overall
(X) Mössa

 Mamma:
(  ) 2 Amnings-BH
(  ) Amnings kupor
(  ) Stora bindor

Övrigt:
(  ) Bärsele
(  ) Babysitter 
(  ) Babygym
(  ) Snuttefilt
(X) Nalle/Gosedjur
(  ) Nappar 2 stycken 0-2 mån
(  ) Napphållare
(  ) Bitring
(X) Babylarm, fick av brorsan i julklapp

Tiisdag

What to do today då??

Jag ska nog fortsätt på mitt projekt måla kökstolar. Vädret ser trist ut utanför fönstret så det blir nog en bra sysselsättning idag:)


Hann 3/6 igår, första målningen alltså


Vecka 33 ♥

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Vecka 33 idag då:) eller 32+0 som vissa räknar. Nu är det trångt i magen känner man. När liten bökar runt riktigt känner man hur han tar spjän mot sidorna, ser jätte kul ut utanpå. Men igår kväll/natt var det inge kul! Kändes som om han försökte vända på sig eller nått fast det inte gick. Kontroll kände i morse och JA han ligger me huvudet nedåt fortfarande:) Mätte magen nyss och nu har det kommit upp i 101 cm och vikten står på 71 kg, alltså plus 9-10 kg från start. Imorgon ska vi på ultraljud så det ska bli kul att se hur stor knodd är nu. Enligt denna vecka ska de ju ligga runt 2 kg:)

Annars denna vecka inget nytt. Kom på nu att jag inte hafthalsbränna på jätte länge, skönt! Hoppas på att slippa det mera! Just nu är mitt favvis plagg sport-BH:n. Hatar BH med bygel för tillfället! Får skit ont efter ett tag. Borde behöva införskaffa ett par mjukare, bra inför amningen sen oxå:)






Personligalmanacka

Igår beställde jag en ny almancka från personligalmanacka.se. Jag har haft min senaste därifrån oxå har verkligen älskat den! Nytt för i år är att man kan ha egna bilder på fram och baksida. Kul:) Helst skulle man ju vilja ha haft lillen i magen på bild men eftersom min kommer hinna ta slut innan dess så fick Cia vara på framsidan:) Är så kul att man får designa den precis hur man vill ha den:)



 Så här blev årets! I övrigt fick det bli rosa tema:)


Pysseldag

Idag har jag fått lite saker av bockat från min att-göra-lista-innan-bebis-kommer:)

♥ Burit upp skrivbord och bokhylla (okey Robin o pappa fick bära.)
♥ Städat i kaos-rummet
♥ Sorterat alla papper i pärmar
♥ Målat kökstolar (ja påbörjat iaf, 3 av 6 är grundmålade)

Inte dumt va:) Kaos-rummet ser inte så speciellt städat ut för nu håller ja på och målat stolarna där men jag vet var alla grejer finns iaf så det är skönt. Vi har t.o.m ett skrivbord! Som ja har längtat! Nu slipper köksbordet vara över belamrat me pärmar och diverse huspapper.

Nu har ja tagit paus i målandet och har fixat naglarna en sväng ist:) Det är ett pysslande det me om man vill ha fina och hållbara klor!

Ikväll äre halv åtta hos mig och familjen annorlunda som ska gluttas på:)

Måste säga att jag trivs som fisken i vattnet att få gå hemma och skrota!
Guldvärt!


systeryster och ja på Hoffmaestro i sommras


Jag är hantlangare åt världens bästa och s...

20110109805 (MMS)

Jag är hantlangare åt världens bästa och snyggaste snickare just nu<3 love you babe!


Mindre än två månader

Igår var det ju den åttonde:) Så igår var det två månder kvar till bf:) och vad jag tror så kommer ju lille plutt komma tidigare än beräknat så nu, NU är det inte långt kvar. Gaaah! Nu har jag ledsnat lite på att vara gravid så han får gärna komma snart. Iof vore det liite för tidigt att komma nu, snart vecka 33. Jag är ju född i vecka 35 så där nånstans kan han väll få komma:)

Igår var en lugn kväll. Jag och Robin åkte till moster och Börje efter middagen och tillbringade kvällen där. Efter det deckade jag i säng på direkten. Är så himla kvällstrött!

Nu har jag precis bakat en rulltårta:) Tänkte gå över till Robin snart. Han håller på och snickrar på garaget förtillfället. Igår fick vi el inkopplat så nu har vi ström där:) Nästa vecka kommer huset!

Den här veckan har verkligen sprungit iväg! Trodde att veckorna skulle börja rulla lite långsammare nu när jag är ledig men icke. Skönt att Robin oxå är ledig för annars skulle det bli lite långsamt och tråkigt tror ja.

Nej nu ska jag sätta på kaffe och sedan bege mig:)


En dag fylld av kärlek

Jag blir alldeles rörd när jag tänker på torsdagen. Det var så otroligt vackert, ett riktigt sagolikt vinterbröllop! Är så glad att vi fick vara med och fira våra vänners stora dag. Såklart man blir lite sugen själv på att gifta sig nu, hehe. Meeen det får vänta:)

Är så svårt att beskriva hur det var, bilder säger mera:)





















 



 





Bara ler när jag ser alla korten!
Tack för en helt underbar kväll, Kim och Karin<3

Just nu sitter herr och fru Ek på planet till Thailand, man är ju inte ett dugg avis... nej nej:)


Ledig, röd dag

ja fast jag är ju jämt ledig nu förtiden, hihi

Igår va en bra dag:) Sov oförskämt bra till och börja me. Sen blev det lite shopping på gränbycentrum och efter det nagelfix nere på stan och en handling på icamaxi (så nu är jag PANK!). På kvällen sen kom svärföräldrarna över på middag. Jätte mysig kväll! Ingela hade me sig lite foton på Robin som nyfödd, såå söt. Även hans första kläder som han hade på sig från BB. Robin tyckte såklart det var skit töntigt, haha.

Jag och magen igår:)


och fina naglarna:)

Hon målade en glitter kant på tippen, har inte bestämt mig för om det var snyggt... Hade igentligen velat ha nå färg men det hade hon inte(???). Känner att det kanske är dax att byta nagelteknolog, blev inte lika nöjd me naglarna som förut. Har någon nått tips på en bra i uppsala??

Idag är det bröllop för kära vännerna Kim och Karin. Ska bli jätte kul! Har haft lite panik över vad jag ska ha på mig (som alltid) men nu är det löst:). Blir en guld/beige klänning och en svart kavaj över. Man har ju inte så mycket att välja och vraka på längre... Ska bli kul att se alla grabbarna i kostym, händer ju inte varje dag haha.
Slänger upp lite bilder imorgon:)

Nej nu ska jag tvätta håret:)


Förresten ni har väll inte missat att solsidan börjar igen! Jippi!


mamma x 2

I lördags så blev min söta lilla flicka 2 år<3
I lördags och söndags så parade vi även henne med super fina Castillo. Så om allt går som det ska så kommer jag och Cia bli mammor samtidigt:) haha. Ska bli kul att se vad det blir för färg på valparna och framförallt hur många det blir. Har aldrig varit me tidigare vid hund-parning, blev himla förvånad av att de sitter fast i varann läänge efteråt. Tänk om det skulle vara så med oss lixom, haha "nej älskling nu får du ligga still i 20 minuter" haha.

Här är en bild på Castillo från Mikaelas hemsida. Kika in där om ni är intresserade av staffar! De har även valpar till salu just nu:)

Snyggingen!


Här är min lilla prinsessa:)



Vecka 32 ♥

Enligt barnmorskan igår så byter jag inte alls dagar på onsdagar som jag tidigare trott. Utan på tisdagar. Jag har ju gått efter familjeliv hela tiden men det stämmer visst inte. Och enligt uträknaren här på bloggen så byter jag tydligen oxå vecka idag... (fast uträknaren här på bloggen räknar bara fullgångna veckor... jag räknar den veckan jag går in i, som barnmorskorna gör). Snurrigt värre det där...


Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Nu har jag ju som sagt gått på havadeskapsledigt. Himla skönt! Känns så skönt att inte behöva känna sig stressad av att man ska komma upp på morgonen då jag sover så dåligt vissa nätter. Som inatt var jag vaken mellan 2 och 4 men vad gjorde det lixom:) bara att sova längre på morgonen:)
Känner mig riktig tung och klumpig nu, speciellt i vissa situationer. Igår skulle jag och R bära upp en byrå för trappen som inte alls var tung men fyyy fasiken det gick inte. Märkte att kroppen sa ifrån direkt. Fick kallsvettningar och höll på att svimma. Blir andådd av minsta lilla ansträngning... Så att kånka grejer det ska jag inte göra nå mera.
Ja men annars är det väll inte nå större skillnad än från förra veckan...



 


När börjar det igen??

Någon som har koll på när så ska det låta har säsongstart igen?? Det måste ju vara det bästa TV programet som någonsin har gjorts. Sitter på youtube och kikar på en massa gamla klipp just nu. Är så himla kul en del:)



Robert Gustafsson måste ju vara världens bästa komiker. Lessnar aldrig på honom!


Cookies ´N´ Beans

Tycker de är så himla bra!



Tänkte mest lägga upp en bild från igår kväll:) Bebben höll på och böka runt som bara den. Syntes så himla mycket utan på, Robin bara satt och skratta när det for fram och tillbaka. Måste försöka filma den snart!

Försökte ta en bild iaf:)

Vilken sida tror ni han ligger på?? haha

Var ju hos barnmorskan idag. Var inte till henne som jag brukar utan fick en annan då min var på semester. Hon var oxå jätte bra, vi satt och pratade länge. Allt såg iaf jätte bra ut. Magen följer sin egen kurva perfekt. Sf-måttet låg på 31 cm denna gång, så 3 cm sen sist:) Hjärtslagen låg på 130/minut alltså normalt. Ska bli kul nästa vecka på ultraljudet och få veta vad han väger ungefär nu. Spännande:)


Första veckan på nya året

2011 nu då:) Kommer ta tid att vänja sig att skriva det ist för-10, som alltid vid nytt år.

Detta år kommer bli något alldeles speciellt! Ett stort och häftigt år för mig och Robin. Ett år fyllt av mycket kärlek och glädje, förhoppningsvis:) Ett år som jag alltid kommer att minnas väldigt starkt! 2011 är vårat år helt enkelt!:)

2010 har även det bestått av en massa härliga saker... Våran förlovning, thailandsresan i jan/feb, plusset på stickan, start av husbygget, Lilla Linnea kom till världen ja och en massa andra bra saker hände:)



Helgen sprang iväg den. Jobbade kväll på nyår och sedan började jag sju på morgonen dagen efter. Så så värst mycket firande blev det inte för min del... Sov t.o.m vid tolvslaget, haha. Vaknade vid ett av att R ringde och då fick ja se lite raketer utanför fönstret:) Första nyåret som jag inte har firat tror ja. Men det var mysigt att jobba nyår faktiskt så det är inget jag ångrar direkt:) sen är det inte så värst kul att vara nykter när andra inte är det, haha.

Idag har jag sovit läänge utan att vakna av en väckarklocka. Behöver jag tala om hur skönt det var??:) Nu håller ja på att tvätta och ska sedan åka till Bm vid ett. Efter det blir det nog en icamaxi handling. Får se...
En lugn skön dag helt enkelt!


JAAAAAA!!

Idag jobbade jag sista passet på väldigt lääänge!!!
Känns så himla bra:)

Imorgon ska jag SOVA!

Ååå vad skönt det känns:)

Nu blire söndagsmys i soffan med den bästa<3