Graviditets summering:)

GRAVIDITET
När fick ni reda på att du var gravid? 12 juni
Var det planerat? Nej, men vi visste ju lite att det kunde hända...
Mådde du illa under graviditeten? Lite grann runt vecka 7-8 sådär sen ingenting
Hade du mycket foglossningar? Nej. Kände av lite i fogarna på slutet bara men inte så farligt
Hade du någon hormonrand? Ja!
Fick du bristningar? Nej
Vad trodde du att det skulle bli för kön? Vi visste att det skulle bli en pojke
Vad ville du att det skulle bli för kön? Spelade ingen roll, huvudsaken den var frisk!
Hade du några speciella cravings? Fefferoni och ättiksgurka:) Och Choklad förstås!!
Vad gillade du för mat? Samma som tidigare och nu
Någon maträtt du avskydde? Inget speciellt
Hade du halsbränna? Ja i senare delan av graviditeten
Behövde du kissa ofta? Ooo ja! Även på natten
Hur mycket gick du upp? 18 kg
Är du nöjd över din graviditet? Ja jätte nöjd! 
Var du rädd för förlossniningen? I början ja men sen på slutet var man så less och vill ha bebisen hos sig så då var rädslan som bort blåst. Då var man peppad ist på den:)

FÖRLOSSNINGEN
När startade din förlossning? 15 mars 01:10
Vilken vecka var du i? 41+0
Gick du över tiden? Ja sju lååånga dagar
Hur startade din förlossning? Vaknade me värkar. Fast enligt barnmorskan så startade den 14 mars på morgonen då slemproppen gick...
När åkte ni in? 15 mars 7:30 
Hade du någon bedövning/smärtlindring? Tens i början och lustgas till krystvärkarna kom. Sen inget.
Hur länge hade du värkar? Från första värken o tills han var ute så tog det 16 timmar
Tyckte du att värkarna gjorde ont? Ja det gjorde de men det var som jobbigast de sista 4 timmarna
Grät du? Ja lite då och då men mest då när Albin kom ut
Skrek du? Vad jag kommer ihåg så skrek ja hela tiden men efteråt fick ja höra att det inte var så farligt
Hur länge hade du mellan värkarna i öppningsskedet? Oj det kommer ja inte ihåg... 4 minuter var det när vi åkte in och då var ja öppen 4 cm. Sen kom de tätare hela tiden. I slutet hade jag tnappt nån vila emellan
Hur lång tid tog krystvärkarna? ca 20-30 minuter
Vem var med på din förlossning? Robin såklart<3 och sedan en barnmorska och en undersköterska
Hade du ont efteråt? Ja down-stairs hade ja ont, kunde ju knappt sitta. Men inte så mkt i magen
Är du nöjd över din förlossning? Ja nu efteråt är jag nöjd. Lite besviken på att ingen smärtlindring hjälpte för jag hade det sjukt jobbigt med ryggen...

BEBISEN
Mådde bebisen bra när den kom ut?
Ja. Han fick 9,10,10 i apgar:) 
Vad blev det för kön? En kille
Vad vägde han/hon? 4070g
Hur lång var han/hon? 53 cm
Huvudomfång? 36 cm
Ville bebisen amma på en gång? Ja och där låg han sen i x antal timmar sen, haha
Hade bebisen gulsot? Nej
Mådde bebisen bra under bb-tiden? Ja, han mådde jätte bra! 
Vad fick han/hon för namn? Albin
Var ni överens om namnet och varför blev det just det namnet? Ja det var vi:) Det stod mellan Wille och Albin under nästan hela graviditeten. När han kom ut sa vi direkt att det är en Albin!

En liten blöjfråga

Tycker det här me blöjor är svårt asså... Hittar inga som ja direkt tycker är bra. Just nu använder vi liberos ettor. Tycker de har funkat bäst hitills. Men nästa gång det blir inköp av blöjor så ska vi nog gå över till 2:orna iaf... Har hänt lite för många olyckor nu. Snoppen måste verkligen ligga rätt för att de ska funka, haha. Men så är de ju me bara upp till 4 kg... Men 2:orna i libero är nästan för stora nu ist... Men me den här viktuppgången så borde det inte behöva vara så stora så länge till:) 

Har även provat pampers men de tyckte jag var sämre för de luktade illa direkt när de kissat. Iaf ettorna som jag har provat. Tror även det var pampers de hade på BB...

Vad använder ni er av för märke på blöjorna?? Vilka tycker ni är bäst?


Provar babysittern:)

img_1202 (MMS)

Provar babysittern:)


Växer så det knakar!

I måndags var Monika från BVC här. Det gick jätte bra och hon var uuur gullig. Glad att vi ska fortsätta gå hos henne:)
Vi fick en massa informations papper om lite allt möjligt. Bland annat om säkerhet och vaccinationer. Usch längtar inte tills Albin ska få första sprutan!

Hon vägde även honom. Var inte ett dugg orolig för att det skulle vara nå tokigt för man kan nästan se från dag till dag hur han växer, haha. (grädde i tuttarna som sagt)
Nu hade han iaf ökat till 4430 gr. Nästan 400 gr sen förlossningen alltså:) Hon sa att det var den bästa vikt hon sett, haha. Tydligen så vill man att de ska ha ökat till förlossningsvikten när de är 2 veckor... Albin har nog aldrig ens gått ner. Skönt det! Våran lilla stadiga kille♥
Eftersom han hade ökat så fint i vikt så behövde vi inte komma förens om 2 veckor nästa gång:)


Du är det finaste som finns!


Onsdag

Mitt i veckan idag då. Inte för att ja bryr mig nå speciellt om veckodagarna längre... Alla dagar ser ju likadana ut:) helg som vardag. Måste bli bättre på att göra lite skillnad på dem. Kanske att man hittar på nå extra till helgen iaf. Det ska jag klura lite på!

Vet inte va som tog åt Albin igår kväll! Han hade värsta missnöjda kvällen. Skrik konstant och det är ju inte likt honom... Började när vi var på middag hos mamma och sen vid halv åtta när vi skulle traska hem me vagnen så blev han helt hysterisk. Annars brukar han ju somna så skönt så fort man börjar gå... Ingenting hjälpte när vi kom hem sen. Ville bara ligga vid brösten, fast jag visste han var mätt så skulle han äta och ja såklart får han magknip då. Stackars! Ska verkligen köpa hem de där dropparna från apoteket och prova mot magknip. Har hört flera som det funkat för nu. Man känner sig så hjälplös när man ser att de har ont.
Sen helt plötsligt så slocknade han bara, typ vid tolv nån gång. Sen sov vi till fyra och sedan till åtta. Så det var ju skönt:)

Men vad jag gick och tänkte på min mamma när Albin bara skrek och skrek... Jag och min brorsa hade ju kolik när vi var små. Fattar inte hur hon orkade det! Och två efter varann me... Men man gör väll det som mamma, orkar alltså. Förstår inte att hon skaffade 3 till efter oss sen, haha.

Idag är det kanon väder ute! Har precis haft min moster här på lite bebis gos men nu tror ja att det får bli en tur i solen:) Tänk när solen blir så stark så man får lite färg me, läängtar!


Mor och son:)


Sova??? Men mamma ja är ju göör pigg ju!:)

img_8816 (MMS)

Sova??? Men mamma ja är ju göör pigg ju!:)


Tjoohejsan

Blir lite glest mellan inläggen känner ja... Tiden räcker lixom aldrig till!

Idag har jag gått en promenix me lilleman i vagnen och sedan tillbringat eftermiddagen hos mamma/mormor. Lugn härlig dag som alla våra dagar nu för tiden;)

Albin har blivit mer och mer bökig. Speciellt på nätterna... Verkar som han har vänt på dygnet lite... Det ända som duger åt herrn på nätterna är att gnussa tutte och sedan sova där, tätt in till. Är dock super mysigt men är liite svårt att sova... Försökte inatt att lägga honom i sängen efter matningarna. Funkar i typ 5 minuter, lagom tills man själv nästan somnat då börjar han gny och sedan är det bara att börja om. Tuur att han är så satans sööt, annars hade man blivit tokig haha. Har fått sova relativt (allt är relativt när man har barn...) mkt iaf inatt men det kunde vara bättre. Bara att kämpa på!

Imorgon kommer bvc på besök. Ska bli kul att se vad klumpen väger nu;) Han har blivit riktigt rund och go. Har nog grädde i tuttarna tror ja;)


Från vagnspromenaden idag. Helt underbart i solen! Synd bara att det blåste lite för mycket...


Tjoohoo! Jag fick på mig förlovningsringen...

img_3082 (MMS)

Tjoohoo! Jag fick på mig förlovningsringen idag för första gången på jäääätte länge:) Nu känner man sig mera klädd igen! Idag när jag vägde mig hade gått ner ytligare 2 kilo, bara 5 kvar nu:) Ikväll har ja släppt iväg R på en kväll me jobbet, själv ska ja på middag hos mamma och pappa. Mys fredag! Just det, har även varit på en tur till jobbet idag. Körde själv me Albin i bilen:) gick hur bra som helst, han slocknade direkt när vi började åka:) Nej nu ska jag röra mig uppåt far o mor me vagnen. Hoppas ni får en härlig fredag kväll!


Mys me pappa i soffan! Det är härligt det:)

img_1407 (MMS)

Mys me pappa i soffan! Det är härligt det:)


Toppen dag!

Vilken härlig dag! Solen skiner, jag har fått sova ut inatt och snart väntas det hit två stycke fina vänner på våffellunch. Kan det bli bättre lixom:)

Idag har vi badat Albin för första gången. Ja och det var ju en upplevelse i sig, haha. Tror aldrig ja hört han skrika så förut:) Lill gubben! Men nu är han ren och luktar som en nyponros:) även om rumpen, hihi.

Nu vaknade visst lilleman...

Slänger upp webbis-bilden från akademiska på han så länge...

Så värst nöjd och glad var han inte där inte, Våran lilla groda♥


Lite efter snack:)

Nu har det gått en hel vecka sen förlossningen. Shit vad tiden går fort!

Tänkte berätta lite hur kroppen mår och vad som händer med den efter förlossningen. Blir lätt bara bebis prat bara. Jag vet iaf att jag gick och funderade mkt på hur man känner sig tiden efter. Hur mycket blöder man, hur känns det där nere och kan man gå på toaletten normalt...
Så här kommer det:) Hoppas inga är känsliga:P

Direkt efter förlossningen så kändes det typ ingenting där nere. Kan ha att göra me att jag blev bedövad runt cervix och sedan fick bedövningsspray när de skulle sy. Kanske nån timme efter förlossningen när jag fick gå upp på toaletten och gå och duscha det var då jag fick känna hur det kändes... Kom knappt upp ur sängen ju! När jag ställde mig upp forsade det bokstavligen talat blod ur mig. Fick stå i duschen och trycka på livmodern för att få ut blod, det var inte skönt!
Fick ha gigantiska blöjor på mig för att det inte skulle bloda igenom. Därför var det skönt att vara på BB de första 24 timmarna för då kunde man använda dem och sjukhuskläderna att söla ner:)

Jag blev ju sydd me 3 stygn me. Varje gång när man gick och kissade så brände det som eld i såret. Sen att sitta normalt det gick inte alls! Fick sitta på sida. Hittade en jätte skön ställning då jag satt på ena benet:) gäller att va påhittig;)
När vi skulle åka hem från BB efter 24 timmar så hade blödningen avtagit ganska mycket. Väl hemma så räkte det me vanliga bindor, fast de lite längre. Har alltid hatat att haft binda vid mens. den där rinn känslan är ju nått najs! Men det är som sagt bara att vänja sig för tampong får man ju inte använda efter förlossning pga infektionsrisken.

Efter nån dag blev blodet mer slemblandat än bara blod och nu en vecka efter förlossningen är det som blodblandade flytningar bara. Man märker att man blöder lite mer när man rör på sig mera. Nu känns det även okey där nere. Svider fortfarande i stygnen men det är inte alls som förut:)

Det här me att gå på toaletten och göra nummer 2 efter förlossningen hade jag ångest för!!! Det var verkligen sjukt jobbigt, mest psykist har jag kommit på så här i efter hand... 3 dagar efter förlossningen blev min bajs-vägran för jobbig. Jag var tvungen att göra det! Robin bara skrattade åt mig men jag mådde verkligen sjukt dåligt, haha. Gjorde ont fast det gick tillslut. Var mest bara jobbigt att använda kryst musklerna. För det var lixom en påminnelse på hur j*vla ont det gjorde att krysta under förlossningen. Mamma berättade att hon hade tagit lavemang efter sina förlossningar bara för att då vart hon lixom tvungen att göra det. Så det är ju ett tips:) Så man inte blir förstoppad lixom.

På tredje dagen efter förlossningen rann även min mjölk till i brösten. Vaknade på natten av att det spände som sjutton och var dyngsurt i sängen. Värsta läckan!! Och satan vad det spände. Fick nästan lite panik! Även efter lilleman ätit så spände det som sjutton så jag tog fram pumpen och pumpade ur en hel del. Sen kunde ja sova igen:) Och så höll det på tills igår, då det verkar ha ställt in sig på hur mkt Albin behöver. För nu spänner det bara när det går lite för långt mellan matningarna. (som nu, känner att jag måste väcka han snart, haha).


Kommer inte riktigt på nå mera att skriva nu... Men är det nått ni undrar är det bara att fråga:)


Älskade lilla trollunge!! Älskar dig så<3 ...

img_6251 (MMS)

Älskade lilla trollunge!! Älskar dig så<3 kan inte fatta att du bara har varit hos oss i en vecka idag. Vad gjorde man innan du kom lixom?? Dagarna går undan, nästan för fort...


Förlossningsberättelse

Nu äntligen har jag knåpat ihop en förlossningsberättelse:) Tog tid och var så himla svårt och komma ihåg allt i ordning, Har gått mycket efter de journal anteckningar som jag fick me mig hem. Har skrivit precis hur jag känt det så hoppas inte jag skrämmer upp nån nu, hehe.
Hoppas ni orkar läsa för det blev rätt långt:)


14 mars, BF+6:

Vaknar på morgonen akutkissnödig. Springer upp och kissar, samtidigt som jag sitter på toa släpper en blodslemmig propp. Allt på en gång typ. Ganska mycket blod var det me, färskt blod. Får lite panik och ringer till förlossningen för att höra om det är normalt me så mkt blod. Och jaa det var det. Under dagen kommer lite slem blandad blod då och då. Har lite molandevärk i magen men känner inget annat.

15 mars, BF+7, 01:10

Vaknar av att jag känner värkar. Små obehagliga som gör lite ont. Ligger kvar i sängen en stund och avaktar så det inte är falskt alarm. Väcker Robin efter 30 minuter och säger att nu är jag säker på att det börjat. Vi klockar de lite och det är ca 6-7 minuter emellan. Så relativt regelbundna från början. Ökar i styrka ganska snabbt. Värkarna känns mest i ryggen bara så Robin går upp och värmer vetekudden åt mig. Det var jätte skönt att ha den tryck mot svanken! Går upp efter en stund och sätter mig i soffan och tvingar Robin att sova. Klockar värkarna me varktimer.se (super bra hjälp!) och tittar på pretty woman:)

04:00

Värkarna kommer me 4 minuters mellan rum och just då tyckte jag de gjorde skiiit ont. Ringer in till förlossningen och rådfrågar om vad man kan göra för att lindra. Varm dusch/bad och två alvedon säger de. De säger även att ja får komma in om ja vill men ja säger rakt -Neej! Jag vill vara hemma in i det sista. Prov duschar en stund och det är skönt men jäkligt obekvämt att stå upp me värkar. Tar två alvedon och värmer vetekudden ist. Vetekudden var guldvärd kan ja tala om! Alvedonen vette sjutton om den hjälpte nått...

06:00

Väcker Robin (undrar hur han fick roa att sova igentligen?). Han flyger upp ur sängen och undrar om det är dax att åka in nu. Värkarna är det fortfarande 4 minuter emellan. Jag får en liten gråt-attack för att allt känns så drygt just då. De kommer ju inte tätare nångång!

07:30

Nu gör värkarna fööör ont tycker ja och jag vill åka in. Ringer till förlossningen i bilen och säger att vi är på väg nu. Åka bil me värkar var ingen hitt kan ja tala om! Speciellt på kullerstenarna, huvva! Sen att det var rusningstrafik och cyklister till en föbannelse var inte heller kul.

8:00

Blir undersökt på förlossningen. Öppen 4 centimeter och bra värkarbete säger de. Du får stanna, Tack säger ja:) De kopplar även på TENS-appart på mig och det var himla skönt att använda den (skulle ju ha hyrt en men fick ju lixom aldrig tummen ur...). Vi får ett förlossningsrum direkt och jag får svida om till den ur sexiga sjukhus rocken och gigantiska trosor. Men ack så bekvämt det var:)

9:30

Värkarna ökar i styrka hela tiden och barnmorskan tycker ja ska prova lustgasen. Först blir ja jätte illamående av den men sen när man lärde sig andas rätt eller framför allt lära sig att sluta andas innan värken var slut så fick ja den att funka. Här får jag även in en boll och ett gåbord. Bollen är bäst tycker ja. Sitter och gungar och lutar mig mot sängen eller mot Robin.

12:00

Här börjar förlossningen bli som jobbigast. Värkarna gör skiiit ont men jag öppnar mig förlångsamt tycker de. Klockan 12 hade jag bara öppnat mig till 6 centimeter. Värkarna satt bara i ryggen på mig under hela förlossningen. Kändes seriöst att den skulle gå av! De råder mig att ta EDA. Och det vill ja gärna göra. Narkosläkarn kom och stack mig 3 gånger utan att lyckas komma mellan mina kotor. De säger att tyvärr nu vill vi inte sticka dig mer och de tror inte att de kommer lyckas ändå om de fortsätter. Allt känns hopplöst nu för jag hade så gärna velat haft den där bedövningen då ryggen tog nästan kol på mig. Får ett litet nervsammanbrott där och barnmorskorna försöker stötta mig genom att du klarar det här ändå, du är byggd för det här och bla bla bla. Ja visst ja är byggd för att föda men det var ju smärtan i ryggen ja inte stod ut me! TENS-apparten kopplar ja även bort här för den ger ingen värkan längre.

13:15

Här provar de att sätta en Paracervikalblockad på mig. Man sticker och bedövar me en gogantiskt spruta runt livmodertappen. Den kunde tydligen även ge lindring för ryggen säger de. Jo men tackar ja... Nej det funka bara på de första två värkarna sen försvann den... De provar sätta den igen utan resultat. Även fast de stack i en värk så gjorde den stans ont! Seriöst så var nålen 15 cm lång! Robin har även bekräftat att den var så lång me nu efteråt. Den ska jag ALDRIG mera ta (om ja nu får för mig att föda igen). Efter den misslyckade bedövningen tar de även hål på fosterhinnorna för att få lite mera fart på allt. Värkarna kommer ännu tätare efter det och jag tror seriöst att jag ska dö i varje värk.

14:00-16

Strax innan två blire byte av barnmorskor. Jag får två som hette Elin och Carina. Helt underbara var de!
Efter två tiden gick förlossningen me en väldig fart. Jag öppar mig från 6 centimeter till 10 på 1 1/2 timme. Tror att det var mycket för att jag gav mig sjutton på att fixa det här utan bedövning trots allt. Jag stod vid gåbordet  med ett ben på en pall och gungade ett bra tag. Provade även massa olika ställningar i sängen. Tillslut gjorde de så himla ont så jag inte ville röra mig mera. Låg på sida me benet i gynbygeln och lustgasen tryckt mot munnen, det var bäst!
Här sätter de även en kateter på mig för att kunna tappa urin. Jag fick gå på toa flera gånger innan men det kom inget. Var så himla svårt att veta hur man skulle kissa. Man kunde lixom inte släppa efter... Sen att sitta på toa me värkar det går ju fasiken inte. 

16:10-16:36

16:10 jag tydligen krystvärkar (enligt min journal). Enligt mig var det senare men vad vet jag, tid och rum var ju som bortblåsta! Här får de även upp mig på knästående i sängen. Men jag var som spagetti i benen så det funkade inte. La mig på sida igen me benen i bygeln. Började trycka på och här börjar den absolut värsta delen av förlossningen(!!!). Samtidigt som man vill trycka på och gör det för att det går ej att hålla emot så gör det så himla ont när man känner huvudet åka ner. Barnmorskorna peppar hela tiden att de ser huvudet mer och mer för varje krystning. Jag hinner me att krysta 2-3 gånger på varje värk ungefär. Robin berättade nu efteråt att de hade sagt till mig 
-Vi ser att du tror vi ljuger när vi säger att vi ser huvudet. Men vi ser faktiskt huvudet! Tror du oss nu? Då hade jag tydligen svarat -Nej! Och då hade de sagt -Men känn här, här är huvudet. Och då hade jag ryckt bort händerna och svarat -Nej aldrig!
Det där har jag bara ett svagt minne av. haha.

Tillsut säger de att nu är det bara 2 värkar kvar så är han ute. Det var så himla skönt att få hör dom orden kan ja lova! Men de var även de jobbigste värkarna. För när huvudet var halft ute så skulle man hålla tillbaka och andas och sedan skulle hela bebisen ut på nästa värk. Men asså hallå. Ha ett halvt huvud ur sin vagina och hålla tillbaka och komma ihåg att andas det gick ju inte. Det kändes ju som om man skulle sprängas där nere! Jag skrek ist till nästa värk och då kom hela bebis ut. Och vilken befrielse det var! Det är absolut den bästa känslan som jag någonsin har haft! Och det är just den käslan som man vill uppleva igen. Hur bebisen rinner ut ur en och smärtan är som bortblåst. Jag började nog gråta först bara för att det var så himla härlig känsla och sen grät jag ännu mer när man fick upp den blåa lilla varelsen på bröstet. Helt fantastiskt (känner hur ja blir alldeles till mig nu bara när jag skriver, haha) (ja och nu kom tårarna igen, himla hormoner!).
Albin skrek på en gång när han kom ut tydligen men det uppfattade aldrig jag. Så jag sa direkt att nu är det nå fel han skriker ju inte! Sen fick ja upp den blöta lilla ungen på bröstet och han skrek visst:)

När jag hade den lilla ljuvliga ungen där på bröstet så kom moderkakan utoch sedan skulle de se hur det såg ut där nere. Se efter om ja behövde sy eller så. Jag hade fått en bristning tydligen (vet fortfarande inte var?? Vågar inte känna efter) så ett 3 stygn blev det. Ett för att hålla ihop och två skönhetsstygn sa hon:) Innan de skulle sy så sprutade de bedövnings spray och det var som rena elden! Men det gick fort över.

Sen fick ja prova amma en stund och det gick bra. Albin var en naturbegåvning sa de:) Vi fick även in fika brickan ganska fort för jag var vrålhungrig! Hade inte kunna ätit nått på hela dagen för att jag mådde illa hela tiden (men ja spydde aldrig). Super gott var det me cider, varm choklad och smörgås! Sen var det upp och hoppa och gå och duscha, kissa. Ducsha var så himla skönt! Stod bra länge och bara höll ducken mot kroppen. Konstigt nog så frös jag ganska mycket under förlossningen så värmen var så skön!

Vid 20 så fick vi komma upp på BB och mysa som den lilla familj som vi nu var:)
Där stannade vi även till halv fem dagen efter. Men det var faktiskt jätte skönt. Även fast min amning kom igång på engång så var det skönt att ha några att rådfråga hela tiden. Sen som blödde man ju så himla mycket oxå direkt efter så skönt att man kunde bloda ner sängen där och ha sjukhuskläder på sig:) Blödningen avtog relativt snabbt ändå. Nu är det nästan ingenting längre.


(jag har valt att inte ha me nå bilder för de vill ja ha privat)


Älskade lilla son<3 Hela 5 dagar gammal id...

img_6425 (MMS)

Älskade lilla son<3 Hela 5 dagar gammal idag! Det går segt me förlossningsberättelsen... Har kommit halv vägs men nu ska jag krypa i sön. Bäst att passa på när lilleman me sover, har varit en ganska så olycklig kväll ikväll. Tror han har haft magknip. Stackarn! Man vill så gärna hjälpa men inget hjälper. Värme verkar dock det bästa har ja kommit underfun me. Lille plutten, hatar se han ha ont! Nej sömn va det... Puss på er alla!


Silikon Lisa, Yes I am... fasiken vad brös...

img_7141 (MMS)

Silikon Lisa, Yes I am... fasiken vad brösten är spända! Men skönt ändå att mjölken har kommit för Albin blir mycket nöjdare nu när han ätit. Natten har även varit kanon! Han har sovit 2 1/2 timme i sträck mellan matningarna. det är rekord hittills:) Dagarna rullar på här hemma annars. Vi har haft en del på besök som velat kika på Albin o givit oss fina presenter. Idag skulle Robin farbror komma och Anna & Jocke. Imorgon tänkte jag införa en besöksfri dag! Blir lite mycket faktiskt... Man vill hinna landa lite och framför allt hinna sova lite mellan åt. Imorgon ska vi även till Ackis för att väga första gången efter förlossningen. Ska bli kul att se vad han väger nu:) men även kul att se hur vi kommer betee oss för att passa en tid... Haha! Igår gjorde vi även första utflykten utanför lägenheten, åkte till mamma o pappa på middag:) Skönt att få komma utanför lägenheten kan ja tala om! Nej nu har lilleman snart ätit färdigt:) då blire rapning och sen ett blöjbyte efter det! Ska börja knåpa ihop en förlossningsberättelse me idag:)


Har fått blommor i massor! Älskar snitt ko...

img_2651 (MMS)

Har fått blommor i massor! Älskar snittblommor:) dessa pryder just nu vårat hem. Fick precis me ett blombud från jobbet, Taack så jätte mycket söta ni<3


Magbild 2 dagar efter förlossningen. Och m...

img_7956 (MMS)

Magbild 2 dagar efter förlossningen. Och minus 11 kg:) inte dåligt tycker ja! Inte för att ja bryr mig så värst mkt om det just nu men fick en liten chock faktiskt när ja tittade i spegeln efter ja duschade nyss. Vad fort det går ändå:) Men så vägde ju bebis och hela de där andra som kom ut en del oxå:)


Amma liggandes är min favorit just nu! Smi...

img_1184 (MMS)

Amma liggandes är min favorit just nu! Smidigt och båda händerna fria:) Albin har just nu sitt femteelfte mål mat. Guu vad jag längtar tills mjölken rinner till på riktigt! Är ett himla sugande just nu som oftast leder till missnöje... Nu verkar han dock ha somnat , sötnosen min<3 Går inte att förklara hur lycklig man är just nu (och trött), helt underbar känsla! Har fortfarande svårt att förstå att jag är mamma till denna underbara lilla krabat. Känns som om vi bara fått låna han från BB ett tag... Men han är våran! Våran lilla Albin<3


Igår16:37 kom våran "lilla" guldklimp till...

img_2047 (MMS)

Igår16:37 kom våran "lilla" guldklimp till världen! 4070 gr och 54 cm lång, ingen liten kille som sagt! Ligger just nu och ammar skrutten här på BB. Vi blev kvar här inatt pga av att jag hade början till uvi och det kan tydligen föras över som en infektion till barnet(??). Förlossningen gick hyffsat. Gjorde sjukt ont och är bland det värsta jag varit me om men efteråt var det så värt allt! Amningen går bra, vi har fått en mat glad kille som vill ligga vid bröstet konstant! Vi skulle få åka hem på eftermiddagen idag så jag uppdaterar mer sen:)    Jätte tack för alla lyckönskningar! Ni är för underbara<3


Smärta!!! Just nu tänker ja att -va fan gi...

Smärta!!! Just nu tänker ja att -va fan gick ja och längtade efter det här! Värkarna gör ONT!! och då undrar man hur kommer de att kännas senare när de ökat i styrka?! Kommer ja verkligen klara det här?! Vaknade iaf vid ett att det det hade satt igång. Det blev som ja trodde:) det började på natten. Nu sitter ja i soffan och klockar värkarna. Är just nu 4 min emellan o de är runt en minut långa. Får se hur långtid det här tar!


Uppe me tuppen

Vaknade me ett ryck när Robin väckarklocka ringde vid 6. Sen dess har jag inte kunnat somna om... Bara till att stiga upp! Sen som alltid när man vaknar så inser man att man är panik pissnödig och varenda gång tänker ja att konstigt att man inte har kissat på sig ännu, för så bråttom är det oftast...
Blev ännu en natt utan värkar:( Har fått för mig att det är just så det kommer börja, att jag vaknar av värkar. Får se om det blir så:) (ja eller så blir det igångsättning den 22... Börjar tro mer på det faktiskt).

Piss väder ute då! Det regnar... Jag som har gått en liten promenad på mornarna för då har det inte hunnit bli nå kladdigt på vägarna ännu, men idag var det lervälling redan halv åtta på morgonen:S Ingen prommis idag!
 

Igår fick två till sina bebisar! En vars blogg jag följt och hon hade beräknat 10 mars och sen Davids syster Malin fick igår me. Hon var beräknat 18 mars... Varför kunde inte ja vara en av de lyckliga som fick förtidigt!!!
Som Robin sa igår när jag fick en liten gråt/uppgivenhets-attack att det finns en mening med det här oxå. Och så är det alldeles säkert men det är så tråååkigt att gå och vänta!
Får tänka att sen när bebis äntligen är här så kommer man inte tänka på att man gick och vänta så lääänge innan.

Nej nu är det frulle på schemat! Ska även kika färdigt på pretty woman som ja spelade in igår:) Den har man ju aldrig sett tidigare, hihi. Det måste vara det bästa film som någonsin gjorts!


Magen är kvar... Dag 5 på övertid nu då. K...

img_6447 (MMS)

Magen är kvar... Dag 5 på övertid nu då. Kom på mig nyss när ja la mig på rygg och kände på magen att ja tänkte "magen syns ju knappt när man ligger ned" tittade sen i profil i spegeln och fick mig ett gott skratt! Ser ju ut som en strandad val ju! Haha. Man blir lite blind ibland antar ja... Igår flängde vi runt i stan och det fick ju inte igång bebis födandet så ja har ingen aning om vad ja ska hitta på idag. Just nu vill ja bara krypa ner under täcket och gömma mig där en stund och tycka synd om mig själv! Meen snart ska väll bebis vilja komma iaf, hoppet finns ändå kvar:)


BF+3

Ingen bebis... Tvivlar på att han kommer denna helgen me... Känns inte som om det är dags alls på nån vis! Vet ju iof inte hur det ska känns i kroppen heller... Men jag har ju knappt nå förvärkar längre.
Börjar starkt tvivla på att det finns nån bebis därinne!


Idag var jag och hämtade hem min lilla plutt. Ååå vad jag har saknat Cia! Är så skönt att ha henne hemma nu. T.o.m Loke blev glad, haha. Finns lite kärlek mellan dem iaf;)
Resten av dagen har jag faktiskt spenderat ute. Städade bilen och rensade gräsmattan från all hundskit som kommit fram nu när snön smält. Så himla härligt väder ute idag! Känns verkligen som om det är vår nu! Läängtar så tills ja får hänga fram vårjackorna:) Blev så sugen igår när Lollo kom i skinjacka! Snart så:)

Ikväll blir det hemma mys framför teven tror ja. (Ja inte kommer ja föda iaf...) Robin är på tomten just nu och tar bort snön där vi ska göra husgrunden, så det ska smälta undan fortare. Imorgon kommer även brunnsborraren och ska kika och lämna offert på vattenbrunnen. Skönt att få vatten dit!


BF+2! grymt less behöver ja säga annat! Va...

img_4126 (MMS)

BF+2! grymt less behöver ja säga annat! Var in på FL en sväng o fy fasiken den sidan tänker ja inte logga in på nå mera... Där har de flesta redan fått sina efterlängtade bebisar, t o m några som var beräknade efter mig. DEPRIMERANDE! Just nu har ja en kladdkaka i ugnen i väntan på att Lollo ska komma och muntra upp mig. Inge kul väder är det idag heller! Skiit dag! Nej då snart blir den nog bra:)


Tidsfördriv


ALLMÄNT...

Namn: Karin Elin Christina
Piercingar: Öronen bara. Hade i näsan på högstadiet
Tatueringar: En på skuldran
Längd: 162 cm
Skostorlek: beror lite på skorna 36-37
Hårfärg: Mellan brun men just nu mörk brunt
Är du kär i någon: Jajjemen:)
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ja i vårat hus
Tänker du på självmord: Nej!
Tycker andra att du är attraktiv: Ööö kan ja inte svara på men har aldrig hört att jag är oattraktiv iaf:)
Vilket shampoo använder du: Wella
Vilken parfym använder du: Hugo-Boss
Vad är du rädd för: Att jag altid kommer vara gravid!!
Gillar du att tvätta: Ja det är ganska kul
Gillar du Berg-och-Dalbana: Ooo ja! 


SENASTE...

Film du hyrde: Oj var nån western som Robin hyrde
Film du köpte: Kommer inte ihåg...
Låten du lyssnade på: Sång till Stina, haha
Låten du hade på hjärnan: Samma som ovan
Låten du laddade ner: Gör ja inte då det finns Spotify:)
Personen du ringde: Robin
TV program du tittade på: OC just nu
Personen du tänkte på: Liten i magen


FAVORIT...

Mat: Sushi och asiatiskt
Låt: Oj ingen speciell sådär
Sak att göra: Umgås me R
Sport: Gillar inte sport nå värst mkt
Dryck: Är galen i saft just nu! Svartvinbär främst:)
Kläder: Ingenting just nu då jag är tvungen att leva i leggings och stora tröjor
Film: Twilight
Bil: Xc60, vill ha!!!


ANTAL...

Gånger du varit kär: På riktigt 3 gånger
Gånger ditt hjärta brustit: Inget man räknar men det har hänt
Hjärtan brustit på grund av dej: Det har hänt det me men aldrig illa menat
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Några gånger vid födelsedagar och så
Ärr du har på kroppen: Inga stora ärr men små har man här och där


SENASTE...

Bok du läste: De oskuldsfulla
Personen du fick mail av: Moster
Personen du fick brev av: Bröllopskort från Kim o Karin idag:)
Personen du fick sms av: Robin
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Hos brorsan när han fyllde


ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Nada typ... bakat och spelat på iphonen
Var det kul: Mest tidsfördriv bara
Hur tidigt stiger du upp: I morse klockan 6 men annars runt halv åtta
Gillar du att slåss: Nej
Vad ska du göra ikväll: Äta mat, kolla TV

Är du seriös: Ja
Vad är du allergisk mot: Inget
Var har du ont: I svanken
Använder du hårspray: Ibland
Kan du stå på händer: Nej
Favorit serie: Alla BB-serier som går nu och Greys


ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Socker
Gillar du ketchup: Ja
Är du glad nu: Lagom sådär
Var du glad igår: Ja men humöret vänder fort så både och var jag nog
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja
Vad dansar du till: Allt!
Stockholm är: Överskattat
Göteborg är: En fin stad
Kan du sjunga: Alla kan sjunga. Så svaret är ja!
Mer värt än guld: Kärlek
Spaghetti eller makaroner: Spagetti
Ett land jag helst vill besöka: Det fösta jag kommer på är THAILAND (igen)
Ska bli skoj: att föda barn faktiskt!
Ska inte bli skoj: att ha så jäkla ooont
Sparar till: Resa i höst
Väntar på: BEBIS!
Pålägg som gäller: Är galen i messmör:)
Dagens dryck: Vatten och saft!


BF+1

De senaste dagarna har det verkligen varit besöksrekord här inne på bloggen:) även mobilen går varm av samtal och sms... Värst vad alla är nyfikna då:) Undrar varför, haha.

Nej men här är det luungt. Hade lite molandevärk/mensvärk och en del sammandragningar inatt men de var som bortblåsta sen när jag vaknade i morse. Har en underlig känsla i kroppen hela tiden, vet inte vad det beror på... Är väll för att jag går och känner efter om det är nått pågång hela tiden!

Är lite tortyr av bebbe att låta mig gå över och vänta såhär!

Idag har jag släpat mig ut på en liten promenad och även lyckats baka lite mockarutor/kärleksmums. Men nu gick musten ur mig! Man har så himla tråkigt men samtidigt så orkar ja inte hitta på nå roligt heller...
Imorgon har jag dock en fika inbokad me Lollo och på fredag ska jag träffa Mikaela och Ullis en sväng. Känns skönt att ha lite inplanerat så man har nått annat att se fram emot:) och inte bara gå och tänka barnafödande hela tiden.
 

Jag har fått en låt på hjärnan som brosan la upp på facebook. Tycker den är så himla rolig!


Ett litet tips till er gravida

Jag kunde inte hålla mig helt hemma idag iaf... Alltså jag klättrar på väggarna nu, är så tråkigt att bara gå hemma och vänta. Kom ju på att jag hade ett gratis gravid-paket och hämta ut, gratis är bra:) Så ett litet tips till er som är gravida är att gå in på babytobe.se och registrera er. Efter ni har gjort det får ni en kod som man tar me och visar upp i kassan på närmaste apotek som apoteksgruppen har. Super smidigt:)


Man fick lite smått och gott:)

Nu ska jag äta lite nudlar till lunch och plöja igenom min två tidningar som man fick!


Nu har THE day kommit...

8 mars är här, det datum som vi fick på rutinultraljudet 1 oktober. Som vi har gått och längtat efter det! (även om jag tordde lite grann att han redan skulle ha kommit vid det här laget). Tror dock inte att det kommer hända nått idag... 10 % av allla barn föds på beräknad dag. Och skulle vi vara de 10 %, nää tror inte det. Och dessutom så känns det inge annorlunda i magen just nu...
Nää jag tror mera på nästa helg. Fredag, lördag eller så. Det känns rätt på nå sätt:)


Sista veckobilderna på magen nu då (förhoppningsvis...)

Idag går vi alltså in i vecka 41 (40+0)


Idag ska jag bara vara hemma och slappa. Inte göra nånting vettigt:) får se om den där biltvätten blir av... Blåser ju storm ute just nu.


Myser me katten och liten i magen medans R...

img_6413 (MMS)

Myser me katten och liten i magen medans Robin leker me sin radio styrda lastbil som Ingela var förbi med idag... Blir en riktig tv kväll ikväll! Nu halv åtta hos mig sen familjen annorlunda o klockan nio är det säsong start för en unge i minuten. Som jag har längtat till den säsong starten!! Bra kväll:)


Kom uuuut NU!

1 dag kvar till beräknat nu då!
Jag vill föda NUUU, haha. Man är så otålig! Går hela tiden och känner efter om det är nått på gång, kanske därför det inte händer nått... Igår kväll hade jag lite förvärkar men de gick ju såklart över, sooom alltid! Längtar tills de stanna kvar:)

Idag blir det en shopping runda me svärmor. Det kanske sätter fart på barna födandet! Man kan ju alltid hoppas!:) Annars har jag ju spara städandet av bilen:) Det är inplanerat imorgon:)


Idag blir lilla Linnea redan hela 3 månader♥
Gååår nästan för fort!

Här på bilden var hon bara nån vecka gammal


Snart är du hemma igen söta lilla vän!! So...

img_4598 (MMS)

Snart är du hemma igen söta lilla vän!! Som jag saknar Cia just nu.


Lördag kväll nu my own! Dock ganska skönt:...

img_7535 (MMS)

Lördag kväll nu my own! Dock ganska skönt:) Älskling hade även köpt en semla till mig, han känner mig allt för väl hihi. Hoppas ni har en mysig lördag kväll för det har jag:)


3 dagar kvar

Oliiidligt spännande!
Men har jag nå känningar då, Neej! T.o.m sammandragningarna är mera lugna än vanligt...*suck*
Vill bara att det ska starta nån gång!!!

Idag på fm så var ja och Lisa på gränby centrum en sväng. Köpte nån skydds grej till telefonen och skulle även ha nå skal men hitta ingen fin... Får bli en runda till elgiganten eller nått nån annan dag...


Nu kom brorsan o Robin hem me Mackans födelsedagspresent, haha!
Såå himla kul!

Går o är lite social me dom...


Nattuggla

Alla dessa tankar gör en tokig! Går ju inte att sova för sjutton... Sen dagen som var var ju inte den bästa heller... Usch!

Var ju dock på barnmorskebesök igår på fm. Det är ju alltid lite kul iaf, fast detta hade jag ju helst inte velat gå på. Hade hellre legat och fött! Allt såg bra ut iaf, sf-måttet hade ökat (kommer dock inte ihåg till vad...) och hjärtljuden var fin fint. Min vikt hade även ökat (nu får det vara nog!), +17 kg nu sedan inskrivning. Lillen hade även börjat sjunka ner nu, som jag själv känt senaste veckan. Huvudet var ruckbart fortfarande. Hon bara skrattade åt mig när jag suckade... Behöver ju inte betyda att det är långt kvar men troligen kommer ja gå över. Bra om jag ställer in mig på det sa hon och det har jag faktiskt gjort nu. Fick en ny tid till 17 mars. Looovar att det ännu inte hänt nått då, ja eller så kommer han då på Robins födelsedag... Men som sagt det visar sig och han kommer ut när han känner sig redo! Är bara så himla dö less på det här nu! Hatar att vara gravid just nu.

Efter Bm-besöket åkte jag ut till Mikaelas mamma för att vara me när Cia födde sina små (lyllos henne som fick föda). Var så himla skönt att se Cia igen och hon blev så glad när jag kom fast hon hade ont. Lilla hjärtat!
Tyckte så synd om Cia, hon hade det så jobbigt! Första valpen fastnade me baktassarna ute. Precis då vi skulle packa ihop o åka till vetrinären kom den ut. Dödfödd. Där av att hon hade haft det så jobbigt, den döda valpen kunde ju inte hjälpa till. Sen andra valpen blev det samma procedur... Den fastnade och lossnade till slut, även den dödfödd. Jätte tråkigt! Tur att det var Cias första kull så hon inte fattade direkt vad som hände. Så det blev inga levande valpar för Cia. Vetrinären som vi pratade me sa att de måste ha dött precis när värkarbetet började. Antingen var de för stora för Cia eller så var det för att båda kom me baken först (är tydligen inte bra). Olyckligt javisst men jag är så glad för att det gick bra för Cia än då. Hon mår bra och slapp bli snittad. Hon får stanna kvar hos Mikaelas mamma ett tag nu för att komma igen och sedan kan de tydligen bli nå strul me juverna nu när hon inte har valpar. Känns skönt att Britt-Marie håller koll på det.

Men vad fashinerad jag är av hur djur hanterar allt! Ja menar när vi ska föda så är det skrik och smärtlindring hit och dit. Djuren föder oftast flera ungar utan problem. När allt var över för Cia så var hon precis som vanligt, som om inget hade hänt. Konstigt det där!


Cia som valp!Kan inte låta bli att skratta när jag ser fotot i inlägget under. Jag ser ju ENORM ut, haha. Så stor är jag verkligen inte. Ser ut som om jag bär på tvillingar för sjutton haha. Måste luta mig bakat på nå sett och puta fram me magen. Inte vackert!:P


En liten mera rättvis bild tagen för nån vecka sen:)


Provar att mobilblogga me iphonen!

1000000008 (MMS)

Provar att mobilblogga me iphonen!


Namn??

Sitter och funderar på namn... Vi har ju nästan redan bestämt vad våran lilla kille kommer att heta. Har 2 namn som förslag... Men så sitter man och tänker hela tiden på att "tänk om han inte passar som det". Är jätte svårt me namn! Man vill ju inte ha ett allt för vanligt... och inte nå jätte ovanligt heller. Jag är glad för att vi vet könet på våran lille för annars skulle det ju vara dubbelt så svårt!

I början av graviditeten var jag bergsäker på att han ska heta Elias! Men det tyckte absolut inte Robin och nu när man ser hur vanligt det är så, neeej det blir det inte! Ella och Vera är två tjejnamn som jag tycker jätte mycket om men nu var det ju ingen tjej... haha.

Har ni kommit på vad ni ska ge era barn för namn??Sen är det ju det här me andra namn.... men det får vänta!!


Kul bild tycker ja

 
De här bilderna tog jag i vecka 38 men så mkt annorlunda ser det inte ut just nu...

Min barnmorska säger varje gång till mig att "oj din mage är så centrerad" och de här bilderna visar det verkligen, haha. Syns ju knappt bakifrån att jag är gravid! Själv ser jag ju det för ryggen är bredare och rumpan me men annars är det knappt märkbart.
Lite annat framifrån, hihi. I vecka 38 hade jag sf-måttet 36,5... Får se imorgon vad det är:) Hoppas det inte vuxit så himla mycket, börjar bli rädd att det är en jätte bebis därinne!


Vecka 40 ♥


Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.
Sista veckan nu då (förhoppningsvis). Men just nu har jag prentat in i mitt huvud att jag kommer gå över tiden. Jag vet det! Känner det på mig. Känns skönt att veta att det är iaf max 3 veckor kvar tills vi äntligen får träffa våran lilla prins.
Känns så himla konstigt att vi har nått den här tidpunkten nu! Tyckte det var igår vi var på första ultraljudet lixom och då tyckte man att det var evigheter till BF. Men nu är vi här... 
Tänker inte så mycket på förlossningen längre faktiskt, den blir som den blir lixom. Just nu är jag så himla fokuserad på hur det kommer starta och hur jag ska hantera det. Tycker att hela grejen ska bli så himla spännande!!

Ja denna vecka som gått har ju magen sjunkit dårå:) Äntligen! Känner av tryck neråt då och då. Det är som om han därinne borrar ner huvudet i bäckenet och då strålar det ut i benen, Inte skön känsla! Men allt nytt som händer är bara kul, så JA till mera smärta! (helt sjukt igentligen...)
Rörelserna i magen är inte så mycket sparkar längre utan mera bök. Det trycker hit och dit, ibland kan man känna en hel fots konturer från utsidan. Skit häftigt!

På torsdag är det bm-besök (39+2 är det då) och det hoppas jag blir det sista! (sa jag sist me, haha)
Syns att magen är långt ner nu under troskanten, gillas gillas!!


Rastlös

Vad ska man göra!?! Allt är så tråkigt just nu...

Pappa o R har precis åkt iväg på lodjursjakt i Länna. R fick ta min plats då jag INTE tror att jag kommer orka pulsa runt i snö i skogen... Fick iof erbjudande att sköta korvgrillningen men huuuur kul är det då?? Näää just det...

Sen ska även ännu en fiskarhedenleverans komma idag, nån gång mellan 11-14. Kul att bara sitta och vänta lixom... Hade ju varit bättre om man fått veta lite mera exakt när de skulle komma. Nu är man ju låst hela dagen...*suck*

Idag är även dagen då min lilla Cia är beräknad att få valpar:)
Vi var ju på röntgen i fredags me henne. Lilla pluttan tyckte det var hur läskigt som helst! Lite tråkigt för röntgen visade att det bara var två valpar i hennes mage... På ett sätt är det ju bra att hon inte behöver ha så många första gången men det kan vara så att när de har få valpar blir själva valpningen svårare... Stora såg valparna ut att vara me! Inte bra! Hoppas att allt går bra. Mikaela lovade ringa när de var pågång så fick jag åka dit om jag kände för det. Får se när det blir bara:) Vi kanske föder samtidigt, hihi.

Idag går man in i vecka 40 me då... 39+0. En vecka kvar till BF! (hjäälp)
Ska äta lite frukost nu och sedan läsa om nya veckan:)