Moohahaa

Så jäkla kul å spela med Robin för ja vinner varje gång och varje gång blir han lika irriterad:)

Ja lär ju vinna denna ronden me, hehe


Separationsfasen

Läste lite om de 7 faserna som en bebis går igenom första året. Och jag kände mig då lite lättad! Precis vad det står i den här fasen, så har vi det just nu!! Det är en fas alltså och det kommer (förhoppningsvis) gå över! Skönt att veta.
För fyyy vad detta är jobbigt just nu, speciellt våra läggningar... som tar över en timme! Sen vaknar han typ 50-11 gånger och tok skriker innan han äntligen faller i djupsömn. Så har det varit i en vecka snart. Räätt ledsamt! (har lite dåligt samvete han ska sova borta på fredag. Dels för mammas skull som kommer få ta skriket men oxå för Albins skull om det är att han skriker för att han tror att vi övergivit honom. Men samtidigt, fy satan vad skönt det kommer bli att få göra nått helt annat en kväll och få sova en hel natt!).


Sjättefasen, ca 9 månader:
Separationsfasen, det absolut jobbigaste språnget under barnets första år. Barnet klänger otroligt mycket, sover dåligt, äter dåligt, kan bli ilsk och gnällig och frustrationen är stor hos både vuxna och barn. Det är nu som det händer mest saker, många barn är otroligt frustrerade precis innan de lär sig krypa och när de bemästrar den konsten kommer nästa sak… mamma är inte samma individ som barnet! Barnet kan bli oroligt, speciellt vid insomning och under sömnen, och vaknar till flera gånger för att kolla så mamma finns kvar.
Vid den här åldern har barnet sin första förälskelse, i mamma och pappa. Att få små kärleksbett, nyp, luggningar är inte ovanligt. Inte heller att få ett barn som verkar sitta fast på en som ett plåster. Ingen annan duger än mamma (och/eller pappa).
Nu börjar det första ursinniga ilskan visa sig, barnet testar ”kärleken”. Jag hörde på TV4 Nyhetsmorgon när Louise Hallin var där och pratade om trots att barn trotsar den det älskar! Smickrande javisst, men när man sitter där med femtioelfte bitmärket på axeln eller har en 2-åring som bara vrålar åt en, då är det lätt att glömma en sådan sak. En regel är att ju tryggare barnet är i sin kärlek, desto mer omöjligt är det. Ta nu inte för givet att din stillsamma, medgörliga 9 månaders inte älskar dig, just ditt barn har kanske inte behov av att uttrycka sig på det viset.
Nu under den här fasen är det bra om man kan hålla rutiner och en smått tråkig vardag för barnet. Planera helst inga flyttar eller större omändringar i barnets liv under den här perioden. Ju mer barnet kan koncentrera sig på sin egen omändring desto bättre. Att vara en obstinat bebis behövs för vidare utveckling, om nu ditt barn har behov av det. Många barn går igenom även den här fasen med små ”symtom”.


Undrar när denna fasen är över?


Tung skalle!

Men är man dum nog att inte äta och dricka vatten på en hel dag så får man skylla sig själv! Fika och kaffe gör en inte mätt... Hinkade just en liter vatten (typ) och käka en macka, hoppas huvudvärken ska gå över snart!

Dagen har jag spenderat på gränby centrum mellan 10-14. Handlade lite kläder för födelsedags pengarna som jag fick i söndags:) 2 par jeans, 2 bas tröjor och en hoodie för 746 kronor -Det är inte dåligt det! Försökte även hitta en outfit tills på fredag men det gjorde jag ju såklart inte... Sen blev det fika med Evelina och lilla Wilma. Jag var ju på Lingon&Blåbär visning hos henne för ett tag sen så hon hade med sig de jag köpte. Strumpor och en fin snuttefilt. Strumporna var sisådär men snutten var jätte fin:)

Efter shoppingrundan så stannade ja och lillemannen till på icamaxi och handlade lite go fika tills imorgon. Jag fyller ju nämligen år imorgon!!:) När man fyller jämnt får man tydligen en gratis princesstårta så den hämtade jag me ut. Så imorgon fyller man alltså 25 år... 30 års krisen snart då... Nä men fy vad åren rinner iväg! Var man inte i moppeåldern nyss?? Ja min 18 årsdag känns det som om den var igår typ... Åldersnojja javisst!

Min familj firade mig i helgen som var så imorgon kommer hela Robins familj och fikar på kvällen. Blir mysigt det! På dagen imorgon vette tusan vad som händer... Blir förmodligen öppnis med Hanna:) Har blivit standard på torsdagarna, fika/lunch med Hanna och om inte tiden rinner iväg så åker vi på sångstunden i stenhagen.

Nu har jag en liten man som står och roper på mig i spjälsängen!
Han är så söt för han ropar verkligen "mammmmammmam" när han vill mig något. Han har även börjat säga "Buhhuu", sötisen!
Nää det får bli mera uppdatering senare... Heej Svejs!


Hmm...

Varför denna koncentrerande min vid frukost bordet?

Känns som om jag håller på att få ett brev på posten;) om inte så luktar det misstänksamt...


Btw

Fy satan vilken förkylning jag och lillemannen vaknade till imorse!! Bihålorna känns som om de ska sprängas!
Typiskt ju när vi hade massa skoj inplanerat i veckan...

Undrar om man vågar åka till BVC imorgon än då... Jag är ju så himla nyfiken på vad Albin väger nu! För på de senaste tre veckorna då han ätit välling ist för att ammat så har han blivit klotrund. Storlek 68 kändes det som om han växte ur över en natt! Nu är det 74 på allt som gäller, med vissa undantag på byxor som det är 68 på fortfarande.

Men runda lilla kille!!:)


Blir det inte fint så säg!:)

Robin håller på och sätter dit alla spottarna just nu. Blir några stycken både ute och inne... Men fint blir det! Imorgon kommer de och sprutar lösullen på vinden. Sen kan vi äntligen dra på golvvärmen! För fyy vad kallt det är i huset. Känns nästan kallare där inne än utomhus...
Första innerväggen är dessutom rest och centraldammsugaren är inkopplad:) Så nu kan vi dammsuga;) haha.

Sådär ja, lite info om hur det ser ut på bygget:)


1:a advent

Och då kom minsann första snön till Uppsala!!:) Jäkla blask/lervälling de lär vara imorgon bara... Blää!

Mysig dag idag annars! Tända ljus, glögg, fina födelsedagspresenter (tidiga, jag fyller på torsdag igentligen) och umgås me släkten. Super dag! Fast jag varit super trött. Det vart nämligen lite fest igår:) premiär drack gjorde ja me:) Det var avskedsfest för en kompis igår som ska åka ner till Afganistan nu i veckan. Allvarligt så fattar ja inte varför man vill åka dit... aja hans val!
Men det var super kul att träffa alla "gamla lantisar" igen. 2 shoots fick ja i mig me, där av extra trött och seg idag. Fasiken va lätt påverkad man är nu, haha. Men kul hade ja!

Nää nu ska ja sussa!
Kramen på er


Färdigt pyntat!

(förtillfället... För det är ju bara första advent imorgon:))


Kärlek när den är som störst!!

Du betyder allt för oss!!<3


Fredagsmyys!

Äntligen somnade Albin efter ca en timmes gallskrik... Nu ska jag och mannen ha lite egen tid:) med goo mat och öööl!:)


Erato!

Har ni sett denna video!?! Sjukt duktiga tjejer som spelar på kesoburkar och sjunger:) Se den!



Idag har vi en mkt bättre dag än gårdagen. Fast denna natt oxå varit bökig. Alltså jag fattar inte vad som tar åt han! Men hoppas innerligt att det går över snart... Vi som hade det så bra för bara nån vecka sen. Sov hela nätterna utan nattmål, lite skillnad från de tre senaste nätterna då han velat äta typ hela tiden! Som inatt åt han kl 01, 04 och 06... 01 vägrade jag gå upp och då fick han amma det lilla som fanns och somna om efter det. 04 svepte han 200 ml välling och vid 06 typ 120 ml och efter det halv slumra vi ca 40 min innan det var uppstigning. Är det nån utvecklingsfas nu vid 8 månader eller??? Kanske därför han är så hungrig...

Idag tänkte vi åka på Öppnis och babygruppen efter lunch. Tycker väll att Albin börjar bli lite för stor för den men babysången är så mysig. Den är ju för bebisar upp till 10 månader så för gamla är vi ju inte ännu men jag tycker inte Albin är så värst road längre av att ligga still och klappa magen och så. Aja men det det är kul att träffa alla goa mammor iaf:)

Idag har jag slagit en de första julklapparna!:) Jag älskar verkligen att slå inpresenter. Mitt tema i år på alla julklapparna blir rött och vitt/silver. Så nu har man 3/22 julklappar klara... Jag älskar att vi är en sån stor familj men när det kommer till julen och hitta på julklappar till alla är det mindre kul! Tänkte jag skulle ta en dag i nästa vecka och försöka shoppa de mesta då. Skönt att vara färdig i god tid! Finns det nå värre att vara ute dagarna precis innan jul och trängas me alla andra sista-minutare?!

Förde just in alla bilder från systemkameran till datorn. Försökte nämligen ta lite julkorts bilder igår kväll, mindre lyckat var det att ta på en övertrött unge som inte ville ha tomteluva på sig. Får göra ett nytt försök senare tror jag.
Fattar inte varför jag inte tar mera kort än vad jag gör me systemkameran... Oftast har man ju bara mobilen framme och kvalitén på de korten är ju inge vidare.

Så nu har jag en uppsjö på fina bilder att visa på min fina lilla skrutt:)







Det sista kortet är taget nu på morgonen. Min lilla klätter apa! Men hur man sätter sig från stående har han inte kommit på ännu... Han står tills han blir så trött så han skakar eller så släpper han och faller. Strax efter detta kort så släppte han och for in i skohyllan... Undrar när han ska lära sig av misstagen, haha.


Vaknade glad:)

Min lilla kladdgris och jag sitter just nu och sjunger:) Älskade lilla unge!

Vi har även lovat varann att nån sån här lååg dag ska vi inte ha på länge!


Vad vore man utan fina vänner!?

Natten har varit hemsk verkligen! Både jag och Albin vaknade på uruselt humör kl 7 och då ville ville Herren även stiga upp. Dock somnade han om vid halv nio och sov ca 40 minuter, då fick ja me ta en liten power-nap... Fast i typ 5 minuter sen tyckte hundarna att jag skulle ge dem uppmärksamhet... Barn+husbygge+2 hundar= det håller på att köra slut på mig snart! Det krävs bara nån natt me taskig sömn så vill man bara gå under.

Men iaf vid 10 så kände jag bara att denna lägenhet kväver mig snart så då flydde ja till Hanna. Är så jäkla gla' att hon blitt lantis igen!! Nära och bra till':) Efter några koppar kaffe och jag fått spy ur mig lite så känner jag mig som mig själv igen! Det är som att Albin är på det humöret som jag är på... Är ja glad så är han det och om ja är trött och irriterad så är han de me.
Nu när vi kom hem så tok deckade han i sängen. Jag tror att han har tänder på G. Jag tycker mig skymta två stycken i underkäken. Men de har inte spruckit igenom ännu. Det är min teori iaf på varför han är så här just nu. Extra klängig, sover jätte oroligt, gnällig och risig i kistan. Han bajsar nån grå sörja som luktar skunk! Ska tydligen vara tänder-bajs... Som Robin sa; det är väll inte i arslet de ska tänder;)

Aja nu har ja spytt ur mig lite här me:) Med nya krafter ska jag nu ta mig annan hemmet!

Just de... Jag fick en kasse me kläder i strl 74 från Hannas Dennis som ja ska gå igenom nu me. Toppen! Fick låna en vinterjacka me som passa perfa. Så nu slipper ja leta efter det:)

Måste stolt visa upp mina orkidéer!!! Alla tre ska till att blomma om snart *stolt*. Tråkigt bara att de vill göra det nu när man vill byta till lite amaryllis och hyacinter....


Wiihoo!


Vem försöker ja lura?

Eller ja försöker väll bara övertyga mig själv att jag har kul hemma en lördagkväll helt själv...
Pratade just me Robin och då brast det. Stackarn fick säkert dåligt samvete nu att han är ute och roar sig och att jag ringer och bölar att jag aldrig gör nått på kvällarna. Men det var ju inte det som var meningen. Klart jag vill att han ska ha kul me sina vänner, som han nästan aldrig ser längre bara för att han e vid huset varenda kväll. Det är bara det att jag är så jäkla avundsjuk på han att han just nu får förfesta och sedan gå ut på krogen. Jag vill oxå!! Och visst jag kan ju det nu när Albin äntligen tar vällingen men jag är ju en sån jävla hönsmamma. Hur fan ska jag kunna släppa loss när jag vet att jag kommer oroa mig som en galning när jag är borta från Albin.

Nu tycker ni säkert jag är stört larvig men man måste få sörja sitt gamla liv! Då när man kunde vara helt spontan (inte för att jag någonsin varit så värst spontan men det har inte varit värsta projektet när man skulle göra nått) och inte ha nån annan att tänka på än sig själv. Det är absolut inte så att jag inte tycker om mitt liv nu. Jag älskar att vara mamma till världens underbaraste son!! Han är mitt allt!

Äsch det går inte och förklara hur jag känner... det blir bara fel

Nu går jag och lägger mig!


Bra dag!

Är super nöjd me dagen idag känner jag! Satt uppe hos mamma på fm på en lång fika sen efter lunch och Albins sovstund så fick ja med mig mammsen å syrran på lite shopping. Vinterjacka och skor till mig stod på listan! Och det kom ja dessutom hem me, wiihoo:) Jag har nu äntligen hittat den tjocka varma jackan som jag alltid velat haft. Skorna är jag lite tveksam till ännu... Måste gå lite i dem här hemma tror ja:) Var tvungen att ta dem i 38 för att få i en varm sula så nu tycker ja mina fötter ser gigantiska ut! Vanesak antar ja...

När ja och lillemannen kommit hem och mannen i huset kommit hem från jaktturen så fick det faktiskt bli ramsta pizzeria:) Gottitt!
Nu på kvällsingen så har vi släppt iväg pappan på öl-kväll me grabbarna. Det är han värd!
Jag och sonen har lekt i massor och tagit ett långt bad tillsammans. Nu har han slocknat och jag ska ha lite egentid:) Tända ljus, film, en starkis och popcorn (med smörsmak t.o.m!!). Super duper kväll!
(kan erkänna att jag var jätte avis på Robin tidigare ikväll för att han skulle gå ut och roa sig men nu känns min hemma kväll by my own helt toppen! Men snart så ska ha me ut och svänga mina lurviga, hehe)

Hoppas ni har en toppen kväll!



Adventspyssel

Jag vet! Första advent är inte förens nästa helg men jag kunde inte låta bli:) efter sen Linda och Linnea åkt hem och Albin slocknat började de klia i pyssel fingrarna! Så nu är adventljusstaken pyntad och klar:) det fick bli samma stil som förra året. Hade ju tänkt fylla fatet med polkagrisar i åren men ja orkade inte vänta på att jag köpt hem det:) Så konstsnön fick pryda den i år igen!
Gardinerna bytte jag till igår och satte upp stjärnorna. Mysigt blev vardagsrummet nu!

Men jag ska försöka hålla mig att sätta upp stjärnan i köket och ljusstaken i sovrummet till nästa helg:)


Vintrig morgon promenad!

Helt underbar promenad jag och mina tre små hjärtan hade på fm. Albin somnade i vagnen (första gången på lääänge) så då gick ja över till golfbanan för att han skulle få sova länge. Han vaknar nämligen så fort vagnen stannar:S Och Cia och Loke fick göra av men en hel del överskotts energi. Cia körde race i alla bunkrarna och jagade kråkor och Loke fick göra det han älskar mest -spåra! Fast bara i dickena eftersom han sticker när han är lös.
Så himla kul nu när det inte är nå golfare där så man kan släppa Cia lös. Han ger verkligen järnet, haha.

Vi gick även en sväng på banvallen för att utöka rundan lite. Vägen var heelt vit av all frost. Så himla fint! Nu är det verkligen vinter. Längtar tills snön kommer!

Blir så arg på mig själv att jag inte tar me mig systemkameran när man är ute. Det blir ju så mkt finare kort me dem. IPhone kameran suger!


Uppsala by night!

Vackert!!:D

Och btw så är jag helt i extas efter breaking dawn filmen!!! Fyy fan va bra!


Lite utveckling!

Jag kan inget göra än att skratta åt min lilla kille. Det verkar vara hans grej att lära sig nya grejer på månads-dagen... På 6 månaders dagen satt han (okey dagen innan). Vid ganska exakt 7 månader så kröp han och nu vid 8 månader börjar han ställa sig upp mot saker. Hittills är det mest till knästående och om saken han häver sig upp mot är i rätt höjd (alltså inte för hög) så ställer han sig även helt upp. Detta började han me igår och idag har han verkligen försökt ställa sig mot allt här hemma! Nedersta kökslådan är populär:) Först drar han ut den och sedan kryper runt till lång änden och sedan ställer sig. Som tur är är han väldigt försiktig, jag tycker det är lite läskigt att han ställer sig upp för han är inte så stadig ännu... Som nu här på kvällen ställde han sig mot ett packet med toapapper och det flög ju såklart undan och han landade pang i golvet. Men antar att det kommer bli en del fall nu innan han lär sig...

Annars så kryper han med en himla fart nu. Överallt och ingenstans är hans motto! Favoritställerna som man oftast hittar han på är dörrmattan och hallspegeln. Sen när han ser att hundarna ligger på nån av sina dynor så sätter han av i spurtt dit. Både Cia och Loke har visat att de absolute inte vill ha honom där, det är ju deras fristad! Så det är ett himla passande. Njut ni som inte har en unge som kryper!! haha. Nejdå denna utveckling är så himla roligt. Han roar sig så mycket själv och kan följa efter på egen hand när man går iväg. Men det här me hundarna är jobbigt faktiskt. När de ligger på golvet bara så bryr de sig inte om han, utan de går bara undan om de tycker han är dryg. Det är just deras sovplatser som är BARA deras. Och det är ju klart att det är så! Men lära en 8 månaders bebis det är inte lätt! Har jag inte 100% koll så stänger ja till grinden till köket så inte Albin kommer in där. För oj vad fort det kan gå ibland, man tror man har han på ett ställe men icke en sekund senare är han där han inte får vara typ i vattenskålen!

Gåstolen är inte så populär längre så den tog jag bort ikväll nu. En sak som är så jäkla rolig! När Albins leksaker hamnar under soffbordet och han ska komma åt den. Det här me att åla sig under så man inte slår i huvudet i hyllan har han inte lärt sig och verkar inte lära sig av misstagen heller haha. Vet inte hur många gånger han dunkar in i hyllan me pannan och varje gång ser han typ förvånad ut att det tar stopp. "vadå tar inte huvudet slut vid ögonen lixom" hehe. Knasbollen!

Jag kan även säga att nu som först vid 8 månader så känner jag att vi har fått in riktiga rutiner! Super skönt faktiskt! Såklart så är det ju inte exat lika varje dag, för det är nått man har lärt sig nu när man har barn. Den ena dagen är inte den andra lik;) Men iaf vi har fått in dagarna något så när nu:)

Så en dag kan se ut så här för oss;

07:00-07:30 Uppstigning!
08:00 gröt och fruktpuré frukost.
Massor me lek.
ca. 09:30-10:00 banan mellis.
10:00-11:00 sovstund (runt en timme men ibland mer).
12:00 Lunch. 3/4 burk och efterrätt.
Massor me lek.
14:30-15:00 Mellis. Yougurt/välling/bröstet/banan, det är lite olika.
ca. 15:00-17:00 sovstund.
17:00-17:30 Middag. 3/4 burk och efterrätt.
ca 19:00-20:00 150-200 ml välling
och sedan somnar för natten strax därefter.
ca 05:00-06:00 vaknar och ammar men somnar oftast om igen
och sover nån timme till.

Så här vi det:)

Sen vi började med vällingen (ca 2 veckor sen) så har nattmålet vid 2-tiden försvunnit helt. Så himla skönt! Även att han vaknar och har tappat nappen är inte alls lika ofta längre heller. Om det är så är det mest innan 23 som han kan vakna till. Amningen vad 5-tiden lär ju me försvinna så småningom för man märker att nu när jag trappat ner så minskar det väldigt fort. Men än så länge finns det så han blir mätt så jag fortsätter. Drygt att gå upp och göra en flaska välling ju, haha. Man är så bekväm där på morgonkvisten:) Men det är ändå skönt att veta att tutten inte är ett måste längre, han tar flaska. Ännu är det lite strul att nån annan ska ge han vällingen men det ska tränas bort!:)

Nä nog babblat om det, nu ska jag kika bonde söker fru! 



Twilight!

På torsdag ska jag och syrran gå på breaking dawn!! Fy fan va jag längtar!! Surt bara att del 2 kommer senare...


Min lilla hjälpbreda

Jag står och diskar och Albin underhåller mig med skön sång. En av favvis låtarna är "en liten båt" och "Pelle-Jöns". Jag börjar låtarna och han avslutar dem på sitt lilla språk:)

Idag blir sötisen även hela 8 månader!


Mammagris!

Just nu är Albin inne i en fas där han inte kan släppa mig me blicken en sekund! Så fort ja går ur rummet kommer han efter, fast han leker me nått. När han är i nån annans famn tittar han på mig hela tiden med en blick som säger "du skulle bara våga lämna mig!". Och somna själv ska han absolut inte göra längre... Allt det här blev efter han var sjuk, han har ju alltid varit lite mammig men inte såå här!

Idag har vi haft pappa och min syster Malin här på risgrynsgröt lunch. Jag fick allt lite julstämning i kroppen då:) Snaaart får man pynta me adventsljusstakar och stjärnor! *längtar*
Sen på eftermiddagen tog vi vårt pick&pack och drog till Evelina i Husby-långhundra på Lingon&Blåbär klädvisning. De hade jätte fina barnkläder:) man skulle gärna shoppat allt. Men en liten beställning la jag in iaf:)

Imorgon vette katten va vi ska hitta på. ÖF var tydligen stängt:( Vi som hade planerat att åka dit. Så det visar sig vad vi hittar på, hemma vill vi inte vara! Förslag mottages gärna:)

Nu ska jag umgås lite me min fästman som precis kom in!

Puss på er


Vi lever

Här ekar det minsann... De senaste dagarna har det hänt nått varje dag så då har man ej tagit sig tid att skriva nått. Ska bli ändring på det nu i veckan:) men då har vi nått inplanerat varje dag me! Men det är ju bara roligt:) dagarna går fortare då så snart fyller jag år och sedan är det jul:) December är en bra månad de! Hoppas bara det blir kallt snart nu och sedan att snön kommer, då kommer december bli ännu mer toppen! (men säkert kommer det inte nå snö denna vinter bara för att man är ledig och slipper åka på pissvägarna till Dalby...)

Ikväll ska vi fira pappa. Albin firade Robin i morse med paket. men när han skulle ge det till honom ångrade han sig i sista stund och tog tillbaka det, haha. Men det var bara pappret han ville åt så innehållet fick Robin behålla:)

Slänger upp lite bilder från helgen. Bus och lek, 30 års fest och massa mys stunder har den bestått av!


Härlig onsdag

Underbar dag blev det! Vaknade först super nöjd över natten:) Men det blev inte så som jag trodde igår, att han skulle sova hela natten efter grötmålet. Nääru klockan ETT vaknade han och ville ha tutte. Så i rent frustration, trötthet och ilska gick jag och värmde en flaska välling, för jag tänkte banne mig inte amma då bara efter 5 timmar. I en timme kämpade jag me honom och han mot mig. Sen helt plötsligt sveper han flaskan... Och somnar! Lycklig och stolt över mig själv var ja kan jag tala om! Sen sov vi båda till 7. Bra natt verkligen! Ammade då vid sju och sedan nu på kvällen. Men satan va ont jag har i brösten! Men det här tänker jag fortsätta me. När det har ställt in sig ska jag plocka bort kvällsmålet me.
Så jag antar att jag har några kämpiga nätter framför mig nu...

Sen idag vid 11 kom Malin äntligen till mig! Jag fick ju ställa in förra veckan för vi var sjuka. Var så himla kul och sitta och uppdatera varann på de senaste (6) åren som vi inte haft kontakt på. Även roliga minnen från gymnasietiden och fester vi varit på me varann. Skit kul! Så nu får vi verkligen inte tappa kontakten igen:)
Efter att hon åkt på eftermiddagen så kom pappa upp en sväng och satt och snackade.

Hel mysig dag! Även Albin har varit på toppen humör. Tror han tycket det är skönt att vara helt frisk!

Imorgon åker vi till öppnis efter lunch. Hanna och lilla Lilly kommer hit innan och följer även me dit sen. Så morgon dagen kommer nog utan tvekan även den bli toppen!

Mys killen innan sänggåendet<3


Testar

Fick just i Albin en portion med gröt. Får se om det gör han riktigt mätt så han sover hela natten:) Håller tummarna!! Vällingen går det INTE framåt med... Ratar totalt! Gröt har han de senaste dagarna lärt sig tycka om iaf.

Ni mammor som läser detta, dricker era barn välling till natten? Eller hur gör ni?


Tröttis

Min lilla kille tvär slocknade just... Kul! Hoppas innerligt att det inte var för natten! Får se hur länge han sover, men ska nog väcka honom efter 45 minuter. Hur tidig blir inte annars morgonen imorgon lixom! Idag gick vi upp 6:26, på tok förtidigt för oss. Så denna dag har blivit lite knas me sovtiderna. Förstår att han e trött nu.

Idag har vi gjort NADA. Plockat lite hemma, tvättat lite, strukit lite kläder och fikas hos mamma nu på eftermiddagen. Hade velat åka på öppnis men vågade inte ge mig iväg då hostan sitter i ännu. Hoppas på torsdag att vi kan gå iaf!:)

Idag fyller Robins brorsa 30 år. Gamla gubben ju;) hehe. Men det blir inget firande idag utan på lördag ist. Om mindre än 1 månad fyller jag 25 me... Hjälp vad åren går! Snart har man väll första gråa håret... Fyy! Åldersnojja javisst!

Nä nu ska ja sätta fart me maten. Robin kommer hem snart och då ska maten stå på bordet, hemmafru som man är ställer man upp på det:) Citrus lax ska vi testa oss på idag. Fick det hos svärmor sist och de va super gott:)

Hejdåå!


Vecka 45

Inte många veckor kvar nu på detta år. 1 1/2 månad kvar till jul me. Läängtar!!

Hittills idag har har vi stor handlat (verkligen stor handlat oxå! Pjuhuu..) och sedan varit på ett BVC besök. Jag tycker det är lite tråkigt att man inte går lika ofta där längre. Älskar min BVC- sköterska. Hon säger alltid så kloka saker och ger en så bra råd. Vi ska iofs dit om 3 veckor igen för Albin hade gått ner i vikt. Sist vi var där vägde han prick 8500 gr och nu vägde han 8400. Så på nästan 2 månader har han inte gått upp nått. Men jag eller hon är inte så oroliga då vi varit sjuka. Sen i och med att han börjat krypa mer så går det väll åt mer energi. Det är ju inte så att han e tanig direkt:)

Nu ska jag snart skjutsa upp Albin till mamma (bara han vill vakna snart!) sen ska jag åka till jobbet på möte. Vi ska nämligen bli kommunal ägda så då skulle det va lite info om det...

På BVC idag:)


Kärlek!


Stolt!

Så jäkla cool lilla syster jag har! Idag sköt hon sin första älg:)


Mamma jag är inte trött!

Fick sällskap i soffan jag:) Vet inte när han var vaken så här sent sist. Lite mysigt ju, men tur att det inte in träffar så ofta ändå:) egentiden på kvällen är sköön. Nu väntar vi på pappan som är på väg hem. Bra avslut på denna dagen!


Idol kväll

Piss tråkig dag idag. Dagens prio var ju att bli friska och det är just det vi gjort. Ätit massa C-vitamin och lekt hela dagen. Men ååå vad jag klättrar på väggarna efter ett tag. Hatar att vara hemma när man måste. Packade ner Albin i overallen vid lunch och åkte och hämtade bilbarnstolen iaf. Dagens händelse:S fast de hade tagit hem fel stol till oss, eller nja det var samma stol men i fel färg. Fast det blev till det bättre:) så nu har vi en svart ist för blå (blå var på erbjudande). När Albin sov på em monterade jag dit den. Var lite pyssel kan jag säga! Men tillslut blev det bra. Var till huset en sväng sen och då fick Albin prov åka, super satt han! Så nu har jag och han tummat på att det ska vara kul å åka bil hedan efter:)

Just nu kikar jag idol. Robin for till huset direkt efter middagen igen. Han har lånat hem en grävmaskin från jobbet över helgen och vill såklart få så mkt gjort som möjligt. Men jag har förberett lite irish coffee till oss tills han kommer hem. Mumma!

Nä nu ropar lill prinsen. Han verkar ha svårt att komma till roa...


Det var den lugna frukosten...

Såklart att han vakna när man tror att man ska få göra nått i lugn och roa:)

Men han verkar vara glad och pigg nu iaf så det är ju toppen!


Ska jag skratta eller gråta?

Nu passar det att sova minsann! Nu när jag är tvungen att gå upp... Hundarna för ett jäkla liv från kl halv åtta på morgonen, då vill de inte längre vara instängda i köket. Loke är som en klocka när det gäller hans mattider...

Tror att klockan var vid halv fem tiden då jag och Albin somnade in djupt. Och nu har han sovit non-stop sen dess. Tycker så synd om han att halsen ska göra så ont. Sen har feber varit hög hela natten me. Men nu när ja kände på honom var han i vanlig temp, är kanske därför han sover så bra nu. Lilla pluttisen! Hela natten har han velat vara som fast limmad i mig. Mysigt men skiit varmt då han var som en kamin!

Nu ska jag försöka äta lite frulle i lugn och ro:) innan min lilla kille vill slå upp sina blå! Låter som om jag har en son i 14 års åldern, haha, så hes är han.


Närakuten

Där gjorde vi ett besök på fm idag. Fick lite hostmedicin utskrivet till Albin. Och det verkar funka rätt bra. Men febern verkar inte vilja ge sig. Med Alvedon i kroppen ligger den på över 38 iallafall. Det är en ynklig liten kille jag har här hemma. Vill inte äta bara dricka-amma. Läkarn sa att han va väldigt röd i halsen så det kan man ju ha förståelse för.

Så här har vi suttit större delen av dagen. Mysigt javisst men nu börjar armen domna... Men så fort jag lägger ner han blir det gallskrik. Och så brukar han ju inte vara. Vill ha extra mkt närhet när han e dålig kanske. Pluttisen<3


Sjukstuga

Här sitter vi i Tv-soffan... Natten har varit minst sagt upp och ner. Albin vaknade igår kväll vid tio och var super snorig och hes. Stackarn har nog fått min bacill som jag haft. Halsont och det känns som om man hostar lungorna av sig. Varje gång han vaknat har det varit tårar. Det bästa vekar vara när han halv ligger, då går det bäst att andas. Nu senast han vaknade var han brännhet me, 38,4. Pluttis! Får se om vi kan gå och somna om snart. Man känner sig lite seg just nu...


Just nu...

...frostar jag av frysen. Längtar tills man slipper göra det nå mera! Roligare saker kan man ha för sig lixom


Tjoohoo:)

Nu har jag sådär pisstråkigt igen. Albin sover...  Jag som älskade att bara vara hemma förut, spyyyr på det just nu. Finns ju inget att göra! Inget på TV finns det att kika på på dagarna heller... Känns som om Albin inte heller tycker det är så kul att vara hemma och dra. Är vi borta är han på mkt bättre humör. Men man kan ju inte vara ute och flänga jämt heller.
Idag hade vi ju igentligen en jätte roligt sak inplanerad men som vi fick ställa in eftersom vi är förkylda fortfarande. En kompis från gymnasie tiden skulle ha kommit hit. Seriöst så senast vi sågs var studenten, på took förlänge sedan. Var väll -05 vi tog studenten... Aja vi ska göra ett nytt försök på fredag och då hoppas jag vi är friska! Hon har även hon fått en liten son, en Billy, som det ska bli jätte kul att få träffa.

Nyss så ringde en kille och sa att våran bilbarnstol hade kommit. Jag var ju och beställde en i fredags. En Britax Multi-tech Stig IIB blev det. Hoppas nu att Albin tycker det blir roligare att åka bil i och med stol bytet. Man kan ju inte hela tiden passa in att han sover i bilen när man ska nånstans...
Så det kanske blir dagen höjd punkt idag, att åka och hämta stolen:) Eller så gör vi det imorgon när vi förhoppningsvis ändå ska ut och åka. Hoppas på att kunna åka till Öppnis imorgon nämligen. Albin är ju så gott som frisk, bara lite hostningar då och då. Det är väll mest jag som ska bli bättre...


Denna blev det:)

Hade gärna åkt till polarn och pyret på gränby idag me. De har 35% på allt randigt idag och två dagar till. Det mesta hos dem är ju just randigt så det är väll nästan hela butiken som det är rabatt på:) Och jag älskar ju randigt! Men efter en tankning av bilen, en mat handling + vinteroverall köp så är mammapengen slut... (ja plus de andra stående räkningarna förstås). Piss tråkigt me taskig ekonomi! Denna månad var det även nån extra betalning på huslånet, bilskatten/försäkring + att vi måste skaffa nya vinterdäck. Meen det är väll så när man är vuxen, bara en massa utgifter!! Läängtar så tills detta husbygge är över. Inte bara för ekonomins skull utan för att vi då kan leva som en familj, där pappan är hemma på kvällarna och helgerna. Det äkta svenssonlivet längtar jag efter!!:)
Nää nog om tråkigt prat. Älskar mitt liv ändå, skulle inte vilja byta ut det mot nått annat. Har världens bästa sambo och son som jag älskar mest överallt annat!

Kärleken övervinner allt!!


Tradera

Vunnet!

Polarn & Pyret vinteroverall strl. 74
P.o.P vinteroverall 265:-
Tunnare fleecejacka st 74
Fleecejacka 23:-

Lindex tomtebodysuit med luva, stl 80
Tomtedräkt 27:-

Som hittat, ibland har man tur i aktionerna:)


Haha!

Ni måste ladda ner denna appen "scary prank". Så jäkla rolig! Syrran körde den på mig igår och jag blev så rädd att ja slängde telefonen. Var tvungen att prova den på Robin igår kväll me. Han blev me rädd (fast det erkände han inte... Men jag såg att han ryckte till:)) Haha!

Äckliga dumma förkylning!! Igår kväll blev det sämre igen. Just nu känner jag mig deckad. Sovit as dåligt för att man vaknar av att man hostar lungorna ur sig och att man inte kan andas genom näsan. Sen att ja stör Albins sömn när jag håller på så är inte heller skööj.

Nu fyra kvällar i rad har vi kört sten hårt på välling till natten ist för tutte. Första kvällen funkade de skit bra, han drack en flaska. Sen att jag vaknade ett på natten av att jag läckte och hade skit ont i brösten är en annan femma. Men resten av kvällarna nu har varit en kamp med han. Total vägrat flaskan, har fått i han som mest 10-20 ml bara... Massa tårar och skrik. Han tar ju flaska nu men det är som om han givit sig sjutton på att han absolut inte ska dricka sig mätt på det sättet. Frustrerande!! Robin har oxå provat utan resultat. Och han ger sig ju inte heller, alltså Albin. Man tycker att han borde ta flaskan när han inte får nått annat för han e ju hungrig meeen icke! När ska detta lösa sig??? Han är ju 8 månader om 2 veckor för sjutton! Känns som om vi provat allt nu...

Nu fick jag spy ur mig lite! Skönt! Nu blir det en stooor kopp kaffe för att piggna till och få slappa lite innan lilla knölpelle vaknar...