Okey?

Klockan har precis slagit 22 och ja och R har precis krypit ner i säng, Tok trötta! Hade inte varit okey för nått år sedan... en fredag kväll lixom! Haha. Men nu är man småbarnsförälder och då är det de:) Sköönt är de kan ja lova, skulle inte vilja byta en utekväll mot det här just nu. Dagen har varit minst sagt mentalt jobbig, inte så konstigt kanske.

Så nu säger ja gonatt! Imorgon är dag det me:)


Ett sista farväl

Idag fick vi ta ett sista farväl av älskade morfar. Begravningen var jätte fin. Prästen gjorde inte det sådär stelt som de brukar vara.
Albin var me under hela cermonin och det gick jätte bra. Satt i Robins knä och snackade lite för sig själv. Så sött att prästen flikade in me att " hör hur framtiden talar med oss".

Efteråt gick vi till stillhetens kapell och hämtade alla blommor och la vid mormors grav, där även morfar snart kommer ligga.

En riktigt fin dag blev det! Precis så som morfar ville ha det.


Vill ha!

 
Håller på att flörta lite med min mamma om en förtidig födelsedags present:) Får se hur det går!

Mysigt att krypa ner i en OnePiece nu i höst/vinter ju!


Min lilla dinosarie!

Nu är pyjamasmannen vaken! Lilla mys ungen min!


Tidigt...

Jag är vaken, sonen sover fortfarande och Robin har åkte till jobbet för en halv timme sen. Jag borde sova men det går inte! Ligger och tänker på en sjuk dröm jag hade inatt. Heemsk var den!!

Den handlade om att jag hade fyra barn me en man, han såg typ ut som Indiana Jones (???). Helt plötsligt blev han typ psykopat och skulle döda oss. Vi bodde i mina föräldrars hus och drömmen gick typ ut på att fly och försöka rädda mina barn. Skiit konstig dröm och när ja vakna av Robins väckarklocka så var jag typ svettig o helt uppstressad. Nej fy för mardrömmar!

Torsdag idag då, fredag imorgon... Denna vecka har ju även den susat förbi. Blir så när man gör nått hela tiden:) I måndags var Annsofi och Nellie här hela dagen. Vi luncha, lekte me de små och promenerade till huset en sväng. Dan bara flög iväg. I tisdags besiktiga ja bilen 8:20 (hemsk tid för oss! Stress stress), sen när vi ändå var ute o åkte så stannade vi till på ÖF. Och vi blev där från 9-13. Sen blev ja bjuden på middag uppe hos mamma, den dan flög oxå bara iväg! Igår hängde och flängde vi runt me Anna hela dagen. Idag blir det ÖF och babygruppen. Syster min ville även följa me och sjunga, kul! Det blir våran dag det:)
Imorgon är det begravning för älskade lilla morfar i eriksberg. I helgen har dock inget inbokat och det är skööönt. Har blivit lite mkt denna vecka...

Nej om man skulle gå upp och äta frukost i lugn och ro. För när hände det sist lixom?:)


Äntligen!!!

Provar att blogga med nya appen nu då:)

Vaaad jag har längtat efter denna app! Blogspot tyckte jag aldrig om. Nu hoppas vi på denna!
Jag har suttit och förtöver allt från blogger idag me, kul att ha allt samlat på ett ställe:)

Annars idag har jag och Anna varit ute o flängt me bilen:) Vi skulle fika vid Ulva kvarn men de var stängt så vi åkte till fullerö och sedan vidare till gränby för lunch. Mysig dag me min fina vän:)

Nu skriker magen efter mat, trots den sena lunchen... Karln min står och rotar i frysen me så ja lär gå och hjälpa han:)


25 september 2011

Bloggtorka!

Det visar sig när ja kommer tillbaka:)



23 september 2011

Fuuck!

Jag som hade bestämt mig för att spara ut mina naglar från och med nu. Det höll i 3 dagar... När jag satt i bilen på våg hem nyss så gick en flisa ur tummnageln och då drog jag bort resten i ren frustration. Snyggt! Hatar mina naglar!!! Bara man har snygga naglar så känner man sig snygg i helheten (eller hur man nu ska uttrycka sig). Aja men från och med NU ska jag spara naglarna!

Det här me att känna sig snygg förresten... Jag har ett dilemma. Nu har jag gått under vikten innan jag blev gravid. (som pappa sa vid lunchen "du ser ur sugen ut"...) Det är ju toppen men vem ska köpa nya kläder som sitter bra till mig?? Mammapengen? Tillåt mig att skratta, hahahaa.
Alla byxor hänger ju i rumpan nu, tom de nya jeansen ja köpte som går ut sig efter en dag!
Nu låter det kanske som att jag rasat i vikt. Men det är bara 2 kg under än så länge, haha. Men ja känner att man har ändrat sig i kroppen me sen efter graviditeten, det gör ju me att inte kläderna sitter som man vill.
i-lands problem ja vet, igentligen ska man väll inte klaga.
Äsch nej 2 kg till så väger jag som när jag började gymnasiet:) Man ska ju ändå gå me stor vinterjacka snart så vem ser att jag har häng lixom:)

Idag har jag och lillemannen varit ute och farit på fm. Vi var på babyproffsen, barnenhus och en snabbis till apoteket. Hittade två olika haklappar som vi ska testa och en pipmugg som verkade bra. En odroppfri men mjuk tipp fick det bli efter som han inte fattar hur man suger på en pipmugg ännu. Annars verkar ju de droppfria vara himla smarta!

När vi var på barnenshus passade ja även på att prova den bilbarnstol som vi tänkt köpa. Och jag kom framtill att vi lugnar oss nog ett tag me ny stol. Den som vi tänkt oss, britax multi-tech, var Albin för liten för ännu. Vi har ju tänkt köpa den på bilia för de har ett toppen pris där. Men på deras hemsida står det att den passar från 6 månader men på barnenshus sa de 8 månader... 9-25 kg står det även och Albin väger ju 8,5 men han säckade typ ihop i stolen. Nää vi väntar ett tag! Han får sitta trångt i babyskyddet ett tag till... den ska ju ändå var OK upp till 13 kg. Det är ju bara det med overall blir det himla tajt...
Sen finns ju britax hi-way me men det känns inte lika bra och den kan man ju inte ha lika länge heller... Svårt de där!

Nää nu kom Robin in så nu blir det en lite fika. Istället för att sitta här och skriva massa oviktigt babbel! (taget ur Robins mun nyss...) haha

23 september 2011


Våran lilla badkille:)

Det blev hela havet stormar i badkaret som vanligt så nu har jag ett badrum att torka!


22 september 2011

Bra dag!

Idag har jag haft 3 fina vänner här på fika heela eftermiddagen. Så mysigt att bara sitta och prata, hinka kaffe, prata, inta sötsaker. Timmarna bara flyger förbi då! Mkt barnprat blir det ju:) stackars Lollo som får höra på allt, haha.

Nu ska jag till att koka ihop nån middag. Tror det lutar åt hemmagjorda hamburgare, såå gott när man gör på älgfärs dessutom:)

Hoppas ni med haft en toppen dag!!


21 augusti 2011

Idag var det ju ett besök hos våran kära Monika på flogsta:) det gick bra fast det var vaccination. Han skrek en stund men det gick fort över. Läkarbesök var det oxå och även där gick det bra. Albin kunde de ha skulle för sin ålder och han tyckte även han var vädigt tidig för att sitta så stadigt och länge. För att vara kille dessutom, de är tydligen senare än tjejer oftast.
Nu har vi oxå fått lactulos ordinerat. 5 ml dagligen tillsvidare. Känns bra så hans lilla mage kan komma igång! Lilla stackarn är ju typ konstant förstoppad. Att få i han den där katrinplommonpurén är ju lögn, ja den jag gjorde själv gick ju iofs bättre. Men det är ju inte kul att tvinga i han nått som han nästan spyyr av... Nej lite magmedicin blir nog bra det:)
Han fick en fin viktuppgång denna gång me. Inte konstigt när man inte har skitigt på 3 dagar kanske;) Så på en månad har han ökat 500 gr och vuxit en centimeter. Min stora lilla kille!
Albins viktuppgång och längd

Födelse: 4080 gr och 53 cm
2 veckor: 4430 gr
1 månad: 4870 gr och 56 cm
2 månader: 5850 gr och 58 cm
3 månader: 6780 gr och 61 cm
4 månader: 7640 gr och 66 cm
5 månader: 7960 gr och 66 cm
6 månader: 8500 gr och 67 cm
Så kul när vi kom ut i väntrummet så satt Kim o Karin där med sin lilla tös. De skulle på hennes första bvc besök. Så söt liten tjej! En liten Alva. Nyfödda ser så fridfulla och hjälplösa ut, hopkurade i små små knyten. Så jäkla söta!
Nästa bvc besök skulle vara vid 10 månder nu. Vilket hopp! Men Monika bokade in ett extra när Albin är 7 1/2 månad för att kolla lite hur det går me maten och så. Känns bra! Men det blir väll bara glesare och glesare mellan gångerna nu när de blir större.
Aja nej nu ska jag kika bonde söker fru!





Känner mig så konstig idag, känner faktiskt mig utvilad!
Underlig känsla:P
Nej men vilken härlig natt vi haft. Albin somnade halv åtta igår och jag halv elva. Sen var det matning halv två och klockan fem. Vid fem var vi vakna i cirkus en halv timme men sen somnade både jag och Albin brevid varann och sov till halv nio. Halleluja!!
Så himla skönt! Hoppas dessa sömnlösa nätter är förbi nu!
Uscha idag ska vi till bvc för vaccination. Ett ont måste! Tycker så synd om lill skrutt, jag tycker ju själv att sprutor e lite läskiga. Meen det går fort över och sen får vi hoppas på att han inte får nån feber.
Funderar på att åka till barnenshus och babyproffsen innan bvc. Ja efter är nog inte aktuellt...
Albins farmor kom förbi igår me en 6 månaders present till Albin. En jätte söt speldosa fick han. Tråkigt nog var det samma melodi på den speldosan som vi redan har så ska försöka åka och byta den till en annan melodi. Sen tänkte jag försöka hitta en bra pipmugg och haklappar.
De pipmuggar som finns på ica är inge bra för de har hård pip. Albin har inte fattat ännu hur man suger på den. Sen hatar han de hårda haklapparna så tänkte försöka hitta en i silikon eller andra mjuka varianter. Lättare att ha en mjuk haklapp i skötväskan me.
Nu har jag en liten kille som stirrar ut mig ifrån gåstolen. Så nu blir det lite kram kalas:)

21 september 2011

Just nu...

Åkte till huset efter bvc för att fika lite me R. Han har varit hel ledig idag pga av nå strul på jobbet. Iaf så sitter vi och planerar lite nu för inomhus bygget. Var eluttagen ska sitta (vilket är skiiit svårt att veta), var nå vatten rör ska komma upp i väggen, hur många spottar vi kommer behöva i takfoten och inomhus. Sen håller vi på och funderar på om vi ska flytta en innervägg i sovrumsdelen...








Albin sitter o sover i bilen han. Tok deckade efter sprutan. Pluttisen! Aja skriver mer om BVC besöket senare:)

20 september 2011

Nöjd!

Hemma från shoppingturen. Njuter av en stooor kaffe och en bulle, det är jag värd! Känner mig inte riktigt på topp idag... Veckans dåliga sömn tar ut sin rätt:S Albin fick värsta utbrottet på gränby me. Vägrade sova i vagnen, tillslut blev han ju såklart övertrött och hysterisk av det... Tvär deckade av utmattning såklart efter ett tag. Söta bökiga lilla killen! Vilken period han är inne i just nu. Huvva!!
Nöjd me köpen idag är jag iaf:) Hittade faktiskt allt jag skulle ha, hur ofta händer de lixom? Kom inte hem me nå onödigt heller, tur de för när jag kom hem kom Robin hem samtidigt så jag slapp gömma påsar, hehe.
Blev så glad för jag hittade precis en sån höst jacka som jag tänkt ut i huvudet att jag ville ha. Och de skorna som ja ville ha. Nice! Eller skorna fick syrran i uppdrag att köpa nere på stan för de fanns inte i min storlek på gränby.
Ankle boot
Snygga va?:) Jag är jätte nöjd!
(de är mkt mera bruna i verkligheten)

Nu är jag redo för hösten!!:)
(seriöst så har detta inlägg tagit 1 timme att skriva, haha. Och då är det inte ens mkt skrivet... Just därför ja aldrig bloggar från datorn längre... man hinner aldrig sitta still mera än några minuter i taget! haha)

Nej om man skulle tänka på vad man ska äta för middag idag... Det eviga problemet nuförtiden:S

Nu gör vi dag här i röda huset, efter ännu en pissig natt...

Detta gör mig galen snart!! Nu har detta bök på natten pågått i en vecka. Jag är på bristningsgränsen! Igår natt och inatt har han dessutom me varit igentäppt i näsan. Robin fick i uppdrag att fixa näsdroppar igår så visst har väll denna natt varit hyffsad men han ligger ändå och är ledsen emellan åt. Är nästan otröstlig och det ända som hjälper är bröstet... Tror inte han e hungrig för han somnar efter bara några sug. Ååå blir galen!!

Här är lilla knäpp göken! Min söta lilla knäppis som ääälskar att hålla mamma vaken på nätterna...


Kärlek till dig ändå hjärtat!!

Oj nu rinner klockan iväg! Vi ska hämta syrran om en liten stund och vi är inte ens halv färdiga!

Idag står det shopping på schemat:) Höstjacka, skor, svart slips inför begravningen till Robin och pyjamas och strumpor till Albin. Får se om ja hittar de ja ska ha och inte komma hem me massa annat impulsköp...

Nu skynda, skynda!

19 september 2011

Snacka om skillnad!



Första overallen i strl 50 och den han har nu i strl 74

Lillen blir stor!


Här sitter vi o leker:)

Här sitter vi och leker:)









Känns som om det är här på filten som vi kommer spendera våran dag... Det spö regnar ute! Och är kallt! Tänker inte ens fundera på att gå ut idag. Blää på rusket!

18 september 2011

Älskade lilla trollunge!





17 september 2011

Nu kastar ja in handduken för denna dag. Jag är såå trött! Har kämpat sen klockan nio att inte somna i soffan. Men trött blir man när man är tvungen att stiga upp 6 på morgonen och roa en liten grabb.

Annars idag har ja varit uppe hos mor min, målat på huset me hjälp av Lisa och nu på kvällen har ja och R käkat pizza och chips framför teven. Bra lugn dag!

Imorgon tänkte ja ge mig ut i skogen för att leta lite svamp faktiskt. Får se hur länge min stackars rygg orkar ha Albin i selen... Lilla klumpen! Ska bli kul å se vad han vuxit till nu:) på onsdag är det nämligen dax för BVC (och den hemska vaccinationen...)

Upptäckte nu att ja inte tagit ett enda kort idag(!!!) ja iaf me iphonen. Ett inlägg utan bild är tråkigt så ni får en gammal:)






Glader på promenix i veckan!

16 september 2011



Ja har man inget att göra så...

Snodde en lista av Natahlie:) Kul tidsfördriv... För gaahaa vad tråkigt jag har just nu! Albin sover, jag har damssugit, bakat och ätit lunch. Vad ska man nu göra!?

Höger- eller vänsterhänt: Höger!
Humör just nu: Glad men grymt uttråkad
Favoritgodis: Choklad i alla dess former och röda avlånga hallon godis som finns i lösvikt
Är det nåt du absolut inte äter: Blodpudding och fiskbullar!
Kläder just nu: Grön T-shirt och gråa mysbyxor
Musik just nu: Allt! Jag lyssnar på allt möjligt just nu
Vad sa du senast: Jag sjöng för Albin innan han somnade
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Skulle vara rätt häftigt och leva på 1700-talet. Alla stora fina klänningar och håruppsättningarna, det hade nog vart skoj!
Sommarplaner: Sommarn är ju sluut nu... Nästa är jag förhoppningsvis me ledig:)
Fisk eller badkruka: Brukar vara fisk men har nog blivit en badkruka efter denna sommar
Längd och vikt: 162 cm och 61-62 kg
Hur många kuddar sover du med: Två kuddar
Favoritväder: SOOOL!
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Albin(!!!), Iphonen och massor me mat
Spelar du nåt instrument: Nää, men har gått på pianolektioner för hundra år sedan
Morgon- eller nattmänniska: Man har ju blivit en morgon människa ofrivilligt!
Sparare eller slösare: Spara?? vad är det? Det existerar inte just nu...
Vem är viktigast för dig: Min underbara lilla familj såklart
Bästa film: Oj vet inte! Pretty women ledsnar ja aldrig på
Tror på liv på andra planeter: Ja, det vore konstigt om det inte fanns liv nån annanstans
Kommer du ihåg din första kärlek: Ooo ja, den glömmer man aldrig ju
Älskar du henne/honom fortfarande: Neej
Har du några homosexuella vänner: Inte vad jag vet...
Tror du på mirakel: Självklart!
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, älskar man nån tillräckligt mycket så är man det
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej den är underbar!
Hur många barn har du, vill du ha: Ett hittills men ett syskon till Albin vore ju inte fel i framtiden
Bio eller promenad: Både och
Är du kittlig: Oo ja!
Snarkar du? Bara när jag är förkyld
Stjärntecken? Skytt
Rädd för insekter? Jag hatar insekter!
Äckligaste insekten: Spindlar, fästingar, maskar och de äckliga geckosen när ja och syrran var i Thailand
Största svaghet: Mesig
Det här är jag bra på: Svårt... Men att vara en bra mamma, sambo och på att baka tycker ja själv:)
Bästa bok? Just nu tycker ja "a piece of cake" me Leila
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Höra tankar?
Vad vill du jobba som? Det vet jag fortfarande inte... Sjuksyrra?
Chips, morötter eller godis? Godis!
Pizza eller hamburgare? Hamburgare
Skriver du dagbok? Till och från. Men blogg räknas väll igentligen?
Har du någon flickvän/pojkvän? Ja en fästman om man ska vara korrekt:)
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Har en tatuering men funderar för fullt på hur nästa ska se ut. Tänker vara så tråkig att skriva Albins namn fast med nått jokks runt om:)
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Älskar att ha rent om kring mig
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Aldrig i livet!
Vilken hand håller du gaffeln i? Olika, beror på om man behöver skära nått eller inte
Hur många syskon har du? 4 stycken
Vad är du mest rädd för? Insekter men mest ormar!
Är du rädd för blod? Nej
Saltar du på maten? Ofta!
Gillar du att sjunga? ja men hur det låter sen är en annan femma
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Hotell och restaurang. Var väll mest för att jag inte visste vad jag ville bli...
Anser du att du är stark? Ja
Brukar du sola? I love it
Vad gör du om du får hicka? Får det nästan aldrig men det finns väll inte så mycket annat att göra än att låta de gå över
Röker du? Nej!!!
Snusar du? Snusläpp? Nej fy det är vidrigt!
Kaffe, te eller inget? Både och. Te på morgonen och kaffe på dagen:)



Hemma!

Nu har ja krupit ner i våran ny bäddade säng efter en super mysig kväll uppe hos mor&far. Halva syskonskaran var me där. Såå mysigt att bara sitta och snacka en hel kväll me familjen. Familjen är bäst!!

Robin är nere på stan och flänger me grabbarna. Det visar sig när han kommer hem och i vilket skick han e i då... Ja me är gryymt sugen på att få gå ut snart. Fast jag trodde jag skulle längta mera efter det än vad jag faktiskt gör. Ett eller två glas vin/öl får man ju faktiskt dricka när man ammar och det har jag tagit fasta på:) Men en ute kväll har det inte blivit ännu... Men snart så! Tror att Albins flask-vägran börjar släppa faktiskt:) kämpa ett lite tag till så släpper det nog helt. Annars får han väll dricka ur pipmugg!

Nää nu säger ja gonatt!!

Finns de nå bättre än att krypa ner i en ny bäddad säng?? Åå så skönt!

15 augusti 2011

Rolig post!

Idag kom denna bok på posten...



Riktigt nöjd me köpet:) Nu ska här göras egen barnmat! Rekomenderar denna till er som vill göra/gör men vill få fler idéer. Var en massa roliga recept på puréer, mos, grytor och annat smått och gott för barn mellan 6-12 månader.

Jag gick me i en bokklubb förrut, nappade såklart på ett erbjudande om en barnbok som man skulle typ få gratis. Och som alltid står det i det finstilta att man är tvungen att köpa 2 böcker till ordenarie pris... Så det fick bli denna och en bajs-bok:) men den andra boken kommer i december (var nått me månadens bok??)

Annars idag har varit på ÖF babygruppen. Hade helt glömt av att de skulle vara filminspelning idag... Men de gick bra, vi höll oss lååångt bort från mikrofonen! Sen sa ja dumt nog ja till en intervjuv... Som alltid till ÖF var vi ju dö stressade och ja sket i och tvätta håret eller bry mig så värst mkt om att göra mig "fin". Blir säkert jätte fin på filmen. Men Hej är man småbarns mamma så ska man väll se ut som de me:) Glömde deo och borsta tänderna glömde ja idag me... Men sånt syns ju inte på film:) bara de andra stackars mammorna som blev lidande... Fattar inte men sen lilla A kom till världen har ja blivit en sån tidsoptimist! Hinner ju inget längre o kommer aldrig i tid. Det måste vi öva på!

Just nu ligger vi i sängen o busar. Den här lillemannen sov bara en halv timme på eftermiddag så nu blir det till att tvinga han vara vaken till sju-halv åtta...


Inga rutiner idag inte! Lunchen åt vi halv fyra me. Tokig dag!

Men imorgon är det fredag igen:) Häärligt!
En fredag utan planer, det visar sig vad vi hittar på...

15 september 2011



Idag blir vårat hjärta hela 6 månader!
känns helt overkligt att han är så stor nu...
bilden är seriöst tagen för bara några minuter sedan:)
Fast igentligen blir han inte 6 månader förens 16:36 i eftermiddag, hihi. Satt just och gick igenom min förlossnings historia nyss. Shit va man glömmer alltså! Jag är glad att jag skrev ner allt då när det fortfarande var färskt:) Kom på mig själv att längta tills man får uppleva den känslan igen när bebisen kom ut ur en och man fick upp den blåa, blöta lilla ungen på bröstet. Fantastisk känsla! (oj oj! farligt, nä ut ur huvudet! Inte ännu!)
Känner också en så stor stolthet att jag och Robin tillsammans har skapat den finaste ungen i världen! Och att vi dessutom tillsammans klarade av att föda ut honom.
Vi tillsammans klarar av allt!
Älskar er min lilla familj!


14 september 2011

Titta vad jag kan!









Våran lilla skatt<3


13 september 2011

Har suttit och googlat lite på utvecklingssprång nu på morgonen. Eller nej först sökte jag på "dålig sömn bebis" och "brist på sömn bebis".... Ja men såklart kom ju utvecklingssprång upp, Självklart! Nu när jag läst på lite så är det just där vi är nu:) Skönt då vet man det!

MENTAL UTVECKLING
Den fysiska utvecklingen är påtaglig och något som vi alla väntar på. Barnet lär sig lyfta på huvudet, vända sig, gripa, sitta, krypa, stå och gå. Ungefär i den ordningen och ungefär vid samma ålder.

På samma sätt är det med den mentala utvecklingen, den sker också i etapper, i en viss ordning och i en viss ålder.
Men den fysiska och mentala utvecklingen hänger inte alltid ihop. De kan sammanfalla, men det är också vanligt att barn går tillbaka något eller stannar upp rent fysiskt när de tar ett mentalt språng.
Både det fysiska och mentala framskridandet kännetecknas av ”ett steg bakåt och ett språng framåt”. Det varierar dessutom mellan olika barn. En del är tidigare, andra senare, några kastar om ordningsföljden.
De flesta barn går igenom alla sju utvecklingsfaser. Men vissa barn nästan bara nuddar vid några av dem. Föräldrarna kanske inte ens hinner uppfatta dem.
Man kan förutsäga, så när på någon vecka, när man kan vänta sig att spädbarnet ska gå igenom en utvecklingsperiod. För de allra flesta kommer perioderna vid 5, 8, 12, 19, 26, 37 och 46 veckors ålder.

Varje språng kan delas upp i 3 faser.

Fas 1: Först en jobbig period när barnet kräver extra uppmärksamhet. Det är inte bara vi föräldrar som inte känner igen vårt barn. Barnet känner heller inte igen sig själv! Allt har förändrats, barnet har liksom trätt in i en ny värld.

Tecknen på att ett nytt utvecklingsprång är på gång är ungefär desamma varje gång:
Barnet...
    skriker oftare och mer.
    vill ha mer fysisk kontakt och vill att du ska ägna dig mer åt det.
    har sämre aptit.
    är blygare och klängigare än vanligt.
    sover dåligt.
    suger mer på tummen.
    är tystare och mindre livligt.
Fas 2: Själva utvecklingssprånget: Vad som händer varierar för varje språng.

Fas 3: Nu följer en lugn period. En vila efter den ansträngande utvecklingsfasen och inför nästan stora språng. Under viloperioden är barnet gladare och mer självständigt än tidigare. Både föräldrar och barn kan njuta av barnets nya färdigheter.
Skit bra sida jag hittade! Nu förstår man verkligen vad som händer och har lite mera förståelse till varför det är såhär... Men framför allt att det inte ALLTID kommer vara så här:)
Iaf så är min lilla prins framme vid språng 5 och där står det så här:
SPRÅNG 5
Vid omkring 23 veckors ålder är det dags igen. Barnet blir missnöjt grinigt och lynnigt. Det beror, som tidigare, på att världen kommer i gungning därför att stora förändringar är på väg.
Det femte språnget, som inträffar vid omkring 6 månaders ålder, kan kallas relationssprånget. Barnet lär sig att omvärlden är stor och själv är han eller hon bara en liten prick. Den leksak barnet vill leka med ligger onåbar uppe på en hylla. Mamma och pappa kan försvinna till ett annat rum och då är de borta. Det kan förstås kännas mycket skrämmande.

Nu sover barnet ofta sämre. Kanske har det svårt att somna eller vaknar tidigare. Kanske verkar det ha mardrömmar. Barnet blir blygare och vill helst ha mamma eller pappa riktigt nära för att ha koll på att ingen försvinner. Snuttesaker är viktiga.


Så kan du hjälpa barnet:
Visa barnet att du inte överger det. Låt det vänja sig vid nya situationer i sin egen takt. Lek tittutlekar. Det är roligt att kasta saker och att rasa torn som pappa eller mamma bygger upp. Genomskinliga saker med något inuti är spännande. En plastflaska med lite vatten och skum till exempel. Nu är det hög tid att barnsäkra hemmet. Musik, dans och ramsor brukar uppskattas.
Och ja det märker man ju att han blivit mera medveten på saker och ting. Har stenkoll på var jag är. Nya människor kan vara läskiga, speciellt om dom kommer och knackar på våran dörr och jag inte håller i han... Han är väldigt klängig, vill helst att jag ska bära och vagga honom hela tiden. Vaknar 50-11 gånger på natten och skriker, oftast är det ju nappen som ska i men som inatt har han skrikit med nappen i munnen. Mardrömmar eller vill han bara veta var jag är? För han tystnar och somnar om när jag tar upp han (väldigt tröttsamt!). Små äter hela tiden! Känns som om vi är tillbaka på ruta ett från när han föddes...
Alltså jag hänger inte ut min kära son som jobbig. Älskar han nå obeskrivligt men det kan vara skönt att veta vad som händer me de små. Sen är det otroligt tröttsamt att inte få sova!! Robin har försökt att avlasta men oftast blir det bara värre då. Då är det som om Albin vaknar till liv mera (för han skriker/gnäller typ i sömnen) och då blir det fel att pappa är där och inte mamma. Då får jag iaf kliva upp och oftast ge han tutten för att han ska somna om. Nää alltså fy hoppas detta går över snart! Det konstiga är att han är hur pigg som helst på dagen fast vi haft en dålig natt... Men inte mamman...
Aja så är det me det...
Hittade även en lista på när du lär sig göra olika saker i.o.m utvecklingen
Vad händer? När händer det troligen?
Känner igen dig: Någon av de första dagarna
Vänder huvudet: 1:a månaden Håller huvudet stadigt ett par sekunder: 2 månader
Öppnar händerna: 2 månader
Ler: 2 månader
Jollrar: 2 månader
Upptäcker sina händer: 2 månader
Lyfter huvudet när barnet ligger på mage: 3 månader
Leker med fingrarna: 3 månader
Fokuserar med båda ögonen: 3 månader
Slår mot föremål: 3 månader
Känner igen andra än familjen: 3 månader
Skrattar: 3-4 månader
Håller i en skallra: 4 månader
Sparkar avsiktligt: 4 månader
Följer föremål med blicken: 4 månader
Sträcker sig mot mamma/pappa: 4 månader
Vänder sig mage/rygg från: 4½ månad
Förstår välbekanta händelser: 4-5 månader
Håller huvudet stadigt: 5 månader
Imiterar andra bebisar: 5-9 månader
Sitter utan stöd kort stund: 6 månader Griper: 6 månader
Säger enstaviga "ord": 6 månader
Lystrar till sitt namn från: 6 månader Visar rädsla för främlingar: 6-8 månader Kryper: 7-9 månader
Förstår att saker finns, fast de inte syns: 7-9 månader Sätter sig upp själv: 8-9 månader
Sitter stadigt i 10 minuter: 8-9 månader
Säger tvåstaviga "ord": 8-9 månader
Använder pincettgrepp: 9 månader
Pekar: 9 månader
Kan säga flera "ord": 9 månader
Förstår en del ord: 9 månader
Ställer sig upp med stöd: 9-10 månader
Går med stöd av två händer: 9-10 månader
Tycker om och känner igen böcker: 9-10 månader
Vinkar adjö: 9-10 månader
Förstår ordet "nej": 9-10 månader
Uppskattar skoj och skämt: 9-10 månader
Undersöker föremål: 9-10 månader
Klappar händer: 9-10 månader
Gör två saker på samma gång: 10 månader
Sätter sig ner från stående: 10-11 månader
Kryper uppför trappor: 11 månader
Går med stöd av möbler: 11-12 månader
Går med stöd av en vuxenhand: 12 månader
Står utan stöd: 12 månader
Säger första riktiga ordet: 12 månader
"Svarar" på begäran: 12 månader
Kan följa med i en historia från: 12 månader
Tar första stegen: 12-13 månader

Lite kul lista:) Markerade de som Albin kan just nu.
Måste berätta en sak som hände igår:) Jag har hört det tidigare men inte riktigt trott på det...
Igår när jag var hos svärmor och målade så hade jag gåstolen med mig. Albin sprang runt och roade sig och tittade på medans vi målade. Ingela sod på en stege och målade upp mot listerna. Albin fick syn på henne och springer fram och säger "hej". Inte rent hej såklart men vi hörde tydligt att det var de han ljudade till. Sötnosen!
Men jag säger så hela tiden här hemma när han springer runt. Han tycker det är jätte kul när han kommer in i ett rum så säger man hej hej. En annan sak som han me har börjat me är att när han är i ett annat rum och man ropar på Albin så kommer han.
Så för att sammanfatta detta inlägget då. Utvecklingen är super kul men även sååå jobbig i mellan åt:)

13 september 2011

Varför ska rumpan vara så tung när det städning... Har inte rört mig en millimeter! Skyller på att ja blev slutkörd efter öppna förskolan och förtjänar att sitta och slappa:)



Fick just en gäst på lunch imorgon me så köket behöver verkligen ett handtag nu! Annars vågar ja inte släppa in henne:)

Om en timme ska vi till svärmor me så nu gäller de att sätta fart!


Uppladdning!

Jag ska snart ta mig an köket fast först måste jag få lite energi!


En stor kaffe och några kakor gör alltid susen!

12 september 2011

Herregösses vad det vräker ner!!


Vi som ska åka iväg nu! Man lär ju bli tok blöt trots de ynka metrarna till bilen...

9 september 2011

Å äntligen har Kim & Karins nummer 2:a kikat ut:) En flicka till blev det! Och en eloge till Karin som lyckades klämma ut en 4880 gr bebis. Jag tyckte en nästan prick 4 kilos var nog... haha.
Längtar tills jag får hålla och lukta på henne:)

Jag har just bakat färdigt mina äppelkakor tills imorgon. Jag fick i order att ficka fikat till släktträffen då. Och vad passar inte bättre än äppelkaka nu när äppelträden är överfulla me frukt:) Funderar på att prova göra äppelmos me nån dag. Har ju försjuttsingen kokat sylt/marmelad och saft i år så då kan man ju lika gärna prova göra äppelmos me:)

Nu vet ja inte va ja ska hitta på riktigt... Mamma slutar klockan ett så man kanske skulle traska upp dit på eftermiddagen och hjälpa henne fixa. Vi ska ha skaldjurskväll där uppe ikväll me hela familjen nämligen. Är så kul när alla syskonen är samlade, inte ofta vi är det nuförtiden:)

A just de! Vi provade ju på kyrkans öppnis igår. Var en del mammor från byggden där och några som man kände igen. Meen det var inte de samma som där vi brukar gå. Lite tråkiga sånger och tanten som höll i det kändes det som om hon hellre hade varit nån annanstans... Och som Frida skrev så var de ju tvugna att dra några valser om gud me. Men det var kul att prova på och nån gång kanske man åker dit igen för omväxlingskull:)

Nu var friden slut, nu vakna lill prinsen:) Så nu blire lunch! När man äter frukost sju på morgonen nu förtiden så är man vrålhungrig till lunchen sen!

8 september 2011

Super nöjd!

Bästa tradera köpet hittills tror ja:)



Polarn & pyret hängselbyxor och body. Ser typ nytt ut:) bara lite skrynkligt...

Bara älskar de kläderna! En aningens dyra kanske för mammapengen där av tradera köpen. Bra kvalité på kläderna så det är även fina begagnade:)
Fick även hem en rabatt check 50:- idag. Blir man medlem på polarnopyret.se så får man det, ett tips:)


Nattlig besökare

En kviga hade letat sig fram till saltstenen:)
Robin har köpt en åtelkamera nämligen som han har provat att satt upp i skogen. Är meningen att pappa och han ska göra en vildsvinsåtel. Javisst för nu har vildsvinen letat sig hit! De är väll i hela sverige snart...
Är väll bra att fånga djuren på kort så man vet hur djuren ser ut som man ska skuta, hehe. Robin har haft så otur att inte fått nå djur på sig när han suttit och passat ännu. Så än ligger han i lä, moohaa. Inte för att de är nån tävlig men tror han tycker det är lite surt att jag har lyckats bättre än honom. Men han hinner nog ikapp eftersom jag inte jagar längre, kan ju inte ha Albin i sele då lixom:)
Var så roligt härom dan när han satt och passa råbock. Då sms:a han att han hade en bock på 20 meter. Skjut då svarade jag och då skrev han nää den ser så ledsen ut på ögonen... Kanske e nerverna me, haha. Närå efteråt så sa han att den hade ståt gömd:)
Men det skulle vara kul att åka till nån skjutbana snart och övnings skjuta lite. Alla har ju öppnat nu inför säsongen. Att gå en jaktstig och skjuta på figurer som åker fram är skit kul!

7 september 2011

Blää

Jäkla förkylning blir bara värre och värre! Känner mig helt deckad just nu! Bihålorna dunkar i takt me huvudvärken:( Ja vill inte vara sjuk. Hoppas de är bättre till imorgon för då vill vi ju till öppna förskolan. Sen måste ja baka till släktträffen på lördag me, det är ju inte så trevligt att stå och snora över kakan direkt:S

Blir till att krypa i säng tidigt ikväll. Direkt efter bonde söker fru:)

Äntligen!

Nu äntligen slog ja ner rumpan i soffan med en chokladbit. Har längtat efter det sen förmiddagen:) Förhoppningsvis sover Albin en stund nu me så ja kan sitta här läängee.

Var meningen att vi skulle ha aft en date me Lollo idag men hon var sjuk:( Är ju vi oxå iofs och sen kändes det toppen att slippa gå ut genom dörren i detta pissväder. Men kom på att jag var ändå tvugen att att ut och åka idag... Hade lite ärenden på bauhaus och näsdroppar på apoteket (det var viktigast!). Vi åkte halv 11 hemifrån och kom hem 2! Allt tar verkligen mkt längre tid nuförtiden!

På bauhaus köpte ja ett handtag till våran ytterdörr som Robin satte i på huset igår. Sen kikade jag efter spottar som vi ska sätta i takfoten. Räknade ut att vi behöver ca 20 st och en gick på ca 600:- beroende på vilka lampor man vill ha. Billigt eller hur? Men smakar det så kostar det... Fint kommer de bli iaf me fasaden upplyst:)

När ja ändå var in på apoteket på ica maxi så passade ja på att handlade lite förnödenheter. Så kul nu när Albin börjar närma sig 6 månader, finns mkt mera rolig mat att välja på:) Inte bara potatis, morot, pasternacka... Som ja har märkt inte är nån hit! När han får mera matiga purér så äter han bättre. Provade även på mango/päron idag när vi kom hem och vilken hit. Han bara gapade efter mer. Sötnosen! Skönt att det här me maten har släppt nu. Var påväg att ge upp där ett tag... Men ja hade väll för bråttom, han är ju inte ens 6 månader ännu ju.

Om man skulle kika på en film kanske, sånt väder idag ju! Men man hinner väll bara se en halv timme innan den lilla terroristen vaknar...:)


Nej fy! Drog precis upp rullgardinen och såg detta...



Regn och blåst!
Tror ja kryper ner i varma sängen igen:)



Albin har legat och sovit brevid mig sen halv sex. Såå mysigt!

Nää nu sparkar vi igång denna dagen me:) Vi har lite saker att få gjorda idag!

usch känns som ja åkt på den där baccillen nu... Nässdroppar måste införskaffas idag!

6 september 2011

Hollywoodfruarna

Vadå ytlighet?! Hur kan man göra så mot sitt barn!

Här blir Hollywoodfruns ettåring piercad
I ”Svenska Hollywoodfruar” tar Isabel Adrian, 34, med sig sin dotter, Monday-Lily, 1, till en piercingstudio. Tittarna kan se hur den lilla flickan gråter och skriker framför kameran.

— Jag gör henne en tjänst, säger Isabel i måndagens avsnitt.

— Det kommer komma en dag när hon säger "mamma, jag vill ha örhängen”. Har hon inte hål i öronen så måste hon utsätta sig själv för det där, och då kommer det att göra ont. Så jag gör henne en tjänst i dag.

Det blir nannyn som får följa med och hålla i flickan, medan Isabel håller för öronen för att slippa höra gråten och skriken. När det blir för påtagligt lämnar hon också rummet en stund.

— Jag tog med mig nannyn för att hon ska få bli syndabocken. Då kan inte Monday associera smärtan med mig och jag blir som räddaren i nöden.


Jag såg inte det här avsnittet av svenska hollywood fruarna men hade jag gjort det hade jag bytt kanal! varför tar man hål i öronen på ett sånt litet barn. Det ska väll ändå barnet få bestämma själv om det vill ha hål i öronen eller inte!

Nyss hem kommen från öppna förskolan. Ja vi var där på en TISDAG:) Blev me lockad av Karin och Therese att prova på att gå en annan dag och inte bara babygruppen. Det var kul! Träffade även på Frida och Ralf där:) Nu efteråt tyckte jag nog att det var skönare att komma iväg på förmiddagen än att åka dit till ett som i vanliga fall. Men babysången är ju så mysig:)
På torsdag ska vi prova på kyrkans öppnis och se hur det är där. Kul att variera sig!
Natten inatt var faktiskt den bästa på länge. Känner mig t.o.m utvilad (eller nej kände mig... nu e man trött igen). Albin somnade halv åtta igår kväll och vakna för mat kvart i tre och fem. Sen gick vi upp framåt sju. Det är en bra natt hos oss!:)
Konstigt me Albins förkylning igår var han jätte snorig och hostig och idag inget... Så det var därför vi åkte iväg idag, hade såklart inte gjort de om han va sjuk. Hoppas att det iaf bara var en en-dagars så det inte blossar upp igen.
Vad ska man hitta på nu rå?
Skulle ha åkt och köpt färg igentligen idag men orkade inte sitta och åka genom stan, Lat javisst! Målade slut på all grundfärg i söndags. Nu börjar ja se ett slut på målningen av huset iaf. Det är bara halva kort sidan kvar och det som går inåt på huset på baksidan. Skönt! fast sen är det ju halva garaget me men det vilja inte tänka på... Och jag vill fortfarande ha hel vitt hus, tror jag har övertygat Robin klart om det nu oxå:) Men täckfärgen målar vi nog i vår sen (då vi förhoppningsvis bor där...) eller ja får se hur vi långt vi hinner nu...
Just det en fråga till er mammor som läser! När sänkte ni ner botten i spjälsängen? Eller när har ni tänkt göra det? Läste nånstans att när barnen kan häva sig upp till sittande eller stående när man håller i dem i händerna så är det dax. Albin gör ju det men han gör det ju inte genom att ta tag i saker... Men man ska väll vara ute i god tid innan det händer nån olycka.
Nej om man skulle käka lite lunch nu, magen kurrar!

5 september 2011


Har en liten sjukling som ligger brevid mig i soffan. Hostig och snoret rinner... Första förkylningen då. Natten var inte skoj! Vaken en gång i halvtimmen cirkus ungefär. Inte mkt sömn har det blivit. Vad skulle man göra utan nässugen!
Men stackars liten, i helgen var han förstoppad och hade ont i magen och mådde inge vidare av det och idag sjuk. Pluttis! Så detta gnäll har man mer förståellse och tålamod me än annars.
Igår gav ja och mamma han ett microlax för magen och det funka jätte bra. Nu är den igång igen:) Ni skulle ha sätt hans mage igår. Jätte svälld och stenhård.

Hoppas denna förkylning går snabbt över! Känner mig så matt i kroppen efter helgens händelser och bristande sömn.
I fredags gick kära lilla morfar bort. Jätte sorgligt fast man visste att det skulle ske snart. Nu efteråt känns det som en lättnad att han äntligen fick gå vidare. Han ville inte leva på slutet.
I lördags var vi uppe och rådde om mamma på fm och sen efter lunch kom Robins föräldrar me fika som vi satt borta vid huset och intog. Igår var ja uppe hos mamma och var å målade en stund på vårat hus medans hon passade Albin.

Idag har vi inte gjort många knop. Städat lite och plockat i vanlig ordning och burit och tröstat barn. Sålt av lite av Albins urvuxna kläder på tradera har ja me gjort. Blev riktigt förvånad på vad ja fick för det. Folk är lite väl galna, ett par beg. KappHal jeans som han haft fick jag 115:- för. Inte illa! Var nog mer än vad jag gav för dem nya:) Och en tröja som ser ut som en skinnjacka fick ja 90:- för och då hade ja köpt den för en tjuga på loppis. Nice!:)
Så sälj på tradera!! Ett tips:) Fast det är svårt att veta vad man vill sälja och vad man vill spara till nästa barn...

Nä nu har ja en super trött son att ta mig ann:) Go'kväll på er!

4 september 2011

Bra söndag kväll!



Go mat, en son som somnade direkt, Bond på tv, en irish coffee och mys i soffan me mitt stora hjärta!

Inte dumt det!;)

3 september 2011

Älskade lilla morfar

Älskade lilla morfar, tänker på dig och saknar dig så otroligt mycket. Men jag vet att du har det bra där du är just nu och att du slipper lida mer.
När jag sluter ögonen kan jag se dig omfamna mormor och känna din glädje. Det var det här du ville och nu äntligen fick du somna in.
Men du är så otroligt saknad, men vi kommer ses igen så småningom.
Du lever kvar i våra hjärtan föralltid!

3 september 2011

Och om ni undrar vad det är för ful mössa som våran son har på sig på kortet nedan så är det faktiskt en blåbärsmössa som Robins moster stickat, haha

Är inte överförtjust i den, haha, men den är lite ful-söt:)










Nu är alla fönster på plats och även altandörren!:) även första omgången isolering är me klar. Så himla kul!!

Nu är det bara den där målaren som ska ta sig i kragen och göra färdigt så ser huset nästan färdigt ut utvändigt:)

1 september 2011

Lååg

Vi som hade en sån toppen morgon och så blev dagen sen Inge vidare... Har känt mig så låg idag. Huvudvärken har inte varit långt borta, trött och matt i kroppen. Sonen känns oxå som om han me inte är tipp topp.

Vi åkte iaf på babysången. Nästa vecka är det ju inget så det kändes som ett måste idag:) Det var kul som vanligt. Albin gillar det där me sång han. Funderar att gå på bibliotekets babysång nästa vecka och ev prova öppna förskolan i balingsta. Den som vill får gärna haka på?:)

Var meningen att vi skulle ha stor handlat idag. Hade t.o.m fått Robin att följa me på det efter han slutat... Men ja hade oflyt och glömde såklart vagnen hemma. As less! För Albin var ju såklart jätte trött efter ÖF och sitta i bilstolen i en kundvagn då hade inte varit populärt... Nä får väll handla imorgon på fm me alla pensionärer ist. Då ska ja prova Fridas-kundvagns-knep:)

Nä nu blev de bara massa tråk babbel... Ska väll gå och fixa middag för magen kurrar!

Åå just de en rolig sak när ja kom hem idag! Har tradera fyndat massor förra veckan och idag kom typ allt (2 paket igår). Brevlådan vällde över kan ja tala om!



3 tröjor, 1 par byxor och en fleeceoverall från polarn och pyret. Och en färgglad body från lindex. Skiiit nöjd me mina fynd, tröjorna ser som nya ut. Byxorna var väll sådär, duger bra som hemma brallor. Sånt man får ta när man köper beg utan att se det först...




-Hej jag heter Albin och jag drunknar i min overall!

Till sen hösten/vintern kommer den nog passa fint:) 74 är liiite stort ännu!

September

Första höst månaden är här då... Det var den sommaren. Såklart att den gick fort över och inte var nån höjdare när man fick vara ledig... Nä jag är inte bitter:S Aja men hösten är fin den me! Bara det inte regnar hela tiden men det tycker ja Gud kan skona oss från:)

Sju gick vi upp här idag! Så vi har hunnit me att dammsuga och plockat färdigt här hemma. Guu va man hinner göra mycket saker innnan 10 nuförtiden:) förr låg man ju och sov till den tiden... Skönt att gå upp tidigt men såklart att man saknar att ha sovmorgon ibland! Och få sova en hel natt:) meen vi kämpar på me flaska och mat så är vi nog där snart!

Idag står öppna förskolan på schemat. Får se om vi åker och lunchar me de andra mammorna innan, beror på lillemannen. Får se hur sovtiderna blir

31 augusti 2011

Ååå suck

Vi han bara komma hem så fick ja sms av posten att ja hade de efterlängtade paketet att hämta ut! Suck! Funderar på att åka och hämta det fast vi ändå ska ut å åka imorgon igen. Tidsfördriv det me:)

Annars idag har vi varit på BVC träff på öppna förskolan. Himla rännande där, ska ju dit imorgon me:) Idag pratade vi om vardagsinfektioner. Man fick höra de man redan visste men det va kul att träffa alla mammorna och bebisarna iaf. Alla börjar bli så Stooora!

Efter det drog vi en runda på lindex. Har upptäckt att byxor i strl 68 är en bristvara här hemma. Jag som trodde ja hade massor... Ja Albin gick iaf ett par mysbyxor där och sen hämtade vi ut libero up&go paketet som man får när de är 6 månader (hjälp snart är vi där!).

Var lite smått och gott i paketet minnsan!



Gratis är kul;)

En dagens ego bild bjuder ja på me...



I nya jeansen:) Var inte igår man kom i strl 28 direkt. Kul!

Nää nu måste ja roa min son. Eller lägga han ser det nästan ut som...


30 augusti 2011

Roar sig själv


Här kan han stå och hålla ett helt föredrag till den söta lilla killen mittemot:) Söta unge!
Såg jätte förvånad ut när ja dök upp helt plötsligt, haha.

29 augusti 2011

Gnälligt!

Äntligen sover gnäll spiken! Huvva för denna eftermiddag/kväll. Inget var bra och allt ja gjorde var fel! Det var inte så att han va ledsen utan bara förbannad och missnöjd. Aja nu sover han och imorgon är en ny dag!

Nu sitter ja o R å tittar på robinson på tv. Kul att de har börjat:) Sen har ja färg i håret nu me. Känner dock på mig att de kommer bli jäkligt mörkt... Råkade ta fel nummer. Aja det blir va de blir, bara de inte blir Svart!

Inte kul!

Dagen blev inte som vi tänkt oss riktigt... Först hade vi en riktig mys morgon här hemma. Albin vaknade vid halv sex och somnade sedan om vid 6 brevid mig, sen sov vi till halv 9. Jätte skönt! Halv 11 var vi på gränby för att kika in den nya utbyggnaden och hitta byxor till oss båda. Även träffa Ullis och Sigge för en lunch date skulle vi göra... Meen! Vi han väll bara vara där en halvtimme innan Albin började kaskad kräkas. Hela han och vagnen var dyngsura. Skynda till toaletterna och där spydde han ner hela handfatet och spegeln (samtidigt som han skrattade åt sin spegelbild... Haha). Snacka om sanering ja fick egna mig åt! Så vi bokade faktiskt av lunch daten och åkte hem, konstigt va?
Blir lika förvånad varje gång hur mkt som rymmer i en sån liten mage... Undrar om de är gröten denna gång me?? Fast nu åt han ju mjölkfri gröt på morgonen och de har han gjort 2 gånger tidigare utan spya... Fast iofs åt han ganska mkt i morse. Äre gluten kanske?? Å suck nästa gång vi testar gröt så ska vi vara hemma hela dan!

Spyyisen i morse på gos stunden






Myys unge! Glad jämt den där:)

Jag hann mig köpa ett par nya jeans på JC iaf innan incidenten:) Skulle ju ha ett par mörk blå/svarta och smala ner till men såklart blev de ju inte så... Halv ljusa och raka/lätt utsvängda ist. Har inte bestämt mig ännu om ja ska ha dom... Snygga var de ju förstås!

Va ska man göra nu då? Albin deckade nyss och lär nog sova länge då det inte blev nå på förmiddagen. Bullbak kanske?

28 augusti 2011

Det finns inget mysigare än när de finaste man har somnar i famnen på en<3


Såå mysigt!
Jag älskar dig så mycket!

Just nu sitter ja och väntar på att Robin ska ringa:) han är ute och passar rådjur me bror min och nyss så hörde jag att de small:) Hoppas han fick sin premiär bock!
När jägarn kommer in ska vi lyxa till det me varsin irish coffee. Inte dumt de!

En glad liten tröttis! Tröttsamt att vara på kalas hos gammelmormor:)


Älskade lilla unge!

Lycklig är jag!

Fick denna av mamma idag:)



En bak bok me min favorit, Leila!

Nu ska ja sätta lite fart. Robin kläckte nyss ur sig att vi skulle fira hans mormor idag kl 13... Hallå lite framförhållning tack! Ja som precis var på väg att färga håret, de får vänta.

27 augusti 2011

Seegt!

Så är det ju äntligen fint väder ute men utnyttjar man det då? Nää... Sitter inne och häckar ist. Fick nog av värmen på loppisen! Fyy där var det verkligen varmt. Albin dog lite där i vagnen ett tag... Men vi gjorde lite fynd iaf:) köpte en vinteroverall faktiskt. Skit svårt att veta ju vilken storlek han kommer ha då. Men köpte denna för 80 kr(!!!) i strl 74. Tror de blir bra...



Den ser inte ens använd ut! Tyckte ja gjorde ett riktigt fynd:)
Sen köpte ja denna pop windstopper...



Har kikat på dem innan men de är så satans dyra nya. 499:- lägger ja inte på en tunn barn jacka! Denna gav ja en hundring för.

Men som varje gång man är på loppis så blir man lika förvånad på hur mycket SKIT folk försöker sälja. Trasiga leksaker och urtvättade kläder, släng skiten eller skänk bort det ist! Annars tycker ja det är mysigt att strosa runt och kika på grejer:) Man träffade hela tiden på nån man kände me.

Just nu slöar ja på soffan me ett glas rött (hemmagjord svartvinbärsaft:)) Ikväll lutar de åt att bli en uteservering nånstans. Inte dumt!

Hoppas ni är ute och njuter av solen!



Ändrade planer!

Blev visst inge grönalund idag... Av olika anledningar(??). Jaha vad ska man hitta på då rå? Får väll bli en handling på Ica maxi och sen en tur på barnloppisen... Fint väder är det idag me:) sköönt!


26 augusti 2011

Freeedag!

Alltid lika skönt me fredag! fast man inte jobbar just nu. Men ja gillar känslan av att det är fredag:) Sen att R slutar tidigt och att han går på helg är ju alltid skoj. Inte för att ja ser honom så värst mkt när han är ledig men då är han ju iaf vid huset och gör nytta, haha. Det där lät ju bra... själv sitter ja hemma och latar mig bara eller? Ja eller just nu gör jag det.
Är inne i en sån sjukt trött period just nu! Orkar inte göra nått! Hemmet ser för jävligt ut rent ut sagt och huset och garaget är inte färdigt målat + tusen andra saker ja skulle behöva göra. Men ja orkar inte! Skulle göra vad som helst just nu för att få tillbaka de där orka-vara-människa-utan-sömn-hormonerna igen.

En liten fråga till er me barn runt Albins ålder; Hur sover och äter era små på nätterna? När somnar de för natten och när vaknar de för dagen?
Albin äter fortfarande 2 gånger på nätterna... Somnar mellan 19.30-20. Vaknar för mat vid 02 och sen mellan 04-05.30. Därefter sover han jätte oroligt och man får stoppa i nappen ca en gång i halv timmen tills han vaknar för morgonen vid 7-7.30. Jag längtar sååå tills man får sova hela nätter, ja iaf bara siga upp för matning en gång/natt.

Igår kväll provade jag att ge han bröstet vid halv elva då jag gick och la mig. Han åt sig mätt (i sömnen) och jag tänkte Yes nu sover han kanske över 02 målet... Men icke! Han vaknade och då var det som om det blivit fel för han för då var han as pigg! Tog en timme för han att somna om igen... Skit unge!
Svårt det där tycker ja, man vill ju få så mkt sömn som man kan för att orka dagen. Men gå och lägg dig tidigare då! Eller Sov en stund på dagen!-Har man ju fått höra men det går ju inte... Ja ligger ju iaf vaken och vrider och vänder mig till elva, halv tolv... Och på dagen är det lögn att somna.

Blaj blaj blaj, klaga, klaga, klaga... Men ibland måste man få göra det!

Annars idag har jag blivit bjuden på pannkakas lunch hos Lollo (för sånt orkar man alltid me!). Jätte trevligt och mysigt, precis vad jag behövde idag! Nu sitter ja och hänger på tradera medans skrutt sover, eller ja hör att han e vaken nu och ligger och sprattlar i sängen...

Nä om man skulle gå och roa han lite:) Pumpa däcken på vagnen ska vi göra inför grönalund trippen imorgon. Vi ska premiär åka tåg me barnvagn, får se hur de går:)


25 augusti 2011

Nördiga vi är...





Ligger brevid varann i sängen och spelar wordfeud mot varann, haha. Det bästa är att ja leder! Och Robin som hatar att förlora försöker hitta på ord så hjärnan glöder:)


24 augusti 2011

Hemma dag!

Idag har vi bara varit hemma jag och sonen. Såå skönt! Känns som om vi har gjort nått varje dag senaste tiden. Det klagar jag iof inte på men ibland är det bara skönt att bara vara hemma.
Idag har jag lagt mkt fokus på min kära vovvar. Känns som om de hamnar väldigt mkt i andra hand nu, eller ännu hemskare nästan tredje fjärde hand... De dagliga promenaderna har ju nästan blivit obefintliga nu under sommaren. De har ju iof sprungit av sig på gräsmattan varje dag men det är inte samma sak... Så idag har vi gått lång promenad på golfbanan och även en tur på skogsvägen. Har inte varit upp på skogsvägen på hela sommaren så det var riktigt skönt att gå där, det var bara det att när vi kom ner från skogen kom ja på varför jag undvikit det... Plockade 3 fästingar på Cia och 7 på Loke. Äckliga djur!
När vi kom hem trimmande jag och badade Loke. Man ska ju igentligen rycka taxar men Loke hatar det så trimmern funkar ypperligt:) Så nu är han såå fin, ja så fin en tax kan bli haha. Cia har legat gömd i ca en timme nu för hon tror ja ska bada henne me, haha. Sötnosen! Hon skulle igentligen behöva men ja orkar inte tampas me henne nu... Där kan vi snacka om en hund som hatar vatten. Hon är som en ål i badkaret och ska ur heeeela tiden. Loke står iallafall still fast han inte heller tycker det är toppen.
Finaste vovvarna!
Idag fyller min fina syster år! Så ikväll blire tårta, inte dumt de:) Så man kanske skulle ta och slå in paket. Det är såå kul!:)

23 augusti

Lycka!

Var nyss och tömde brevlådan och där låg ett brev till mig och Robin... Kom på mig själv bara stå och le när jag läste det samlade ordet för vad vi två är tillsammans...






Känns fortfarande så konstigt att att jag är en mamma och Robin pappa. När kommer det gå in helt att vi är föräldrar?!:) Och till världens underbaraste son oxå! Helt ofattbart fortfarande!

Det bästa som någonsin har hänt var när vi fick Albin!




Varför ska han alltid sova så länge när man ska iväg! Ger han tio minuter till sen blir det väckning!







Albins viktuppgång och längd

Födelse: 4080 gr och 53 cm
2 veckor: 4430 gr
1 månad: 4870 gr och 56 cm
2 månader: 5850 gr och 58 cm
3 månader: 6780 gr och 61 cm
4 månader: 7640 gr och 66 cm
5 månader: 7960 gr och 66 cm
Nu har det äntligen börjat plana ut, halleluja!! Hitills har han ju gått upp ett kilo i månaden men denna gång var det 300 gr bara. Han följde sen kurva perfekt ändå. Konstigt att han inte vuxit nått på längden? Hon fick han först till 65 cm men han kan ju inte ha krympt sen sist så det fick bli 66 cm igen...
Jag som var bergsäker på att han passerat 8 kilos sträcket nu:) men inte riiiktigt ännu. 40 gr till så, haha.

22 augusti 2011

Mysfaktor!






Älskar att kvällarna är mörka nu så man kan tända ljus!

Guu vad den här dagen sprungit iväg! Gillas dock när det har varit piss väder hela dan! Vid 10 hade vi en BVC tid, vägning och mätning och lite puchning på matfronten. Sen bar det var till Frida i sunnersta, där var även Lisa från min lågstadie klass. Var inte igår man såg henne lixom:) Kul! Sen fick ja me mig Frida på en liten tur till Märsta... fast helt i onödan *morr*... Men på bättre humör blev ja på när vi kom tillbaka till Sunnersta och Frida bjöd på mat:) Dagens höjd punkt typ! Fyy för lågt blodsocker!

Nu är man nyduschad och ska faktiskt gå och lägga sig i tid! Ska bara lägga några ord först, hihi, satans spel att vara beroende framkallande...

21 augusti 2011

Kväller

Älskar söndag kvällar! De är så lugna, man äter goo mat och myser me familjen hemma. Just nu står rotsaksgratängen i ugnen och fetaostbiffarna väntar på att bli stekta. En varsin öl har vi just kläckt me. Häärligt! Sen när sonen somnat blire tända ljus och film. Det är en perfekt kväll enligt mig!

Annars idag har ja handlar, vart på loppis me svärmor och Linda på fyrispark. Hittade lite byggklossar och ett par stabila första gå skor till Albin.
Fyrispark är bra! Alltid hittar man nått bra:) Nästa lördag är det barnloppis me! Kuul

Nä nu har ja en trött son att natta innan maten...




























Så skoj kan man ha när sonen sover och mina motspelare i wordfeud inte vill bygga ord...=)

20 augusti

Rusk!

Tråk väder! Vi som skulle ha åkt på marknad idag... Blev att vi gick upp till mamma på fm ist och satt där och pimpla kaffe.






Albin trivdes i sitt lilla tält:)

Nu ska ja försöka få i mig lite lunch... Typ det tråkigaste målet på dagen, fast de viktigaste. Har noll inspiration till det. Så det blir oftast att man slarvar, hur glad och trevlig är man då vid 4-5 tiden sen... Det har nog Robin känt av några gånger... Stackarn för det brukar vara han som får agera spypåse då. Nää nå tips på god och lätt lunch mottages gärna!

Alltså idag kan ja knappt sitta normalt! Har så nedrans ont i högra skinkan! För när ja hoppade ner från målarställningen för några dagar sen rev ja mig på en spik som stack ut. Inte skönt! Kändes inte som om det blev så stort sår då men när ja kom hem och tog av mig så var det ca 15 cm långt! Säkert var ju kanske spiken onte den renaste heller, man har nog fått en liten inflammation där... Blir till att badda me sprit!



Såg inte så faligt ut men ack så det Sveeed!
Trevlig info sådär haha...

Nää lunch vare ja!


19 augusti 2011

Börjar detta inlägg me detta...






Hur lyckas han?? Och fort går det att vrida sig 180 grader me...


Just nu försöker ja söva övertrött son, baka 2 pajer, spela wordfeud och blogga samtidigt. Och ja tycker ja lyckas ganska bra:) Det ska vara en kvinna till det! Hihi

Annars idag har ja varit på gränby centrum me lillebroren. Super mysigt! Han hittade en hel del kläder me:) spenderar byxorna var på! Han började gymnasiet i onsdags på bolandskolan. Han är såå stor, ser honom fortfarande som 5 år...
Ja och Albin kom såklart inte heller tomhänta ut därifran:) Han fick en munkjacka från HM och pop mössa. Ja en kofta och lite bas linnen/tröjor från vila. Äntligen tog ja tummen ur och investerade i lite baskläder! Tråkigt men ack så nödvändigt.

Nää nu slockna sonen så nu blire paj bakning igen inför kräftskivan imorgon!

19 augusti 2011

Det går framåt...

Åla sig framåt som en liten säl kan man ju göra... Hihi. Upp me rumpan och skjuta sig fram me benen!





Får absolut inte ligga på sängen själv längre för fort går det när han hasar sig fram:)


18 augusti 2011

Åskoväder!

Snacka om växlande väder! Sol, regn, åska, regn&sol, moln... Hela dan har det varit så. Nyss blev det t.o.m strömlöst en liten stund.





Just nu vissas detta på himlen i Uppsala! Inte ofta man ser en hel regnbåge:) Vajjert!

Annars idag då... På förmiddagen hade ja Frida här, seriöst var det ett helt år sedan vi sågs sist men det kändes som bara några veckor sen... Fasiken hon såg mig aldrig som tjockis heller kom vi på! En fin vän jag har i henne<3
På eftermiddag var det säsongs start för ÖF. Körde som en tok dit, Tappade helt bort tiden när Frida var här! Men vi hann till babysången:) 18 mammor och bebisar i blandade månader var där. Yngsta var 3 veckor!... Mysigt som alltid var det att träffa alla mammor och prata av sig lite. Märktes att Albin tyckte det var kul nu me:)
Men tröttsamt! Måste gå och väcka honom snart för eftermiddag tuppluren har blivit lite vääl lång nu.

Fler som är trötta idag...





Får precis plats båda två:)


18 augusti 2011

Kan inte låta bli att fortfarande tycka att de är obehagligt när Albin sover på mage!


17 augusti

Kräftfiske!

Guu nu är det verkligen höst ute! Solen skiner fast det blåser kallt... Men ja tycker de är skönt me lite svalare väder:) Nu börjar man fundera bara på vad man ska klä lilleman i till hösten/vintern. Räcker det me jacka och åkpåse eller ska man sattsa på overall?? Ja en åkpåse ska vi införskaffa iaf. Blev lite paff när man såg priserna bara... Hade inte riktigt fattat vad en sån kostar... Aja pappa får öppna plånkan hehe.
Nu ska vi fara till sommarstugan för årets kräftfiske. Hoppas vi får nått bara! Har ju varit skiit dåligt de senaste åren... Sen blire kräftskiva på lördags hos farmor:) Mmmm!
Ååå såg ni nyheten som släpptes idag då??
Kronprinsessan och Daniel ska få barn i mars (vilken bra månad de valde hihi). Kul me lite kungliga bebisar:)
Tycker om svenska kungahuset ja!
EXTRA! Kronprinsessan Victoria är gravid
Kul för dem!!:)

16 augusti

Neej! Så kommer man hem från en super trevlig dag me Ullis och Mikaela, öppnade bara ytterdörren så kom febern över mig! 38,2... Jag är ju inte sjuk?? Bara ont i kroppen nu pga av feber... Konstigt.
Hoppas innerligt att sonen kommer ha en bra kväll för ja orkar då inte me nå bök nu...

Konstigt det där hur en grads höjning kan göra att man känner sig super vissen...

Tyck lite synd om mig snälla. Det brukar vara en bra medicin;) inge glass har vi hemma heller! Fuuck!

15 augusti 2011

Ännu en dag där man inte fått många knop gjorda. Sköönt:) Lollo kom hit för att vi igentligen skulle ha målat men det bidde lunch ist bara. Vädret var inte på vår sida direkt:S
Annars idag har ja handlat, så nu ät det soprent på kontot... Inte kul! Men kylen är full och det gillas starkt. Nu på kvällsingen har vi tagit en tur i regnet. Mysigt och det tyckte nog Albin me under regn skyddet. Vi var och plockade päron nämligen, bäst att passa på då pappa håller på att plöja den åkern så sen kommer man inte kunna komma dit. Ska nog prova göra päron puré imorgon:)


Älskade lilla tjockis<3
Ni skulle se valkarna på låren, hihi, de är för gooa!

Imorgon ska vi till Ullis och Sigge på lunch. Ska bli himla skoj då vi inte setts på nästan hela sommaren:)

Nää nu ska jag kika på en film ja ladda ner tidigare i dag. Robin skulle jobba sent idag så det blir till att titta själv...

14 augusti

Dagen

Idag har vi inte fått många ryck gjorda... Vi hade en skit natt rent ut sagt pga av att lillemannen inte sov nästan nått på hela dagen igår. Sen att vi var i väg på kräftskiva gjorde inte saken bättre. Han vägrade sova. Somnade inte förena vi kom hem vid halv 11.
Så idag är man lite trött... Albin me som har sovit större delen av dagen idag. Gick upp till mamma till lunchen och vi kom precis därifrån.

Dagens höjd punkt var nog när i provade sittvagnen:) det funka fin fint de! Så nu blir no more liggdelen:)



Bildbevis:) Min bebis är ingen bebis längre utan en liten pojke som kan sitta i sittvagn!

Idag har gjort bäst resultat på mat fronten me:)



Denna var god tyckte Albin! Potatis är blää nämligen... Iof när det är blandat me morot eller palsternacka så funkar det hyffsat... Vi har även provat katrinplommon puré för att det verkar som det blir lite stopp i lilla magen av maten och det var verkligen ingen hitt! Blev äcklad själv av att se hans miner, stackarn så det slutar vi me! Päron ska ju me vara bra vid trög mage så det får vi prova ist.

Shiit imorgon blir Albin 5 månader. Kan knappt fatta det!

13 augusti 2011

Lördag!

Nån som gillar Nyhetsmorgon lika mycket som sin mamma??:)


Just nu står han och flirtar me Anja Persson!

12 augusti 2011

Just nu...


Hann lite mera än halva galveln innan denna lilla terorist vaknade...



Ligga i vagnen är piss tråkigt nuförtiden tycker Albin! Kanske dax att byta till sittdelen nu... Men det känns som om det är förtidigt kanske. De kanske måste sitta ordentligt först? Eller ja det går ju och palla upp på sidorna. Man kanske skulle testa:)


12 augusti

Nu är vi hemma från en liten grillning me Hogman familjen:) Gott vare! Och förmodligen sista kvällen man satt ute:(




Nu ska denna lilla prins nanna kudde. Jamaren är på och nappen & snutten ligger å väntar i sängen. Go'natt säger Albin!

Sen ska min käresta o ja ha lite film mys. Äre tänkt... Bara han kommer hem nån gång, pappas lastbil har en tendens att krångla...

Smyg fotat!



Nån som för ett herrans liv just nu! Bök-Pelle:) Vaknade av att han håller ett föredrag till Ninisen.

Nä om man skulle ta sig upp och starta denna dag! Ser ut som om solen skiner bakom rullgardinen, gillas!

11 augusti 2011

Love!


10 augusti

Här har ni sur Sture!






Helt inne i Grease som går på Tv förtillfället:)


Kors i taket!

Lillen har sovit i en timme! Inte illa... Plutten<3 Som sagt hoppas denna fasen är över snart!

Nu har ja lyxat till det me att piffa till mina naglar. Tycker man jämt går me avskaft nagellack nu förtiden...


Fick bli ljust blått:)
Uppdaterade nagellacks nesecären (stavning på det?) igår på shopping rundan. Kul de!

Annars så blev ja rätt besviken på shopping rundan igår. Varför är det alltid så att när man är ute efter nått så hittar man inget... En mysig stickad tröja och ett linne på rean fick följa me mig hem iaf. Och inget till Albin, haha. Men det var nära... Tur att Lisa hade tyglarna på mig;)

Fy sjuttsingen vad det åskade och spöö regnade här för nån timme sen. Läskigt när de är precis över huset! Sprang och röck ur alla sladdar som en galning här. Nu får man väll skit när gubben kommer hem för att man drog ur wifi:et... Men tror dock inte han blivit glad om åskan tog det heller. Är tydligen bökigt att få det att starta igen.

Sitter förtillfället och kollar på allsången från igår. Missade de då mitt hjärta hade fixat myys middag (hör inte till vanligheterna). Super gott vare och sedan blev det sjätte avsnittet av true blood 4. Vågade inte säga att ja såg det tidigare på dagen me syrran då han bullat upp me diverse gottigheter och tända ljus för att vi skulle se det... Fick låtsas bli förvånad över vad som hände, haha.
Fråga mig inte vad som tog åt karln igår! Men ja klagar inte:) han t.o.m diskade efter maten. Ja bara stod och gapade, nästan så ja var på väg att hämta febertermometern. Haha!

(Lollo, undrar hur mycket han hörde igentligen!?)

Nää nu blev det mkt babbel... Kram på er som orkade läsa;)


Trött, less, irriterad och tålamod lika med noll. Det är jag idag... och min son! Eller nej det är vad vi har varit de senaste dagarna.
Är sjuk less på min son som bara sover 20-30 minuter i stöten plus bökar hela nätterna. Sömnen är nästan obefintlig... Tur att han är så nedrans söt och att hans leenden får en att smälta!
Hoppas denna fas går över snart!
Spyyyr på gnäll just nu!

9 augusti 2011

Höst??

Denna dag har erbjudit; tidig morgon, fika me finaste Lollo vid huset, middag me älskade syster och en power walk. Nu på kvällsingen har ja och Robin tittat på 3 avsnitt True Blood. Såå spännande! Imorgon blir det de sjätte:) orkade inte se mera nu...

Nää nu blire till att försöka sova innan lill hjärtat vaknar för mat!






Finaste killen!

7 augusti 2011

Kärlek när den är som störst!

Jag vaknar bredvid dig
Stryker håret från din kind
Jag är så glad att du är min
Du är så vacker när du sover
Du har nått som ingen annan har
Du är så underbar ... ♥
Det finns inga tvivel
Har aldrig ångrat en sekund
Jag har älskat dig från första stund
Jag vill att du ska känna trygghet
Du kan vila här hos mig
För jag ska aldrig släppa dig ♥

Du är det finaste som finns!


Direkt från matbordet!

Före...


Efter:)


Potatis puré kladdar inte så mkt:) Idag svalde han alla skedar han fick spottade nästan inte alls nått. Duktiga killen:) även smörgåsrån slinker ner när vi fikar. Stoora killen som äter mat nu, hihi. Eller ja det är ju inga mättande portioner ännu... Inte vad jag har märkt iaf.

Annars idag har ja städat och tvättat ( har upptäckt att vi måste köpa mera bodies i den strl som vi har nu, tycker ja får tvätta heela tiden!) varit hos mamma och pappa på fika och lunch har vi me gjort. Mamma och ja letade i lådorna sen ja var liten och hittade denna...



Haha! Den ska användas i vinter!

Nej nu är hallonpajen klar i ugnen. Fick det i uppdrag av mamma att göra den till kvällen...


7 augusti

Blöjbyte!

Vi har ju kört på libero sen Albin föddes. Har funkat skit bra. Men så fick jag hem rabatt kuponger från pampers... Värt att testa tyckte ja. Använde pampers ettor ett kort tag i början men de tyckte jag aldrig om, höll inte tätt och luktade illa. Iaf nu har vi börjat använda pampers treor här hemma. De är as bra! Såå smidiga och passformen är mkt bättre. Visst de luktar mera vid minsta lilla kiss i blöjan men inte så farligt som jag tyckte tidigare. De är ju dubbelt så tunna som libros blöjor oxå. Tar inte alls lika stor plats i skötväskan heller:)
Var så himla kul första dagen när Albin använde dem. Han låg i babysittern och helt plötsligt hade han foten i munnen, haha. Han har väll inte kunnat göra de tidigare me libreos blöjor på sig:) Sötisen!
Så efter vi använt upp sista paketet libero så går vi över till pamers, punkt slut!:)

6 augusti 2011

Pjjuuhuu

Nu äntligen är det klart!










Anna och ja fick för oss att koka svartvinbärsaft igår. Men vilket pyssel det var! Kul men slabbigt och bökigt. Eftersom vi ändå var igång så tyckte mamma att vi kunde kunde tömma hennes frys på vinbär och använda dom, det var bara det att hon inte bara hade några liter... Utan 10 liter röda och 5 liter svarta.... Blev en del saft! Frågan är nu vem som ska dricka all denna saft, haha. 11 liter lixom! Äsch det går nog åt:)

Jag kokade sista laddningen i morse, rödavinbär/rabarber. Var inte alls lika kul utan min kompanjon:)

Annars idag så har ja och lilleman varit till Thuns me mamma och moster min. Hittade en kofta och en stooor tröja:) fint de! Inte shoppade ja nått till Albin heller, vilket är ovanligt haha. Däremot handlade mamma och Mia till han ist:)

Nu ska ja snart bege mig upp till mor&far på lite grillat och ett glas rött. Pappa och Robin är tydligen i Heby och köper nån tröska(???). Får se när de väntas hem...

4 augusti

Hemma!

Nu är vi hemma efter två dagar vid sommarstugan. Suuper skönt har ja och syrran haft det. Legat och pressat på bryggan båda dagarna har vi gjort. Men vi tre idag gav vi (jag) upp. Visst det är skönt att bara inte höra ingenting och slappa men tillslut blir ja rastlös. Skönt att man bara har en halvtimme hem då:)








Och om solen har tagit:) gillas! Såg även nu när jag klädde av Albin (ääntligen sket han när vi kom hem! Femte dagen lixom... Nu får det bli katrinplommon puré till morot och majs!) att han fått färg fast han legat i skuggan me kläder på. Han har lyckats få lite "bondbränna" på armarna... Men på BVC sa de ju att man inte skulle smörja me solskyddsfaktor, skuggan skulle räcka.

Nu blire till att fixa lite käk. Vet ej vad bara...
Robin och bror min har spikat färdig panelen på huset nu! Nu blir det läkt på taket som ska dit och sedan teglet:) Bara fönstrerna är i sen kommer det ju se ut som ett färdigt hus, hihi. Det blir verkligen såååå fint!

2 augusti 2011

Filmtips!

Hall pass, roligaste filmen jag sett på länge!! Robin och jag kikade på den igår och jag vek mig av skratt flera gånger! SE den:)
Allsången var as dålig ikväll btw...
Nu ska jag krypa i säng!
Gnaatt´


Jätte härlig dag blev det idag. Syster fick mig först på morgonen till huset och målade lite (har sjukt ont i armen från gårdagens målning!) men skönt att hon fick mig på andra tankar för nu är en hel sida till klar:) framåt lunch bar det iväg till Wik för sol och bad och lite umgänge me några härliga mammor. Nämligen Ralfs, Elliots och Bernhads mammor! Lisa skrattade åt oss för att vi inte kallar varann vid namn utan bara säger den och dens mamma:) men så är det! Helt upptagna av barnen, haha.

Albin hade värsta missnöjda dagen. Inte äta, inte sova, inte bli underhållen. Meen så är han inne på tredje dagen utan baja så kan va det... Fjärde imorgon, hoppas innerligt att det blir nått då! Bajs, bajs, bajs! Ja men sånt är viktigt ju:) haha
Tillslut sov han en långstund och min stackars bleka kropp fick ligga i solen och steka en stund:) Det blev även ett dopp minsan! Så skönt.
Skyndade mig dock in i duschen när ja kom hem för det såg ut som om det var algblommning...
Imorgon satsar vi på sol och bad igen! Bäst att passa på nu när det är fint jue



Sitter just och tittar på lilleman som håller på att somna. Finns de nå sötare när de gnussar ögonen? Sötisen min<3

Nu ska jag leta fram Robins godis skål som ja vet att han gömt i skåpet ovan spisen, hehe, och se två avsnitt på true blood:) Elleeer NEJ det är ju för sjutton gubbar allsång ikväll! Halleluja!


1 augusti 2011

Augusti!!

Hälp redan! Inte klokt vad den här sommaren har sprungit iväg! Nu håller vi tummarna på att augusti blir fin, brukar ju vara den bästa månaden ju:)

Så här såg det ut hos oss i morse. Vi låg och mös i sängen en timme! Utan pappa me för han ha skulle jobba idag och imorgon och sen har han semester igen:)



Sen när lillemannen tog sin fm tupplur så passade jag på att måla lite på huset:) Garaget är ju inte färdigt ännu men det är mkt roligare att måla på huset, hihi.



Nu sitter vi här vid köksbordet och äter frukost/lunch. Albin har "ätit" potatis/morots puré:) Det går framåt, nu har börjar svälja lite iaf! Wiihoo! Haha. Men satan vad morot färgar! Måste skaffa haklapp i plast tror ja.

Får se om man hinner måla lite på em me idag. Lät väldigt lockande att åka me Lisa och Nathalie till Wik och bada... Men dit ska vi ju me mammagruppen imorgon så kanske e bäst att va hemma och göra lite nytta:)

30 juli 2011

På väg hem från en super trevlig kväll me fina vänner på söderbyGK! Lagom kväll sådär:) Grabbarna skulle vidare till stan dom.







Skönt när det är gång avstånd hem!




Ikväll blire lite party:)



Kul att få klä upp sig och göra sig lite fin för en gångs skull! Tur att man har en syster att låna kläder av!;D

28 juli 2011

Typiskt mig!

Har ju sagt länge nu att jag ska ljusa upp håret. Göra lite blonda slingor i det och klippa det kort igen. Meen nu orkar ja inte vänta längre på att håret ska växa ut och att färgen ska mattas ut. Gick och köpte mörk brunt igen! Så nu är det riktigt mörkt igen:) och så får det vara nu ett tag till! Gisses vad det har vuxit sig långt nu under sommaren me då



Vem har sagt att blondiner har roligare lixom?:)

Nu ska jag glutta på allsången från i tisdags som ja spelade in. Hoffmaestro var ju me då ju, gillas!


Done!

Färdiga smakisarna som ska in i frysen!:)




Såklart!

Har försökt sen lunch att få Albin sova uppe hos mamma så jag kunde åka iväg och måla. Det tvär vägrade han såklart! Nu när vi kom hem så slocknade han på 2 röda i sin säng... Skit unge!
Han kommer ju inte till ro i sin vagn länge och somnar han där så sover han max en halv timme. Hinner man inte långt på + att han blir skiit grinig av för lite sömn. Svårt det där...

Idag hade vi bvc besök på på fm. Var kul för vi har ju inte varit där på 1 1/2 månad. Ökat i vikt enligt sin kurva hade han, nu mera är han en klump på 7650 gr. Inte illa! 1 kg sen sist alltså:) 66 cm lång var han me.
Var enda gång jag är där så säger sköterskan att han ser äldre ut än vad han är. Dels att han är större och sen att han är mera me. Hon såg även att han griper med tummen och pekfingret, något som jag inte tänkt på, och det var tydligen tidigt för att vara 4 1/2 månad. Sen var han så målmedveten när han skulle ta nått me. Ja jag vet ju inte för jag har ju inte nått annat att jämnför me. Men stolt blir man ju över sin lilla skrutt när hon säger så:)

Efter bvc handlade vi en sväng. Så nu är kylskåpet fyllt igen, känns så häärligt! Köpte en massa grejer så jag kan baka me, för det ekar i frysen på fikabröds fronten. Det märks att det går åt nu när R har semester:) Dock ska han jobba en sväng nästa vecka för att sedan ha veckan där på semester igen.

Vad ska jag baka då, jo jag hittade ett recept på nogaut rutor som jag tänkte testa. Sen blire bullar och en citron kaka. Har jag planerat alltså... Sen om det blir nått visar sig... Enligt SMHI ska det ju regna imorgon och på lördag så då finns ju lite dötid. Meeen som sagt det visar sig, väder gubbarna kan man ju aldrig lita på.

Nej om man skulle ta tag i och göra nått här hemma medans lilleman sover. För det känns som om ja bara sitter och skriver allmänt tråkigt babbel just nu...
Ingen bild blir det idag heller! Har blivit så dålig på att lägga in på datorn då man oftast skriver från iphonen nu mera... Systemkameran är överfull på bilder som behöver gås igenom. Kanske blir ett bildregn senare, kanske!

27 juli 2011

Onsdag

Fullt ös medvetslös!
Guu jag är helt slut nu! Nu är första gången på hela dan som jag sätter mig ner. På fm målade ja garage och lite på huset sen efter vi käkat lunch har jag dammsugit, torkat golv, städat trappuppgången och bakat 2 sorters bröd. Var igentligen mening att jag skulle ha bakat bullar men hade vi nån mjölk hemma då... Nää! Blir till att handla efter bvc imorgon *suck*.
Alltså seriöst jag håller på och flyter bort! Det är så kvaft! Sen att man har ugnen igång gör ju inte saken bättre...
Känner inte för att ställa mig att laga mat nu direkt! Meen vad gör man inte för sin hugriga karl... Värsta hemmafrun man är:S
Inte har man lyckats vara nå i solen idag heller! Nu när den äntligen är framme lixom. Alltså seriöst så blek som jag är nu har jag nog aldrig varit en sommar, trist! Men hur ska man hinna ligga och pressa?
Hade ju varit guuld om man kunnat måla i solskenet, förena nytta me nöje lixom:)
Får hoppas på att augusti blir fin så kanske man hinner få lite färg innan hösten kommer!
Nej nu har jag en kyckling att tampas me i köket och så ska mina frukostbullar gräddas

27 juli 2011

Vem har sagt att man bara kan ha flytväst när man åker båt?:)


Funkar super bra även i badkaret!

Albin tyckte det var jätte roligt. Sparkade och hade sig som aldrig förr, haha. Sötnosen!
Så roligt att han tycker det är roligt att bada nu. Så babysim i höst blir nog super:)

Nu ska jag och min stora kärlek ha lite mys i soffan. Han hade tydligen laddat ner nån bra film


25 juli 2011

John blund kommsi kommsi...

Ligger och försöker somna. Inte så lätt kanske när man håller och knappar på telen... Väntar på att R ska jojna mig me för burr vad kallt det är. Han skulle bara kolla klart på Johan Falk... Meen känner ja honom rätt så har han somnat på soffan nu. En klassiker!

Lill älskling var vaken till nio ikväll! Brukar ju annars få kämpa att hålla han vaken till sju, halv åtta annars. Mysigt att ha uppe lite längre, speciellt när han är så gosig.
Han har börjat me att kramas oxå. När man bär han så gosar han in huvudet vid halsen på en och greppar om me armarna me. Så häärligt! (sen att han oftast får tag i håret är en annan sak... För aj aj när han nästan drar bort tussar!)



Myys i soffan me pyjamas-mannen:)

Imorgon ska vi åka Eckerö båten me min familj för att fira farmor. Är väll inte det roligaste som finns att åka den fram och tillbaka direkt men vad gör man inte... Hade hellre träffat mammorna i Stadsparken imorgon, aja det blir flera gånger:)

Natti natt på er!
Nu ska jag gå och väcka min karl...

24 juli 2011

Nu ska jag faktiskt göra det jag borde ha gjort flera gånger sen Albin föddes, nämligen sova middag! Iaf lägga mig och vila nu när Albin sover. Jag är super trött just nu och det känns som om huvudvärken inte är långt borta heller...

Idag på började ja målningen av garaget. Hann fram sidan och halva ena gaveln. Albin var inte så jätte road av att måla... Så honom skjutsade ja över en sväng till moster Malin:)




Vi valde att ha grundfärgen vit så får vi se vad vi tycker om det. Jag vill ju ha vitt hus ja, Robin tycker lite sådär om det.


Fika paus:) Cia fick vara me. Hon löper just nu så Loke och hon får inte vara me varann förtillfället. Till Lokes stora förtvivelse, haha, han är sååå kär just nu.

Nej om man skulle försöka sig på den där tuppluren innan lilleman vaknar...

22 juli 2011

Usch!

Vilken äcklig värme det varit idag! Vidrigt!
Man blir ju helt slut av att vara så varm och klibbig hela tiden! Märks på Albin me... Han har mest varig grinig hela dan och vägrat sova nått. Dessutom var natten hemsk inatt, han vakna kl 4 och tyckte det var morgon... Trött, varm, svettig är inte en bra kombo! Känner mig på uruselt humör!

Dagen har jag spenderat me min mor. På em åkte vi och hälsade på morfar som flyttade in på ett demens boende igår. Intressant och se hur det var där och hur personalen jobbade. Faktiskt så längtade ja lite tillbaka till jobbet när man fick se alla goa tanter och gubbar:) Albin gick hem hos tanterna, haha, till hans förskräckelse dock...
Men söta lilla morfar då. Jobbigt att se sin egna anhörig sjuk fast man jobbar med det dagligen.

Nej nu blire middag! Börjar faktiskt bli lite hungrig trots värmen...

21 juli 2011

Det vackraste!

Tänk att något så litet kan bli så stort och betyda mest!


All kärlek till dig<3

20 juli 2011

Här går det undan nu:)









Idag har vi varit och köpt färg till garaget och huset me, ingen billig historia... Så nu ska här målas!
Med start imorgon (om Albin tillåter:S)!


19 juli 2011

Gnaatt!

Nu kastar jag in handduken. Karln är fortfarande ute på stan och ränner. Får se när han dyker upp! Är lite avis på att han bara kan släppa allt och bara hitta på vad som helst typ. Ja det kan väll ja me men det är bra mkt svårare och bökigare... Ååå! Har nån nått förslag på hur man får en bebis att vilja ta flaska igen??...

Middagen hos mor&far var mys. Taco blev det, var jätte länge sen ja käka de. Man för åt sig typ på det ett tag när det var så poppis nu tyckte ja det var as gott igen:) Jag stannade kvar och tittade på allsången me mamma oxå. Älskar att Måns har tagit över det ja:)
På vägen hem kvicknade lilleman till...



Tittade upp och undrade vad fasiken vi skulle ta vägen den här tiden på dygnet. Sötis! Nu har han somnat om i sin säng igen.

Tingeling!



Jodå, en klar vaken liten krabat! Att han aldrig kan sova nå längre stunder....



Han ligger och spanar in musik-mobilen han fick idag:)

Jaha ja...

Idag har dagen bjudit på lite shopping och lunch date me Mikaela. Var inte igår man träffa henne och lilla Rhana. Kul och mysigt!

Nu sitter ja me huvudvärk och lågt blodsocker. Jag glömmer att dricka heeela tiden!!! Har jag alltid varit dålig på men nu är det ju extra viktigt att göra de när man har en liten igel att föda me...


Detta kanske gör mig lite piggare!:) Mjölk och ballerina kladdkaka. H&M katalogen låg i brevlådan idag när ja kom hem, kuul! Bibeln lixom;) den ska jag granska innan ja kilar upp till mor och far. Ska käka där då Robin skulle gå ut och käka me 2 kompisar.

Nu har verkligen Albin fattat hur man vänder sig till mage. I morse gjorde han det flera gånger efter varann. Sken som en sol när jag berömde honom! Han har vänt sig några gånger förut me men då har han inte riktigt fått me sig armen och kunnat lyfta huvudet.



Titta mamma vad jag kan!!



Jaha det var den lugna stunden...;P Hör just nu nån gny i sovrummet... H&M katalogen får vänta helt enkelt!

18 juli 2011

Möttes just av det här...

Går det att böka till det mera i sängen tro?? Haha! Söta lilla grodan min<3




Home day!

Var tänkt att vi skulle åkt på mammaträff idag men skippade de. Bror min kom förbi på fika och sedan är ju inte vädret toppen heller... Ligger just o söver lilleman. Han blev akut-övertrött. Inte lätt att få han att äta och sova då inte...

I morse hade jag turen att syster kom och bjöd på nybakta scones till frukost. Såå himla gott! med min hemma gjorda sylt på:) mmm!
Just det den galningen ska ju åka me ett gäng killar imorgon och bestiga kebenikasie (stavning?). Hon är lite smått galen! Tuff brud inte sant?:) Det är nog en av de sista sakerna jag skulle ta mig för att göra, det och hoppa fallskärm! Man e ju olika...:)

Nu somna skrutten. Kanske man skulle va lite social me bror och Robin, de sitter och tittar på youtube klipp på tv och asgarvar där ute...

Ha de!

17 juli 2011

Härlig dag det blev!

Den började me att jag fick sovmorgon av min karl. Guuld värt! Sen promenerade Lisa och ja golfbanan runt och avslutade med ett dopp i mamma och pappas pool. Solade en stund och blev bjudna på lunch, gick hem och bakade å röjde. Nu på kvällen har mina föräldrar varit här på middag. Bidde sallad me diverse grejer till, så himla gott på sommaren! Till efterrätt hade jag gjort hallon cheesecake. Super god:)

Albin fick nu på kvällen ännu en spy attack efter att vi provat gröt-smakis. No more av den nu alltså! Ska ringa och rådgöra me BVC imorgon om att börja me nått annat typ potatis eller om man ska vänta me de oxå.




Här hade vi det bra idag!

16 juli 2011

Gåstols premiär!








Cia tycker stolen såg konstig ut... Haha.

Nu ska jag göra mig vacker inför grillkväll på söderbyGK. Kommer bli en mysig kväll! Vet dock inte vad jag ska sätta på mig... Det vanliga problemet alltså...


15 juli 2011

4 månader!!

Idag blir vårat hjärta 4 månader!


Kan inte fatta var tiden tar vägen! Han är ingen liten bebis längre utan en liten pojke:)

Älskar dig så skruttungen min!

Dagen till ära har han provat hoppgungan hos mormor&morfar.



Han kom inte riktigt på hur man hoppade men roligt tyckte han det var iaf. Skrattade åt hundarna som gick förbi gjorde han! Var väll kul att se dem i samma höjd som sig själv:)


14 juli 2011

Tjenixen!

Allt bra??:)

Jag sitter och slappar i soffan just. Känns som om ja hållt igång tillräckligt idag! Stor städade imorse, det var RIKTIGT välbehövligt iaf badrummet... Sen stor handlade ja me mamma och nu har ja pysslat ihop ett födelsedagskort till farmor. När jag ändå var i farten gjorde ja burkarna me sylten ja kokade häromdagen fina.



Jordgubb & rabarbersylt

Ikväll ska vi grilla hos mamma & pappa för att fira farmor. Gott! Jag är redan hungrig:)

Kom just på att ja har veckans allsångs program inspelat:) ska nog titta på det innan de är dax att knata upp till mor och far!




Älsklingen idag<3 I meckar overallen som han fick av Mikaela på dopet:)


13 juli 2011

17 veckor!

Mitt hjärta blev 17 veckor igår!












Lätt är det inte att ta nå bra kort på sprattel gubben:)

Guu vad det händer grejer nu på utvecklingsfronten märker man. Nu sträcker han sig verkligen och tar tag i saker som han ser och vill ha. Vänder sig från rygg till mage oxå:) händer för det mesta på skötbordet för han har en speldosa bakom huvudet han alltid ska ta!

En sak till jag upptäckte idag som han är gjort några dagar nu är att han tar tag i fötterna, tidigare har han bara hållit i benen.

Det går så fort nu! Hjäälp!

12 juli 2011

Saknar!

Sitter just nu och målar klorna lite... I rosa, min favvis färg just nu!
Iaf så fyy vad jag hatar att ha korta naglar! Får inte alls långa just nu. De bara skivar sig och går av...
Beror det oxå på amningen mån tro?? Hår fäller jag som bara tusan ju men blir oxå naglarna dåliga... Måste kollas upp!
Är så grymt sugen på att gå och bygga naglar igen!
Så satans snyggt!


Dagen går mot ändo

Hemma efter en trevlig kväll me goa vänner. Mysigt att bara träffas sådär mitt i veckan lixom. Måste bli flera gånger:) Kim & Karin har ju även köpt hus i hagby nu och sen när vårat är färdigt me så kan vi turas och va hos varann:)

Sitter just nu och väntar på R som är ute me hundarna... Vi ska kika på andra avsnittet på fjärde säsongen av true blood innan säng gåendet. Späänande! Älskar att det har börjat igen!

Godnatt på er!

12 juli 2011

Ett heelt år sedan!

För ett år sedan började känna mig lite illamående och konstig i kroppen. Gick och köpte ett grav.test och idag för ett år sedan fick jag det där pluset på stickan<3


9 månaders väntan och längtan och 4 månader av obeskrivlig kärlek
Lyckan är total
Större kärlek än vad jag känner för mitt barn finns inte.
Du är en del av mig och det finaste jag har!

11 juli 2011

Mysig helg!

Har gått runt hela dan idag och trott att det är söndag... Men det är ju måndag visst:S Ingen koll längre... Dagarna går ihop.
Släktträffen och power meet i Västerås var jätte trevligt. God mat, trevligt folk, lekar, fina bilar och härlig stämning:) Jag glömde helt bort att ta nå kort så det får ni klara er utan!
Robin har senaste veckan försökt prata "vett" me mig... Han vill köpa en jenkare nämligen, jag tycker inte det är en lika bra ide kanske... Iaf så såg vi en sån bil han vill ha i lördags på crusingen. Visst as snygg men hur var det me tajmingen lixom... Aja får se om det blir nån, mister låter ganska bestämd på den saken dock.
Igår for jag till stugan på förmiddagen. Stannade även över där inatt. Jätte mysigt hade vi! Premiär badade i sjön me, en aningens för kallt men när man fick vara i ett tag så blev det bra. Fy tusan va jobbig det är att simma då! Otränad eller vad!?

Pappa & Malin

Jag och lillen höll oss mest i skuggan...

Middag på bryggan. As mysigt!

Albin med sin morfar<3

Alle Valle & ja snodde farmors stuga och sov där me vovvarna. Inte lätt att sova i en 80 säng me en unge som rör sig konstant i sömnen men mysigt vare ändå. Han är så söt med sitt lejon-gosig djur. Hans favorit!
Idag efter vi kom hem från stugan åkte vi till Hanna och kikade på hennes lilla tillskott i familjen. Lilla Lilly som är två veckor nu! Så nedrans söt och liten. Hon hade precis passerat 3 kg sträcket... Visste inte riktigt hur ja skulle hålla en sån liten, kändes som om hon kunde gå av på mitten, haha. Albin var ju aldrig sådär liten!
Härligt att få prata av sig lite på Hansan me! Imorgon ska vi träffas och grilla, våra familjer plus en till barndomsvän me familj. Kommer bli jätte kul! Vi 86:or kan minsan yngla av oss:) vi är några stycken ny från gamla klassen.
Oj det blev ett långt inlägg... Sitter och väntar på att lilleman ska vakna så ska vi åka till huset och underhålla pappan lite:) Igår fick han och bror min upp all ute gips så det ska bli kul att se hur det ser ut nu:) Robin sa att nu ser det verkligen ut som ett hus! Man ser även mera hur stort det kommer vara inuti. Just nu håller han på att tar upp hål för fönstrerna:) Han är så duktig min karl!

9 juli 2011

På väg...

Lilleman somnade efter vårat frukost/lunch stopp i Enköping.



Fint väder det blev idag me då! Skönt eftersom vi ska vara ute hela eftermiddagen och kvällen.

Igår trodde ja Albin fick magsjuka igen. Typ vid 16 tiden kaskad spydde han flera gånger fram till typ 19. Sen fick han äntligen behålla lite. Efter det blev han som vanligt. Måste ha varit smakpotionen som vi provade igår och inte magsjuka. Konstigt för det var ju så lite så lite, trodde inte ens han fick i sig nått ens för allt åkte ut. Aja han är nog inte mogen för det ännu... Ska nog vänta några veckor iaf. Och då ska vi bara testa gröt. Igår fick han 3 små skedar gröt och 1 äpple/aprikos sked. Man ska ju vara försiktig me frukt... det var nog den som satte fart på magen... Gröt är ju så milt.







Dumma mamma och stoppa i mig gröt!

Höll på att vika mig av skratt av alla roliga miner!

Oopps nu är vi visst framme... Så långtid tog det för mig att skriva det här...



Godmorgon! Eller ja god förmiddag, för här har det varit morgon sen klockan 6... Robin bad igår om att han kunde väll få sovmorgon idag. Ja sa inget... För när ska man själv få det lixom? Han tänkte visst inte så långt... Sovmorgon kunde väll den som är vaken på nätterna och ger sonen mat få ibland. Aja sover gör han ju fortfarande.

Usch låter som jag framställer Robin som sämsta pojkvännen... Aldrig hemma, hjälper inte till, jag får inte avlastning. Men ja så är det men jag har även fullförståelse till varför det är så här. Vi visste att det skulle bli så här, skaffa barn och bygga hus samtidigt är inte en bra kombo lixom... Men man måste få gnälla lite ibland! Fattar igentligen inte hur Robin orkar me. Jobba 6.30-16 (och då i Sthlm me så han åker vid 5 och är hemma vid 17.30) och sen hem och slänga i sig mat för att sedan åka till huset. Så ser det ut varje dag... Och hela helger. Tufft så igentligen så ska väll inte ja gnälla...
Älskar han och han är mitt allt!
Men å vad jag längtar tills huser är klart och vi kan leva som en normal familj!

Idag kunde han faktiskt slita sig från huset:P Vi ska åka till Västerås för att träffa Robins släkt och sedan är det ju även power meet där me så lite fina bilar lär man ju kika på me:)

Nej om man skulle börja göra sig färdig för dagen!

Kramen

7 juli 2011

Lovely!

SOOL idag igen! Woop woop!


Bäst att passa på och pressa när lilleman sover!
Älskar att vara uppe hos mor & far när det är varmt!








Snart kommer även svärmor och Linda förbi. Mysigt!

6 juli 2011

Är vid huset just nu och ska ta ett vatten prov. Drömmer mig bort här en stund och går runt och tänker mig hur rummen kommer se ut:)

Där solen skiner kommer vara vårat sovrum:)


Efter vi vart och lämna det här provet ska vi på mammaträff på 4-H gården i gränby. Kommer bli kul och vädret är ju me oss oxå! Häärligt!

6 juli

Barnskratt är väll de sötaste!

När mamma & pappa barnvaktade Albin spelade mina syskon in den här!
Min goa lilla unge!<3


Dagen


Hel mysig dag på 4-H gården med mammorna från öppna förskolan! Idag var vi "bara" 15 stycken me barnvagnar, hihi. Sist var vi 17 st:)
Efteråt knatade jag och Linda till gränbyC för att kika in utbudet. Kom därifrån me 2 pyjamasar i strl 68 och ett par jätte söta skor till Albin. Fyndade även en höst jacka på 70% på name it! Inte illa! Super fin. Skit svårt bara att veta vad han kommer ha för storlek då...
Lilleman slocknade vid sju tok trött. Fick kämpa för att hålla han vaken från klockan sex! Han har inte lyckats att sova nån längre stund på hela dagen, endast ca 45 minuter på 4-H gården. Så här lite har han nog aldrig sovit på en dag. Aja får väll hoppas på att han sover hela natten nu då:) Lill token har ju börjat vakna vid ett tiden på natten nu förtiden... Och vaknar vid fem som vanligt för mat. Sen gör vi morgon vid sju ungefär. Men man ska väll inte klaga, han sover ju iaf:)
Är så himla sugen på att tjuvstarta me smakisarna nu! Skyller på Frida som sa att man fick, haha. Köpte gröt sist vi va och handla så man kanske skulle testa imorgon till frukost:) Kuul!:) Banan har vi ju testat en gång redan ju:)
Nej om man skulle hoppa in i duschen? Blev en rätt så klibbig dag idag:)
Älskar solen!



5 juli 2011

Albin o Linneas dop!

Såg att Linda lagt upp lite kort på fejjan från dopet, så snodde ett där ifrån:) Jag har fortfarande inte varit till syrran och hämtat korten hon tog ännu...
Men här är vi alla i kyrkan iaf:)
Vart verkligen super nöjd me dopet. Trots omständigheterna... Det blev så fint i kyrkan, super trevligt med all familj och vänner på fikat i bygdegården och doppresenterna var jätte fina. Bra dag helt enkelt!


Slapp dag!

Idag ser vi ut så här:)




Iförda mjukis kläder alltså! För idag gör vi inge vettigt alls. Skönt faktiskt! Tvättstugan har jag så vi har precis hängt 3 maskiner. Mycket tvätt blire nu förtiden
Sen kom farmor Ingela förbi med en kasse me kläder i söndags som ja me tvättar upp. Måste börja sortera alla storlekarna snart så man ser vad man har nu!

Blogg stilen ser ut så här just nu...




Hmm nån som börjar bli hungrig eller? Haha! Klättrar bokstavligen på mig och äter mig på axeln:)

Så nu blire utfodring!



Din dag!
Idag blir mitt lilla hjärta hela 16 veckor!
Helt sjukt vad tiden går fort, fast iof så har man ju glömt hur det var att inte ha barn. Känns på nå sätt att Albin alltid funnits me:)




Dagen innan Albin kom ut såg man ut så här... 81 kg och tok less!! (Här hade precis slemproppen gått kommer ja ihåg, ringde oroligt till förlossningen och frågade om råd)



Några dagar gammal<3

Idag 16 veckor!
Mammas lilla hjärta, vad jag älskar dig!

4 juli 2011

Finally!

Pappa är hemma!!<3



Är precis hemkommen från en mysig eftermiddag hos Lollo. Är så skönt att snacka av sig me henne:)
Lilleman blev över trött i bilen hem och var tok arg där ett tag. Tvär slocknade tillslut! Vaknade inte när ja la över han på sängen:) utmattande att höra på tjejsnack kanske;)

Nu ska jag ta mig och göra lite middag medans han sover.
Äta i lugn och ro hör ju inte till vanligheterna längre... Han lyckas alltid tajma in att vakna eller själv vilja äta när jag äter.






Godingen min!

Snart kommer Robin hem me!! De var i Örebro nyss när han ringde:) de lär väll vara hemma till strax efter sex då<3

3 juli 2011

Just nu!



Metallica live på dumburken:) Vilken stämning på Ullevi! Häärligt!

De andra banden var väll sådär... Inga ja lyssnar på. Men vad alla är till åren kommna! Gubbar hela bunten:)


Loppis fynd

Tycker inte om blogger när det kommer till designen! Blogg.se var bättre och det var mkt finare där... Kan inte den där appen komma snart!
Sitter just nu me en sovandes son i famnen. Han slocknade om här efter maten:) Mysigt men herrugud vad tungt det börjar bli nu. Ingen liten bebis längre:)

Det var mysigt att gå på loppisen idag. Hittade 2 pocket böcker och en tröja till Albin. Synd ba att det var så nedrans kallt att gå där! Huvva! Kan inte det där ovädret som hänger i luften komma och spy ur sig så det kan bli fint väder igen!
Köpte denna tröja för 10 kr! Löjligt billigt och den såg knappt använd ut. Ser ut som en skinjacka fast i vanligt tröj-tyg. Hur cool var den inte?:)
Ingela köpte en hel del saker hon me, som alltid... haha. Bland annat denna dress. Super söt me Tiger på ryggen me. Dock i storlek 80 så den var vi lägga undan ett tag.
Nu har vi fått börja me strl 68 till lillemannen. Han växer så det knakar! Men lite roligt, ett par byxor som han fortfrande använder är det 56 på... Det skiljer så himla mkt från plagg till plagg verkligen. Name it kläderna är dom i strl 68 vi börjat använda nu för de är lite mindre.
I kväll hade jag turen att bli bjuden på mat hos mamma och pappa. Hatar att laga mat när man ska äta själv!
Så nu ska jag packa ner denna lilla sovande mannen i vagnen och bege mig.
Kram på er!



Nått som gör mig så arg!

Det var droppen!!
Nått som jag stör mig så grymt mycket på är när gravida eller när folk me barnvagn röker. Ser så grymt illa ut! Och det är många som gör det har jag tänkt på nu när man själv har barn. Såg en gravid utanför gränby sist stog och bolma och mammor/pappar me barnvagn ser man inte allt för sällan. Vad har man innan för pannbenet då lixom om man gör det?? Visst att man förgiftar och förstör sig själv det är en sak men sitt barn! Nää fyy!
"Barn som utsätts för rökning har dubbelt så stor risk att få astma, och blir ofta mer medtagna av sjukdomen. Medicinförbrukningen är större, de är hemma från skolan mer och har sämre lungfunktion.
Barn från "rökarhem" har dubbelt så ofta infektioner i de övre luftvägarna som barn från hem där man inte röker. Detta gäller i synnerhet späd- och småbarn, som inte kan flytta sig från de vuxnas rök. De riskerar både att få lättare infektioner som förkylning och allvarligare tillstånd som lunginflammation. Cirka en tredjedel av de barn som har haft astmatisk bronkit under de första levnadsåren utvecklar senare astma. Dessutom visar några - men inte alla - undersökningar, att barn i "rökarhem" har större risk att utveckla allergi mot bland annat pälsdjur (hund och katt) och dammkvalster. De här allergierna orsakar sjukdomar som astma, allergisk ögoninflammation och allergisk näsirritation, som visar sig som rinnsnuva och täppt näsa.
Passiv rökning leder även till en ökad risk för kronisk astma. I gengäld hjälper det om personen inte längre utsätts för passiv rökning. Det minskar såväl symptomen som medicinbehovet och ibland händer det rentav att astman försvinner. Det är även sannolikt att tobaksrök påverkar immunförsvaret - inte bara i luftvägarnas slemhinnor utan i hela organismen.
Plötslig spädbarnsdöd är en av de allvarligaste följderna av rökning. Den exakta förklaringen till plötslig spädbarnsdöd är inte känd, men det finns flera väldokumenterade riskfaktorer. Risken för plötslig spädbarnsdöd är större om barnet ligger på magen än om det ligger på ryggen. En annan riskfaktor är passiv rökning. Om barnet utsätts för tobaksrök fördubblar det risken för plötslig spädbarnsdöd. Rökning under graviditeten är också en riskfaktor för spädbarnsdöd."
"En rökare får i sig en fjärdedel av röken från cigaretten. Resten går ut i omgivningen, visserligen i en mer utspädd form, men fortfarande i en skadlig mängd. Sidoröken omkring rökaren innehåller dubbelt så mycket partiklar och nikotin per volymenhet än den rök som rökaren får i sig. Samtidigt som röken sugs in ökar draget, värmen och förbränningen och röken passerar genom ett filter. Men mellan blossen sänks värmen och röken går direkt ut utan att passera något skyddande filter."
Låter hälsosamt eller??
Blir så arg!


Söndag!

Trist väder! Då passar det bra att åka på loppis me Svärmor:) Lisa och Linda skulle me haka på. Sen ikväll har ja ingen aning om va man ska hitta på...
Bara dega hemma vore ju faktiskt ganska skönt! Är trött efter den dåliga natten! Albin vaknade varannan timme inatt av nån anledning och vägrade somna om om han inte fick små äta lite.

Titta på konserten live från Ullevi vill ja iaf se ikväll! Är avis på Robin och Viktor som är där, blir nog ett grymt drag!






Albin fick manekänga lite när vi var på gränby i fredags:)
Gubbhatten köpte vi inte men han var onekligen söt i den!

2 juli 2011

Dagen!

Har spenderats vid stugan i Lagga för att fira min faster som fyllde 50 år på midsommarhelgen!








Jordgubbstårta, grillat, ost & kex och underbart väder! Kan inte bli bättre:)
Vi hoppade att sova över då jag lämnade hundarna hemma. Är sånt himla bök att ha me dem där uppe då inga hundar går ihop me varann... (om alla hundar är där så är det 6 st!!)

Nu har ja krypit ner själv i sängen. Saknar redan Robin! Han och Viktor åkte till Gbg i morse för att se "the big four" imorgon. Han fick det av mig i födelsedags present nämligen. Jag ska sitta bänkad framför Tv:n imorgon då de sänds live från stadion:)

Nää nu säger ja Godnatt!

1 juli 2011

Mammas hjärta!


Du är det finaste jag vet!
Nu ska vi, min lilla familj och jag, trotsa regnet och grilla. Blir myskväll då pappan kommer åka till Göteborg imorgon


Ryggont

Kan inte sova just nu... Vaknade av en hungrig bebis (som somnade om vid tutten) och att det var så jäkla varmt. Var tvungen att öppna fönstret på vid gavel! Sen att man har en karl som är varm som en kamin flåsandes i örat gör ju inte saken bättre! Nätterna brukar gå ut på att han kryper närmare och jag kryper bort, till sist får jag börja putta på han så ja inte trillar ur sängen... Skulle önska att han låg still när han sov! Aja han snarkar ju iaf inte för det är värre.

Börjar få så himla ont i ryggen. Speciellt i svanken. Ligger som en boll just nu för att sträcka ut den, är inte skönt kan ja tala om! Borde nog ta en massage snart... Ska ju ringa boka en tid imorgon till mamma (hennes julklapp från mig) då skulle ja ju kunna boka in en tid för mig oxå. Skulle kunna iaf... Får se.

Halv fyra... Borde försöka sova liiite iaf nu. Ingela kom inte på kvällen som var utan kommer på fm imorgon ist. Sen åker vi nog in till stan en sväng efter det me min mamma och Linda. Byta av doppresent och ingravering av dopsked ska vi göra.

Godnatt!






Lille sover skönt i värmen just nu iaf... me pappas gamla snuttefilt:)

30 juni 2011

Slagen hjälte...

Albin slocknade redan efter utedagen idag. Han lyckades aldrig komma in i sin långa sov stund på em. Var nog för varmt och för många roliga ansikten att titta på:)



Skruttisen!



Hej säger Linnea och Herta



Hej säger Ralf:)

Gubben är vid huset som vanligt. Observera Huset:) säger alltid tomten eller garaget annars men nu är det ju ett hus där:) åtminstone skalet till det!
Robin hade faktiskt lagat middag tills ja kom hem idag, kors i taket. Tomat soppa och makaroner (???), han tyckte det blev minestronesoppa då. Höll god min och åt, gott vare faktiskt:)




Lite torsdags mys för mig själv då:)
Klagar ja på att ja är tjock och då trycker ja i mig choklad ist... Det är bra det! Men gott:) hinner ju iaf inte bli fit till denna sommar så what a fuck!



Mammaträff

Mammaträff idag i stadsparken. Det var inte några mammor som hade letat sig dit heller:) Jätte mysigt vare!!
Jag, Linda och Frida vart kvar ett bra tag till efter de flesta drog. Ingen av oss hade nå speciell lust att åka hem:) Träff i Wik siktar vi på nästa gång!
Nu kommer svärmor snart förbi på en fika!


Känner mig bara ful och tjock idag! Inga kläder passar och inget är lätt att amma i (nästan så jag vill sluta amma pga av det... Nej fy så får ja inte tänka!). Trotsar iaf min tjockis dag och sätter på mig ett linne och en kjol. Spyr ju på stora kläder sen graviditeten!
Å vad jag skulle vilja ha en helt ny garderob!! (och ett träningskort...)





Idag ska vi träffa mammorna från öppna förskolan i Stadsparken. Ska bli kul! Först måste vi bara till banken:S inte det roligaste som finns...

29 juni 2011

Snodde lite kort från igår på Lovisas blogg:)



Jätte mysig kväll i Skälsta!
Tack Viktor för jätte god smörgåstårta och prinsesstårta:)


Vi just nu...








Inte dumt det!:)


Tidig morgon

Här vaknade vi redan klockan sex... Jätte roligt:S man är sådär lite lagom trött nu. Lilleman sov non-stop från 21-06 inatt. Gissa om jag vaknade me läckande och stenhårda bröst... Inte skönt! Så det är lite både och det här me att han har börjat sova hela nätter ibland.




Myys kille!

Just nu ligger han i sin säng och håller på att somna. Himla bök innan han kommer till ro! Ska försöka sova ja me en stund... Dock hör jag hundarna i köket att de inte alls vill vara där längre *suck*. Blir nog till att stiga upp ändå...


28 juni 2011

Lämnade Albin vid halv 10 i morse och nu går ja hem utan han igen... Fick inte ta hem han för mamma min:)

Var på gränby hela dan me min veliga farmor idag ju. Efter mkt om och men fick jag henne att köpa två jätte söta skjortor/tunikor. Sen lunchade vi och försökte sedan hitta på en present till Viktor. Han fyller år idag så vi ska dit och fira honom ikväll!



Viktor (i vitt) från IVV:s personalfest. (var enda kortet ja hade på han på telefonen).

Nu ska jag försöka hitta på nå middag... Typ det tråkigaste som finns!

27 juni 2011

Helt slut!

Finally har min lilla bajsunge somnat för natten. Har man äntligen egentid då:) Tänkte ta och tona håret strax. Struntar i det där me slingor... Får bli mörkare ist! Är ju så lätt och göra det själv.

Varning för att resten av inlägget kommer handla om bajs!
Men alltså seriöst hur mkt kan en liten unge skita igentligen! Vad hände me var tredje dag som innan? Både igår och idag har det varit heeela tiden. Nöjd är han ju så nå knas me maggen verkar det ju inte vara... Men röd i stjärten som sjutton är han nu iaf! Bajsungen min!:)
Och vad han äter just nu! Tycker inte ja gör annat än har tuttarna framme. Måste väll vara värmen antar ja. För han små äter/dricker hela tiden. Men vatten ska man ju inte ge enligt BVC...

Imorgon ska Albin vara hos mamma medans ja är me farmor. Skönt att mamma har semester nu så man får lite avlastning ibland:) Lääntar så tills huset är färdigt så man får umgås lite med sin man igen! Just nu är han dock iväg och förbereder ett bus till en kompis som fyller år imorgon. Kan inte fatta att vi 86:or fyller 25 i år!! Inte klokt ju...

Vad trött man blir av värmen! Ja vet man ska inte klaga men va sjutton det är jobbigt när man har små barn! Vagnen är ju rena rama bastun ju, promenader är inte att tänka på. Tur att man har mamma och pappa så nära så man kan fly dit. Här i lägenheten är det olidligt! Man kanske skulle ta och göra årets premiär dopp i veckan?:)


Alle-mannen idag medans mamma o ja solade! Roade sig rätt så bra själv där i skuggan:)

Nej nu ska jag bli vacker:)



Hej igen värmen!

Häärligt väder! Är på väg till mammas och pappas pool förtillfället, känns som om det är där man vill spendera dagen idag:)




Monterade Albins skylt nyss:) Nu finns det ingen risk att man tar fel vagn längre:P

Just det! Super duper grattis till min barndomsvän Hanna som har fått sitt andra barn!! En liten flicka me:) hon som var bergsäker på att det skulle bli en kille till:)
Hoppas på att få komma dit snart och snusa bebis. Man glömmer fort hur små de är igentligen!

26 juni 2011

Söndag

Är just nu på prommis i solen (och blåsten). Försöker få mig lite färg på en gång:) Just nu poppar även Bruno Mars i lurarna, bra musik det!

På fm har ja fixat lite för kvällen. Familjen kommer över på middag! Blir grillspett me diverse grejer till. Jag gjorde även efterrätt, jajjemen här slår man på stort:)

Jisses vad hett det blev nu då!! Rinner snart på ryggen... Känner inte för att näcka här bland golfarna direkt...

Ett inlägg utan kort är ju tråkigt så slänger upp ett från i morse på lilleman:)



24 juni 2011

Midsommarafton

Nu sitter vi i bilen på väg upp till sommarstugan där vi ska spendera kvällen. Annars idag har vi varit på midsommar firande i hagby med Linda & Andreas. Jätte mysigt! Nästa år kanske även våra små kan vara me och dansa lite:)

Fick för mig i morse att göra mig en krans. Hittade dock inte så mycket blommor... Fick bli köpes istället:) jag och Linnea fick varsina matchande:)


Albin fick prova!


Sötaste kusinen!










Var så kul... Lasse sa -nu tror ju alla att jag är en tonårs pappa om ja håller Albin...
Var väll bra att Albin fick nån pappa iaf där för den som är i min lilla familj vägrade följa me... Tråkig jag vet!

23 juni 2011

Stora killen!

Nu har Albin fått en egen stol!:)



Tripp-trapp stolen han fick i dop present är aningens stor ännu så det fick bli en från Ikea till att börja me!

Glad som han alltid är nu förtiden tyckte det var jätte kul att sitta i stolen. Våran stora kille:)




22 juni 2011

Midsommar pyssel

Denna dagen till ändo nu oxå då!
På eftermiddagen åkte ja och min lilla igel till Linda och Linnea. Delade upp lite saker efter dopet, fikade och snackade lite goja. Var precis det jag behövde!:) Albin fick även prova Linneas matstol och det funkade toppen. Så nu måste jag åka och införskaffa en stol så Albin kan sitta me oss vid bordet:) Jag snodde även en sked med lite, lite mosad banan på från Linnea och prov gav Albin. Det åkte ut lika fort som det kom in, haha. Så kul min! Längtar tills vi får börja prova mera på riktigt. 3 veckor kvar:)
Efter kvällsmaten har jag gjort silltårta till midsommar. Ja eller laxtårta blev det då R inte äter sill... Smeten smakade as gott så det blir nog bra:) Håller tummarna för att vädret är med oss på fredag! Som det är nu så ska det vara sool, men det kan ju lätt ändras... Imorgon är det för övrigt utfärdat en klass 1 varning, ska bli riktigt regn-oväder minsan.
Imorgon kommer Maria, min partylites guppledare, hit. Hon ska försöka övertala mig att börja sälja igen! Skulle vara kul (och framför allt bra att dryga ut mammapengen lite) men har man tid?? Fick ett skit bra erbjudande som jag nästan inte kan säga nej till... Har jag en visning med en försäljning på 3500:- så får jag ett nytt startpaket + nya produkter och ljus för 4000 spänn. Så allt som allt saker för 7500... Inte illa! Får se hur ja gör...

Idag kom mitt Albin-halsband:) Så fint! Kedjan var kanske aningens lång men men det funkar, annars är det ju bara byta kedja:)
Bilden blev inte så värst bra då blixten lös upp hänget och utan blev det mörkt istället, aaaja.
Sitter och funderar på hur jag ska göra me skallen... Trivs INTE me frisyren ja har just nu och utväxt har ja me (typ det fulaste som finns). Eller ja frisyren funkar men när de är så mkt uppklippt så lockar mitt hår sig och jag har icke ork att platta det varje morgon... Finns dock inte så mkt att göra annat än att låta det växa ut igen:S Men färgen då... Vet inte om jag vill vara mörk längre. Är ju snyggt nu när man börjar bli brun men det är så fräscht me slingor me nu till sommaren. Men att göra slingor själv är svårt att få snyggt och gå på salong gillar inte min inkomst just nu... SVÅRT! (tror jag ska flörta me karln min om ett bidrag, hehe)
Intresseklubben antecknar jag vet men måste få ur mig mina tankar, haha.
Nej detta blev ett föör långt inägg. Ska nog hoppa in i duschen och sedan ringa gubben och se om han lever. Kan inte låta bli att vara orolig när han är borta vid huset och klättrar på taket. Tänk om han ramlar! Ikväll är iof min pappa där och håller koll på han:)
Btw!
Hittade hur man kollade statistiken på denna blogg sida och sen jag bytte blogg så har jag nu mellan 60-80 läsare varje dag. Men inga kommentarer! Tråkigt... Så nu ställer jag en fråga som ni får svara på:)
Hur kommer det sig att ni följde me mig från den gamla bloggen till den här nya??


Tråk

Vad ska man hitta på nu då? Kom precis innan för dörrn. Gick och fikade me pappa efter promenaden. Kaffe och bulle är grejer det! Viktigaste målet på hela dagen nu förtiden... Fika beroende javisst:)

Hatar att vara hemma nu för tiden! Bara kryper i kroppen på en... Borde ge mig på diskberget i köket nu när lillen sover men det är ju inte allt för skoj...



Trött är man idag me... Albin har fått för sig att han är hungrig vid halv 2-2 nu på nätterna. Ändå vaknar han vanliga tiden 4-5 för mar igen... Har varit så sen han var sjuk. Äter upp sig av det han missade kanske?
Sist vi var på BVC för två veckor sedan vägde han 6,7 och i lördags när vi var på sjukhuset vägde han 6,6. Vad fort det går ner när de inte äter! Men vi ska inte till BVC förrens om en månad och då lär han ju ha ätit upp sig igen;) Min lilla matvrak!



Häärligt ställe va?? Var och pallade lite smultron när ja va hos mor&far nyss:)

22 juni 2011

14 veckor

I tisdags blev Albin hela 14 veckor. Helt otroligt hur fort det går! Gick man och väntade och väntade i 9 långa månader och swisch är han här och swisch har det gått en månad och sedan två och tre. Inte klokt!
Men så mycket roligare det är nu än om man jämnför me när han var nyfödd. Visst det var en häärlig tid det me men nu händer det så mycket roligt.
Nu vid tre månaders ålder skrattar han, sträcker sig och griper tag i saker, rullar från mage till rygg och rygg till mage har oxå hänt men det märks att det är svårare. Han kan roa sig själv mycket mera än förut och klarar även av att sitta i en barnstol.
Stoora killen!!:)




Promenad

En aktiv morgon blev det:)


Nu är vi uppe i skogen och vandrar, jag och lilleman!

20 juni 2011

Måndag kväll!

Vart tog dagen vägen??

Vid tolv mötte ja upp mamma i kvarnen för lite lunchning. Sen åkte vi till Ackis för att hälsa på morfar. Men vad jag hatar denna stad alltså! De bygger ju ta me tusan om överallt!! När ja skulle in fastna jag i luthagen, sen glömde ja bort att islandsbron va avstängd och fick ta världens omväg till sjukan. Sen sjukhus området ska vi ju inte tala om... Och hitta parkering där me var ju rena lögnen!
Tillslut kom vi in och fick kramas lite me morfar. Söta gubbe!



Albin myste lite me gammelmorfar me:)

Sen bar det av hem, slänga ihop middag, åka på husvisning och sedan en fika me bror min. Bra dag!



Lillebror min och hjärtat!

Imorgon blir det en date me Anna:)

Nu sängen!





Semester

Nu börjar min semester:) Har inte en enda dag som nått är inplanerat på de närmaste veckorna framöver. Skönt faktiskt! Saker kommer man ju hitta på ändå men de senaste veckorna har det varit nått varje dag inplanerat. Sen allt inför dopet har ju hängt över en varje dag me...

Så fort ja får lite bilder ska jag visa och berätta om dopdagen:) Roligare me kort ju! En sak som ja kan berätta är ju att DEN dagen kommer jag aldrig glömma!

Nu är det iaf bättre me lilleman. Ingen spya på hela dagen igår och idag när han vakna så var han sitt vanliga pigga jag:) Skönt! Man blir ju så orolig när det finaste man har inte mår bra!

Idag ska vi åka och hälsa på min morfar på sjukhuset. Han fick åka in i torsdag... Skrutt morfar! Ska packa ordning en fika korg nu till han. För HJÄLP vad me tårta vi fick över från dopet!




En hängig liten skrutt från igår...

Tittade nyss vad det skulle bli för väder på midsommar. Och just NU ser det ut som om det ska vara fint:) Håller tummarna för att det inte ändras! (men säkert kommer det ändras 10 ggr innan fredag som vanligt...)

18 juni 2011

Dopet

Det som som skulle bli en kul dag idag!...

Sjuk bebis, sömnlös natt, dop, barnakuten och x antal duschningar pga spy attacker!

Så blev dagen ist...
Inte som jag tänkt mig direkt.

Och inte ett enda kort har jag tagit under dopet eller fikat. Så ni som fotade nått får gärna maila mig bilderna!

Jag är jätte nöjd me dopet överlag. Jätte fint i kyrkan, trevlig stämning och fina vänner och familj. Hade varit lite roligare om Albin mått bra bara... Eller Alvin som idiot konditorn skrivit på tårtan. Det var verkligen pricken över i:t på dagen...

Nej nu ska jag försöka sova nu när äntligen Albin somnade. Stackarn ligger och kvider i sömnen. Gör ont i mammas hjärta! Hoppas på att vi inte behöver åka till sjukan imorgon igen!


17 juni 2011

Familjen<3

Bästaste familjen!

17 juni 2011

Drömmer mig bort!







Vad jag längtar tills detta drömhus blir färdigt! Men den som väntar på nå gått...:)

Nu ska här pysslas inför dopet. Har varit på Ica maxi och inhandlat det sista. Bara tårtorna som ska hämtas imorgon. Ikväll blir det till att piffa till bygdegården. Ska bli kul!:)

16 juni 2011

Kort semester

Drog iväg ila kvickt efter maten för lite egen tid:) Nu sitter ja och väntar på att ett solarie rum ska bli ledigt! Ska bli himla skönt att få bli lite brun. Hinner ju för fasiken aldrig ligga och pressa i den riktiga solen ju!




Men otur hade ja ju såklart när ja kommit hit att båda blev upptagna... Brukar ju aldrig vara nå folk här i flottsund! Nu får man vackert sitta och vänta i 20 minuter.
Läser lite bloggar under tiden;) Vad skulle man göra utan iphonen! =Världens bästa uppfinning!


Beställt
'
Har länge velat ha ett halsband me Albins namn på och nu slog jag tag i saken:) Valde detta fast med en vit pärla istället för det där hjärt-tingel-tanglet. Blir nog fint!! Vill ha det NU:)
Idag vare sommar avslutning på öppna förskolan då. Var jätte mysigt! Tråkigt att det stänger nu när vi hade fått in rutin på att åka dit på torsdagar. Men det öppnar igen i mitten på augusti, då ska vi åka dit igen:) Vi pratade om att vi "mammorna" skulle ses nått i sommar ändå. Skulle vara ruuligt!
Hade ju planerat att åka till mamma efter öppnis men tydligen hade hon åkt på massage... Lyllos! Så nu är vi "bara" hemma och myser. Albin är så himla glad och nöjd nu förtiden. Gillas! Älskade lilla skrutt.
Nej om man skulle ta en tur förbi kylskåpet, suger lite i magen allt!



Gravid tröjorna är fortfarande användbara:) Nu ska vi åka på sommar fest på öppna förskolan!

15 juni 2011

3 månader!

Idag blir vårat lilla hjärta 3 månader!












Älskar dig bara mer och mer för var dag som går! Du är det finaste jag har<3




Onsdag!


Just nu sitter ja och lilleman på ÖB:s parkering och väntar på Linda & Linnea. Vi har varit på mammaträff på fm i stenhagen och nu ska vi tillbringa eftermiddagen me shopping inför dopet:)

14 juni 2011

Nu var denna dagen över me då! Skönt... Bättre dagar har man ju varit me om som sagt.

Jag har kört järnet här hemma så jag inte skulle ha tid att tänka på min söta vän som låg i lådan i köket. Har hunnit me att städa hela lägenheten; dammtorkat, dammsugit, torkat golvet och skurat badrummet. Sen har ja bakat två stycken kakor till dopet, tvättat överdraget till soffan och gått en promenad. Dessutom har jag ju myst me min son (som jag har maraton-ammat idag, tillväxtperiod eller vad?). När Robin kom hem från jobbet och vi åkte och begravde Mimsan vid huset gick musten hur mig... Men man får gråta! Och det var skönt efteråt.

Nu är jag super trött! Hörs imorgon igen:)

Gnatt!


Tung dag!

Idag har vi bara varit hemma. Har inte alls varit en kul dag idag. Min söta lilla katt fick nämligen bli en ängel i morse (jag fick inte tag på vetrinären igår). Så inatt mös jag järnet me henne och hon låg och sov intill min rygg hela natten. Men samtidigt som det känns jätte jobbigt att hon är borta nu så är det ändå skönt, hon slipper lida. Men jag har ändå skuld känslor för att jag tog det beslutet att hon måste få gå vidare. Men som vetrinären sa man förlänger bara lidandet om man väntat. För visst hon hade säkert hängt me en nån vecka- en månad men vad är det för liv att inte få vara ute och kunna röra sig normalt för en katt?
Jag har iaf bäddat ner henne i en filt i en kartong nu och när Robin kommer hem ska vi begrava henne vid huset.

Saknar dig så mycket!

Promenad!

Nu precis har ja och lilleman matat mosters får:) Albin tittade me stoora ögon på dem!





13 juni 2011

Kväller

Dagen idag har spenderats me Linda & Linnea! Vi lyckades göra närmare 100 bullar fast vi hade två gnälliga små barn:) Våra två små hjärtan ville inte alls baka, haha.

Nu på kvällsingen har ja varit me Robin och försökt hitta en outfit tills på lördag. Inte lätt! Slutade me att vi blev smått osams och så åkte vi hem... Blir tokig på han när han gnäller att "ja hittar ju inget" -nä för man kan inte bara gå in i en butik och gå en runda utan att titta i raderna och tro att de man vill ha bara hoppar på en. Nästa gång får han handla själv! (eller så gör ja det utan han) (me hans kontokort förstås!) (och då lär ja ju få minst en klänning för att ja är så snäll) (eller två;)

Lilleman sover sen 2 timmar tillbaka. Ser så mysigt ut så tror ja me går och lägger mig nu:)



Lill älsklingen!

12 juni 2011

Kärlek!

Älskade lilla vän! Vad jag kommer sakna dig! Gör så ont i mig att se dig sjuk!





En update!

Full fart har det varit idag:) Har ont i fötterna nu... Vid 11 åkte ja och Lisa till gränby centrum. Var ju tänkt att jag skulle hitta nå snyggt att ha på sig på lördag men icke, det hittade ja inte. Kom hem me 2 tröjor och ett par shorts till Albin ist:) Måste ta en tur ner på stan stan denna vecka för att kika efter klänning. Börjar få lite smått panik över vad man ska ha på sig... Typiskt ju, när man ska ha nått så hittar man inget!
Vi kom väll hem vid tre cirkus och efter det har jag försökt baka de där nedrans kakorna som mormor alltid bakade.... Jäkla pyssel! Sen hade jag en son som tyckte det var skiit tråkigt att titta på när mamma bakade och sova skulle han absolut inte göra! Tur att Malin kom och hjälpte mig:) Nu är iaf nästan 60 bottnar bakade så nu ska "bara" fyllningen göras....

Är så himla glad att min syssling ville sjunga på dopet! Kommer bli sååå fint. Antagligen ska hon sjunga Shirley Clamps & Sonja Aldens - Du är allt. Hoppas det iaf för den är såå fin!
Vad tycker ni?
Passar den på ett dop...
Imorgon kommer Linda & Linnea hit så ska vi fortsätta baka. Mycket att göra nu inför lördag. Men då går tiden fort:)
Uscha imorgon ska vi ta bort Mimsan... Känns jätte jobbigt! Hon har ju funnits me i 5 år nu ju. Mitt lilla hjärta! En bättre vän på att trösta en när man är ledsen finns inte. Goa lilla katt!

11 juni 2011

Härligt!

Just nu är ryggläge som gäller! Måste försöka få lite färg inför nästa helg om jag ska våga visa mig i klänning på dopet:)

Syster yster ligger här brevid me!



Igår var det jätte trevligt på sommarfesten. Jag drack och Robin körde, bra deal:) men satan vilken huvudvärk ja hade när vi kom hem! Ändå drack ja inte så mycket...

Idag reser grabbarna resten av takstolarna på huset. Så kul att det händer så mkt där borta nu:) ännu roligare blire när ja me kan göra nått sen!

Nej om man skulle svalka sig lite... Det är ju hela 14 grader i poolen...

10 juni 2011

Jag döööör!

Robin hade sin mobil på lagning förra veckan och då var han tvungen att tömma den på allt för de skulle om installera den...
Han visade foton på Albin som han tagit som jag inte sett!

Det här är det absolut första kortet på Albin. Kanske 5-10 minuter gammal. Jag dör!! Började gråta när jag såg det, för kommer ihåg de där två små ögonen som bara låg och tittade på en. Underbar känlsa!

Här var vi på väg hem från BB. Så liten han var i stolen!

Nån vecka gammal

Smyg fotat när vi sov:) Tjockis kinder man hade då, haha. Tur att all vätska som man samlade på sig försvann så fort!
Men vad tiden går fort! Nästan så man har glömt ju hur liten han var och hur det kändes då. Förstår nu varför folk säger ta vara på tiden!




Friday!
Böök! Natten har inte varit toppen... Albin somnade redan klockan 18 igår helt utmattad efter dagens värme och brist på längre sovstunder. Sen har kan legat och gnytt och bökat sen klockan 2. Var upp då och då och stoppade i nappen. Matdax var det vid 4 typ... Sen halv sov han till 6, mat igen och då efter det blev han tok pigg minsan! Inte mamma...



Ville inte alls somna om så mamma fick lite mera sömn!

Nu slocknade han igen en stund och jag tänkte hinna måla mina naglar tills ikväll:) Då blire nämligen sommarfest på Robins jobb! Blir nog skoj! Mamma min ska vara barnvakt, hon blev överlycklig när jag frågade henne om det. Tur att man inte kommer ha nå problem me att hitta villiga folk till det:)

Igår var en dag me full fart. Den bara svischade förbi! På förmiddagen åkte ja till Hanna för att få klappa magen innan den försvinner:) Vi får se om den är kvar till dopet nästa helg, spännande! Som alltid när man ät hos Hanna rusar timmarna iväg och helt plötsligt fick vi lite bråttom för att hinna till öppna förskolan. Det var ju sista gången inför sommaren så det ville vi ju inte missa! Tråkigt att det gör uppehåll nu när Albin börjar tycka att det är roligt... Ska bli kul att börja igen efter sommaren!
Efter öppnis blev det handling me Linda och Linnea och sedan hem hit för att träffa prästen och prata om dopet. Så nu har vi den biten avklarad... Nästa vecka kommer bli hysteriskt, haha. Men det kommer bli kul! Vad skulle jag göra utan Linda?? Skönt att vi har varann att planera me då våra "män" inte är så aktiva i det här... Hotade Robin me att han kommer bli tvungen att läsa en dikt i kyrkan om han inte hjälper till lite! Tror det tog lite;)

Oopps naglarna var det visst innan lilleman vaknar!

9 juni 2011

Nu går det inte längre...

Ja nu var man vaken då, suck... Albin vaknade nyss för mat och slocknade igen efter det. Han har helt sluta äta på nätterna nu, vaknar och är hungrig vid 5 halv 6 nu:) och det räknas som morgon mål tydligen. Så himla skönt att man får sova! Måste dock gå upp efter amningen och pumpa ur de andra bröstet för att det är sprängfullt... Aja.

Nu när ja inte kan sova ligger ja me lurarna på och kikar på youtube-klipp. Har ni sett det här... Från så ska det låta, kan inte låta bli att skratta åt dem!

http://www.youtube.com/watch?v=WKWuj943sMg&feature=youtube_gdata_player

Nej ska nog tvinga mig att sova lite nu så ja orkar me dagen, för natten har varit rätt bökig ändå... Albin har bökat i sömnen hela tiden, legat och gnytt och små grinat. Så man har vaknat hela tiden. Efterdyningar efter sprutan kanske??

Nej Tjingeling så länge

(blir lite inlägg nu när man fixade den här super braiga appen! Skönt att skriva av sig ju:)

8 juni 2011

Hemma!

Blev en tidig kväll. Jobbar kompisarna hade ju hållit igång hela dan dom me diverse aktiviteter i värmen så förstår att de var trötta. Gjorde inte nått för jag hade tankarna på Albin hela tiden. Tror jag ringde hem 3 gånger på de 3 timmarna ja va borta, haha.

Albin deckade ju av sprutan och sov hela eftermiddagen. Vaknade panik ledsen vid fem tiden. Var helt otröstlig! Hungrig var han me men fick inte roa att äta. Gav en Alvedon och sedan fick Robin ta över. Var inge kul att åka när han var så ledsen... Men alvedonen hjälpte för sen hade det gått över. Skönt! När jag kom hem möttes jag av en glad kille:)

Neej nu ska ja sova. Imorgon väntar öppna förskola och sedan träff me prästen inför dopet.

Nattinatt!


Nu drar denna morsa på personalfest!:) ska bli jätte kul!




BVC besök

Kom precis hem till pappa. Tänkte bjuda mig själv på lunch här uppe hehe.
BVC besöket gick jätte bra. Sprutan eller rättare sagt sprutorna var inte kuliga! Stackars liten. Från att le och snacka med sköterskan till att bli panik ledsen på 1 sekund sved i mammas hjärta! Jag tyckte det var jätte jobbigt! Men gråten gick över me ett mål mat och sedan deckade han på stört i bilstolen. Nu sover han i gästsängen, vaknade inte ens när jag förflyttade honom. Får se om han får nån feber nu då. Isf skulle det visa sig efter 4 timmar.



Utslagen bebis!

Nu väntas min kära far bara så blire lunch och KAFFE! Är så grymt kaffe sugen!




Lokes tokiga mamma! Ellie ligger och ålar sig för att få min uppmärksamhet:)

7 juni 2011

Förträngt!

Lilleman somnade just för natten, helt utslagen av värmen! Får se hur länge han sover inatt om han somnade redan nu... Iof så har han inte sovit nå längre på dagen idag så han kanske sover till fem som vanligt. Det visar sig!
Jag ska nog me krypa i säng tidigt idag. Fick låna en bok av Ingela som verkade super bra som jag ska börja läsa tänkte ja. Robin jobbar till sent i Sigtuna ikväll. Förhoppningsvis är det sista kvällen där nu... Pappa och Viktor är me där nu oxå så det ska gå lite undan.
Hade totalt glömt/förträngt att jag skulle till BVC imorgon. Tror att jag medvetet förträngt det för imorgon är det dax för 3-månaders sprutan... Inte kul! Stackars liten! Jag är inte alls sugen på att se min älskade lilla son få ont. Lär ju skrika som en stucken gris... Sen att de kan få biverkningar efteråt me är ju inte heller roligt.
Imorgon är det personalfest me jobbet oxå. Får se om ja åker på det. Beror på om Robin blir klar i Sigtuna ikväll. Annars är det ju inge problem att ha me mig Albin men mår han inte så bra efter sprutan så vill jag inte att ha ska vara borta på fest.
En annan tråkig grej är att jag tror att Mimsan (katten) har fått vingelsjukan... Hon har varit konstig i en vecka nu och beteett sig underligt och varit ostabil i bak kroppen. Men hon verkar inte ha ont nånstans så jag har inte åkt eller ringt nån vetrinär. Pratade me Ingela idag och hon tyckte det lät som vingelsjukan. Usch för det finns inget man kan göra då... Jag ska avvakta lite till och se om det inte blir bättre annars får ja nog kontakta nån vetrinär. Inte kul att behöva ta bort henne ju, men det kommer jag göra för jag vill inte att hon ska behöva lida!
Sötaste katten!

Tycker det här kortet är så roligt! Alla tre älskar när man skär kött:)


Hetta!

Man ska igentligen inte klaga nu när äntligen värmen har kommit... Men satan så hett det är!!! Detta är vad vi har på oss inomhus och ändå håller både ja och Albin på att flyta bort, sport-bh, trosor och linne body...




Svettig morsa och kinkig bebis!

Vi kom precis hem från svärmor. Hyllar AC:n just nu! Nästan så man vill bo i bilen när det är så varmt...
Kan inte det där åsk-ovädret komma till Uppsala!


Grattis Kusinen!

Idag blir Linnea ett halv år!

Grattis på 6 månaders dagen sötnos!!!
Tiden går verkligen föööör fort! Albin blir 12 veckor idag me... Snart 3 månader, Hjälp!


Pyssel

Igår kväll virkade jag färdig Albins lilla robot.
Bopbot heter den här:)
Hittade en bok om amigurumi robotar för nån vecka sedan på nätet. Var så himla söta! Och lätta var de me att göra så jag ska försöka knåpa ihop flera:) Det är väll mest tiden som man ska hitta...

6 juni 2011

Snuttetrasa?


Han vill ha nått och snutta på den där:) Snutt-gubbe!


6 juni 2011

Husbygge i stekhet sol!

Fick en chock när jag kom hit! De har ju fått upp stommen till hela huset nu. Här går det undan! Men oj vad de har bränt sig på ryggarna... Vägrar smörja in sig me för de är ju inte gay heller... Nötter!! Då får dom skylla sig själva:)












Albin sover just nu i skuggan i garaget för satans vad varmt det är här! Helt vindstilla och inte ett moln.



Svettiga grabbar:)

5 juni 2011

Kusin mysigt!



Albin och Linnea från grillningen igår vid tomten:)
Sötnosar! Liite trångt vart det i vagnen när Linnea dök i, hihi. Men Albin tyckte nog det var lite mysigt:)

Idag har ja inte varit vid tomten nått så vet inte riktigt hur långt de kommit. Jag åkte till sommarstugan i morse och sedan har ja hjälpt mamma bakat och färgat håret på em. Men igår hade det rest ena sidan på huset iallafall. Duktiga pojkar! Går undan när de är några stycken:)

Nu ska ja krypa i säng! Sov as dåligt inatt...

Kramen!

3 juni 2011

Rekord!

Nu knatar jag i säng... Är nog senast hittills tror jag:) Alltid när ja är uppe sent så känner jag mig så stressad för att gå och lägga mig. Räknar timmarna tills Albin vaknar hela tiden. Sömnen har alltid varit så viktig för mig, en dålig natt och hela dan är förstörd! Speciellt nu när alla uppiggande hormonen börjar rinna av en...

Imorgon ska jag promenera över till en granne (vid tomten) och hälsa på. Dom är även vänner till mamma och pappa och jag bar där mkt som barn. Ska bli kul! På em ska jag till stugan och grilla me resten av familjen. Får se om det blir ett premiär dopp i sjön:) Lär man väll säkert åka på mjölkstockning...

Nej nu säger jag godnatt!


Härlig dag!

Underbart väder idag hörrni!! Solen har även tagit lite grann på min bleka kropp:)



Mysigt att vara utomhus tycker Albin:)

2 juni

Det går framåt!

Den senaste veckan har jag försökt att få Albin att somna själv på kvällarna. Innan har han ju alltid somnat vid bröstet medans han ätit så har jag bara lagt ner honom i sängen... Så skulle man inte göra enligt min bvc-sköterska. Kan bli svårt att få han att somna då om jag vill vara borta nån kväll och han får flaska ist. Nu har jag iaf gjort så att jag kämpar att hålla han vaken vid sista målet mat och sedan får han somna i sängen. Det funkar ganska bra nu!:) Skönt. Flaska tar han ju jätte bra så det är ju inge problem.
Det känns som lördag idag! Blir helt fel me dagarna när det är rött mitt i veckan. Men skönt för alla ni som jobbar, 5 dagars ledigt!:) Robin har varit på jobbet vid sidan av idag och nu är han på tomten med Viktor. De ska ju nämligen börja resa huset imorgon!! Kuul! Perfekt helg me för det ska ju vara fint hela tiden, blir ju roligare då.
Ikväll har jag varit hos mamma och pappa och grillat. Gott vare (grillade hellre kött där än korv me bröd på tomten...)!! Kom hem lagom till halv nio så Albin ska få ha sina rutiner något sånär i veckorna.
Imorgon ska jag nog underhålla grabbarna vid husbygget tror ja, iaf serva me fika:) Skulle vilja ta mig iväg och sola me för oj vad jag känner mig blek just nu! Hinner ju aldrig ligga i solen och pressa...



Nu ska jag kika på greys som jag spelade in igår och sedan lägga in alla bilder från Malins student!
Blir nog ett bild regn senare:)

Funkar ännu!



Albin trivs bra i våran gamla babysitter:) Bra gung fortfarande i den:)


Röd dag!

Vilken dag igår. Jätte kul! Men va avis jag var på Malins som tog studenten... Jag vill oxå igen!!! Lyllos Lisa fick åka me på Malins klass flak som flakvärd (är tydligen nån ny regel att det måste finnas en sån, nykter). Men vilket flyt me vädret de hade. Det slutade regna precis när vi kom fram till skolan och sedan när de sprang ut sken solen.

Albin skötte sig exemplariskt. Var vaken och nöjd vid skolan, hade stoora ögon och tittade på allt. Deckade och sov hela eftermiddagen, för att sedan vandra från famn till famn sen hela kvällen. Snacka om trött han va sen vid sänggåendet:)

Idag har mamma och ja varit till skrutt morfar för att underhålla honom och käka lunch. Söta lilla morfar! Nu ska jag brodera dit Albins namn på dopklänningen sp det är färdigt och sedan gå och gulla me Malins studentpresent:) Hon fick nämligen fyra får me lamm! Jätte söta!




Lilleman har deckat i vagnen han:) Bäst att passa på och få lite gjort innan friden är över...:P

2 juni

Syster Malins student!

pappa

lilleman fick följa me:)

Söta Malin! Såå lycklig!

Älskade lilla son!

Vi med studenskan:)

Mina fina systrar!

Mamma

Lisa fick vara flakvärd och brosan körde hela ekipaget



Här kommer de hem efter turen på stan

3/4 av min syskon

Studentpresenten av mamma och pappa:)
Fyra får med fyra lamm! Det ska vara en Jälla-elev till att bli lycklig över det;) haha


(Malin; du ska få alla korten sen, sammanlagt är det 120 bilder haha)

1 juni 2011

Inte morgon ännu!

Lilleman vaknade först nu och ville ha första natt-målet, klockan halv 6 (somnade vid nio). Behöver ja nämna att tuttarna höll på att sprängas när ja vakna!!...

Idag vankas det student mottagning för lillasyster Malin:) Näst sista i syskonskaran... Hjälp vad gamla vid blir!! Till klockan 11 ska vi iaf infinna oss på Jällaskolan. Hoppas hoppas det inte regnar! Bök att ha barnvagn då... Men mest synd om studenterna ju!

Nej nu ska jag försöka sova nån timme till tills den riktiga morgonen börjar:)
Tjiing!


31 maj 2011

Soooov!!

Försöker just nu få en övertrött son att somna! Han har knappt sovit nått på hela dan... Förutom ca en halv timme när vi var på återträffen me gravidgruppen...

Var jätte kul att träffa alla i gruppen igen! Utan magar denna gång:) Alla berättade om sina förlossningar och hur det hade gått första tiden. Älskar verkligen att höra förlossningsberättelser! Den ena är verkligen inte den andra lik...



Vi radade upp alla 6 stycken!:) den äldsta var född 7 mars och den yngsta 15 april




Vi innan lilleman blev panik trött nyss.

....åå äntligen somnade han! Nu ska jag umgås me min syster som är här:)


30 maj 2011

Goa lilla unge!

Du är det finaste i hela världen!
Kan fortfarande inte förstå att du låg inne i min mage. Att det var dig jag kände sparka och böka runt därinne. Helt fantastiskt!
Älskar att vara mamma till dig!

30 maj 2011

Seeeg Måndag!

Fyy vad trött jag är! Vet inte heller vad det beror på för jag gick och la mig halv 10 igår. Albin har vaknat för mat klockan 03 och sedan vid halv 6. Sen sov vi till klockan 9 så synd är det inte om mig, för sova har jag gjort!Men känner mig så tung i huvudet! Flera dagar i rad har jag haft huvudvärk me på kvällarna, inte skönt! Måste bli bättre på att dricka under dagarna. Tror att det är det huvudvärken beror på...

Idag var det tänkt att jag skulle åka in till stan eller till gränby för att hitta nån outfit till på onsdag (Malins student) och till den 18de (Albin & Linneas dop). Men vette sjutton om jag orkar det... Får se hur det blir på eftermiddagen.
Blev lite deprimerad här om dagen då jag drog fram mina sommarkläder... Nästan inga klänningar passade! Och de jag kunde ha var inte direkt amningsvänliga.... Jag har ju gått ner min kilon så det sitter ju som det ska i kroppen men i bysten är allt tajt! *suck*

Håller tummarna att vädret är me alla studenter på onsdag! Som det ser ut nu ska det ju regna... Det förstör nästan hela dagen om det gör det. På min student (för x antal år sedan) började det spöregna precis till när vi skulle springa ut. Skit trist! Tur att jag och två klasskompisar åkte Joels Chevelle me tak. Tyckte så synd om de som åkte flak då!
Nej håller verkligen tummarna tills på onsdag!

Nej om man skulle gå och kasta lite kallt vatten i ansiktet så man vaknar!

29 maj 2011

Min första morsdag!

Detta fick jag av min underbara lilla familj när jag kom hem idag!



Sötnosar!<3




Älskar er så mycket!


29 maj 2011

Österbybruk!

Idag har Lisa, Lollo, Emelie, Mikaela och ja varit på hundutställning i Österbybruk. Såklart som alltid var inte vädret på våran sida... Små regnade och blåste kallt. Tur att ja lämnade Albin hemma!! Det gick inte nå värst bra för Cia... Hon åkte ut me ett VG för att hon har för trång gång bak. Kul tyckte jag det var ändå för att det var så länge sen ja ställde henne. Bäst gick det för Cleo (Lollos staffe), hon gick vidare:)

Cia och ja in action:)





Nu är jag uppe hos mamma och gosar me min son! Saknar honom vansinigt mycket när man lämnar bort honom!



Sötnosen har just somnat i gästrummet<3

28 maj 2011

Längtar tills detta blir verklighet!!

Idag blir det barnloppis på fyrispark för hela slanten:) Har inte varit där tidigare så det ska bli sköj!
Albin sitter här brevid mig på golvet och söker ögonkontakt, haha. Varje gång jag tittar på han så ler han och lägger av sitt falsett ljud! Tur att nån av oss är morgonpigga...
Imorse blev jag bortskämd me att få en sovmorgon. Albin vaknade där vid halv sex och ville ha mat och sedan vägrade han somna om. Robin tog han me ut till tv för att underhålla han så jag fick sova. Sköönt! Ibland är det såå lätt att få Albin att somna om där vid sex tiden men andra gånger lönlöst!
Annars idag har jag ingen aning om vad vi ska hitta på...
Åka och underhålla pappan vid garaget kanske. Han skulle spika vindskivor idag. Och kristihimmel-helgen skulle de börja resa huset:)
Inatt drömde jag att huset var färdigt och vi höll på att planera tomten. Såå kul! Blev så snyggt med altanen och stenmuren. Men nästa vår kan vi nog göra det på riktigt!

Läängtar tílls detta blir verklighet!

28 maj 2011

Hittade en övergiven bebis ja:)

 


27 maj 2011

Det var inte så färligt!

Puuhu har precis tagit mig igenom ett berg av disk. Hatar verkligen att diska! Sen blir det lätt så nu att disk och städ inte så högt på att-göra-listan längre... Och då blir det ännu jobbigare när man väl måste ta tag i det.
Besöket på bvc och mvc gick super bra!
Albin ökar i vikt som han ska:) Nu när han 2 1/2 månad är han uppe i 6400 gr och var 60 cm lång.
Charmade bvc-sköterskan gjorde han me! När hon skulle ta längden på honom drog han av världens leende med ett skratt efteråt. Man smälter ju som mamma då!
Mitt besök hos barnmorskan gick oxå lika bra. Var jätte kul att gå igenom förlossningen och se vad de hade skrivit i min journal. Tydligen så hade de diskuterat att lägga en spinalbedövning då när inte EDA:n tog på mig. Hade jag ingen aning om! Kom på mig själv att tänka "hade jag det så jobbigt", guu vad man glömmer fort. Men tydligen så hade de diskuterat det 15:25 och sedan är ju Albin ute 16:36 så det var bra att de inte la den bedövningen... men hade de frågat mig då hade jag nog tagit den, haha. Nu var jag tydligen nere på inskrivningsvikten me, 63,3 kg. Barnmorskan sa att jag jobbat på bra me knipövningarna oxå (haha vilka knipövningar?!) höll masken där ja och tog emot berömen. Men lite läskigt var det att krypa upp i gyn-stolen, fick lite flash-backs från förlossningen. Men nu är det gjort!
Fick även ett recept på östrogen-fria p-piller. För här ska inga barn bli gjorda ännu!:) Man ska nog njuta av att bara ha ett barn än så länge!

27 maj 2011


Premiär whiskyn:) Nästan som att det känns om man dricker första gången! Sen ska vi grilla i regnet:) myysigt



26 maj 2011

Vårruset!

Nu var vårruset avklarat:) Vi gick 5 km på 55 minuter prick. Bra gjort!
Det blev att jag gick utan barnvagn. Var nyttigt för både mig och Robin! Men va svårt det va att försöka koppla bort Albin-tankarna.










Nu är jag trött! Lilleman har ja fått att sova me. Bara ja själv kvar:) Snacka om övertrött Albin var när jag kom hem! Han somnar alltid vid bröstet på kvällarna och sen lägger ja bara ner honom i sängen. Det måste ha blivit fel för han att somna till flaskan... Slutade me att ja fick dra fram tutten och då somnade han direkt. Måste vara rätt förpackning på maten:)


Rolig dag det kommer bli!

Vi idag!
Albin vill inte alls vara me på kort, haha.



Om en liten stund ska vi åka på öppna förskolan och ikväll väntar vårruset:) Kuul dag!!

25 maj 2011

The love of my life!

Vad jag älskar dig! Det går inte att beskriva i ord hur mycket. Är så himla glad att det är vi! Och nu är vi två även tre, helt ofattbart!




You and me forever<3



Onsdag!

Just nu väntar jag hit världens bästa Anna! Ska bli en prommis me vovvarna i blåsten... Solen är framme iaf så det blir nog skönt ändå!

Och idag är ingen vanlig dag, nej för det är Lollos fördelsedag. Hurra, hurra HURRA!!
Grattis älskade vän<3
Vi på lady gaga i globen för ett år sedan!
Hur kul kväll som helst:)
Nej om man skulle klä på sig innan Anna kommer...


Nattmatning!

Hur fasiken slutar man me dessa nattmatningar?! Han verkar ju inte direkt vara vrål hungrig när han vaknar för han snuttar en liten stund bara för att sen tok somna om. Ska väll igentligen inte klaga då han somna så bra om men endå, när ska han sluta vakna på natten?

Nu har jag iaf fixat bloggpress som app:) får se om det funkar! Himla smidigt ju att blogga "on the go" som sagt:)




Min skönhet just nu!