Torsdag

Ligger just nu (redan) i sängen... Dödstrött! Albin lika så, han ville gå och sova redan halv 7 ikväll men fick hålla ut en liten stund till.

Första jobbdagen avklarad då! Det känns skönt, morgon dagen känns inte alls lika ångest fylld. Det flöt på bra idag och det var kul att jobba. Fick jobba med jätte mysiga personer oxå:) jag tror jag kommer gilla mina nya kollegor!
Jobbigt var det ju i morse när klockan ringde halv 6... Albin slapp dock åka till dagis till de öppnade halv 7, jätte skönt! Min snälla mamma skjutsade in honom till halv 9 ist, och det hade gått super bra. Det hade även gått super bra hela dagen. Han hade ätit, sovit bra och varit glad hela tiden. När jag kom och hämtade vid halv 4 var det bara han och en tjej kvar. Vad tidigt de andra barnen går hem? Imorgon blir han ledig då Robin vart ledig. Dock ska han till tandläkaren halv 8 men då ställde snälla farmodern upp. Vad vore man utan familjen?:) Vi är lyckligt lottade:)

På lördag kväll/natt är vi faktiskt barnlediga:) Då ska vi på 50-års fest i björklinge. Tvillingarna Nilsen fyller år:) Ska bli skoj! Temat är 80-tal... Hehe. Vet inte riktigt hur ja ska klä mig men det löser sig nog! Krusigt hår är ju givet och knalligt läppstift. Och tajts med benvärmare! Snygg man kommer vara...

Så här blev Albins rum med gardinerna förresten. Färgglatt javisst!:)


Tisdag

Vad man får mkt gjort när Albin sover! (bara man tar sig ann och gör saker då...) Jag har hunnit me att städat hela vardagsrummet/köket, målat panelen på köksön, hängt tvätt, ringt lite samtal och suttit här vid datorn. Och så har han inte vaknat ännu heller:) Värsta lång soven han kör idag! Dax för väckning snart tror ja...
 
På fm åkte vi över till morfar och morbror Johan. Albin fick både åka traktor och tröska! Favoriterna! Vi stannade på fika och lunch me, snyltgäster som vi är (som pappa kallar oss hehe).
 


Imorgon börjar jobbveckan på riktigt då... Och den börjar bra med en ledig dag:) Albin ska gå en kort dag på dagis och jag hade turen och få en klipptid hos min frisör innan hämtningen. Ska bli så skönt att få ordning på håret! Är sugen på att kapa av det faktiskt (som jag alltid gör när de äntligen blivit långt...), vi får se hur det blir...
 
Nu blir det till att sätta ingång me middagen. Robin ringde just att han slutade tidigare än planerat, skönt!
 
 
 
 

Gårdagen

Eftersom jag inte fick till det med bilder i gårdagens inlägg så kommer det nu ist:)
 
Bus och lek på Leos lekland med komisen Viggo!:)

Inga höjdrädda barn här inte...=) Viggos pappa var där uppe och busade med vildningarna så kunde jag och Caroline snacka av lite och mysa med lilla Corinne!
 

Brottning på stundsmattan!

Det här var super kul! Dock väldigt halt att gå upp för med ringen...
Det var verligen en jätte skoj dag det där!:)

Lång helg

Nu vart det visst ett hopp me inläggen igen. Dagarna bara rullar på:)

Helgen har varit lugn. I fredags var ja ut och käkade me lite goa mammor nere på stan. Vi gick till Villa Romana, det rekommenderar jag verkligen, sjukt god mat! Sen gick vi vidare till Aperetif en liten sväng. Satt och tjötade lite och drack varsin drink! Jag var väll hemma till 12 ungefär, en lagom kväll:) I lördags åt jag middag hos mamma och pappa och sov även över där. Mysigt att sova i sitt gamla flickrum! I söndags kom syrran ut och käkade lunch och vi hängde på Robin på en husvisningen. Så kul att gå in hos andra och se hur folk har det, det var inspirerande! Söndagskvällen bestod av kvalitéts tid med min karl. Vi åt gott, bubblade i badkaret och goffade godis. Mysig kväll!

Idag känns det som söndag igen:) Inget jobb och inget dagis. Japp det här är min första jobbvecka faktiskt, första sen 3 januari 2011... Känns lite konstigt. Men den börjar bra! Dagis har stängt mån&tid pga planeringsdagar. Och på onsdag är jag ledig på schemat me, bra start verkligen:)
Idag har vi varit och lekt på Leos Lekland med heeela familjen Prim. Jag fick hålla en 2 veckors bebis, jag blev helt uppslukad av söta lila Corine!! Tappade tid och rum nästan, haha, att man redan har glömt hur små de är alltså!! Man visste ju knappt hur man skulle hålla den lilla ju. Men så söt och så snäll liten tjej. Albin och Viggo körde race på leklandet. De ville helst uppleva allt på en gång. Kul att man själv fick leka av sig oxå:) Kul att de hade Victor att leka me, som agerade lekfarbror så gärna. Det kommer absolut bli flera gånger där!

Efter sen vi kom hem och Albin låg deckad av trötthet så har jag sytt gardinerna färdigt i vardagsrummet och till Albins rum (jag visar bilder imorgon:)). Jag blev väll inte hundra procentigt nöjd me de till Albins rum... Jag hade räknat lite fel på bredden så det blev kanske lite väl precis, man vill ju att de ska vecka sig lite... aja eller så är jag bara självkritisk som alltid.

Imorgon har vi en oplanerad dag. Som det känns nu ska det bli skönt att bara vara hemma men vi får se imorgon...=)

(äsch!! Nu har jag försökt postat detta in lägg sen halv nio med bilder. Det går ju inte!!! Tråkigt utan bilder men så får det bli nu:( Piss app!)


Låg

Sitter just nu och gråter i soffan. P.S I love you visas på tv... Jag borde verkligen inte titta på sånt just nu. Känner mig så lätt retlig och lätt till tårar idag. Började böla i bilen när jag lämnade Albin på dagis idag och han vinkade så sött till mig. Fånigt ju!
Nä jag behöver lite upp peppning känner ja! Men förhoppningsvis när jobbet drar igång så blir det bättre. Känns som om dem ångesten drar ner mig.

Det hade gått bra för Albin på dagis idag. Fullt ös tydligen! Ramlat och slagit sig flera gånger, men det är ju sånt som händer. Känns tryggt att veta att han låter sig bli tröstad av fröknarna iaf. Dock hade han sovit nada på hela dagen. Men det tog han igen minst sagt när vi kom hem:)

Jag blir så rastlös när han är på dagis och jag ska roa mig själv på dagen. Känns som om jag saknar nått hela tiden, samtidigt som det är skönt me med egen tid. Idag fixade jag lite grejer i stan och sedan lunchade jag me pappa. Pappa följde även me och hämtade Albin. Ni skulle ha sett minen när Albin fick syn på han:) Sötungen! Visade glatt sin familjetavla för honom oxå.

Imorgon ska mammorna invadera stan! Ska bli jätte kul att gå ut och käka och ta sig några glas:) Dock har Robin rört ihop det lite med kvällen imorgon men det får HAN lösa för han visste för långt tillbaka att ja skulle ut imorgon. Jag tänker inte ställa in pga av Elmia, nepp!

Nä nu fortsätter filmen...

Sötnöten från lämningen imorse<3


Burr!

Fy vad frusen jag varit idag! Idag har verkligen hösten givit sig till känna. Inget varm vatten har vi idag heller så man kunde inte ta sig ett varmt bad:( Det suger att ha solvärme när det är sånt här väder hela tiden!!
Robin höll på idag och flyttade in nya pannan och provade den. Bara den blir inkopplad och allt funkar så kan vi ju börja elda igen. Läängtar!!

Idag har Albin varit på dagis mellan 10-13.30. Det hade gått jätte bra förutom att han inte ätit nått och sovit minimalt. Jag spenderade min fria tid min Lollo nere på stan. Lunch och en massa nödvändigt uppdaterande om våra liv. Vi kikade även in rådhuset som blivit galleria tydligen. Guu vad fint det var där!! Mysigt ställe! Älskar att de bevarar de gamla i gamla hus. Tänk att bo så:) Fast nytt hus har ju sin charm det me men gamla hus lever på nå sätt.
Det var iaf några kanon mysiga timmar jag spendera på Lollo. Så himla skönt att kunna koncentrera mig på att hålla ett samtal utan att bli avbruten av en liten kille som vill ha uppmärksamhet hela tiden... Egentid är så viktigt!

Efter att jag hämtat Albin hakade ja me mamma och Malin upp på gränby. Eftersom mitt konto ekar så blev det inte mkt till shopping för min del. Albin fick iaf ett par nya jeans till att leka i på dagis, lite lätt fodrade oxå. Jag letade även efter en familj almanacka, en sån me spalter för varje familjemedlem, men jag hittade ingen. Jo de fanns som började januari 2013... Men tänk om man vill planera 2012? Halva året är ju kvar lixom! Aja letandet får fortsätta;) Nån som har nå tips var?

Nä nu är det bedtime! Man vet aldrig hur nätterna blir just nu me lilleman så det är bäst att komma i säng i tid. Go natt!


Spexar

Favorit leksaken just nu är gunghästen! Just nu sitter han och spexar och tokar sig samtidigt som han sjunger, haha<3


Rörigt...

Då var man hemma igen då.. Lämnade Albin på dagis vid 10, alldeles själv för första gången! Jag skulle bara vara borta till halv tolv... Jag drog iväg till Joels jobb och hämtade en hylla han tillverkat till oss, super fin! Tack! Sen drog jag och luncha med Robin och brosan. Helt plötsligt är klockan halv 12 och jag fick gasa järnet för att hinna till fsk. När jag kom dit gick precis brandlarmet! Alla barn och fröknar vällde ut. Jag fick assistera och köra lite vagnar. De höll ju precis på och söva alla inomhus i vagnarna. Några barn vart ju livrädda när sirenarna gick igång me, kaos! Men som tur var så var det bara en brandövning, oanmäld. Svettiga fröknar och förvirrade barn och föräldrar fick en kvart senare traska tillbaka. Och vi fick åka hem. Albin slockanade på 3 röda när jag la han i sängen.
Det hade gått jätte bra att han varit själv. Dock hade han inte rört maten vilket är olikt honom. Aptiten kanske inte riktigt är tillbaka ännu efter sjukdomen.
 
Imorgon ska jag lämna honom 10 och hämta kl 2. Känns bra faktiskt:) Jag gillar alla fröknarna som Albin har. De är super trevliga och Albin verkar gilla dem oxå.
 
Nu öser regnet ner här. Idag känns som en riktig höst dag faktiskt Tror jag ska krypa ner i soffan och slå på en film nu, mysigt!
 
Älskade lilla unge♥

Mysigt!

Jag och Albin åkte in till Lisa efter maten och blev bjudna på kvällsfika:) Jätte mysigt! Skönt att komma bort hemifrån efter dessa sjukdagar och få prata av sig lite. Vi åt en sjukt good glass me, den måste inhandlas! (sorry Nathalie;))

Syrran kom ju hem från Turkiet för en vecka sen och hade med sig en present till Albin som invigdes idag:) Converse som blinkar! Super kul tycker Albin:)


Måndag

Nu ska jag banne mig komma igång med bloggandet igen! Semestern är över, hehe.
 
Den senaste veckan har varit minst sagt annorluda i vårat liv. I måndags för en vecka sen började inskolingen på dagis. På måndagen var vi där en liten kortis och hälsade på. Vi blev trevligt bemötta och Albin njöt av att få vara ute och leka, det är ju hans favorit! På tisdagen och onsdagen var vi där mellan 9-14. Det gick super bra över lunchen och sovstunden i vagnen. Han sov väll inte optimalt men det löser sig säkert framöver.Natten mellan onsdag-torsdag så fick Albin feber och var jätte gnällig och sov oroligt. Vägrade att sova i sin säng så jag låg på en millimeter av våran säng medans han lång och sparkade mig i ryggen... Mysigt va? På morgonen var febern som bortblåst och han var sitt vanliga glada och aktiva jag. Munnen på han är ju svullen som bara den och nya tänder ploppar upp lite här och var så jag tänkte det var tänderna som spökade. På dagis sen fick han feber igen så vi åkte hem vid halv 11... På eftermiddagen ökade den till 39,4 och har legat där ända fram tills igår fm. Helt plötsligt var den borta bara, 3 dagars febern? Men han har ju inga utslag... Nu rinner näsan på han bara + att han är risig i kistan. Magen tror jag strejka på han bara för att de sa på 1177 att jag skulle ge ipren istället för alvedon. För det började efter första suppen ipren... Aja men ja ringde och rådfråga me dagis hur vi skulle göra och de sa en feberfri dag så imorgon kan vi komma tillbaka igen.
Jag börjar ju jobba nästa vecka så man vill ju gärna få inskolningen färdig så han känner sig någorlunda trygg där innan lämning 6,30, Huvva!
 
Man är lite mör efter dessa sjuk dagar... Natt och dag har gått lite ihop och vi har sovit lika mkt (läs lite) på dagen som på natten. Ingen mat har lillen ätit heller:( Jäklar va fort det går att de rasar i vikt! Tur att det fanns lite att ta på! Idag har han dock ätit upp sig igen så det är skönt. Skönt att se hans rätta jag igen:) Den glupska, glada Albin som vi är vana me;)
 
Vilket sommar väder det blivit nu då förresten! Jag som ställt in mig på att hösten har börjat komma har kommit på mig själv att tänka att fy för värmen. Tråkigt att man inte dragit nytta av solen ist och laddat me energi. Vintern kommer kännas lååång detta år! Robin och jag pratade om utlandssemeter igår. Skulle vara så himla skönt att komma iväg! Albin reser ju gratis nu oxå. Synd att man inte är gjord av pengar...
 
Usch jag har lite ångest över att börja jobba igen faktiskt! Har ingen ork att sätta mig in nya rutiner, lära känna nya kollegor, nya brukare, visa vad man går för, vara positiv och glad. Jag är inne i en sån orkeslös period just nu! Jag har noll motivation till allt. Hoppas det vänder snart! För jag känner inte igen mig själv ens just nu...
 
Idag har vi storhandlat på icamaxi på förmiddagen. Barnbidrag idag ju så då invaderade mammorna, hehe, Dessutom hade de rabatt på blöjor och jag körde en fuling och drog även en rabattkupong på det. Nästan gratis blöjor, skit bra! Funderar på att göra lika imorgon så man har ett tag:) Man har ju blivit en kupong morsa! Ha!
Efter sen vi kom hem har ja hjälp pappa ut me skjuts till åkern fram och tillbaka, nu börjar skörden för han! Så ser ni en antik tröska som sett sina bättre dagar längs 55:an så vinka, det är pappa skrotnisse det!
 
Ajust ja i lördags jobbade jag minsann, på ett bröllop i Björklinge:) Det var as kul! Nu är man inte alls mer sugen på att gifta sig heller, nejnej! Jag och Louise serverade bröllopets nästan 60 gäster. Det gick kals fint! Vi var duktiga att fylla på glasen fick vi höra:) Det resulterade i fylleslag! Gu vad jag skarttade den kvällen. Jag var väll hemma till 23 sen tror jag. Bröllopsfesten skulle hålla på till 2 sen, skönt att det inte var vi som skulle ha hand om baren iaf...;)
 
Nä nu lär jag planera inför middagen lite, idé torka som heter duga har jag dock! Gillar när buffétidningen kommer för där får man alltid några tips:)
 
 
 
 
 

Måndag

Nu ska jag banne mig komma igång med bloggandet igen! Semestern är över, hehe.
 
Den senaste veckan har varit minst sagt annorluda i vårat liv. I måndags för en vecka sen började inskolingen på dagis. På måndagen var vi där en liten kortis och hälsade på. Vi blev trevligt bemötta och Albin njöt av att få vara ute och leka, det är ju hans favorit! På tisdagen och onsdagen var vi där mellan 9-14. Det gick super bra över lunchen och sovstunden i vagnen. Han sov väll inte optimalt men det löser sig säkert framöver.Natten mellan onsdag-torsdag så fick Albin feber och var jätte gnällig och sov oroligt. Vägrade att sova i sin säng så jag låg på en millimeter av våran säng medans han lång och sparkade mig i ryggen... Mysigt va? På morgonen var febern som bortblåst och han var sitt vanliga glada och aktiva jag. Munnen på han är ju svullen som bara den och nya tänder ploppar upp lite här och var så jag tänkte det var tänderna som spökade. På dagis sen fick han feber igen så vi åkte hem vid halv 11... På eftermiddagen ökade den till 39,4 och har legat där ända fram tills igår fm. Helt plötsligt var den borta bara, 3 dagars febern? Men han har ju inga utslag... Nu rinner näsan på han bara + att han är risig i kistan. Magen tror jag strejka på han bara för att de sa på 1177 att jag skulle ge ipren istället för alvedon. För det började efter första suppen ipren... Aja men ja ringde och rådfråga me dagis hur vi skulle göra och de sa en feberfri dag så imorgon kan vi komma tillbaka igen.
Jag börjar ju jobba nästa vecka så man vill ju gärna få inskolningen färdig så han känner sig någorlunda trygg där innan lämning 6,30, Huvva!
 
Man är lite mör efter dessa sjuk dagar... Natt och dag har gått lite ihop och vi har sovit lika mkt (läs lite) på dagen som på natten. Ingen mat har lillen ätit heller:( Jäklar va fort det går att de rasar i vikt! Tur att det fanns lite att ta på! Idag har han dock ätit upp sig igen så det är skönt. Skönt att se hans rätta jag igen:) Den glupska, glada Albin som vi är vana me;)
 
Vilket sommar väder det blivit nu då förresten! Jag som ställt in mig på att hösten har börjat komma har kommit på mig själv att tänka att fy för värmen. Tråkigt att man inte dragit nytta av solen ist och laddat me energi. Vintern kommer kännas lååång detta år! Robin och jag pratade om utlandssemeter igår. Skulle vara så himla skönt att komma iväg! Albin reser ju gratis nu oxå. Synd att man inte är gjord av pengar...
 
Usch jag har lite ångest över att börja jobba igen faktiskt! Har ingen ork att sätta mig in nya rutiner, lära känna nya kollegor, nya brukare, visa vad man går för, vara positiv och glad. Jag är inne i en sån orkeslös period just nu! Jag har noll motivation till allt. Hoppas det vänder snart! För jag känner inte igen mig själv ens just nu...
 
Idag har vi storhandlat på icamaxi på förmiddagen. Barnbidrag idag ju så då invaderade mammorna, hehe, Dessutom hade de rabatt på blöjor och jag körde en fuling och drog även en rabattkupong på det. Nästan gratis blöjor, skit bra! Funderar på att göra lika imorgon så man har ett tag:) Man har ju blivit en kupong morsa! Ha!
Efter sen vi kom hem har ja hjälp pappa ut me skjuts till åkern fram och tillbaka, nu börjar skörden för han! Så ser ni en antik tröska som sett sina bättre dagar längs 55:an så vinka, det är pappa skrotnisse det!
 
Ajust ja i lördags jobbade jag minsann, på ett bröllop i Björklinge:) Det var as kul! Nu är man inte alls mer sugen på att gifta sig heller, nejnej! Jag och Louise serverade bröllopets nästan 60 gäster. Det gick kals fint! Vi var duktiga att fylla på glasen fick vi höra:) Det resulterade i fylleslag! Gu vad jag skarttade den kvällen. Jag var väll hemma till 23 sen tror jag. Bröllopsfesten skulle hålla på till 2 sen, skönt att det inte var vi som skulle ha hand om baren iaf...;)
 
Nä nu lär jag planera inför middagen lite, idé torka som heter duga har jag dock! Gillar när buffétidningen kommer för där får man alltid några tips:)
 
 
 
 
 

17 månader

Japps idag blir min lilla plutt, som inte är så liten längre, 17 månader! Snart 1 1/2 år alltså:) Tiden går sjukt fort!
Den här veckan är det inskolning på dagis som gäller. Känns så konstigt att på fredag ska jag lämna honom här... Men det kommer gå jätte bra, det tror jag!
Jag sitter just nu i solen och njuter medans lillemannen sover i sin vagn bland alla de andra barnen. Fy vilket sjå alla fröknarna har när barnen ska sova! Inte avis på dem som ska stå och dra flera vagnar samtidigt, trösta nån som absolut inte vill sova och samtidigt hålla i nått barn som saknar sin mamma. Huvva! De gör ett enormt jobb!

Min lilla dagis kille från frukt stunden o fm:)


Våra kvällar

Så här ser det ut hos oss på kvällarna... Soffhäng, film, Cia på magen och karln sover. Men det är göött! Förutom att Robin kunde vara lite social ibland... Men så som han jobbar och sliter hela tiden så förstår ja han me.


Gillar!

Älskar att mitt hår har blivit långt!! Fast man har ju aldrig utsläppt nuförtiden... Knut på huvudet är enkelt, snabbt och bekvämt:) Ikväll får iaf lockarna falla! (varning för ego-bilder!)


Freedag

Ja då var helgen på ingång då:) Häärligt! Fast det känns som om det har varit helg hela veckan då Robin haft semester denna. Gillar att ha han hemma♥
 
Denna vecka har det hänt massor hela tiden känns det som. Tomten börjar ta form, vi har varit på utflykt hela familjen, jag har gjort min sämsta affär ever- en bil affär, solat och badat och även hunnit me det vardagliga. Denna vecka har alltså flugit fram med andra ord:)
 
Albin har sovit i sitt rum lite över en vecka nu och det går över förväntan faktiskt. Större delen av nätterna har han sovit non-stop med undantag för endast ett napp instopp/tröstning. De andra nätterna har han sovit jätte oroligt och velat kommit in till oss vid 3-4 tiden. Jag tror dock inte att det beror på att han sover själv inne på sitt rum utan av mardrömmar ändå. Sen håller han även på och får 4 nya tänder så lite extra kinkig är han allmänt endå... Tänderna som är på G är inte hörntänderna (de spetsiga) utan de dubbla längre in. Snygg glugg han lär ha sen när de är uppe, hehe.
 
I förr går blev jag även ägare till min allra första bil:) En V70 -09:a. Jag är super nöjd! En diesel är det oxå så Robins företagkort lär gå varmt;) Nu kan även Albin sitta i framsätet!!! Så himla skönt! Han har nämligen de senaste veckorna haft en förmåga att krångla sig ur bilstolsselen när han har blivit urtråkad. Vet inte hur många gånger jag fått stanna och spänt fast han igen! Så av säkerhetsskäl är det ju bra att han sitter i fram nu... Fast ur andra säkerhetssjäl inte... Aja nu sitter han fram iallafall. Ett annat plus med bilen är att vagnen och hundbur får plats. As bra!
 
Våran lilla familjeutflykt vi varit på denna vecka då. Jo igår hade vi en hel dag på parkens zoo i Eskilstuna. Det var riktigt lyckat! Jag ska dock inte lita på väder apparna längre... De visade molnigt och 20 grader. Men det var steeek hett och sol hela tiden. Med jeans och T-shirt som vi var klädda i var det rätt så varmt... Och djuren var lite halv loja. Men det var kul ändå! Vi åkte karusell oxå och det gick hem hos lilleman:)
 
Just nu sitter Albin i grävmaskinen me Robin och kör upp sten till våran uteplats. Varje gång han passerar köksfönstret tok vinkar han åt mig. Så Söööt!♥
 
Kikade just på klockan och insåg att jag inte har tid att sitta här längre nu... Grillning hos mamma och pappa blir det ikväll så nu lär ja sticka. Ett inlägg utan bilder får det bli tyvärr. Kör en bild bomb imorgon!
 
Heej!