20 april!

Herregud det är snart maj! Vad tiden sprang iväg! Våran tredje guldklimp blir 3 veckor imorgon oxå, galet. Han kom ju igår😆

Linus är fortfarande slemmig. Det blev ett till ambulans besök efter förra inlägget... I måndags, för en vecka sen nu då. Jag är så trött på detta alltså! Sova på nätterna gör man som en kratta oxå. Nu de senaste dagarna har han börjat kräkas upp allt slem och det är ju jätte bra men det blir verkligen kaskad spyor. Inatt vid 3 tiden gjorde han det fast då var vi på skötbordet. Nyss gjorde han de igen och då höll jag honom i famnen i köket så vi hann till diskhon. Igår natt hamnade allt i min säng o det var lagom kul å byta lakan mitt inatten. Lilla gubben❤

Just nu sitter vi i soffan och myser, jag och minstingen. Joel håller sover middag och Albin åker lastbil gävle-sthlm med Robin. Det blev väldans lugnt och skönt just nu😊

Idag innan lunch åkte jag o skulle stor handla (barnbidrag idag👌). Först åkte vi till ÖB och handla lite rengöringsmedel och toapapper. Och en massa kakor å kaffe, det var ju jätte billigt! Mitt favorit kaffe, Arvid nordqvist, 15:- paketet😃😃 Sen på Ica maxi kom ja på att Ica kortet låg hemma... När man hade tänkt bunkra blöjor o annat som kostar lite mera. Nä så de fick bli det nödvändigaste bara. Får se om orken finns imorgon att ta resten.

Måste tipsa om en sjukt bra hår produkt som ja fick av syrran i julklapp. Björn Axèns argan oil❤ mitt hår som jag jämt har uppsatt i en knut brukar bli jätte slitet av hårtoffsen och torrt. Men nu har jag använt den oljan i håret efter varje hårtvätt sen i julas och det är stor skillnad! Klippte mig gjorde jag senast i november me och håret känns inte alls slitet ännu!
Jag som inte använder så mkt produkter känner att denna vill jag aldrig vara utan, haha 😁

Håret har vuxit som ogräs oxå😊👍


Igår fick jag ett halvt jätte kort leende när jag snackade med Linus. Så kul! Längtar tills han ler ordentligt❤ fokusera ögonen har det känts som om han gjort sen han bara var några dagar gammal❤

Igår kväll höll Joel Linus för första gången. Joel har inte brytt sig så jätte mkt om Linus förutom när Albin håller på me han eller om han skriker. Men igår visade han själv att han ville gosa med honom. Och vad stolt han blev då! Jag hann inte ta nå kort men det ögonblicket kommer sitta som ett fotografi i hjärtat på mig för alltid❤ 
Mina fina barn!❤

värsta jag varit med om!

I torsdags kväll hade vi världens drama här i kanikebo. Linus har ju såklart åkt på min och storebrödernas förkylning. Han har det jobbigt emellan åt att andas. Jag har spolat med koksalt i näsan på han för att lindra och få bort allt snor och det har funkat jätte bra. Men i torsdag blev han jätte slemmig i halsen. Vid 22 tiden fick han andnöd! Han låg och sov i högläge i sitt babynest intill mig på soffan. Helt plötsligt börjar han knorra och harklar sig. Jag trodde han var på väg att vakna för han hade sovit typ 2,5 timme i sträck då. Jag tog upp han och då blev han helt slapp och andades inte. Jag upp me han på axeln och dunka han i ryggen. Då tog han några kippande andetag och föll sedan bort igen och blev slapp och andades inte. Jag skrek till Robin att ringa 112 och han gjorde det. Linus tog nått andetag så där ibland och försökte hosta/spy men var helt okontaktbar. Hon på sos sa att jag skulle försöka få upp slemmet med fingret ur halsen på han och jag fick upp lite grann. 2 ambulanser var hos oss på 10 minuter. När de kom så började Linus hosta och gråta. Sen blev han som vanligt nästan. Fast rosslig och trött. Han ville amma direkt och det gick bra. Han andades bra genom näsan. En ambulans stannade kvar en halv timme ungefär och då lät Linus bra. De tyckte att allt verkade lungt och tyckte vi kunde vara kvar hemma fast åka in om han blev sämre. Precis när de skulle packa ihop så började han om igen. Fick svårt att andas och försökte kräkas slem. Det var bara en kort kort stund och han redde ut de själv men då tyckte de vi skulle följa me in till sjukhuset ändå. Jag raffsade ihop en väska och åkte me i ambulansen. 
På sjukhuset sov mest Linus. En gång till fick han sådär och jag larmade. De spolade koksalt i näsan på han och så fick han inhalera koksalt. De tog prover och dem visade på infektion i kroppen. Han syresatte sig 100 % hela tiden. Vid kl 3 på natten tyckte läkaren att vi skulle åka hem och sova för allt var lungt då. Inge slem eller rosslig. Men vi skulle komma tillbaka för nya prover på morgon vid 9. Mamma hämtade oss och hemma sen sov jag och Linus nonstop till halv 9 då Robin väckte mig o undra när jag skulle vara på sjukhuset. Tack för den lixom, kunde han inte ha väckt mig tidigare!
Skyndade in till sjukhuset med Linus som nu var slemmig igen. När läkare undersökte honom lät han såklart bra. Proverna visade lika som på natten, infektion i kroppen men inte jätte alarmerande. Han drog slutsatsen att han får som slemklumpar som är jobbiga att hosta bort. Och att han ändå verkar fixa det bra. lungorna lät jätte bra tydligen. Jag nojjade som sjutton för Rs men det var det inte enligt läkaren. Då är de mera påverkade hela tiden och hörs på lungorna. 
Igår och idag har det varit lika med slem. De kommer o går hela tiden. Det verkar inte lika segt och han fixar de ändå rätt bra att hosta. Men det blir lite som andnöd emellan åt. Jag vågar inte vara långt bort så jag inte skulle höra honom! Lyfter man upp han direkt och dunkar på ryggen verkar man underlätta för han. Även koksalt hjälper han o svälja ner slemmet.

Å lilla killen alltså! Man blir ju så orolig! Han är ju så liten me:( hoppas de värsta har lagt sig nu och de är på väg över!
Jag och Joel är fortfarande jätte snoriga och hostar slem vi me. Över 2 veckor har de pågått nu:( 

Nu vill jag att vi ska bli friska!!


Stackars liten💙

Linus 💙

fint de!

Kroppen är väll häftig!


Första bilden på förlossningsdagen 79 kg, andra bilden dagen efter förlossningen, tredje bilden 1,5 vecka efter förlossningen. Vikten står på prick 70 kg, skulle vara skönt att komma under det sträcket men det är ju ingen stress:)
Så mycket mat och framförallt godis man har smällt i sig under påsken så förstår jag att ja inte gått ner mera;)
Häftigt att se hur magen drar ihop sig iaf:)


1 vecka❤

Den 31 mars 16.25, en dag övertiden, kom våran tredje lilla kille till världen. 3740 gr och 51 cm ren kärlek💙 
Han fick sig ett namn i lördags oxå😊 och det blev LINUS.

Albin, Joel och Linus💙💙💙
Våra fina killar!

Förra måndags kvällen, på bf, så började jag ana att nått var på gång. Jag kände mig olustig i kroppen på nå sett och magen krånglade. Fick springa på toa hela tiden. Gick och la mig hyffsat tidigt och sov heela natten i sträck. Sen vaknade jag vid 5 tiden och behövde kissa. Kände då att sammandragningarna i magen var annorlunda. Jag gick och la mig igen men började snart förstå att de var värkar. De gjorde inte ont och kom med ca 10 min intervaller. Joel vaknade vid 6 tiden så jag gick upp med honom och grejade. Albin och Robin kom upp vid åtta sen. Värkarna kom och gick men var fortfarande inte så onda. Så höll det på hela fm. Vi åkte över till mamma och fikade, plockade påskris, klädde det hemma, gjorde lunch och så. Sen efter lunch var det som att trycka på en knapp. Värkarna till tog och gjorde ondare o ondare. Men inte så regelbundna, 4-8 min emellan. Robin körde över barnen till mina föräldrar och hjälpte pappa med en grej. Sen när han kom hem vid 2 tiden så gjorde värkarna as ont. Fick stå o andas igenom dem. Då gjorde vi oss klara och åkte in. 15.15 var vi på förlossningen och då började jag få ett tryck neråt. Öppen 7 cm var jag då. Vi fick vänta jätte länge i undersökningrummet på förlossningen. Robin började få lite panik och skulle precis ringa på klockan när de kom tillbaka. Då skulle de ta en kurva men jag sa att nu trycker de på, snart måste jag nog krysta då fick de brottom att få mig till förlossningsrummet, haha. 
Väl där inne hann ja få på mig sjukhuskläderna och sedan kom första krystvärken. Precis som med Joel kände jag att det var "nått o vägen" när jag krystade. Jag bad dem ta hål på hinnorna för att de skulle gå lättare. Men då fick ja typ ett skratt tillbaka av min barnmorska att de gick så snabbt och lätt endå ju. Jag fick säga till två gånger till att de skulle ta hål på hinnorna. När hon väl gjorde de så kände hon direkt att huvudet sjönk ner och sedan på 3 krystvärkar föddes Linus. Jag kände lite "va var det jag sa, kunde du inte ha lyssnat första gången" men det gick så bra ändå. Vet inte hur länge jag hade krystvärkar sammanlagt men kanske en kvart? Fy fan näst sista värken var ju hemsk alltså! Den stannade av när halva huvudet var ute och tiden till sista värken kändes eeeenormt lång. Värsta värsta delen av förlossningen alltså! Men sen så flöt han ut och herregud vad härligt och alla känslor som sprutar ut ur en då💙 Det är det finaste ögonblicket i mitt liv! (1 av 3😉) 
Inte gick jag sönder nått heller, så skönt att slippa sy:)
Efter då Linus var ute så kändes allt jätte stressat. De snabbade på inne på hos oss och röjde. Sen blev det en rätt lång väntan på förlossningen rummet för oss... Han föddes vid halv 5 sen fick vi väll inte fika förens 1 1/2 timma senare. Sen vid sju kom de som först å vägde och mätte, jag fick duscha och så. Vid nio sen fick vi byta rum på förlossningen. Halv 11 på kvällen (barnen måste vara 6 timmar gamla) skulle vi som först kunna få träffa en läkare för att kunna bli utskrivna. Och det var många turer hit o dit me de... En sa att vi skulle få träffa läkare, för vi ville ju gå på tidig hemgång. En annan sa att de inte skrev ut så sent och vi skulle få vänta tills nio nästa dag. Tillslut när nattpetsonalens skift började frågade vi igen och hon var ärlig och sa att de hade jätte stressigt på förlossningen ikväll och hon skulle tjata på en jourläkare att skriva ut oss, de brukar de annars inte göra så sent, för de behövde ju ändå vårat rum. Kl 23 kom jourläkare och gjorde undersökning och vid 24 fick vi åka hem. Så skönt! Längtade hem till sängen! Sova på sjukhus eller sjukhus överhuvudtaget gillar ja inte.

Men ja är grymt nöjd med förlossningen. Det var som med Joels förlossning, snabbt förlopp och jag kände att jag hade stenkoll på läget själv. Sjukt häftig upplevelse! Denna gång körde jag nästan helt utan smärtlindring. Tens blev de aldrig tal om och lustgasen blev ja illamående av. Tror de drog på lite för mkt med den. Min barnmorska denna gång var nog på gränsen till pension. Först tänkte jag neeej inte en sur gammal tant som sett för många förlossningar i sitt liv och inte tänker på mig som person. Men hon var ur gullig! Hade jobbat 35 år som barnmorska och utstrålade trygghet. Visst irriterande var de ju att hon inte lyssnade först på mig under krystvärkarna för hon tyckte att de skulle vara ett naturligt förlopp när vattnet går själv. Men hon var jätte duktig på att vägleda mig genom hela förlossningen. Höll emot så jag inte skulle spricka och var noga med hur och hur länge jag krystade för att de skulle bli bra. Sen hade Linus svårt att ta bröstet och hon förklarade och visade så bra. Fick tips som ja inte vetat om fast jag ammat två gånger tidigare. 
Nä sjukt fin tant de där!😊

A just ja rummet intill oss (när vi kom till ett vanligt rum på förlossningen) låg de ett par som just kommit in med sin nyfödda. Hon hade fött hemma med hjälp av ett gäng brandmän! Haha. Alltså jag och Robin brast i skratt när vi tjuvlyssnade på hela hennes förlopp och hur brandmännen hade varit me o hjälpt till. Ingen av dem hade tydligen varit me om nån förlossning utom en som hade 3 barn själv tydligen😂 som om man vet hur man ska förlösa en kvinna då lixom. Robin fällde en kommentar om -tänk hur snacket i fikarummet på brandstationen bland gubbarna är nu. Jag kunde inte hålla mig för skratt och sedan hörde vi hur de stängde dörren, haha. Alltså sjuk historia ju! 

Detta blev ett långt inlägg😊 och kanske lite rörigt😊

Inte så bra bilder direkt från förlossningen då alla ligger på systemkameran 😊