Vecka 29 ♥

Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 1 full dag (v28+1).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 8 mar 2011
Du har 82 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 198 av 280. (70,7%).


Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Nu känns det som den näst sista milstolpen snart är passerad:) Kan inte fattat att vi kommit så här långt faktiskt! I måndags var jag på det andra besöket hos barnmorskan. Hon tyckte att allt såg jätte bra ut och magen växte som den skulle. Hon konstaterade även det jag gått och funderat på senaste veckan... Lillen har lagt sig med huvudet nedåt:) Hon sa även att han kan fortfarande vända sig igen. Har ju känt att han över en vecka bara har sparkat uppåt. Fram till vecka 36 får de ligga hur de vill i magen sen bör de ha ha vänt sig om man är först föderska. På besöket fick jag även väga mig:/ 70,6 kg stod vågen på hos henne... Hon sa även att hon tyckte att jag tjockat på mig lite, haha. Det är bra så här sa jag! Nu de veckorna som återsår kommer man öka i vikt fortare tydligen, huvva men det är så det ska vara försöker jag tänka! Har fått höra av flera stycken nu att jag har en typisk kill-mage. Liten rund och den bygger bara framåt. Bakifrån så syns det inte att jag är gravid. Rätt kul för vi är 3 stycken på jobbet som ska ha samtidigt och jag och Ullis väntar pojkar och vi har likadana magar. Mikaela som väntar en tjej har en större bredare magen som sitter mer runt om än vad våra gör. Konstigt att det kan vara sådär beroende på kön:) sen kanske inte det stämmer i alla fallen men det verkar som om det oftast är så:)

Lillen i magen lever om som vanligt annars. Bökar då och då på dagarna och mest eller ja jätte mycket på kvällarna. Häärlig känsla! Så roligt att det syns så tydligt utifrån nu:)
Idag fick jag bekräftat från försäkringskassan me att jag har blivit beviljat HP!! Blev så irriterad att de inte hört av sig nått så jag tog och ringde i morse och då kunde hon se i datorn att det var färdigt. Så nu väntar jag bara på att det ska kömma ett brev på posten me då:)

En bild oxå då:)

Inte så bra men orkar inte ta nån idag... Bilden är några dagar gammal:)

Kommentarer
Postat av: Angelica

Grattis till ny vecka!!:D

2010-12-16 @ 11:32:21
URL: http://angelicasdagbok.blogg.se/
Postat av: Emelie

Tycker att vi ser ut att ha ganska lika mage, förutom att jag är större än dig från början. Dock så trodde barnmorskan på RUL att vi väntar en tjej medan alla tester samt magen säger pojke. Ska bli sjukt kul att se vad som stämmer ;)

2010-12-16 @ 22:50:29
URL: http://trytoreadmymind.blogspot.com
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback