Vecka 23 ♥

Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 8 mar 2011
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 155 av 280. (55,4%).

Kroppen: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

Egna anteckningar/bild: Både vikten och magensmått är lika som från förra veckan. 6kg plus hittills och 91 cm i omkrets. Känns som om jag blir mer och mer ostabil i mina humörsvängningar... som igår t.ex Jag blev jätte glad när Robin kom hem. Började t.o.m gråta när ja krama om honom. Sen blev jag arg och sur av någon anledning på honom. Det gick över i dåligt samvete och jag började gråta igen. Sen blev jag glad när han sa att det inte är någon fara och då började jag gråta igen för att han höll om mig... Snacka om psykbryt ja får ibland! Och jag kan inte rå för det! Allt bara bubblar upp. Är skit jobbigt när det händer.

Igår var när vi lagt oss i sängen och Robin höll sin hand på magen fick han en rejäl spark:) som han kände! Första gången! Han var så söt när det hände, han stelnade till och "men var det..., var det där bebisen?", Sen fick han känna på en massa flera. Vet inte vad bebbe höll på me igår, var tredjevärldskriget där inne haha. Han kanske kände att pappa var hemma<3
En häftig rörelse som både jag och Robin kände utanpå måste ha varit en fot som rörde sig från högersida på magen ända över till den vänstra sidan sakta. Skiit häftigt!

Vi älskar dig redan så mycket!


Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback