Vecka 24 ♥

Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 0 fulla dagar (v23+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tis 8 mar 2011
Du har 118 dagar kvar till beräknad förlossning.
Du är på dag 162 av 280. (57,9%).


Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
Egna anteckningar/bild:
Tiden bara springer på den... redan vecka 24 lixom!! Känns som om man inte hinner me... Känner att det händer så otroligt mycket i kroppen just nu. Ont lite varstans har ja:/ och kissnödigheten börjar komma tillbaka mer och mera. Tre nätter nu har jag även vaknat av att jag måste gå upp och kissa. Börjar bli lite trängre där inne nu kanske... Ibland eller rätt ofta så spänner det i magen, som det vore växt värk eller nått. Olustig känsla. Nån sammandragning tror jag mig inte ha känt heller denna vecka... sköönt för det var inte kul! Vikt en står still på +6-7 kg och magen mäter 94 cm.
Nästa vecka på tisdag har vi nästa ultraljud och veckan där efter ska vi till barnmorskan. Ska bli kuul! Hoppas ultraljudet visar positivt bara meen det tror ja:) det är jag inte så orolig över längre. Hoppas man får höra hjärtljuden nästa gång hos barnmorskan me. Häftigt! Nästa veck-byte går vi även in i sjätte månaden:) Snart alltså 60% avklarat!

En magbild oxå då:)
och jaaa jag som sa att jag aldrig skulle skaffa mamma-byxor har köpt mig ett par... haha. Ibland lessnar man på att gå i leggings och kallt är det me så ett par svarta/gråa jeans fick flytta in i mig garderob. Men bara ett par!
Kommentarer
Postat av: Mia

Söt mage!! Du ligger två dagar före mig.. :) Har BF 2011-03-10! Lycka till!

2010-11-16 @ 11:50:07
URL: http://miapiafias.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback