Vecka 38 ♥


Kroppen: Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.




Idag går jag alltså in i vecka 38(!!!). Nu har tiden kommit som man har längtat efter så mycket. Graviditeten är fullgången. 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42. Nu är det "bara" den här väntan kvar på när det sätter igång. *suck* Vill att han ska komma NU! Men ännu är jag inte desperat iaf:) Det kommer ja bli den 8 mars om det inte satt igång då, haha. Nej men tycker väll fortfarande att det är ok att vara gravid. Trivs inte så värst mycket me det längre dock... Vätska börjar ja samla på mig allt mera:( Fingrarna är som korvar och benen som tunnor! Inte verkar magen vilja sjunka nå speciellt heller... Bara elände, haha. På torsdag ska jag till BM och skriva det där förlossningsbrevet, tänkte även hyra en tens-apparat då. Denna vecka som varit har halsbrännan blivit vidrig alltså! Inte för att den någonsin har varit trevlig men nu har den blivit värre. Gaviscon tabletterna är ju bara för vidriga (har faktiskt hellre halsbränna än tar dem...) men nu har jag faktiskt införskaffat samarin och det funkar galant! Dock får man bara ta 4 ggr/dag men hitills har det inte behövts mera:)
Magen mäter 104 cm i omkrets och vikten står på +13 kg så yttligare 1 kg har man tjockat på sig den vecka som gått...

 
Och ännu inga bristningar!:) Konstigt igentligen... huden är ju så himla spänd.
Men glad för det är jag!


Kommentarer
Postat av: Carolina

Nu är du ju nära :)



Tvii, ryser i hela kroppen när jag tänker på de där tabletterna, gaviscon. Min barnmorska tyckte jag skulle ta dom men fy sjutton. Tog en och gör aldrig om det igen. haha. Då mår man hellre dåligt. ;)

2011-02-15 @ 17:20:43
URL: http://bluppan.blogg.se/
Postat av: Frida

Hallu :)

Nu jävlar är det nära.

Jag tänkte bara säga att jag kunde inte hyra tens på mvc, dom hade slutat med det sa dom.

Har de sagt annrorlunda till dig?

Jag fick hyra min på holorgon.se

det funkade bra med leverans och sånt.

Skickade hem den 3 veckor innan bf, jag hade med mig min till förlossningen och hade bra användning av den innan de satt droppet :)

2011-02-15 @ 20:23:09
Postat av: catherine

ÅHHH! så spännande! nu är det nära! för mig blir dte att vänta några veckor till!

Hoppas allt går bra!

Jätte fin mage!

Här är det också halsbränna, tar flytnade Gaviscon, uppe i 3 flaskor hittills, så vidrigt! kanske ska testa samarin!"

kram

2011-02-16 @ 08:52:16
URL: http://www.cathysplace.wordpress.com
Postat av: Angelica - gravid i vecka 37

Nu är det verkligen nära!! :D Spännande! :D

2011-02-18 @ 09:13:09
URL: http://angelicasdagbok.blogg.se/
Postat av: Jessica ♥ mamma till alicia ♥

så fin mage du har :)

2011-02-18 @ 23:15:56
URL: http://lovelyeverafter.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback