Vecka 33 ♥

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

Vecka 33 idag då:) eller 32+0 som vissa räknar. Nu är det trångt i magen känner man. När liten bökar runt riktigt känner man hur han tar spjän mot sidorna, ser jätte kul ut utanpå. Men igår kväll/natt var det inge kul! Kändes som om han försökte vända på sig eller nått fast det inte gick. Kontroll kände i morse och JA han ligger me huvudet nedåt fortfarande:) Mätte magen nyss och nu har det kommit upp i 101 cm och vikten står på 71 kg, alltså plus 9-10 kg från start. Imorgon ska vi på ultraljud så det ska bli kul att se hur stor knodd är nu. Enligt denna vecka ska de ju ligga runt 2 kg:)

Annars denna vecka inget nytt. Kom på nu att jag inte hafthalsbränna på jätte länge, skönt! Hoppas på att slippa det mera! Just nu är mitt favvis plagg sport-BH:n. Hatar BH med bygel för tillfället! Får skit ont efter ett tag. Borde behöva införskaffa ett par mjukare, bra inför amningen sen oxå:)






Kommentarer
Postat av: Angelica - Gravid v33

Roligt att få se er lilla pojke! Hur har de gått med de med njurarna? Eller är jag helt ute och cyklar? :$ Pinsamt isåfall!

2011-01-11 @ 10:56:23
URL: http://mariaangelicasofia.wordpress.com
Postat av: Kristin

Hej söta du! Va roligt det är att följa dig lite här på bloggen! Huset och magen är jättefina!! Kramar från barndomsbästisen Kristin

2011-01-11 @ 11:05:47
Postat av: Lollo

underbara bebismage :)! så himla fin!

2011-01-11 @ 11:19:18
URL: http://[email protected]
Postat av: Bebistokig :)

Du har verkligen superfin mage. Det är så roligt när du uppdaterar med bilder också :D

2011-01-11 @ 11:23:00
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback