Vecka 34 ♥


Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Den veckan som har varit tycker ja att det har hänt en hel del faktiskt med kroppen. Jag har blivit mer tung andad. Känns som om jag går och flåsar hela tiden. Får ta tyngre andetag. Jag har börjat få mera ont i kroppen så som höfter, ljumskar och i musklerna på sidorna i magen. En annan sak som jag tänkte på i morse som var mer än vanligt, var att jag blivit svullen. Förlovningsringen sitter tajtare. I morse kunde jag inte ens få av den men nu verkar det vara lite bättre. Fötterna svullnar mera oxå nu förtiden på kvällarna. Måste verkligen bli bättre på att använda stödstrumporna! För märker stor skillnad på de dagar ja haft dem och de dagar ja inte haft dem.

Sen har sammandragningarna blivit lite annorlunda me. De känns framförallt av mycket mera än tidigare. Förut märkte jag knappt att jag hade en sammandragning men nu måste jag stanna upp om jag är ute och går och hämta andan lite. Kanske börjar bli mera förvärkar än sammandragningar??

I förrgår upptäckte jag även en annan ny grej som inte var alltför trevlig... Jag hade precis duschat och satt på mig pyjamasen. Satt i soffan och kände helt plötsligt mig våt på tröjan... Ja så nu läcker man tydligen oxå, haha. Det är verkligen glamoröst att vara gravid! haha.

Annars me vikten och magmåttet är det det samma som förra veckan, alltså 101 cm i omkrets och vikten pendlar lite på 71-72 kg från dag till dag. Men man kan väll säga att jag har lagt på mig 10 kg nu sen start! Undrar vad det slutar på:)

Här har ni svullo då;)





Kommentarer
Postat av: Carolina

Så fint magen växer!! :)



Tack för boktipset. :) Gav dom böckerna till mina ena syster julen 09 så jag kanske skulle be om att få låna. :) Har bara hört gott om böckerna överallt så lite sugen blev jag allt. :)

2011-01-18 @ 22:26:43
URL: http://bluppan.blogg.se/
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback