3 juli 2011

Just nu!



Metallica live på dumburken:) Vilken stämning på Ullevi! Häärligt!

De andra banden var väll sådär... Inga ja lyssnar på. Men vad alla är till åren kommna! Gubbar hela bunten:)


Loppis fynd

Tycker inte om blogger när det kommer till designen! Blogg.se var bättre och det var mkt finare där... Kan inte den där appen komma snart!
Sitter just nu me en sovandes son i famnen. Han slocknade om här efter maten:) Mysigt men herrugud vad tungt det börjar bli nu. Ingen liten bebis längre:)

Det var mysigt att gå på loppisen idag. Hittade 2 pocket böcker och en tröja till Albin. Synd ba att det var så nedrans kallt att gå där! Huvva! Kan inte det där ovädret som hänger i luften komma och spy ur sig så det kan bli fint väder igen!
Köpte denna tröja för 10 kr! Löjligt billigt och den såg knappt använd ut. Ser ut som en skinjacka fast i vanligt tröj-tyg. Hur cool var den inte?:)
Ingela köpte en hel del saker hon me, som alltid... haha. Bland annat denna dress. Super söt me Tiger på ryggen me. Dock i storlek 80 så den var vi lägga undan ett tag.
Nu har vi fått börja me strl 68 till lillemannen. Han växer så det knakar! Men lite roligt, ett par byxor som han fortfrande använder är det 56 på... Det skiljer så himla mkt från plagg till plagg verkligen. Name it kläderna är dom i strl 68 vi börjat använda nu för de är lite mindre.
I kväll hade jag turen att bli bjuden på mat hos mamma och pappa. Hatar att laga mat när man ska äta själv!
Så nu ska jag packa ner denna lilla sovande mannen i vagnen och bege mig.
Kram på er!



Nått som gör mig så arg!

Det var droppen!!
Nått som jag stör mig så grymt mycket på är när gravida eller när folk me barnvagn röker. Ser så grymt illa ut! Och det är många som gör det har jag tänkt på nu när man själv har barn. Såg en gravid utanför gränby sist stog och bolma och mammor/pappar me barnvagn ser man inte allt för sällan. Vad har man innan för pannbenet då lixom om man gör det?? Visst att man förgiftar och förstör sig själv det är en sak men sitt barn! Nää fyy!
"Barn som utsätts för rökning har dubbelt så stor risk att få astma, och blir ofta mer medtagna av sjukdomen. Medicinförbrukningen är större, de är hemma från skolan mer och har sämre lungfunktion.
Barn från "rökarhem" har dubbelt så ofta infektioner i de övre luftvägarna som barn från hem där man inte röker. Detta gäller i synnerhet späd- och småbarn, som inte kan flytta sig från de vuxnas rök. De riskerar både att få lättare infektioner som förkylning och allvarligare tillstånd som lunginflammation. Cirka en tredjedel av de barn som har haft astmatisk bronkit under de första levnadsåren utvecklar senare astma. Dessutom visar några - men inte alla - undersökningar, att barn i "rökarhem" har större risk att utveckla allergi mot bland annat pälsdjur (hund och katt) och dammkvalster. De här allergierna orsakar sjukdomar som astma, allergisk ögoninflammation och allergisk näsirritation, som visar sig som rinnsnuva och täppt näsa.
Passiv rökning leder även till en ökad risk för kronisk astma. I gengäld hjälper det om personen inte längre utsätts för passiv rökning. Det minskar såväl symptomen som medicinbehovet och ibland händer det rentav att astman försvinner. Det är även sannolikt att tobaksrök påverkar immunförsvaret - inte bara i luftvägarnas slemhinnor utan i hela organismen.
Plötslig spädbarnsdöd är en av de allvarligaste följderna av rökning. Den exakta förklaringen till plötslig spädbarnsdöd är inte känd, men det finns flera väldokumenterade riskfaktorer. Risken för plötslig spädbarnsdöd är större om barnet ligger på magen än om det ligger på ryggen. En annan riskfaktor är passiv rökning. Om barnet utsätts för tobaksrök fördubblar det risken för plötslig spädbarnsdöd. Rökning under graviditeten är också en riskfaktor för spädbarnsdöd."
"En rökare får i sig en fjärdedel av röken från cigaretten. Resten går ut i omgivningen, visserligen i en mer utspädd form, men fortfarande i en skadlig mängd. Sidoröken omkring rökaren innehåller dubbelt så mycket partiklar och nikotin per volymenhet än den rök som rökaren får i sig. Samtidigt som röken sugs in ökar draget, värmen och förbränningen och röken passerar genom ett filter. Men mellan blossen sänks värmen och röken går direkt ut utan att passera något skyddande filter."
Låter hälsosamt eller??
Blir så arg!


Söndag!

Trist väder! Då passar det bra att åka på loppis me Svärmor:) Lisa och Linda skulle me haka på. Sen ikväll har ja ingen aning om va man ska hitta på...
Bara dega hemma vore ju faktiskt ganska skönt! Är trött efter den dåliga natten! Albin vaknade varannan timme inatt av nån anledning och vägrade somna om om han inte fick små äta lite.

Titta på konserten live från Ullevi vill ja iaf se ikväll! Är avis på Robin och Viktor som är där, blir nog ett grymt drag!






Albin fick manekänga lite när vi var på gränby i fredags:)
Gubbhatten köpte vi inte men han var onekligen söt i den!

Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback