Jordgubbscupcakes

Tänkte dela med mig av ett recept som jag prov bakade i lördags. Blev ganska goda faktiskt:) Nästa gång ska jag dock ha på lite mindre frosting för det blev lite väl sött i längden.

Prova vettja!:)

Jordgubbscupcakes med vit chokladfrosting

12 st muffins

2 stora Ägg
2 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
4 dl Vetemjöl
3 msk Grädde
100g smält Smör

2 dl Jordgubbssylt

Gör så här:
Vispa ägg och socker fluffigt. Vänd i vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Tillsätt grädde och det smält smör, blanda så att smeten blir slät. Fördela smeten i muffinsformar, gärna isatta i muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 15-20 min. Låt muffinsen svalna och gröp sedan ur ett litet hål i varje. Fyll hålet med jordgubbsylt och sprita/bred ut frostingen ovanpå dem.

Vit chokladfrosting

100g Smör, rumsvarmt
2 dl Florsocker
300g Färskost, rumsvarm
150g Vit Choklad, smält

Gör så här:
Vispa smör, florsocker och färskost fluffigt. Rör ned den vita chokladen, ev. karamellfärg och vispa lite till. Spritsa eller bred ut frostingen fint ovanpå de jordgubbssyltfyllda cupcakesen.


bild lånad från kalasgott (där är även receptet hämtat från)


Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback